Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، هتل کوبورگ وین روز گذشته میزبان مذاکرات رفع تحریم‌ها در سطح کارشناسان بود. میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین در توییتی از گفت‌وگو با نماینده اتحادیه اروپا در این مذاکرات خبر داد و نوشت: گفت‌وگوی مفصلی با آقای انریکه مورا هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا در مورد این که سند نهایی گفت‌وگوهای وین به چه شکل ممکن است باشد، داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچین یک دیدار بسیار مفید دیگر با آقای رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران. ما قطعاً در مذاکرات وین در مورد برجام در حال پیشروی هستیم.

این دیپلمات روس همچنین در توییتی دیگر نوشته بود: کار فشرده روی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در وین در جریان است. هر سه کارگروه (لغو تحریم‌ها، مسائل هسته‌ای، و اجرا و پیگیری) امروز برای رسیدگی به مسائل قابل ملاحظه باقی‌مانده نشست خواهند داشت.

مذاکرات دور هشتم از ۶ دی ماه در وین آغاز شده و یکی از طولانی‌ترین دورهای مذاکرات است. شرکت‌کنندگان این روزها سرگرم تکمیل پیش‌نویس متن توافق و تصمیم‌گیری در مورد برخی موضوعات اختلافی هستند.علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران روز گذشته با نمایندگان اتحادیه اروپا، روسیه و سه کشور اروپایی به صورت جداگانه دیدار کرد. سپس نمایندگان گروه ۱+۴ و آمریکا در حالی که مذاکرات به مراحل حساس رسیده و دست یابی به توافق نهایی به تصمیمات سیاسی کاخ سفید گره خورده است، تشکیل جلسه دادند.

مذاکره کننده ارشد انگلیس نتیجه گفت‌وگوی نسبتا طولانی سه کشور اروپایی با مذاکره کننده ارشد ایران را مفید و سازنده توصیف کرد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (پنجشنبه) ۲۱ بهمن ماه در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم ایران در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در اظهاراتی با بیان این‌که با جدیت، برنامه و ابتکار در میز مذاکره حضور داریم و برای رسیدن به یک توافق خوب مصمم هستیم، گفت: زمان پایان مذاکره را ترجمان اراده طرف‌های غربی در پایبندی کامل آنها به رفع تحریم‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به تعهداتشان تعیین خواهد کرد.

جوزپ بورلمسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفر به واشنگتن درباره وضع فعلی مذاکرات وین و احتمال به نتیجه رسیدن آن گفت: نمی‌دانم یک‌هفته، دو هفته یا سه هفته طول خواهد کشید اما مطمئنا در آخرین مراحل مذاکره هستیم. بورل گفت رسیدن به یک توافق در زمینه لغو تحریم‌ها و بازگرداندن اقدامات هسته‌ای ایران به حالت قبل، «مهم‌ترین مسئله است». او ابراز امیدواری کرد که گشایشی صورت می‌گیرد «چون دو طرف از خود آمادگی نشان داده‌اند».او همچنین گفت که پیش از خروج دولت قبلی آمریکا از توافق هسته‌ای، ایران به توافق پایبند بوده است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، علاوه بر این، مطرح کرد که روسیه نقش سازنده‌ای را در مذاکرات وین ایفا می‌کند.

نماینده چینی در سازمان‌های بین‌المللی در وین و رئیس هیئت این کشور در مذاکرات وین، ضمن تاکید بر مورد توجه قرار گرفتن خواسته‌های ایران به ویژه در زمینه لغو تحریم‌ها در دور هشتم مذاکرات، خواستار بالا بردن اراده سیاسی و انعطاف طرفین برای رسیدن به توافق شد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه سی‌جی‌تی‌ان، وانگ کوان گفت، گفتمان و مذاکره تنها راه حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران است. وانگ کوان افزود، چین با دیگر شرکای توافق هسته‌ای برای حاصل شدن گشایشی سریع در مذاکرات همکاری خواهد کرد. وانگ این اظهارات را روز سه‌شنبه هم‌زمان با از سرگیری دور هشتم مذاکرات وین مطرح کرد. این دیپلمات ارشد چینی بیان کرد که کشورش از موضع اصولی ایران مبنی بر تلاش برای رسیدن به راهکاری از طریق مذاکرات، حمایت می‌کند. او با اشاره به بسته پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان، همچنین بازگردانی معافیت‌های هسته‌ای ایران توسط آمریکا، این اقدامات را «گامی مثبت» در جهت توافقی نهایی تلقی کرد و گفت، تمامی دیگر طرفین مذاکرات باید بیشتر به دیدگاه‌های ایران درباره این بسته پیشنهادی گوش کنند و به حقوق قانونی و خواسته‌های معقول ایران بپردازند.

وانگ همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران «بتواند به طور رسمی بازخوردهای مکتوبش درباره بسته پیشنهادی برای مذاکره از سوی تمامی طرفین را ارائه دهد». از نظر او، مذاکرات وین «پیشرفت مثبتی» در جهت حل‌وفصل نهایی مسئله هسته‌ای ایران داشته است. وانگ از تمامی طرفین خواست قدردان پیشرفت‌هایی باشند که «با کوشش فراوان در دورهای قبلی مذاکرات وین حاصل شده است» و با بهره‌مندی از آن، بر مسائل باقی‌مانده مانند لغو تحریم‌ها و تضمین‌های اقتصادی، متمرکز شده و اتفاق نظر و تلاش برای رسیدن به توافق در اسرع وقت را افزایش دهند. نماینده چین در وین با مطرح کردن این که «چین با بالا بردن فوریت مذاکرات موافق است اما تعیین ضرب‌الاجل برای مذاکرات سازنده نیست»، از طرفین مذاکرات خواست اراده سیاسی‌شان را تقویت کرده و در مرحله آخر مذاکرات از خود حسن نیت و انعطاف نشان دهند. او از طرفین خواست بر مسئله لغو تحریم‌ها تمرکز کنند که دغدغه اصلی ایران و یکی از نگرانی‌های مهم چین است. این دیپلمات ارشد چینی در ادامه گفت: آمریکا به عنوان مسبب اصلی بحران هسته‌ای فعلی ایران، باید تمام تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه را علیه ایران و طرف‌های سوم از جمله چین را لغو کند تا دوباره اعتماد بین‌المللی را جلب کند، در عین حال، ایران نیز باید به طور جامع تعهداتش را بر این اساس اجرایی کند. وانگ در این راستا گفت لغو تحریم‌ها به جای اظهارات صرف، باید از طریق اقداماتی ملموس انجام بگیرد.

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: صداهایی که از هیئت حاکمه آمریکا شنیده می‌شود نشان می‌دهد که انسجام لازم در این کشور برای اتخاذ تصمیمات سیاسی در مسیر پیشبرد مذاکرات وین وجود ندارد. دولت آمریکا نمی‌تواند هزینه اختلافات داخلی خود را با تضییع حقوق قانونی ملت ایران پرداخت کند.

جان هارپر تحلیلگر آمریکایی نیز معتقد است:  اگرچه در هفته‌های اخیر خبرهای نسبتا مثبتی از سوی تمام طرف‌های مذاکرات وین شنیده می‌شود، اما هنوز جزئیاتی در خصوص پیشرفت‌های به دست آمده منتشر نشده است. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که برخی معافیت‌های تحریمی ایران را تمدید کرده است. البته این اقدام آمریکا بازخورد خوبی در ایران نداشت و برخی تحلیلگران آن را صرفا یک عملیات روانی از سوی دولت آمریکا برای انداختن توپ به زمین ایران معرفی کردند. این اقدام نشانه‌ این است که دولت آمریکا می‌خواهد ایران را تشویق کند تا مزایای توافقی را که به برداشته شدن تحریم‌ها منجر شود را در نظر بگیرد و به توافق 2015 بازگردد.

در حالی که مقامات ایرانی بارها تاکید کرده‌اند که منتظر برداشتن گام‌های تاثیرگذار در حوزه رفع تحریم‌های اقتصادی از سوی آمریکا هستند. اما به اعتقاد جان هارپر، تا زمانی که یک توافق رسمی شکل نگیرد، آمریکا تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد. وی همچنین در خصوص پیشرفت مذاکرات افزود: دولت آمریکا و دیگر ناظرانی که مذاکرات را دنبال می‌کنند، نسبت به چند ماه پیش خوشبین‌تر هستند. هارپر با اشاره به اینکه دولت جدید ایران در رویکرد خود عملگراتر از آن چیزی است که برخی انتظار داشتند، اظهار کرد: مردم آمریکا بر این باورند که ایران در حال حاضر احتمالا مزایای اقتصادی کاهش تحریم‌ها را انتخاب خواهد کرد؛ حتی اگر وعده‌ای سفت و سخت از آمریکا برای خروج از توافق نگیرد.

اظهار نظر این تحلیلگر آمریکایی درباره تعدیل انتظارات از سوی ایران در حالی بیان می‌شود که ابوالفضل ظهره‌وند معافیت‌های هسته‌ای آمریکا را بی مربوط به مذاکرات احیای برجام می‌داند و می‌گوید: موضوعی که مطرح شده مستقل از مذاکرات وین است، یعنی مذاکرات ایران و 1+4 به نتیجه برسد یا نرسد، این معافیت‌ها تأمین کننده ملاحظات طرف آمریکایی است که هیچ تأثیری بر مسائل اقتصادی ایران ندارد.

دیپلمات اسبق کشور با اشاره به اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین اقتصادی و تحریمی است، اظهار می‌کند: هدف آمریکایی‌ها این است که بر منع اشاعه سلاح هسته‌ای و موضوع NPT تمرکز کنند و می‌خواهند با این معافیت هسته‌ای نظارت‌ها را روی سایت‌های هسته‌ای ایران برقرار کنند و بنا دارند از این طریق زمان گریز هسته‌ای ایران را محدودتر کنند.

ظهره‌وند معتقد است، این عمل فقط برای تأمین ملاحظات و نیازهای بازرسی غرب و آمریکا از حوزه‌های فعالیت هسته‌ای ایران است و مجموعه چیزی که اتفاق می‌افتد این است که آنها بر رفتار هسته‌ای ایران مسلط‌تر می‌شوند و امکان دسترسی‌شان به مراکز هسته‌ای برای نظارت و بازرسی بیشتر می‌شود. آمریکایی‌ها می‌خواهند به بهانه خرید آب سنگین و مواد غنی‌شده ایران، زمان گریز هسته‌ای ما را محدود کنند و مانع شوند که این غنی‌سازی به سطح آستانه برسد.

معصومه رضاییان کد خبر: 1129436 برچسب‌ها مذاکرات هسته ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای مذاکرات وین اتحادیه اروپا برای رسیدن هسته ای ایران لغو تحریم ها دولت آمریکا معافیت ها طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • شک و تردید درباره رسیدن یک استقلالی به تراکتور
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم