Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@13:54:40 GMT

کودکان هدف اصلی ویروس جهش یافته آفریقایی

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۵۰۹۱

کودکان هدف اصلی ویروس جهش یافته آفریقایی

در شرایطی که کمتر از یک ماه پیش تمامی آمارها روند نزولی داشتند و تعداد موارد ابتلا و فوتی‌ها کاهش چشمگیری نشان می‌دهد بی‌توجهی به هشدارهای صادر شده از سوی مسئولان باعث شد تا اکنون شاهد رشد ۱۰۵ درصدی تعداد شهرهای قرمز کرونایی باشیم.

به گزارش قدس آنلاین، بررسی‌ نمودارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت از روند همه‌گیری کرونا در سراسر ایران نشان می‌دهد روند صعودی نرخ ابتلای روزانه و همچنین حجم بالای مراجعه‌های سرپایی به مراکز درمانی به‌گونه‌ای است که نشان می‌دهد نسبت به هشدارهای گذشته بی‌توجهی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه رشد قابل توجه تعداد موارد ابتلای روزانه در سراسر ایران به بیش از ۳۵ هزار مورد در روز و سیر صعودی تعداد شهرستان‌ها با وضعیت قرمز کرونایی شاهد مثالی قابل توجه بر این است که امیکرون همواره درحال یکه‌تازی در سراسر ایران است و بی‌توجهی به پروتکل‌ها و تکمیل مراحل واکسیناسیون این روندرا بدتر هم خواهد کرد.

کارشناسان در این زمینه تاکید می‌کنند از ابتدای بهمن ۱۴۰۰ که رفته رفته روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه سیر صعودی به خود گرفت بررسی‌ها نشان می‌دهد کودکان ظاهرا از اهداف اصلی ویروس جهش یافته آفریقایی هستند و با توجه به عدم امکان مدیریت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این گروه سنی در واقع می‌توان گفت کودکان ناقلان شیرین‌زبان دوره فعلی همه‌گیری در خانواده‌ها شناخته می‌شوند.

این گروه همچنین تاکید می‌کنند بهترین راهکار برای مدیریت شرایط حال حاضر افزایش سطح ایمنی جامعه با تکمیل مراحل واکسیناسیون و البته رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌خصوص در اماکن سربسته است.

استان هرمزگان/ ۹ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی

فاطمه نوروزیان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: متاسفانه در آخرین رنگ بندی کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ۹ شهر بندرعباس، حاجی‌آباد، میناب، رودان، بندرلنگه، کیش، بستک، بندرخمیر و جاسک در وضعیت قرمز هستند.  

وی افزود: شرایط کرونایی هرمزگان مساعد نیست و طی دو روز اخیر نیز ۷ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.  

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر حدود ۱۴ هزار و ۶۵۸ نفر به کرونا مبتلا هستند که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۸۰ نفر در قرنطینه هستند و ۳۷۸ بیمار نیز در بیمارستان‌ها بستری هستند.  

وی تصریح کرد: از این تعداد ۵۴ بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال ۱۶ بیمار وخیم است.  

نوروزیان گفت: از مردم می‌خواهیم در صورتی که علائم بیماری دارند حداقل خود را ۵ روز قرنطینه کنند تا بتوان زنجیره انتقال را قطع کرد.  

استان گیلان/ ۱۶۰ مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر ۶۰۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و لازم به ذکر است که در روز گذشته شمار کل بستری‌شدگان کرونایی در استان ۵۲۰ نفر بود.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۱۶۴ بیمار کرونایی جدید در شبانه‌روز گذشته به آمار بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان افزوده شده‌اند که ۸۴ نفر از این تعداد بیماران کرونایی حال مساعدی نداشته و بدحال هستند.

همچنین ۹۲ نفر از بیماران کرونایی در استان گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند که ۲۰ نفر از این بیماران در پی نامساعد شدن حالشان طی ۲۴ ساعت گذشته به بخش ICU بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند.

طبق آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر ۱۴ شهرستان استان گیلان شامل در وضعیت قرمز کرونایی و ۳ شهرستان در رنگ‌بندی نارنجی قرار گرفتند و آمار مبتلایان کرونایی بالایی دارند.

شهرستان‌های تالش، ماسال، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، بندرانزلی، رشت، خمام، صومعه‌سرا، فومن، املش، سیاهکل و رودسر شهرستان‌های قرمز گیلان و شهرستان‌های آستارا، رضوانشهر و شفت نیز شهرستان‌های  نارنجی هستند.

 لازم به ذکر است که تا پیش از این ۱۲ شهرستان استان گیلان در رنگ‌بندی نارنجی کرونایی و تنها ۵ شهرستان در وضعیت قرمز قرار داشت که با به‌روزرسانی اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت روز گذشته شاهد افزایش شهرستان‌های قرمز استان به ۱۴ شهرستان بودیم.

استان ایلام/ ۷ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت

محمد کریمیان، از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان ایلام خبرداد و اظهار: ۷ شهرستان استان ایلام در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و آمار روزانه ۵۲۰ نفری ابتلا به این ویروس در استان هیچکدام از شهرستان‌های استان در شرایط عادی (آبی) قرار ندارند و این همه گیری خطر جدی برای افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن در استان ایلام است.

وی بیان کرد: افزایش شمار مراجعات سرپایی و بیماران بستری از دلایل تغییر رنگ بندی کرونایی در استان ایلام است که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بیش از گذشته از سوی شهروندان امری ضروری است.
کریمیان گفت: کودکانی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند، بیشتر در معرض خطر کرونا قرار دارند که انتظار می‌رود والدین در صورت مشاهده کوچکترین علائم در اسرع وقت فرزند خود را به مراکز درمانی برسانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام  خاطرنشان کرد: تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در پیشگیری از ابتلا به سویه جدید امیکرون بسیار موثر عمل می‌کند هرچند که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی همگان امری ضروری و در اولویت قرار دارد.
کریمیان تعطیلی مدارس در مناطق قرمز استان ایلام را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما اعلام می‌کنیم برا مدارس ابتدایی چه شهری و چه روستایی در مناطق قرمز و نارنجی کلاس غیرحضوری‌ باید برگزار شود، این نظر ما است اما ستاد کرونا چه تصمیمی می گیرد باید منتظر تشکیل جلسه بود.

استان فارس/ ۲۶۱ بیمار جدید ظرف ۲۴ ساعت در مراکز درمانی بستری شدند

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت ۱۱ شهر استان فارس در وضعیت پرخطر قرار دارد و به رنگ قرمز درآمده است. بر این اساس شهرستان‌های ممسنی، کوهچنار، کازرون، شیراز، زرقان، کوار، خفر، جهرم، خنج، گراش و مهر در وضعیت قرمز هستند.  

همچنین شهرستان‌های اقلید، خرمبید، بوانات، سرچهان، پاسارگاد، سپیدان، بیضا، سروستان، استهبان، فراشبند، قیروکارزین، اوز، لارستان و لامرد در وضعیت نارنجی هستند و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.  

به عبارتی از مجموع ۳۶ شهرستان استان فارس ۲۵ شهرستان در وضعیت پرخطر هستند و دیگر شهرستان‌ها هم در معرض تبدیل شدن به این وضعیت قراردارند.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۴۲۲ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۵۷۴ هزار و ۷۷۴ بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۴۸۱ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۴۸۹ هزار و ۲۵۵ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۳۲۶ هزار و ۹۴۱ مورد تست سریع انجام شده و ۸۵ هزار و ۵۱۹ بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری ۲۶۱ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته هم اکنون هزار و ۱۲۴ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان فارس بستری هستند که از این تعداد ۱۲۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۸ نفر دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و ۵۶۵ نفر رسید.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۶۵۲ هزار و ۵۸ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۳۱۴ هزار و ۸۰۰ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۳۲ هزار و ۷۷۷ دُز نوبت دوم و یک میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۸۱ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

استان مرکزی/ سیر صعودی مراجعه به مراکز درمانی نگران کننده است

سیدمحمد جمالیان ،  با اشاره به وضعیت کرونایی استان مرکزی اظهار داشت: در روزها و هفته‌های اخیر بارها درباره شیوع کرونا و سرعت ابتلا در سطح استان مرکزی هشدار دادیم ولی متاسفانه به دلیل ساده‌انگاری شرایط استان هر روز و هر هفته نسبت به هفته و روز قبل خطرناک‌تر می‌شود.

وی تصریح کرد: درحال حاضر شاهد افزاش شدید شهرهای کرونایی هستیم به طوری که طی یک هفته آمار شهرهای قرمز کرونایی استان مرکزی از ۷ شهرستان با افزایشی ۴تایی به ـمار ۱۱ شهرستان با وضعیت قرمز کرونایی رسیده است.

جمالیان تصریح کرد: آشتیان، فراهان،  محلات و کمیجان ۴ شهرستان استان مرکزی هستند که این هفته تغییر رنگ داده و به وضعیت قرمز کرونایی تغییر وضعیت داده‌اند و نشان از شدت گرفتن شیوع کرونا در سطح استان مرکزی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در مجموع ۱۱ شهرستان استان مرکزی شامل اراک، ساوه، دلیجان، تفرش، خمین، شازند، خنداب،  آشتیان، فراهان،  محلات و کمیجان در وضعیت قرمز قرار گرفته و صدای آژیر خطر کرونا در استان مرکزی با صدای بلندتری شنیده می‌شود.

وی عنوان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تنها یک شهرستان یعنی "زرندیه" درحال حاضر در وضعیت زرد قرار گرفته و هیچ شهری در وضعیت آبی نیست که نشان از خطر بالای کرونا در استان مرکزی است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وضعیت اومیکرون وضعیت قرمز رئیس دانشگاه علوم پزشکی وضعیت قرمز کرونایی بیمارستان های استان شهرستان در وضعیت بیمارستان ها شهرستان استان مراکز درمانی وزارت بهداشت استان مرکزی بستری هستند استان گیلان استان ایلام آخرین اعلام حال حاضر نشان می دهد شهرستان ها استان فارس بیمار مثبت رنگ بندی ۲۴ ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۵۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان قابل قبول است/ شاخص ۴ شهر بر مدار قرمز و نارنجی
  • حضور جمعی از کودکان آفریقایی در تمرینات بارسلونا و دیدار با ژاوی و بازیکنان این تیم / فیلم
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
  • وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند