Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: کرمان شهری است که بر روی پوسته سنگی کاسه ای شکل زمین بنا شده است و وجود هزاران چاه دفعی در این شهر موجب شده به مرور زمان سطح آبهای زیر زمینی که ناشی از فاضلاب شهر است هر سال بالا تر بیایید و هم اکنون در برخی از محله های شهر کرمان با مشکل جدی در این زمینه مواجه هستیم و ساختمان ها به مرور در حال نمزدگی و تخریب است، رفع این مشکل از سوی مسئولان تنها یک راهکار داشت و آن احداث شبکه فاضلاب شهری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه عملاً از سال ۷۶ در کرمان کلید خورد اما اعتبارات این طرح و توان اندک پیمانکاران به نحوی است که بعد از سالها هنوز به ۵۰ درصد هم نرسیده است.

طرحی فرسایسی که روان مردم را پریشان کرده است

به طوریکه از سال ۷۶ تا سال ۹۸ فقط ۲۵ درصد این پروژه اجرا شد و در حال حاضر نیز روند اجرای شبکه فاضلاب بسیار کند است، خیابان های اصلی و حتی کوچه های شهر کرمان وضعیت نامناسبی یافته و ترافیک شهری مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است.

مردم گاهاً شاهد مسدود شدن خیابان های اصلی برای مدت طولانی هستند و بسیاری از کسبه متضرر شده اند اما کار به کندی در حال اجرا است.

مردم گاهاً شاهد مسدود شدن خیابان های اصلی برای مدت طولانی هستند و بسیاری از کسبه متضرر شده اند اما کار به کندی در حال اجرا است

دولت برای افزایش سرعت و اجرای طرح اقدام به واگذاری به بخش خصوصی کرده است و قرار است بعد از اتمام پروژه ۲۹ سال بخشی از این آب برای بهره برداری به شرکت مذکور واگذار شود.

این در حالیست در منطقه ای مانند کرمان که وجود یک قطره آب به خصوص برای تامین نیاز کشاورزی و صنایع بسیار حائر اهمیت است و درختان خشکیده پسته و صنایعی که سالها به دلیل بی آبی رها شده اند نمونه ای از این نیازمندی ها هستند.

اما فروش این میزان آب نیز نتوانسته موجب افزایش سرعت اجرای شبکه فاضلاب در شهر کرمان باشد و روند کند ان پروژه ادامه دارد.

تعداد بالای کارگاههای شهر از یک سو و از سوی دیگر روند کند کار در این کانال هر بیننده را یاد این امر می اندازند که پیمانکار کار شروع کرده اما توان اجرای سریع کار را ندارد.

مردم کرمان در اکثر مناطق شهر کرمان به شاهد کانال های متعددی هستند که چندین هفته رفت و آمد را مختل می کنند.

گویا شهروندان باید خود را انتباق دهند!

محمد ایرانمنش یکی از شهروندان کرمانی است که به خبرنگار می گوید: گویا شهروندان کرمانی باید با شرایط کنار بیاند و اصلاً قرار نیست فکری به کار کندی روند کار شود.

وی افزود: در کدام شهر چنین وضعیتی را می توان مشاهده کرد؟ یک پروژه دهها سال طول کشیده و هیچ راهکاری برای تسریع اندیشیده نمی شود و تصور مسئولان این است که مردم باید با شرایط آنها کنار بیایند.

وی گفت: روند کار بسیار کند است و در مقابل پراکندگی هم بالاست در واقع مناطق مختلفی از شهر کانال احداث می شود و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد می شود اما روند کار در همه این مناطق کند پیش می رود.

در کدام شهر چنین وضعیتی را می توان مشاهده کرد؟ یک پروژه دهها سال طول کشیده و هیچ راهکاری برای تسریع اندیشیده نمی شود و تصور مسئولان این است که مردم باید با شرایط آنها کنار بیایند

محسن عشق ورز نیز به خبرنگار مهر می گوید: بخشی از خیابان حفاری می شود و کاسب ها باید هفته ها با مشکل مواجه شوند و مردم نیز برای رفت و آمد به خانه هایشان معطل می شوند و هر وقت هم اعتراض می کنیم کسی پاسخگو نیست.

وی گفت: اگر ماهیت این پروژه چنین زمان بر است چرا در شهرهای دیگر چنین مشکلی مشاهده نمی شود؟

وی ادامه داد: مسئولان توقع دارند مردم خودشان را با چنین پروژه زمان بری هماهنگ کنند و هزینه هایش را هم بپردازند و در مقابل خودشان از تجربیات شهرهای دیگر استفاده نمی شود و هزینه های اجرای طرح کاهش نمی یابد؟

ابراهیم حسنی دیگر شهروند کرمانی می گوید: مسئولان در اجرای این پروژه دنبال توجیه هستند در برخی از مناطق شهر بعد از ۲۶ سال هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است و نکته عجیب اینکه شاهدیم در ایامی مانند نوروز هم حفاری در مناطق پر رفت و آمد شهر انجام و کار رها می شود تا بعد از تعطیلات همین وضع در آستانه نوروز سال جاری هم تکرار می شود.

مردم در مناطق پرترافیک با مشکل مواجه هستند

وی افزود: حتی در مناطق پر ترافیک نیز هیچ تلاشی برای تسریع وجود ندارد و یک خیابان بسته می شود و مردم با مشکلات زیادی مواجه می شوند اما گویا برای کسی مهم نیست.

وی گفت: هم اکنون در خیابان مولوی همین وضعیت وجود دارد و یک خیابان اصلی برای مدت بالایی بسته می شد.

این شهروند افزود: یکی از مسئولان از خود نمی پرسد برای چندین هفته، ساکنان این خیابان برای رفت و امد به خانه های خود چه باید انجام دهند؟

یکی از مسئولان از خود نمی پرسد برای چندین هفته، ساکنان این خیابان برای رفت و امد به خانه های خود چه باید انجام دهند؟

به هر صورت گویی ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب طی ۲۹ سال انگیزه مناسبی برای تسریع در اجرای پروژه فاضلاب شهری کرمان نیست.

محمود حسینی نسب یکی دیگر از شهروندان کرمانی است که می گوید: جواب کاسبی که چندین روز مغازه اش بسته است و باید کرایه مغازه را بدهد اما توان ارتزاق را هم ندارد چون جلوی مغازه اش حفاری شده است چیست؟

وی افزود: بسته شدن یک خیابان مانند مولوی چه خسارتی به مردم ساکن این خیابان می زند این وضعیت در بسیاری از مناطق دیگر نیز روی داده اما کسی جوابگو نیست و گویی این هزینه ای است که برخی از مردم باید پرداخت کنند و کسی هم جوابگو نیست.

کمبود اعتبار دلیل کندی است

محمد طاهری، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کرمان در این خصوص می گوید: بارها اعلام کرده ایم که به دلیل کمبود اعتبار این پروژه طولانی شده است و اگر اعتبار مناسبی به پروزه اختصاص می یافت سرعت هم افزایش می یافت. اعتبار این پروزه طی ۴ سال آینده به ۱۰ میلیارد تومان هم نمی رسد همین وضعیت در گذشته هم بوده است.

وی تصریح کرد: از سال ۷۶ تا دو سال قبل میزان پیشرفت این پروژه فقط ۲۵ درصد بوده است.

وی گفت: مسئولان اگر می خواهند این پروژه تسریع شود باید اعتبار مورد نیاز را تزریق کنند، ما در استان کرمان برای پیشبرد پروژه اقدام به کارگیری بخش خصوصی کرده ایم.

طاهری گفت: پروژه نسبت به گذشته سرعت بیشتری یافته و در بخش های مختلف در حال کار هستیم این مساله مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده اما چاره ای نیست و باید هر چه زودتر پروژه جمع شود.

وی با اشاره به بالا آمدن سطح آب های زیر زمینی گفت: اگر پروژه فاضلاب تکمیل شود این مشکل رفع می شود و در حال حاضر نیز مشکل بالا آمدن آب در بسیاری از مناطق شهر مرتفع شده است.

وی از اجرا ۹۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در خیابانها و کوچه های شهر خبر داد و گفت: امیدواریم با سرعت دادن پروژه، کار زودتر تمام شود.

کد خبر 5421911

منبع: مهر

کلیدواژه: آب و فاضلاب شهری محمد طاهری شهرداری کرمان دهه فجر ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه راهپیمایی 22 بهمن انقلاب اسلامی ایران گرگان افتتاح طرح عمرانی آمار کرونا جشنواره فیلم فجر شیوع کرونا عکس استانها خراسان رضوی چهلمین جشنواره فیلم فجر شبکه فاضلاب برای تسریع شهر کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۷۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده اراک درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: بازنشستگان مطمئن باشند که اراده دولت و مجلس متناسب سازی حقوق بازنشستگان است چرا که هم مجوز قانونی وجود دارد و هم برای آن تامین اعتبار شده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت ماه) محمدحسن آصفری نماینده اراک درباره علت اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان تذکری داد که قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه 1403 به دولت ابلاغ شد و طبق آن دولت مجوزی برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیدا کرد.

وی در همین راستا افزود: بر این اساس دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد.

رئیس مجلس با بیان اینکه اگر مشکلی در فروردین‌ماه بوده به صورت قطع در اردیبهشت‌ماه رفع شده و متناسب سازی باید انجام شود، اضافه کرد: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس بر اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان است که دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم در این زمینه صورت گرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روند اجرایی پروژه‌های عمرانی استان خوزستان باید تسریع شود
  • تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • هزینه ۱۰۵ میلیارد تومانی دولت به پروژه های آبفا در کردستان