Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@11:59:44 GMT

چرا آمریکا گرفتار تورم شد

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۴۷۹۶

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، آمارها نشان می‌دهد افزایش قیمت حامل‌های انرژی ببیشترین تاثیر را در رشد تورم ژانویه داشته است. به عقیده کارشناسان، اصلی‌ترین عامل تورم، کمک‌های مالی دولت ایالات متحده در سال۲۰۲۱ بوده است.

روز پنج‌شنبه هفته گذشته، اعلام تورم 5/ 7 درصدی آمریکا شوک سنگینی به اقتصاد جهانی وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقم از عدد پیش‌‌بینی شده برای ژانویه یعنی 3/ 7 درصد نیز بیشتر بود. آخرین باری که آمریکا این سطح از تورم را شاهد بود، فوریه سال 1982، یعنی چیزی حدود 40 سال پیش بود.

پیش از این، بسیاری از تحلیلگران اقتصادی به فدرال رزرو اخطار داده بودند که باید هرچه زودتر سیاست‌های انبساطی خود را پایان دهند، اما ظاهرا فدرال رزرو رشد اقتصادی و فرار از آسیب‌‌های رکود حاصل از کرونا را به تبعات چاپ پول و آسیب‌‌های تورم ترجیح داده و اکنون اقتصاد آمریکا شاهد نتایج سیاست‌های انبساطی فدرال رزرو است.

علت ایجاد تورم در آمریکا

علل متعددی برای مساله تورم در آمریکا مطرح می‌شود، اما می‌توان از کمک‌‌های مالی دولت آمریکا در دوران کرونا به عنوان اصلی‌‌ترین عامل آن یاد برد. طی دوران پاندمی کرونا، دولت آمریکا به هر خانواده آمریکایی بر اساس شرایط آنها بین 600 تا 2 هزار دلار کمک نقدی پرداخت کرد.

بر اساس آمارها، طی سال 2021، دولت بایدن 5 تریلیون دلار کمک نقدی را تصویب کرد که 4 تریلیون دلار آن توسط نهادهای گوناگون تابه‌حال خرج شده و به نظر می‌‌رسد با توجه به تورم آمریکا، یک تریلیون دلار باقی‌‌مانده احتمالا خرج نشود.

عامل دوم شیوع ویروس کرونا و آسیب به زنجیره تامین بود. طی این دوران، نیروی حرفه‌‌ای بسیاری از شرکت‌ها آسیب دید و دورکاری نیز برنامه‌‌ریزی‌‌های تولیدی را به تعویق انداخت. این موضوع باعث شد تامین کالا در سطح بازار با مشکل مواجه شده و قیمت‌‌ها افزایش یابد.

کاهش نیروی کار فعال باعث شد قیمت نیروی کار در بازار کار این کشور افزایش داشته و تقاضای افزایش دستمزد، عامل سوم تورم در دوران پاندمی بود. برخی نیز افزایش قیمت حامل‌‌های انرژی در سطح جهانی را عامل چهارم افزایش قیمت‌‌ها می‌‌دانند.

با افزایش قیمت حامل‌‌های انرژی به خصوص گازوئیل، قیمت تمام شده ارسال کالا به نقاط مختلف کشور ایالات متحده افزایش یافت که در نتیجه موجب بالاتر رفتن قیمت‌‌ها شد.

بررسی تورم آمریکا

بر اساس گزارش منتشر شده، حامل‌‌های انرژی همچنان در صدر تورم‌‌ کالاهای مصرفی بودند. این دسته از کالاها در ماه ژانویه 27 درصد افزایش قیمت داشته‌‌اند که در این میان، گازوئیل با 40 درصد رشد، بیشترین افزایش قیمت را میان حامل‌‌های انرژی تجربه کرده است.

مسکن طی این ماه 4/ 4 درصد افزایش داشته که این رقم در ماه دسامبر سال 2021، معادل 1/ 4 درصد بوده است. هزینه مواد خوراکی طی این ماه با رشد 7 درصدی مواجه شده است. در بخش خودروها نیز خودروهای صفر کیلومتر 12 درصد و خودروهای کارکرده نیز با تورم 40 درصدی روبه‌رو بوده‌‌اند.

بدون درنظر گرفتن بخش مواد غذایی و حامل‌‌های انرژی، تورم آمریکا عدد شش درصد را ثبت می‌‌کند. با تعدیل فصلی فاکتورهای تورم، بیشترین اثر بر شاخص تورم از سوی خودروهای کارکرده بوده و کمترین اثر نیز از سوی افزایش قیمت خوراک‌‌های خارج از خانه بوده است.

تعدیل فصلی فاکتورهای تورم تعدیلی است که به موجب آن عوامل غیر مستقیم اثرگذار بر قیمت مانند تاثیرات آب و هوایی، تعطیلات کاری و... تعدیل می‌شوند.

منبع: دنیای اقتصاد این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد تورم آمریکا اقتصاد آمریکا اخبار مرتبط رکورد ۴۰ ساله تورم در آمریکا شکسته شد راه‌ های جدیدی که کرونا برای فقرا پیش پای دولت‌ ها گذاشت کابوس تورمی / کنترل قیمت ها به سبک آمریکایی کابوس تورمی / کنترل قیمت‌ها به سبک آمریکایی مردم آمریکا نگران افزایش تورم ادامه روند صعودی تورم آمریکا ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها چگونه در واتساپ پیام پاک‌ شونده ارسال کنیم؟ ادعای موسسات ردیاب درباره فروش نفت ایران چرا گرفتار بحران آبی شدیم گردهمایی روسای شعب استان خراسان رضوی و شمالی بانک ایران زمین عبور برنت از ۹۵ دلار گل زیبای نوراللهی روی پاس قائدی در لیگ فوتبال امارات همسان سازی حقوق کارگران اجرا می شود چرا آمریکا گرفتار تورم شد گل دیدنی و نجات بخش طارمی در دیدار پورتو مقابل اسپورتینگ پیام تبریک رهبر کره شمالی به رییسی گفت و گوی تلفنی روسای ستاد ارتش آمریکا و روسیه دولت بسته حمایت از بورس را به مجلس ارسال کرد / بودجه اول اسفند به صحن علنی می رود جذب منابع با نرخ سود بالا، نتیجه‌ای جز زیان برای نظام بانکی نخواهد داشت قیمت یخچال های اسنوا (جدول) انتشار نخستین نسخه پیش نمایش اندروید ۱۳ گسترش انرژی هسته ای در دستور کار فرانسه از صندوق پالایش یکم چه خبر؟ نیاز بورس به بهبود زیرساخت‌‌ ها اقامت در هتل های ۵ ستاره مارماریس چقدر هزینه دارد؟ + جدول پراید را از نمایندگی چند بخریم؟ (جدول) برندگان هفته گذشته بورس چه کسانی بودند؟ چرا حقیقی ها دست از فروش برنمی دارند؟ برجام چه آینده ای برای صنایع بورسی رقم خواهد زد؟ صفحه اول روزنامه های امروز (۱۴۰۰/۱۱/۲۳) گفت و گوی تلفنی پوتین و بایدن بر سر اوکراین هزینه تور لاکچری استانبول + بدروم چقدر است؟ + جدول ارزان ترین گوشی بازار چند؟ (جدول قیمت ها) درخواست لندن از شهروندانش برای ترک اوکراین برندگان سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر + عکس خواص شگفت انگیز آب هویج ۴ راهکار ساده برای درمان دندان قروچه ریزش بازار رمزارزها با افزایش احتمال وقوع جنگ روسیه و اوکراین محل زندگی پادشاهان قاجار + عکس زلزله در بازارهای مالی اعتراض شدید کامیون داران در کانادا خبر خوب برای زائران عتبات اولتیماتوم کی اف به مسکو همه چیز درباره اختلال مری اشک های طناز طباطبایی هنگام دریافت سیمرغ بلورین + فیلم از زوج جدید سینما تا ستاره نوظهور در اختتامیه جشنواره + عکس گریه فرشته حسینی هنگام دریافت سیمرغ + فیلم جامانده ها کی برای کنکور ثبت نام کنند؟ خرید برنج، دانه ای شد! صحبت های امین حیایی بعد از دریافت سیمرغ + فیلم عوارض پساکرونایی قابل درمان است؟ وام ازدواج هم بدون ضامن شد؟ ۲ فیلم ۱۰ سیمرغ گرفتند! معلمان حق التدریس کد کارمندی می گیرند برج تلویزیونی تفلیس به رنگ پرچم ایران درآمد + عکس پرداخت ساعتی ۸۰۰ هزار تومان برای بادیگارد شخصی! بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تورم آمریکا اقتصاد آمریکا افزایش قیمت تورم آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۴۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد.   به گزارش جماران؛ در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد.   گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» که با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.   سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.   خاتمی گفت این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است.    رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.   وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است.    باید از تجربه‌ها درس گرفت خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند.    خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.   رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود.    خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.   تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.   خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد.   مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.   وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد.    نباید با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند.    خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.   برای دریافت متن کامل گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» کلیک کنید کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد