Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاهش ذخایر آب­‌های زیرزمینی و افزایش آلودگی­‌ها پتانسیل استفاده از آب­‌های زیرزمینی برای مصارف مختلف را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. در این شرایط برنامه پایش کیفیت منابع آب زیرزمینی می­‌تواند کیفیت مناسب منابع آب را برای کاربری‌های مختلف تضمین کند.

به گزارش ایسنا کاهش ذخایر آب‌­های زیرزمینی و افزایش آلودگی­‌ها، پتانسیل استفاده از آب­‌های زیرزمینی برای مصارف مختلف را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علل اصلی افت کیفیت آب‌های زیرزمینی عبارتند از: نفوذ زه‌آب­‌های کشاورزی ناشی از مصرف بی‌رویه کود و سموم و آلودگی شدید این زه‌آب­‌ها، صنایع که در بسیاری موارد آب­‌های زیرزمینی را با آلاینده­‌های شیمیائی و هیدروکربنی خود که بعضاً غیر قابل تصفیه به‌صورت طبیعی هستند، آلوده کرده‌اند و دفع فاضلاب­‌ها در شهرها و روستاها از طریق چاه­‌های جاذب که از انواع ویروس‌­ها و باکتری‌ها تشکیل شده­‌اند.

اثرات بهداشتی تداوم وضعیت فعلی غیر قابل جبران خواهد بود. این اثرات گذشته از شیوع انواع بیماری­‌ها، میزان ابتلا به سرطان و بیماری­‌های کشنده را افزایش خواهد داد و اثرات دراز مدت ژنتیک به دنبال دارد. در این شرایط برنامه پایش کیفیت منابع آب زیرزمینی می­‌تواند کیفیت مناسب منابع آب را برای کاربری­‌های مختلف تضمین کند.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست بدون پایش اطلاع مستمر از کیفیت منبع آب، روند تغییرات آن، برنامه‌ریزی برای تخصیص بهینه برای کاربری­‌های گوناگون، ارزیابی اثر توسعه‌های جدید و طراحی و اجرای برنامه­‌های مدیریتی امکان پذیر نیست. به‌طور کلی پایش کیفیت آب، یک سامانه حیاتی پشتیبان برای تصمیم گیری در برنامه مدیریت آب به حساب می­‌آید به‌علاوه در طراحی سیستم پایش مؤثر آب زیرزمینی رعایت نکات زیر ضروری است:

۱- کنترل عدم ایجاد شهرک صنعتی در بالادست محل تغذیه آبخوان­‌ها
۲- شناخت مکانیک و دینامیک گسترش و انتشار آلاینده‌ها از قبیل جریان مواد محلول یا جریان چند فازی
۳- شناخت نوع مکانیسم جریان، اشباع یا غیراشباع
۴- مشخصات آبخوان مثل نفوذپذیری و ضریب تخلخل و ...
۵- گسترش مطالعات کیفیت آب زیرزمینی منطقه برای درک بهتر رژیم آب زیرزمینی و مدیریت منابع آب زیرزمینی جهت تشخیص تغییرات طولانی مدت کیفیت آب­‌های زیرزمینی طی فعالیت­‌های انسانی
۶- شناسایی و نظارت بر محل­‌های اصلی ایجاد آلودگی مانند محل­‌های دفن پسماند، معادن و یا محل تخلیه فاضلاب­‌ها، حرکت آلودگی در آبخوان و شرایط آبخوان
۷- شناسایی روش­‌های موثر در کنترل آلودگی مانند نواحی حفاظت شده جهت تعیین قوانین و استانداردها
۸- تعیین تغییرات ناحیه­‌ای آب­‌های زیرزمینی و شرایط گذشته به منظور بررسی تغییرات در طول یک دوره طولانی مدت
۹- تعیین جهت و سرعت جریان آب زیرزمینی و انتقال آلاینده­‌ها
۱۰- بررسی وقوع حوادث ناگهانی و انتشار آلودگی در آبخوان

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب هاي زيرزميني پایش کیفیت منابع آب آب زیرزمینی پایش کیفیت منابع آب کیفیت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۳۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌شنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۰۲ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۵۵ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های ولدان با شاخص ۱۵۴، کاوه با شاخص ۱۵۲ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۱۹، پارک زمزم با شاخص ۱۱۰ و خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۰۷ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های کردآباد با شاخص ۷۹، فرشادی با شاخص ۷۲، انقلاب با شاخص ۶۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۵۸، میرزاطاهر با شاخص ۵۷ و فیض با شاخص ۵۵ در موقعیت سالم (زرد) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۰۲ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های پروین با شاخص ۱۲۵ و احمدآباد با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، خرازی با شاخص ۵۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت کاشان با شاخص ۱۱۹ و سجزی با شاخص ۱۰۴ ناسالم (نارنجی)، قهجاورستان با شاخص ۹۲، زرین‌شهر با شاخص ۹۰، مبارکه با شاخص ۶۰، خمینی‌شهر با شاخص ۷۰، شاهین‌شهر با شاخص ۶۴ و نجف‌آباد با شاخص ۶۳ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر گذر امواج ضعیف و ناپایدار طی امروز از ارتفاعات در نیمه شرقی و جنوبی استان است، طی روزهای یکشنبه تا بعدازظهر وقت سه‌شنبه جو پایدار حاکم خواهد بود، از بعدازظهر روز سه‌شنبه تا پایان هفته سامانه فعال بارشی بر روی استان از سمت غرب و جنوب فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف به تدریج قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748323

دیگر خبرها

  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک