Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@02:47:12 GMT

بازار کم رمق شرکت های ساختمانی در بورس

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۴۴۶۷۸

بازار کم رمق شرکت های ساختمانی در بورس

پیش از تحلیل تکنیکال یا بنیادی در صنعت ساختمان و انبوه سازی، نیازمند این درک هستیم که شرکت‌هایی ازاین صنعت که در بازار سرمایه هستند، آنقدر کم تراکنش هستند که در بعد کلان اقتصادی دماسنج این صنعت به شمار نمی‌روند.

روزنامه ایران: پیش از تحلیل تکنیکال یا بنیادی در صنعت ساختمان و انبوه سازی، نیازمند این درک هستیم که شرکت‌هایی ازاین صنعت که در بازار سرمایه هستند، آنقدر کم تراکنش هستند که در بعد کلان اقتصادی دماسنج این صنعت به شمار نمی‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فارغ از اینکه نامی ازرهبران تأثیر‌گذار صنعت ساخت و انبوه‌سازی در بورس به چشم نمی‌خورد، که بازار سرمایه بجز شرکت‌های سهامی عام ساختمانی، ابزارهای دیگری برای تأمین مالی ساخت ویا خرید املاک دردست دارد که عمده فعالین صنعت از آنها بی‌خبرند.
از جمله ابزارها و نهادهای بازار سرمایه در تأمین مالی ساخت و یا خرید املاک (مسکونی، تجاری و صنعتی) می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: (۱) صندوق پروژه‌ها (۲) صندوق‌های ساخت زمین و ساختمان (Fund) (۳) صندوق‌های امنایی خرید و اجاره ساختمان (REITs) (۴) صندوق‌های خصوصی املاک و مستغلات (PE) و (۵) اوراق سلف در بورس کالا.
براستی چرا وضعیت صنعت ساختمان و انبوه‌سازی در بازار سرمایه خوب نیست.؟
با نگاهی به وضعیت بازار، مشخص می‌شود که همه توان بازار سرمایه فقط در شرکت‌های سهامی عام پیمانکاری و سرمایه‌گذاری ساختمان متمرکز نیست.
بازار سرمایه نیاز به بلوغ بیشتر در تنوع ابزارها و نهادهای مربوطه در صنعت انبوه‌سازی دارد.
رکود اقتصادی و تورم باعث شده تا قدرت خرید بالقوه محصولات این شرکت‌ها کاهش یابد و نوسان در هزینه تمام شده پروژه‌ها، اقتصادی بودن طرح‌های مسکن را زیر سؤال می‌برد.
مدیران این صنعت در بورس ترجیح داده اندتا حد ممکن، پروژه جدیدی را تعریف نکنند هرچند که حسابداری این شرکت‌ها چندان شفاف نبوده و هزینه‌های جانبی سربار شده، سود پروژه‌ها را هم می‌خورد. بنابراین، سرمایه‌گذاران نهادی علاقه‌ای به این شرکت‌ها نداشته و ترجیح می‌دهندخارج از بورس، وارد ساخت و ساز شوند و سرمایه‌گذاران حقیقی هم از حاشیه سود رقیق این شرکت‌ها، تحریک نمی‌شوند.
بنابراین شرکت‌های این صنعت حتی نمی‌توانند از افزایش سرمایه برای پروژه‌های آتی منتفع شوند و سود شیرینی هم برای توزیع ندارند.
از منظر جریان‌های کلان اقتصادی در هشت سال گذشته، محرکی از سمت دولت برای تشویق در صنعت انبوه‌سازی رخ نداده و مدیران این شرکت‌ها نمی‌توانستند پروژه اقتصادی تعریف کنند وجریان آب پر فشار دو دهه قبل، به جریان راکدی در دهه قبل تبدیل شد که قایق بسیاری از شرکت‌های این صنعت را به گل نشاند.
شرکت‌های این صنعت اکثراً ماهیت پیمانکاری دارند، بنابراین دارایی ارزنده و یا تولید مستمر ندارند.
مبحث مالی در این شرکت‌ها از نوع و ذات project finance است که امید می‌رود بورس تهران و فرابورس در شیوه‌های مرسوم خود در پذیرش این شرکت‌ها اصلاحاتی را انجام دهند تا زمینه حضور بزرگان این صنعت که خارج از بازار سرمایه فعالیت می‌کنند فراهم شود وآنها بتوانند رونقی به این صنعت بدهند.
حال با توجه به اینکه یکی از شعارهای دولت جدید ساخت ۴میلیون واحد مسکونی در طول چهار سال بوده، به نظر می‌رسد آب در این صنعت به جریان خواهد افتاد، بنابراین مدیران سنتی این صنعت نیاز برای به‌روز‌رسانی در شیوه‌های تأمین مالی و پیش فروش دارند.
پیشنهاد می‌شود مدیران این صنعت که سهم به سزایی در نرخ اشتغال خواهند داشت، با شرکای خارجی، قرارداد شراکت و انتقال تکنولوژی انجام داده و تأمین مالی ساخت این موارد را از بازار سرمایه انجام دهند، تا ضمن استناد به قانون حداکثر استفاده از ظرفیت و توان داخلی، به نوسازی و احیای سازمان خویش بپردازند.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بازار سرمایه انبوه سازی شرکت ها تأمین مالی صنعت ساخت پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۴۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با صندوق پوشش ریسک گفت: تمام کار‌های آن انجام شده و منتظر مجوز نهایی سازمان بورس هستیم تا به امید خدا مراسم رونمایی از صندوق پوشش ریسک را داشته باشیم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان برای رونمایی از این صندوق زمان دقیقی را اعلام کرد؟ گفت: تعیین کننده این موضوع سازمان بورس است.

گودرزی در رابطه با اهمیت صندوق پوشش ریسک هم اظهار کرد: مهم‌ترین فاکتور صندوق پوشش را باید این گونه مطرح کرد که کسانی که علاقمند هستند در بازار‌های نوین معامله کنند ولی دانش کافی ندارند و همچنین حاضر هستند سطح ریسک بالایی را تحمل کنند، می‌توانند با سرمایه گذاری در این نوع صندوق‌ها در بازار‌های مشتقه بدون این که بخواهند دانش خیلی تخصصی داشته باشند فعال شوند.

او افزود: صندوق‌های پوشش ریسک کمک می‌کنند به شکل غیر مستقیم مردم از بازار‌های مشتقه استفاده کنند و از دانش و تجربه متخصصان بازار سرمایه برای کسب بازده متناسب با ریسک خود بهره ببرند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد