Web Analytics Made Easy - Statcounter

10 بهمن ماه، رهبر معظم انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی اظهار داشتند: «من گلایه می‌کنم از دوستانی که مسئولان کالاهای خانگی و لوازم خانگی هستند.

روزنامه ایران: 10 بهمن ماه، رهبر معظم انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی اظهار داشتند: «من گلایه می‌کنم از دوستانی که مسئولان کالاهای خانگی و لوازم خانگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما از اینها حمایت کردیم و اسم آوردیم، شنیدم بعضی از اقلام دو برابر ارتقای قیمت پیدا کرده، چرا؟ این‌ جور نبایستی با حمایت‌ها برخورد بشود.» 12 بهمن ماه، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: «در دو سال گذشته افزایش قیمت قابل توجهی در لوازم خانگی داشته‌ایم، اما در چند ماه گذشته کار به طور کامل مدیریت شده است، به طوری که یک تا دو مورد هم که افزایش قیمت داشتند پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی به سرعت قیمت‌ها کاهش یافته است.» قیمت لوازم خانگی طی ماه‌های اخیر و علیرغم ثبات نسبی دو مؤلفه اثرگذار، قیمت ارز و نرخ تورم، روند رو به رشدی داشته است. برخی از شرکت‌های لوازم خانگی در بازه زمانی کوتاه 9 الی 26 درصد قیمت محصولات خود را بالا بردند.
سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز عنوان کرده که بخشی از رشد قیمت لوازم خانگی با مجوز این سازمان نبوده و تولیدکنندگانی که نسبت به افزایش قیمت محصولات خود اقدام کرده‌اند، تا هفته جاری یعنی امروز (23 بهمن) فرصت دارند قیمت‌های خود را اصلاح کنند.   حسن اله‌یاری، مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، 19 بهمن ماه صراحتاً اعلام کرد که هیچگونه مجوز افزایش قیمت برای محصولات لوازم خانگی از سوی این سازمان صادر نشده است. این گفته در شرایطی مطرح شد که پیش از این برخی از منابع خبری از موافقت سازمان حمایت با افزایش 8 تا 12 درصدی قیمت لوازم خانگی صحبت کرده بودند و حتی اظهار داشتند که این رشد قیمت به علت افزایش 39 درصدی قیمت نهاده‌های تولید است.
رعایت سه شرط برای جلوگیری از‌گرانفروشی
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران درباره اصلاح قیمت لوازم خانگی به «ایران»، گفت: «تمام تولیدکنندگان لوازم خانگی، ملزم به رعایت قوانین و ضوابط قیمت‌گذاری هستند و هر مجموعه‌ای که به قانون توجه نکند، تخلف کرده است. بدین جهت هر تولیدکننده لوازم خانگی که برخلاف ضوابط ابلاغ شده، اقدام کرده باشد، باید قیمت‌های خود را اصلاح کند وگرنه کاری که تولیدکننده انجام داده، مصداق گرانفروشی است.» او ادامه داد: «براساس قانون، حداکثر سودی که تولیدکننده می‌تواند داشته باشد، 17 درصد است لذا عدد بالاتر از آن تخلف است و تولیدکننده تعزیراتی می‌شود، بنابراین تولیدکننده‌ای که بخواهد درصد سود بیشتری داشته باشد به ضوابط قانونی عمل نکرده است.» شهیدی خاطرنشان کرد: «اگر تولیدکننده لوازم خانگی می‌خواهد قیمت محصولات خود را بالا ببرد، باید سند و مدارک مستند نیز داشته باشد به گونه‌ای که هم آن را در سایت بارگذاری و هم اینکه مدارک را به‌صورت فیزیکی به سازمان حمایت ارسال کند. اگر این دو کار صورت گرفته باشد و شرط 17 درصد هم رعایت شود، تغییر قیمت مشمول گرانفروشی نخواهد بود چرا که تولیدکننده به ناچار قیمت‌های خود را تغییر داده است.»
او گفت: «اگر تولیدکننده‌ای بدون توجه به موارد یاد شده قیمت‌های خود را تغییر داده باشد، باید به سرعت اصلاحات لازم را انجام دهد، به هر ترتیب ما بیش از 200 تولیدکننده در این حوزه داریم و احتمال برخی از تخلف‌ها با توجه به وسعت کار وجود دارد، اما این اتفاق نباید عاملی شود که فعالیت تمام تولیدکنندگان لوازم خانگی زیرسؤال برود.»
از آنجا که تولید لوازم خانگی روند افزایشی دارد، افزایش قیمت انواع لوازم خانگی نمی‌تواند معقول و منطقی باشد. بر اساس آمارهای وزارت صمت طی 8 ماهه سال‌جاری تولید لوازم خانگی 8.5 درصد افزایش یافته و به عدد 3108.7 هزار دستگاه رسیده  و از آنجا که این رویه برای ماه‌های آتی پیش‌بینی شده است، مردم انتظار کاهش قیمت لوازم خانگی را دارند.
5 کالایی که روی گرانفروشی را دیدند
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی نیز درباره اصلاح قیمت لوازم خانگی به «ایران»، گفت: «در 15 روز گذشته 8 تولیدکننده لوازم خانگی قیمت محصولات خود را افزایش داده بودند که با توجه به اظهارنظر وزیر صمت و سازمان حمایت مبنی بر کاهش قیمت‌ها (برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی بدون اخذ مجوز از سازمان حمایت نسبت به گرانی محصولات خود اقدام کرده بودند) طی یک هفته گذشته این مجموعه‌ها قیمت محصولات خود را کاهش دادند و به قیمت قبل برگرداندند که در این میان دو تولیدکننده دیگر باقی ماندند که قطعاً آنها نیز در هفته جاری (امروز) نسبت به تعدیل قیمت محصولات خود اقدام خواهند کرد.»
او ادامه داد: «برخی از شرکت‌ها به جهت افزایش قیمت مواد اولیه، عوارض گمرکی و سایر موارد قیمت‌ها را تغییر دادند اما سازمان حمایت اعلام کرده که اخیراً هیچ مجوزی برای افزایش قیمت صادر نکرده است لذا تمام مجموعه‌هایی که بدون سند و مدرک محصولات خود را گران کردند، باید قیمت‌ها را اصلاح کنند.»
پازوکی گفت: «اکثر کالاهایی که طی این مدت افزایش قیمت داشتند شامل یخچال و فریزر دوقلو، یخچال و فریزر دو طبقه، کولر آبی، آبگرمکن و بخاری گازی بوده است.»
در این میان جمشید اسدزاده، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگى شیراز به ایلنا گفته بود که از فروردین سال 99 تا فروردین سال جارى قیمت لوازم خانگى 200 درصد افزایش داشته است، به‌عنوان مثال قیمت یخچال فریزر تولید داخل، فروردین ماه سال گذشته با قیمت 3 میلیون و 800 هزارتومان عرضه مى شد اما امسال و در فروردین سال جارى 9 میلیون و800 هزار تومان قیمت گذارى شده است. قیمت‌ها در بازار لوازم خانگى نشان مى‌دهد که در واقع حمایتى از مصرف کننده نمى‌شود و تولید کننده نرخ محصولات را تعیین مى‌کند.
گفته می‌شود که تعداد شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی در ایران به اندازه چین است؛ درحالی‌ که این کشور با بیش از یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را در اختیار دارد. بدین جهت ضرورت دارد که تولیدکنندگان لوازم خانگی نوع نگاه و فعالیت خود را تغییر دهند و به سمت تولید لوازم خانگی بروند که از نظر قیمت و کیفیت قابل رقابت با برندهای معتبر جهانی باشد. رهبر معظم انقلاب نیز اخیراً تأکید کردند: «مسأله کیفیت در درجه‌ اول است. حالا اگر از این فضای حمایتی، هم برای ارتقای کیفیت استفاده نشود و هم سوءاستفاده بشود برای بالا بردن قیمت، این هم یک مشکل دیگر است یعنی قیمت را بالا ببرند، کیفیت بالا نرود و ارتقا پیدا نکند اما این حمایت دولتی و تبلیغاتی و بانکی و غیره و جلوگیری از مثلاً رقابت‌های خارجی نیز موجب بشود که قیمت بالا برود، این دیگر خیلی چیز بدی است.»
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور وظیفه خطیری دارند و باید برنامه‌های خود را به گونه‌ای تدوین کنند که در مدت کوتاه مردم شاهد لوازم خانگی با قیمت و کیفیت مناسب باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تولیدکنندگان لوازم خانگی تولیدکننده لوازم خانگی قیمت محصولات خود قیمت لوازم خانگی رهبر معظم انقلاب قیمت های خود سازمان حمایت افزایش قیمت بهمن ماه قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد