Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا ماحوزی برگزاری اولین همایش "فرهنگ و دانشگاه در ایران" را از قطعات اصلی پازلی دانست که قرار است در آینده نزدیک به تأسیس قطب فرهنگ پژوهی در کشور بینجامد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نخستین همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» صبح امروز (شنبه 23 بهمن 1400) در محل موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا ماحوزی، دبیر علمی همایش در این نشست خبری عنوان کرد: افتخار داریم که در نخستین دور همایش فرهنگ و دانشگاه در ایران، میزبان جمع کثیری از سیاست‌گذاران، مدیران و صاحب‌نظران دانشگاهی هستیم و امیدواریم که موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی میزبان شایسته‌ای برای این جمع فرهیخته باشد.

وی با بیان اینکه این همایش به ابتکار شخص حجت‌الاسلام رضا غلامی، طراحی و تعریف شده است، تأکید کرد: هدف ما از برگزاری این همایش این است که ابعاد و زوایای فرهنگ دانشگاهی را بهتر بشناسیم و جهت‌گیری‌های آتی فعالیت‌های خودمان را بر اساس واقعیات جدیدی که به ویژه در چندساله اخیر به وقوع پیوسته است ساماندهی کنیم.

وی افزود: کوچ جدّی جامعه علمی و دانشگاهی کشور از فضاهای کلاسیک به فضای سایبری مقوله بسیار مهم و اثرگذاری است که نمی‌شود و نباید آن را نادیده یا دست کم گرفت؛ چه قاعده بازی در این عرصه بسیار متفاوت از قواعد بازی در فضاهای کلاسیک است در کنار این مسأله تحلیل و شناسایی فضای سایبر و کنشگران این عرصه از منظر تحولات فرهنگی-اجتماعی نیز برای ما بسیار درخور توجه و جدی است.

دانشیار فلسفه مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی تقویت اجتماعات علمی را از دیگر اهداف این دوره از همایش برشمرد و گفت: امید ما این است که از رهگذر حضور جدی‌تر فرهنگ در میدان دانشگاه‌ها بتوانیم به دانشگاه‌هایی توانمندتر و ذی‌نفوذتر در جامعه برسیم که کلیت کشور از عواید آن بهره‌مند شوند.

به گفته دبیر علمی نخستین همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران»، در جریان برگزاری این همایش که با همت موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برگزار می‌شود، قریب به 60 نفر از اساتید و پژوهشگران دانشگاهی دیدگاه‌های خودشان را در زمینه مقولات مرتبط با فرهنگ و دانشگاه تبیین خواهند کرد که در قالب 11 کارگروه کلی پیگیری خواهد شد.

ماحوزی محورهای یازده‌گانه همایش را این طور برشمرد: مناسبات فرهنگ و دانشگاه؛ فرهنگ در دانشگاه اسلامی و دانشگاه سکولار، رویکردها و تفاوت‌ها؛ شاخص‌های کلان در ترسیم مناسبات فرهنگ و دانشگاه؛ بازخوانی تجربه فرهنگ دانشگاهی در دهه‌های اخیر؛ بازیگران فرهنگ دانشگاهی؛ توصیف و تحلیلی از تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه‌ها؛ گروه‌ها و عناصر مرجع در اتمسفر فرهنگی دانشگاه‌ها؛ جهانی شدن، فرهنگ و دانشگاه؛ مسائل اساسی و ابتکارات فرهنگی در دانشگاه‌های ایران؛ فرهنگ و دانشگاه در دوره پساکرونا و فضای سایبر، فرهنگ و دانشگاه.

وی ادامه داد: باتوجه به فضای کلی جامعه جهانی و تأثیرات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کرونا بر پیکره کلی علم و محیط‌های آکادمیک، کارگروه "فضای سایبر، فرهنگ و دانشگاه" از نگاه ما بسیار مهم است و به امید خدا تلاش می‌کنیم که در دوره‌های آتی همایش در سال‌های آینده آن را به صورت جدی‌تر مورد واکاوی قرار دهیم.

وی با بیان این که نگاه کلی ما معطوف به بومی‌سازی هرچه بیشتر حضور علم و عالمان در فضاهای سایبری است، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم این رسالت و مسئولیت خطیر را در مسیری پیش ببریم که در برآیند نهایی صاحب‌نظران و جامعه بزرگ دانشگاهی کشور، انتفاع بیشتری از آن ببرند.

ماحوزی برگزاری همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» را از قطعات اصلی پازلی دانست که قرار است در آینده نزدیک به تأسیس قطب فرهنگ پژوهی در کشور بینجامد.

وی تأکید کرد: نایل شدن به چنین هدف بلندی بدون همیاری و مساعدت محققان و استادان موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دیگر شبکه‌های علمی و انتشاراتی موسسه امکان‌پذیر نیست و ما تمام جهت‌گیری‌های آنی و آتی خودمان را باتوجه به ضرورت تأمین این هدف سازماندهی می‌کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: حرکت دادن دانشگاه‌های کشور به سمت استفاده از الگوهای محلی، ملی و بین‌المللی در عین رعایت استقلال خودشان، می‌تواند به برقراری ارتباط هرچه بیشتر نهادهای دانشگاهی با جوامع پیرامونی و هم‌افزایی آن‌ها بینجامد اما مسأله اینجاست که باید بتوانیم این مهم را از طریق ترسیم دقیق وضعیت موجود و تبیین عمیق وضعیت مطلوب انجام بدهیم تا دانشگاه‌های ما بتوانند در یک زیست‌بوم گسترده‌تر ایفای نقش کنند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر این که برای بهره‌مندی هرچه بیشتر جامعه دانشگاهی کشور از دستاوردهای پژوهشی این همایش چه تدابیری اندیشیده شده است، گفت: افزون بر پخش زنده و آنلاین مراسم در دو فضای اسکای‌روم و اینستاگرام موسسه، فیلم‌های مربوط به کارگروه‌های یازده‌گانه همایش نیز در آپارات و سایر کانال‌های ارتباطی موسسه بارگذاری خواهد شد و در قدم نهایی متن پیاده‌شده سخنان استادان را پس از حک و ویرایش در قالب کتاب منتشر خواهیم کرد که فایل پی‌دی‌اف آن نیز روی سایت موسسه بارگذاری می‌شود.

اولین همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» به همت مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 2 تا 4 اسفندماه 1400 برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش می‌توانند به صفحه اسکای‌روم مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نشانی https://b2n.ir/iscs یا صفحه اینستاگرام مؤسسه به نشانی instagram.com/iscs.ac.ir مراجعه کنند.

آیت‌الله رشاد در گفت‌وگو با تسنیم: حیث باطنی انقلاب اسلامی بود که شاه را از کشور بیرون کردمعایب معرفت‌شناختی و الهیاتی فضای سایبر در گفت‌وگو با علیرضا قائمی‌نیا + فیلمانسان‌های انقلابی، صفاتی مشابه انقلاب دارند/ انقلاب در برخورد با غافلان داخلی، جوانمردی انقلابی دارداسلامی سازی علوم انسانی دست کم 100 سال زمان می‌خواهد/ جمهوری اسلامی، معنای علم را توسعه داد

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت علوم وزارت علوم مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی فرهنگ و دانشگاه در ایران تحقیقات و فناوری فضای سایبر دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 

ایسنا/همدان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزاری نخستین جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر را در راستای حمایت از هنر اصیل موسیقی برشمرد و گفت: ملایر سابقه غنی فرهنگی و هنری به خصوص در عرصه موسیقی و ساخت ساز دارد.

مسعود ویژه روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر با اشاره به اثرگذاری بالای موسیقی به ویژه سنتی و محلی، افزود: آنجایی که قلم و سخن کم می‌آورد، موسیقی وارد عمل می‌شود.

ویژه این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دانست که برای نخستین بار در شهرستان ملایر برگزار می‌شود و مطرح کرد: در یکی دو دهه اخیر ذائقه موسیقیایی مردم استان همدان تغییر کرده و اندوخته‌ها و داشته‌هایی که در فرهنگ ما است را باید قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه موسیقی سنتی این شهرستان هستیم، گفت: ملایر در سالهای اخیر نگاه‌های خوبی به حوزه موسیقی داشته و برنامه‌ها و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

ویژه از حمایت‌های فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان این شهرستان در برگزاری نخستین جشنواره موسیقی ملایر قدردانی کرد و تصریح کرد: میزبانی جشنواره تئاتر استانی با حمایت مسئولان و هنرمندان در این شهرستان باشکوه و موفق برگزار شد و برپایی نمایشگاه استانی قرآنی در ماه رمضان از دیگر اقدامات خوب ملایر است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی خودش یک هنر کامل است، بیان کرد: چنانچه این هنر اصیل موسیقی را قدر ندانیم، چیزهای دیگری جایگزین این فرهنگ غنی و داشته‌های فرهنگی ما می‌شود که برخی معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به حمایت از موسیقی سنتی، محلی و بومی تاکید شده است ، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های هنرمندان موسیقی و برنامه‌ریزی‌هایی که در استان همدان رقم خورد، مجموعه برنامه‌هایی همچون دومین جشنواره موسیقی «شب‌های هگمتانه» را برگزار کردیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار کرد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

فرشاد کشاورزیان بیان کرد: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی ادامه داد: طبق جدول زمان‌بندی امروز آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی همراز کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه اجراهای صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت، افزود: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالت‌های ملی قومی و منطقه‌ای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانه‌ها و لالایی‌های مادران گرفته تا عزاداری‌ها و جشن‌ها اشاره کرد.
دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داریم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار می‌شود.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور دارند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ابراز امیدواری کرد لحظه‌های خوبی را برای هنرمندان و مردم رقم بزنیم. 

قدسی از همراهی و حمایت شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: هر رویداد فرهنگی و هنری در این شهرستان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر است که قابل تقدیر است.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» همچنین از حمایت های خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • (عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • دعوت جهانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر