Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@13:41:26 GMT

لیبل اصالت کالا یا برچسب اصالت کالا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۴۲۳۶۴

لیبل اصالت کالا یا برچسب اصالت کالا چیست؟

هر گونه ایراد در محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی که سلامت جسمی و روحی مصرف کننده را به خطر بیندازد، آسیب های جبران ناپذیری به شرکت های تولید کننده وارد میکند. نارضایتی مشتریان علاوه بر کاهش فروش و خسارات اقتصادی ، منجر به لکه دار شدن نام برندها نیز میگردد. هیچ ضرری بالاتر از زیر سوال رفتن و نارضایتی مشتریان برای یک برند خوش نام وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجاست که اهمیت برچسب های تایید اصالت کالا پررنگ میشود.

لیبل اصالت کالا چیست؟

لیبل اصالت کالا یا همان برچسپ اصالت برچسب کاغذی سفید رنگ با حاشیه های زرد رنگ و نوشته های مشکی است که اطلاعات ضروری یک کالا یعنی تاریخ تولید و انقضای کالا بر روی آن درج شده که به همراه یک بارکد و کد عددی 16 رقمی قابل رهگیری در سایت سازمان غذا و دارو می باشد. این لیبل ها در سایزهای مختلف تولید میشوند. وجود این برچسب بر روی هر کالایی نشان میدهد که کالا از سوی سازمان غذا و دارو مورد تایید بوده و هر کالای فاقد این برچسب تقلبی و قاچاقی می باشد.

تایید اصالت کالاهای داخلی در گذشته با نشان سیب سلامت و شماره ی پروانه ی بهداشتی صورت میگرفت. اما با افزایش کالاهایی وارداتی تایید سلامت و کیفیت مواد مصرفی برای سازمان غذا و دارو اهمیت یافت. اصالت کالاهای وارداتی با برچسب اصالت تایید می شود. و امروزه تایید سلامت همه ی کالاهای واردات

ی و داخلی از راه این لیبل اصالت انجام می پذیرد. همه ی کالاهای داخلی به جز کالاهای تولیدی با قیمت زیر 50هزار تومان ملزم به الحاق لیبل اصالت می باشند.

معرفی بخش های مختلف لیبل اصالت

-شناسه ی تجاری فرآورده (GTIN)

شماره ی جهانی کالاهای تجاری که 14 رقمی میباشد. این شماره بر مبنای استانداردهای سازمان GS1 صادر میگردد.

-شماره سری ساخت (Lot Nomber) و تاریخ انقضا (Exp Date)

-شناسه ی رهگیری (UID)

شناسه ی 20 رقمی است و برای هر واحد تولیدی کالای مصرفی به صورت اختصاصی و غیرتکراری تولید میشود.

-شناسه ی اصالت

کد 16 رقمی که با لایه ی اسکرچ پوشانده شده و توسط خریدار نهایی مخدوش میشود. این کد قابل رهگیری می باشد و مختص هر واحد تولیدی ایجاد میشود و اصالت آن کالا را نشان میدهد.

-بارکد دو بعدی

با اسکن این بارکد اطلاعات فوق نمایان میشود و قابلیت رهگیری در سازمان غذا و دارو را دارد.

چه افرادی ملزم به داشتن لیبل اصالت کالا هستند؟

تمامی فعالان در حوزه ی تولید و واردات موادغذایی، دارویی، تجهیزات پزشکی و لوام آرایشی و بهداشتی ملزم به الحاق لیبل های اصالت بر روی کالاهای خود هستند.

چرا درج لیبل اصالت کالا بر روی محصولات ضروری می باشد؟

هر برچسب اصالت اطلاعات خاص و یونیکی را دارد که برای هر شرکت یا واحد تولیدی داخلی و خارجی به صورت مخصوص طراحی میشود. از آنجایی که تمامی کدهای مندرج بر روی برچسب اصالت توسط سازمان غذا و داروی کل کشور همچنین سازمان جهانی GS1 تایید شده، داشتن آن نشان دهنده مجاز بودن، سلامت کالا و قاچاق نبودن آن می باشد. لازم است هر گونه مغایرت و عدم درج لیبل کالا اللخصوص کالاهای وارداتی به سازمان غذا و دارو گزارش داده شود. برای خرید ریبون وکس رزین یا همان ریبون پرینتر لیبل زن میتوانید به وبسایت سامان سلامت مراجعه نمایید و  ریبون وکس ریزین را مسقتیم و بدون واسطه با قیمتی کاملا مناسب خریداری نمایید .

چطور میتوانیم لیبل اصالت محصول را رهگیری کنیم؟

از طریق یکی از راه های زیر میتوان اصالت محصول را رهگیری نمود:

-استعلام از سایت ttac.ir

-پیامک کردن کد 16 رقمی به 20008822

-تماس با شماره ی 0216185 و اعلام کد اصالت 16 رقمی

استعلام از طریق اپلیکیشن رسمی سازمان غذا و دارو

پس از استعلام کالا پیام هایی چون، اصالت این فرآورده مورد تایید میباشد یا این کالا تقلبی می باشد و... دریافت میشود و بدین صورت اصالت کالای مصرفی شده مشخص میشود.

چه مواردی منع مصرف کالا را شامل میشوند؟

-دیدن هر گونه خدشه بر روی پوشش اسکرچ لیبل

-هر گونه عدم تطابق ظاهری لیبل اصالت ، نداشتن لیبل و مخدوش شدن آن

-تکراری بودن شناسه ی اصالت

-هر پیام هشدار دهنده منع مصرفی، که پس از استعلام کد اصالت آن کالا دریافت شود.

همه ی ما در سلامتی جامعه ی خود و فرزندان آینده ی این سرزمین سهیم هستیم. امید است که با خرید کالاهای دارای لیبل های سلامت و گزارش کالاهای فاقد این برچسب، در حفظ سلامت جامعه و رشد افتصادی کشور خود بکوشیم.

برای خرید  و سفارش انواع برچسپ اصالت کالا میتوانید به وبسایت سامان سلامت مرجعه نمایید از ویژگی های خرید از این سایت میتوانیم به قیمت پایین و کیفیت بالای لیبل های اصالت این شرکت اشاره کنیم برای خرید انواع لیبل میتوانید با واحد فروش شرکت در تماس باشید از ویژگی های خرید از سایت سامان سلامت میتوانیم به کیفیت بالای محصولات این شرکت اشاره نماییم .همچنین برای آشنایی با طرح شبنم میتوانید به وبسایت سامان سلامت مراجعه نمایید.

کلام آخر:

ما در این مقاله در خصوص اینکه لیبل اصالت کالا یا برچسب اصالت کالا چیست و چه اهمیتی دارد با شما صحبت کردیم. به طور خلاصه می توان اینگونه عنوان کرد که لیبل اصالت کالا در واقع یک نوع برچسب کاغذی است که حاوی اطلاعات  ضروری در خصوص کالای مورد نظر می باشد. این اطلاعات می‌تواند شامل تاریخ تولید، تاریخ انقضا و اورجینال بودن محصول و ... باشد. در آخر امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله مورد پسند شما دوستان و همراهان همیشگی ما واقع شده باشد.

جهت سفارش برچسپ اصالت کالا میتوانید با شماره های زیر در تماس باشید :

021-77454406

021-77271436

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز سازمان غذا و دارو برچسب اصالت ی کالاهای ی تولید ی اصالت شناسه ی 16 رقمی بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات فروش اینترنتی دارو/ تهدید جدی سلامت خانواده با طرح عرضه اینترنتی دارو

در عصر دیجیتال، فروش اینترنتی کالا موضوع عجیبی نیست؛ اما در رابطه با کالای حساس و استراتژیکی مثل دارو این طرح باید با آماده شدن زیر ساخت‌ها و روشن شدن مسیر عرضه دارو به مردم همراه باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، تقریبا یک دهه است که فروش اینترنتی اقلام مختلف از لباس و وسایل بهداشتی گرفته تا لوازم برقی در کشور مرسوم شده و در چندسال اخیر پای کالا‌های دیگری همچون مواد خوراکی و حتی اقلام ارزشمند نیز به این مدل فروش باز شده است. اما چیزی که اخیرا خیلی در میان مردم و صاحبان نظر سر و صدا کرده و نظرات متناقضی در رابطه آن منتشر می‌شود، فروش اینترنتی دارو‌های مختلف است.

خطر جدی سلامت عمومی

این جدل‌ها در صورتی است که سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو آمریکا از خرید دارو به شکل اینترنتی دو تعریف دارند و از آن به عنوان خطری جدی برای سلامت عمومی و بحران جهانی برای بهداشت عمومی یاد می‌کنند. در کشور‌های مختلف تحقیقاتی انجام و مشخص شده که بیش از ۵۰ درصد از دارو‌هایی که در فضای اینترنت خریداری می‌شود تقلبی بوده و یا استاندارد لازم را نداشته است.

سازمان جهانی بهداشت معتقد است که ۴۸ درصد از قصور پزشکی مربوط به قصور دارویی است. آیا می‌خواهیم با فروش اینترنتی دارو سهم قصور دارویی را بیشتر کنیم. فروش اینترنتی دارو تا کنون به هیچ عنوان شفافیت و مجوز لازم از سازمان غذا و دارو را نداشته است. محرمانگی اطلاعات بیماران ارزش بالایی دارد که در صورت خدشه به آن و دسترسی دستگاه‌ها و پلتفرم‌ها به جز وزارت بهداشت، خطرات جدی را ایجاد می‌کند.

فعالیت‌های حوزه سلامت رقابت پذیر نیست

اقتصاد دارویی توسط ۱۵ هزار داروخانه، ۳۲ هزار داروساز و تعداد زیادی از شرکت‌های تولیدی دارو چرخانده می‌شود. وابستگی دارو به خارج از کشور به حداقل رسیده است. مشخص نیست که چرا برخی پلتفرم‌ها در عرضه دارو می‌خواهند ورود کنند. بر خلاف استناد برخی از پلتفرم‌ها، اما بر اساس ماده ۳ بند ج تبصره ۲ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ عنوان می‌کند که فعالیت‌های حوزه سلامت، آموزش و تحقیقات و فرهنگ مشمول اصل ۴۴ نیست، چون رقابت پذیر نیست و نمی‌توان مصرف القایی دارو را تشویق کرد.

خرید داروی سقط جنین در فضای اینترنت نیز نمونه‌ای دیگر از دخالت پلتفرم‌ها در حوزه سلامت است. کار این پلتفرم‌ها بازی با جان و سلامت است که نباید اسم آن را استفاده از تکنولوژی در حوزه سلامت بگذاریم. از تکنولوژی استقبال می‌کنیم، اما مبدا ارسال کننده بر اساس قانون تجارت الکترونیک باید مشخص باشد چرا در برخی پلتفرم‌ها، مبدا ارسال کالا‌ها مشخص نیست؟ این کار خلاف قانون است. همچنین بر اساس این قانون، فروش دارو به مصرف کننده نهایی از طریق فضای اینترنتی و مجازی، ممنوع است.

پول در کیف پول داروخانه

قبل از شروع به کار پلتفرم‌ها در فروش دارو، از چندین سال قبل ضابطه‌ای نوشته شد و پیشنهادی را به سازمان غذا و دارو ارائه شد و چندین پایان نامه در این زمینه تدوین شده تا چارچوبی برای عرضه دارو در بستر الکترونیک وجود داشته باشد. چارچوب مورد نظر این است که مالکیت داده‌ها در اختیار سازمان غذا و دارو باشد و به پرونده الکترونیک سلامت یا سپاس، متصل باشد. همچنین ماهیت موتور جستجوگر داشته باید وجود داشته باشد و به نزدیک‌ترین داروخانه متصل باشد و قائم به داروخانه بوده و پول، وارد کیف پول داروخانه شود.

قانون تجارت الکترونیک به صراحت گفته که فروش دارو به مصرف کننده نهایی از مسیر مجازی یا اینترنتی ممنوع است و اگر با این قانون مشکل دارند، آن را اصلاح کنند. لایحه اصلاح این قانون یک بار در مجلس رأی نیاورده، چون فروش دارو به مصرف کننده نهایی در بستر الکترونیک ممنوع است که باید قانون، اصلاح شود.

متاسفانه در کنار تمامی این مسائل، به دلیل مشکلات متعدد تا شهریور ۱۴۰۲ با اقداماتی که از سوی برخی دستگاه‌های خارج از حوزه سلامت انجام شد، ۷۰۰ داروخانه از مناطق محروم تعطیل شده و به سمت مراکز شهر‌ها منتقل شدند.

طرح عرضه اینترنتی دارو

تیرماه سال ۱۴۰۱ معاونت علمی و کارگروه اقتصاد دیجیتال، مصوبه‌ای را در خصوص فروش اینترنتی دارو داشت که به تصویب هیئت وزیران هم رسید. براساس مهلت دو ماهه آن، مقرر شد وزارت بهداشت دستورالعملی را در این خصوص تدوین کند، اما با توجه به بحران دارو و تغییرات مدیران سازمان غذا و دارو در آن زمان این امر محقق نشد.

در شهریورماه سال ۱۴۰۲، طبق مصوبه وزارت امور اقتصاد و دارایی، قانونی بودن فروش دارو از طریق پلتفرم‌ها اعلام و سازمان غذا و دارو مکلف شد دستورالعمل نظارت بر فرایند فعالیت و همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌ها برای رسیدن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی را طی چهار ماه تدوین و ابلاغ کند.


این در حالی است که رئیس سازمان غذا و دارو همان زمان از مخالفت این سازمان با طرح فروش اینترنتی دارو گفت. زیرا وی معتقد بود پلتفرم‌های فعلی فعال در این عرصه غیر قانونی فعالیت می‌کنند و مجوزی از وزارت بهداشت ندارند.
بعد از اعتراض سازمان غذا و دارو مصوبه هیئت مقررات زدایی باطل شد و طبق ستاد تنظیم بازار مقرر شد این مسیر از کانال خود طی شود.

لازم به ذکر است این طرح به صورت پایلوت با ارسال دارو به منازل جانبازان و برخی بیماران خاص در حال انجام است و تصمیم بر این شد که سازمان و غذا و دارو دستورالعملی را برای ساماندهی فروش اینترنتی دارو تا پایان سال گذشه تدوین کند.

اما اخیرا نیز بعد از کلی بحث و جدل بر سر اجرایی شدن طرح عرضه اینترنتی دارو؛ سرانجام آیین نامه این طرح از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شد. در همین حال، ابلاغ آیین نامه عرضه اینترنتی دارو یا همان پلتفرم‌ها، همچنان جای سئوال است که آیا قرار است مسوولیت توزیع دارو به صورت کامل در اختیار پلتفرم‌ها قرار بگیرد یا خیر. در این آئین نامه گفته شده است که این نامه توزیع اینترنتی دارو، به مدت ۶ ماه در یکی از استان‌ها اجرا شود و بعد از آن، شکل سراسری به خود بگیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو، در توضیح محتوای آیین نامه توزیع اینترنتی دارو نیز گفته است که «آئین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

دارو در دست مصرف کننده

اما چیزی که قابل واضح و قابل ملاحظه است، این مسئله است که در حال حاضر برخی «پلتفرم‌ها» به فروش اینترنتی دارو مشغول هستند و این خدمت محدود به حمل دارو نمی‌شود. به گفته مشاور عالی انجمن داروسازان ایران، دارو‌های تحت کنترل و دارو‌هایی که نیاز به نسخه دارند در حال حاضر از طریق پلتفرم‌ها به فروش می‌رسند و نکته مهم و عجیب این است که مبدأ ارسال کالا هم پنهان است. طبق قانون باید مبدأ ارسال کالا و این که دارو تحت نظر دکتر داروساز ارسال شده یا خیر، مشخص باشد.

این پلتفرم‌ها در این بستر برخی دارو‌های قاچاق را به فروش می‌رسانند و طی ثبت یک مورد مشخص شد داروخانه‌ای که توسط آن دارو به دست مصرف کننده می‌رسد مشخص نیست. ضمن این که مانند سایر کالا‌ها از کد تخفیف برای دارو استفاده می‌کنند.

تأیید اصالت دارو باید توسط فرد متخصص (مسئول فنی) صورت بگیرد که این امر در فروش اینترنتی در پلتفرم‌های کنونی اصلا شفاف نیست. در این پلتفرم‌ها مشخص نیست که به عنوان مثال شرایط نگهداری و اصل بودن دارو توسط مسئول فنی بررسی می‌شود یا خیر.

علی‌رغم این که فروش اینترنتی دارو یک نیاز است، اما این طرح در حال حاضر بسیار نپخته و خام است و لازم است که درست طرح‌ریزی شود. در ابتدا باید امنیت فضای مجازی برای فروش دارو تأمین شود و چون دارو در ارتباط مستقیم با سلامت مردم است باید مسیر فروش و عرضه دارو به دست بیمار کاملا شفاف باشد. چون عده‌ای در این میان قطعا دنبال سودجویی هستند و با شرایط کنونی رقابت ناسالم بین برخی داروخانه‌ها برای جلب مشتری وجود دارد.

فروش اینترنتی باید از یک پروتکل درمانی تبعیت کند، زیرا هر دارو دارای شرایط نگهداری خاصی است و نظارت مسئول فنی برای تأیید اصالت دارو ضروری است و برخی از دارو‌هایی که از این طریق به دست متقاضی می‌رسد، با اینکه تولید داخل نیستند و باید برچسب تی‌تک داشته باشند فاقد آن هستند.

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • یوتیوب از سازندگان ویدیوها می‌خواهد که محتوای تولید شده با هوش مصنوعی را فاش کنند
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای افراد قطع عضو
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای کربنی
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • تماس تلفنی برای بیمه شدن کلاهبرداری است
  • اجرایی شدن پوشش بیمه‌ای دست و پای کربنی
  • تهدید جدی سلامت خانواده با طرح «عرضه اینترنتی دارو»
  • تبعات فروش اینترنتی دارو/ تهدید جدی سلامت خانواده با طرح عرضه اینترنتی دارو