Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@00:08:41 GMT

عراق همچنان دربن بست سیاسی

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۴۷۳۲

عراق همچنان دربن بست سیاسی

با گذشت حدود چهار ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری عراق، هنوز رئیس جمهور و نخست وزیر جدید این کشور معرفی نشده‌اند.

به گزارش قدس آنلاین، با گذشت حدود چهار ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری عراق، هنوز رئیس جمهور و نخست وزیر جدید این کشور معرفی نشده اند.

تحرکات ماه‌های گذشته کردهای عراق نشان می‌داد که حزب دموکرات و اتحادیه میهنی کردستان، دو حزب اصلی منطقه کردستان، برای معرفی نامزد واحد پست ریاست جمهوری اجماع ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حزب دموکرات که ریاست و نخست وزیری منطقه کردستان را در اختیار دارد، با توجه به نتایج انتخابات پارلمانی، معرفی رئیس جمهور عراق را نیز حق خود می‌داند، در حالی که در عراق پسا صدام همواره رئیس جمهور این کشور از اعضای اتحادیه میهنی کردستان بود.

بر همین اساس نیز میان حزب دموکرات و اتحادیه میهنی برای معرفی نامزد تصدی پست ریاست جمهوری اختلاف به وجود آمد. علت اصلی اعتراض ها به معرفی زیباری و تعلیق نامزدی اش توسط دادگاه فدرال این بود که هوشیار زیباری در سال ۲۰۱۶ از پست وزارت دارایی عراق به دلیل داشتن پرونده‌های فساد کنار گذاشته شده بود.

به موجب قانون اساسی عراق، نامزد ریاست جمهوری باید فردی خوش نام و دارای تجربه سیاسی باشد که همگان به پاکدستی و عدالت و صداقت او در راه عراق شهادت دهند. منتقدان معتقدند مبارزه با فساد نیاز ویژه و اضطراری شرایط کنونی عراق است و کسی که به دلیل داشتن پرونده‌های فساد از وزارت برکنار شده است، نمی‌تواند به عنوان رئیس جمهور در رأس قرار گیرد و مدعی مبارزه با فساد باشد.

با توجه به اعتراض مقتدی صدر به اقدام حزب دموکرات در معرفی هوشیار زیباری، تعلیق نامزدی زیباری می‌تواند موجب اختلاف میان جریان صدر و حزب دموکرات شود و حتی معرفی کتله اکبر نیز تحت تأثیر قرار گیرد. 

منبع: خراسان

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری عراق تعلیق انتخابات عراق ریاست جمهوری حزب دموکرات رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد

نفت باکو با وجود تحریم همه جانبه تجاری که چند روز پیش آنکارا علیه رژیم صهیونیستی اعلام کرد همچنان از طریق ترکیه و خط لوله جیحان به رژیم صهیونیستی نفت صادر می‌شود. ترکیه تصریح کرد که اگر تجاوزات این رژیم در غزه متوقف شود و کمک‌ها بدون مانع وارد این باریکه شود، تجارت از طریق ترکیه به اسرائیل از سر گرفته می‌شود.

براساس گزارش العربی الجدید، منابع صهیونیست در مصاحبه با وبسایت صهیونیستی گلوبس تایید کردند جمهوری آذربایجان روابط نزدیکی با ترکیه و رژیم صهیونیستی دارد و ترکیه هنوز بارگیری نفت این کشور را در بندر جیحان به مقصد اراضی اشغالی متوقف نکرده است.

باکو از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیحان (BTC) تامین کننده مهم نفت رژیم است که در انتهای آن نفت بر روی تانکر‌هایی بارگیری می‌شود و آن را به حیفا منتقل می‌کنند.

در ژانویه امسال، رژیم صهیونیستی با ۵۲۳ هزار و ۵۰۰ تن به ارزش ۲۹۷ میلیون دلار در صدر فهرست مقصد‌ صادرات نفت باکو قرار گرفت. در بازه زمانی ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۳، این رژیم با ۲.۲۴ میلیون تن به ارزش ۱.۳۸ میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار گرفت. بر اساس گزارش گلوبس، دیگر تامین کنندگان عمده نفت رژیم صهیونیستی قزاقستان و نیجریه هستند.

شایان ذکر است الهام علی‌اف، رئیس‌ جمهوری آذربایجان با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و همچنین با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که نمی‌خواهد مستقیماً به منافع آذربایجان آسیب برساند، روابط عالی دارد.

در عین حال رژیم اشغالگر تامین کننده بسیار مهم تسلیحات باکو است. تسلیحات صادراتی رژیم به این کشور شامل مهمات هاروپ تولید شده توسط صنایع هوافضای اسرائیل، سامانه لورا (توپخانه دوربرد) و سامانه موشکی زمین به هوای Barak MX است که جمهوری آذربایجان در نوامبر سال گذشته به مبلغ ۱.۲ میلیارد دلار خریداری کرد.

 به گزارش گلوبس، شرکت صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی نیز در اکتبر گذشته دو ماهواره را به قیمت ۱۲۰ میلیون دلار به باکو فروخت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد
  • ویدیو/ درگیری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به بهانه فلسطین
  • بارزانی امروز به تهران سفر می‌کند
  • سفر نیچروان بارزانی به تهران
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند