Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاخ سفید به صنعت تراشه هشدار داد برای احتیاط در برابر اقدام تلافی جویانه احتمالی روسیه علیه محدودیت‌های صادراتی آمریکا، زنجیره تامین خود را متنوع کند.

به گزارش قدس آنلاین، پس از انتشار گزارش گروه تحقیقات بازار "تِک سِت" در اول فوریه که وابستگی بسیاری از تولیدکنندگان نیمه رسانا به مواد تامین شده از سوی روسیه و اوکراین نظیر نئون، پالادیم و مواد مهم دیگر را بارز کرد، احتمال اقدام تلافی جویانه روسیه در روزهای اخیر توجه بیشتری را جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه برآورد کرد بیش از ۹۰ درصد از نئون مناسب نیمه رسانا در آمریکا از اوکراین و ۳۵ درصد از پالادیم مورد نیاز هم از روسیه تامین می شود.

منابع آگاه به رویترز اظهار کردند: پیتر هارل که در شورای امنیت ملی کاخ سفید حضور دارد و کارمندانش در روزهای اخیر با اعضای صنعت تراشه تماس گرفته و میزان وابستگی آنها به مواد تراشه سازی روسیه و اوکراین را جویا شده و از آنها خواسته اند منابع جایگزین پیدا کنند.

کاخ سفید در این باره اظهارنظر نکرد؛ اما یک مقام بلندپایه تاکید کرد دولت خود را برای احتمال حمله نظامی روسیه به اوکراین آماده می کند. بخشی از این آمادگی، تماس با شرکت هاست تا اطمینان حاصل شود در صورت اقدامات مداخله جویانه روسیه در زنجیره تامین، شرکت ها آماده اختلالات مذکور هستند.

نئون که برای لیزرهای مورد استفاده برای تولید تراشه مهم است، محصول جانبی فولادسازی روسیه است که در اوکراین پالایش می شود. پالادیم هم در حسگرها و حافظه کاربرد دارد.

دولت بایدن تهدید کرده است چنانچه روسیه به اوکراین حمله کند، محدودیت های صادراتی گسترده ای علیه مسکو وضع خواهد کرد. روسیه که بیش از ۱۰۰ هزار نیرو را در مرز اوکراین مستقر کرده، منکرش است که قصد حمله دارد.

بعضی از تراشه سازان، زنجیره تامین خود را بازبینی می کنند تا پیامدهای احتمال منازعه در اوکراین را ارزیابی کنند. یک منبع آگاه در یک شرکت تراشه سازی اظهار کرد: این شرکت در حال بررسی تامین نئون و گازهای دیگری است که منشا بعضی از آنها اوکراین است.

این فرد آگاه گفت: حتی اگر جنگی در اوکراین دربگیرد، تامین را قطع نخواهد کرد، بلکه قیمت ها را بالا می برد. بازار دچار انقباض می شود. این گازها کمیاب می‌شوند؛ اما این وضعیت، تولید نیمه رسانا را متوقف نخواهد کرد.

به گفته مدیر یک استارتاپ طراحی تراشه نیرو، ناآرامی در اوکراین باعث شده است قیمت گاز نادر افزایش پیدا کند و می تواند مشکلاتی را در عرضه ایجاد کند. فلورین گاز دیگری است که از اوکراین تامین می شود و عرضه آن ممکن است اختلال پیدا کند.

ویلیام موس، سخنگوی شرکت اینتل گفت: این شرکت تراشه سازی انتظار ندارد تامین نئون دچار اشکال شود.

اما این مسئله همچنان نگران کننده است زیرا عرضه جهانی تراشه محدود است و سفارش های تراشه افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد. گروه "تِک سِت" برآورد کرده که تقاضا برای همه مواد در چهار سال آینده بیش از ۳۷ درصد افزایش پیدا می کند.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نئون پیش از جدایی شبه جزیره کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه در سال ۲۰۱۴، حدود ۶۰۰ درصد صعود کرد زیرا شرکت‌های تراشه سازی به شمار معدودی از شرکت های اوکراین وابسته بودند.

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صنعت تراشه آمریکا تنش اوکراین و روسیه تراشه سازی کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۵۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت، واشنگتن حاضر نیست خطر تضعیف امنیت خود را به جان بخرد، اما به طور شبانه‌روزی تلاش می‌کند تا اتحادیه اروپا، ناتو و سایر شرکای خود را تحت فشار قرار دهد تا توانمندی‌های دفاع هوایی خود را با کی‌یف به اشتراک بگذارند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی در نشست مجازی موسوم به گروه تماس دفاعی اوکراین درخواست دست‌کم هفت آتشبار پاتریوت را از اهداکنندگان مطرح کرد، اما گفته می‌شود که حامی اصلی کی‌یف که همان آمریکا باشد، هیچ پاتریوتی به اوکراین نمی‌دهد.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، کاخ سفید گفته بود ممکن است سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی پاتریوت بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهد، آن هم در صورتی که آنها از سایت‌های استقرار فعلی خود از جمله در غرب آسیا به دست آمریکا برسند و در آن وضعیت، به اوکراین ارسال می‌شوند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در واکنش به این درخواست از سوی زلنسکی گفت: «سیستم‌های پاتریوت آمریکا اکنون در سراسر جهان مستقر هستند که شامل خاورمیانه می‌شود و این‌ها با هدف دفاع و پشتیبانی از نیروهای آمریکایی استقرار یافته‌اند.»

وی به شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: « اگر بتوانیم آتشبارهای آمریکایی پاتریوت بیشتری را برای آنها می‌فرستیم. اما آتشبارهای ما در سراسر جهان مستقر هستند. تلاش می‌کنیم تا با شرکای اروپایی و متحدانمان در بخش‌های دیگر جهان به تامین این ظرفیت‌های دفاع هوایی برای اوکراین بپردازیم.»

پنتاگون در واقع متعهد شده که مهمات پاتریوت بیشتری را به عنوان بخشی از بسته کمکی ۶ میلیارد دلاری که به‌تازگی اعلام شد، برای اوکراین تامین کند. با این حال، تحویل این سامانه‌های دفاع هوایی ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد، چون این پاتریوت‌ها از زرادخانه موجود پنتاگون به اوکراین ارسال نمی‌شوند و این اعلامیه «بازگوکننده آغاز فرآیند قرارداد» با صنایع دفاعی ایالات متحده به شمار می‌رود.

یک آتشبار MIM-۱۰۴ پاتریوت که توسط کمپانی تسلیحاتی آمریکایی ریتون ساخته شده، بیش از یک میلیارد دلار قیمت دارد و از چندین واحد نصب شده روی کامیون تشکیل شده است.

ایالات متحده بیش از ۱۱۰۰ پرتابگر پاتریوت را در طول سال‌ها تولید کرده و تخمین زده می‌شود که صدها پرتابگر پاتریوت فعال و ذخیره‌سازی شده باشد اما تنها یک آتشبار را به اوکراین فرستاده است. دو آتشبار کامل دیگر توسط آلمان اهدا شده، در حالی که هلند دو پرتابگر جداگانه را به اوکراین ارسال کرده است.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست دیگری در گروه تماس دفاعی اوکراین گفت که غرب تلاش خواهد کرد تا سامانه‌های پاتریوت بیشتری را به اوکراین بفرستد، اما این موضوع باید مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • شکست جدید آمریکا برای مهار پیشرفت هواوی
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • عرضه فناوری جدید ساخت تراشه شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۶