Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - کمیت و کیفیت سهم تولید علم در ایران پس از انقلاب به اندازه‌ای رشد پیدا کرده که کشورمان از جایگاه ۵۴ جهانی به رتبه پانزدهم ارتقا یافته است.

مسئولان آموزش عالی می‌گویند که دلیل اصلی دو رقمی شدن رتبه ایران در سطح جهان، تنها استفاده از مهارت نیرو‌های خبره و کاربلد است که با فناوری‌های جدید توانسته اند به رفع نیاز‌های کشور بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا تعداد دانشگاه‌های کشور پیش از انقلاب ۱۵ بوده و امروزه به بیش از ۲۶۴۰ واحد رسیده است. تعداد مدارس از حدود ۴۷ هزار با رشد ۵ برابری به بیش از ۲۲۰ هزار مدرسه رسیده است.

به گفته وزیر علوم، ایران در تمام رشته‌ها جایگاه بین یک تا پانزدهم را دارا است و تمام این عوامل باعث شده اند تا میانگین رتبه علمی ایران در سطح جهان عدد ۱۵ را نمایش دهد.

زلفی گل گفت: تحصیل مقطع دکتری قبل از انقلاب اسلامی در کشور دایر نبوده است و از سال ۱۳۶۵ دانشگاه‌های ایرانی توانسته اند دانشجویان دکتری تربیت کنند. این موضوع باعث پیشرفت علمی کشور شده است؛ چرا که هر پایان نامه دانشجویی باعث رفع مشکلات جامعه می‌شود.

رشد کمی دانشجویان ایرانی؛ شاخص توسعه علمی کشور 

رشد کمی دانشجویان کشور یکی دیگر از شاخص‌های توسعه علمی در سال‌های پیش از انقلاب است که از ۱۷۰ هزار دانشجو به بیش از ۳ میلیون نفر ارتقا یافته ایم.

علی اکبر صبوری گفت: میزان استفاده کشور‌های خارجی از مجلات ایرانی، نشان دهنده کیفیت مقالات است؛ بنابراین بحث کمیت مقالات ایرانی به دهه ۷۰ و ۸۰ و کیفیت به دهه ۹۰ بر می‌گردد.

۱۵ هزار مجله در یکی از پایگاه‌های استنادی دنیا نمایه شده اند و انتشار هر کدام از آن‌ها به عنوان تولید علمی شناخته می‌شود.

صبوری اضافه کرد: در سال ۱۳۵۴ تعداد مقالات علمی کشور ۳۷۱ مورد بوده است؛ یعنی سهم ما در دنیا ۸ صدم درصد را در آن زمان نشان می‌دهد. در سال ۱۳۶۴ تعداد مقالات ۱۳۱ مورد بوده که بیانگر سهم ۱۵ هزارم درصد ایران در بین المللی سازی مقالات علمی است.

در سال ۲۰۰۰ تعداد مقالات علمی کشور ۱۴۶۷ مورد با جایگاه ۴۸ بوده است و رشد ۱۰ برابری را نشان می‌دهد و سهم جهانی ایران در تولید علم به ۱۴ صدم درصد جهانی می‌رسد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در سال ۱۳۸۱ از لحاظ تولیدات علمی به رتبه ۲۲ رسیده ایم و با ۱۹ هزار و ۶۳۱ مقاله یک درصد تولیدات علمی جهان را به خود اختصاص داده ایم و هم اکنون تنها روی کیفیت دانشگاه‌ها و مقالات علمی تاکید می‌شود.

در سال ۲۰۲۰ تعداد مقالات ایرانی حدود ۵۳ هزار و ۹۰۲ مقاله بود که موفق شدیم از یک صدم تولید علم ایران در سال ۵۷ به رشد ۲ درصدی با رتبه ۱۵ جهانی در سال ۹۹ برسیم.

محمدجواد دهقانی گفت: در رتبه بندی جهانی ۲۰۲۱-ISC تعداد ۲۳۰۰ دانشگاه از ۱۰۷ کشور و ۶ قاره جهان حضور داشته که از ایران تعداد ۵۱ دانشگاه در این رتبه بندی حضور دارند. این در حالی است که در رتبه بندی جهانی ISC سال ۲۰۲۰ از ایران ۴۶ دانشگاه حضور داشتند.

رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری افزود: یکی از مهمترین دستاورد‌های رتبه بندی جهانی، ایجاد یک پایگاه داده از جزئیات کامل اطلاعات علمی و پژوهشی کشور‌ها و دانشگاه‌های تراز اول دنیا است که در نتیجه آن امکان برنامه ریزی و تهیه نقشه راه، به منظور دستیابی به اهداف و چشم انداز کشور و نیز دانشگاه‌های کشور در سطح بین المللی وجود خواهد داشت.

شتاب ده برابری جهانی تولید علم ایران در فاصله زمانی ۴ سال 

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه‌های ایرانی از فاصله زمانی ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۰ با شتاب ده برابری جهانی در تولید برون‌داد‌های علمی حرکت پژوهشی موثری انجام داده اند.

به گفته مسئولان دانشگاهی، میزان رشد علم در کشور کافی نیست و باید با تلاش فراوان برای دانش آموختگان دانشگاهی بستر سازی انجام شود تا آن‌ها به شغل مناسب خود دست یابند.

رشد علمی ایران در سال‌های اخیر موجب شد که کشورمان از گردونه رقابت با کشور‌های کمتر توسعه یافته که روزی رقیب محسوب می‌شدند عبور کرده و به میدان رقابت با مدعیان اصلی علم و فناوری در جهان وارد شود.

گزارش از نادیا عابد 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید علم رشد فناوری تعداد مقالات مقالات علمی دانشگاه ها رتبه بندی تولید علم علمی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری، مناسب‌ترین بستر برای بالا بردن شناخت کشورهای شرق آفریقا به‌ویژه تانزانیا از محصولات و دانش بومی ایرانی حضور در این نمایشگاه ست.

قرار داشتن تانزانیا در حاشیه اقیانوس هند و دسترسی آسان و نزدیکی آن به مهمترین مناطق اقتصادی غرب آسیا و به خصوص خلیج فارس از جمله مزیت‌های نسبی تجارت با تانزانیا برای تجار ایرانی محسوب می‌شود.

اقلام عمده صادراتی ایران به تانزانیا شامل قیر نفت و سایر موم پارافین ها، سیمان سفید پرتلند، ظروف چدنی، خمیرهای غذایی پخته نشده، مخلوطهای قیری براساس آسفالت طبیعی، مخزن، سیمان کلینکر و وازلین گرید دارویی است.

هیأت تجاری تانزانیا با حضور در خانه نوآوری و فناوری ایران از توانمندی صادراتی شرکتهای ایرانی شگفت زده شدند.

امیرحسین میرآبادی، رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، آفریقا را از اهداف اصلی برای توسعه همکاری دانست.

وزیر تجارت تانزانیا در این بازدید ضمن اعلام آمادگی خود جهت انتقال تکنولوژی میان ایران و تانزانیا افزود: ما از تجربیات شرکت‌های ایرانی استفاده خواهیم کرد و به‌دنبال رابطه تجاری بهتری میان ایران و تانزانیا هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم به‌تنهایی تولیدات خود را بالا ببریم در این راستا توسعه الزامی است و به همین دلیل دنبال همکاری‌های هرچه بیشتر با ایران هستیم و پیشنهاد برگزاری رویداد نمایشگاهی تخصصی در کشور تانزانیا با حضور شرکت های توانمند دانش بنیان ایرانی را برای عرضه به تجار تانزانیا و مقامات و بازرگانان کشورهای آفریقای شرقی را در سال جاری را دادند.

کد خبر 6092130

دیگر خبرها

  • حضور ۱۰ هیات تجاری خارجی در فارس
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند