Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد - تعهد در کنار تخصص به عنوان یک ارزش مطرح است و یکی از معیارهای اساسی عملکرد کارگزاران نظام اسلامی، داشتن تعهد درکنار تخصص است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، رسول آریان پور با اعلام این مطلب و تأکید بر اصلاح رویکردها افزود: دنیای امروز، دنیای مدیریت است، چون مدیریت هم فن است هم تخصص و هم هنرو نمی‌شود اینها را از همدیگر تفکیک کرد و درصدی برایشان قائل شد ولذا توسعه از راه مدیریت می‌گذرد نه اقتصاد و مدیریت اساس کار سازمان‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه 90 رویکرد مدیریت‌ها عوض شد و مقام معظم رهبری هم نارضایتی خودشان را اعلام کردند. یعنی از آن خدمتگزاری انقلابی اسلامی، دوستان مسیری رفتند که مجموعه کلان اقتصادی هم پیچیده شد. اما در هر صورت، باید این مدیریت‌ها برگردد به این دیدگاه که انقلاب ما، انقلاب اسلامی است و تکیه‌گاه ما هم به مردم است یعنی پشت میزها، باید منافع مردم دیده بشود. مخصوصاً آنهایی که در نهادهای عمومی و دستگاه‌های دولتی حضور دارند، باید تفکرشان برگردد به اینکه ما از منابع، خوب استفاده کنیم. در سایه مدیریت‌‎مان می‌شود هم کارآیی داشت و هم مدیر موثری بود و هم بهره‌وری را افزایش داد و هم سازمان‌های موثری را ایجاد کرد. بنابرین رویکردها باید اصلاح شود. اینکه ما تمام هم و غم خود را در منابع زیرزمینی خودمان لحاظ کنیم اما نظرمان صرفا به مراودات خارج از کشور باشد، که این هم قابل احترام و اتکاست؛ واقعیت این است که ما از این رویکرد انقلابی، اسلامی بودن نظام کمی فاصله گرفته‌‌ایم.

«تعهد یا تخصص»
مدیرعامل بیمه میهن در مورد تعهد و تخصص نیز گفت تعهد در کنار تخصص به عنوان یک ارزش مطرح است و یکی از معیارهای اساسی عملکرد کارگزاران نظام اسلامی، داشتن تعهد درکنار تخصص است. ما فکر می‌کنیم مدیریت یعنی اداره کردن یک مجموعه، در صورتی که مدیریت فراتر از اداره کردن است. مدیریت یعنی استفاده بهینه از منابع و امکاناتی که ما تحت مدیریت از آن نام می‌بریم. این استفاده از منابع و امکانات مستلزم تخصص و تجربه است. نمی‎‌شود مدیریت را دست کسانی داد که با آن صنعت بیگانه هستند یا تجربه کافی را ندارند. تجربه تعریف دارد یعنی تئوری ضربدر عمل، حاصلش می‌شود تجربه.
مثلا مدیریت ارشد شرکت چقدر باید مهارت ادراکی داشته باشد و در کنار آن چقدر مهارت فنی و چقدر مهارت انسانی؟ اما واقعیت این است که فراتر از مهارت ادراکی، به مهارت فنی هم در سازمان‌ها نیازمندیم که بستگی به نوع سازمان و سطح آن تعریف می شود. در واقع این خطایی است که ما در مدیریت ها مرتکب شده‌ایم که برای مدیران ارشد، فقط مهارت ادراکی لازم است. مهارت ادراکی از کجا پیش می‌آید و چگونه تحصیل می‌شود؟ غیر از این است که باید مهارت فنی و انسانی را در خودمان به نحوی به بالندگی برسانیم تا مهارت ادراکی به وجود بیاید؟ مهارت ادراکی به چی؟ اینکه مثلا من به سازمان مهارت ادراکی نداشته باشم و به محیط خارج از سازمان مهارت ادراکی داشته باشم؟ خیر، اینها خطاهایی است که اتفاق افتاده و ما خودمان را با کشورهای پیشرفته که ساختار و زیربنایشان فراهم شده است، مقایسه می‌کنیم و می‌گوییم چرا آنجا یک ژنرال را به عنوان وزیر آموزش و پرورش می‌گذارند و ما اینجا نمی‌توانیم یک مهندس مکانیک را به عنوان وزیر بگماریم، اینها خطای دیدی است که اتفاق می‌افتد و خطای مقایسه‌ای نادرستی که به وقوع می‌پیوندد.
رسول آریان پور گفت البته در بحث تعهد و تخصص، مطالب متعددی عنوان شده است؛ فرمایش شهید چمران در این زمینه مصداق دارد و آن اینکه هیچ آدم متعهدی اگر تخصص نداشته باشد نباید مسوولیت قبول کند. بنابراین ما هم به تخصص احتیاج داریم و هم به تعهد. تعهد به ما جهت می‌دهد که آیا این مسئولیت را بپذیریم یا نپذیریم. پس خلط مبحث بین تعهد و تخصص نیست و اولویت با تعهد است. ما اگر مدیران متعهدی باشیم، در کاری که تخصصی نداریم، مسوولیتش را نمی‌پذیریم.
مدیرعامل بیمه میهن با تأکید بر اینکه باید از دوستانی که به اصول نظام، انقلاب و اصول سازمانی اعتقاد دارند استفاده شود افزود: دولت سیزدهم هم به دنبال این است که نیروهای متعهد و متخصص را جذب کند و این نگاه متفاوتی که در دوره‌های گذشته نسبت به ارائه خدمات دولت مدنظر بوده است می‌خواهد با انتصابات اصلاح کند. بنده فکر می‌کنم دولت باید عمیق‌تر به این انتصابات فکر کند تا حواشی در کشود اتفاق نیفتد. ما در کشور نیروهای ارزشمند زیادی داریم. دانشگاهی، با تجربه، متخصص که می‌توانیم از اینها استفاده کنیم تا تکیه‌گاه پیشبرد کارمان قرار بگیرند. تعصب خاصی هم به هیچ موضوعی نباید باشد که مثلا بعد از 43 سال که از انقلاب گذشته بگوییم آنهایی که سابقه انقلابی دارند باید منصوب شوند و آنهایی که سابقه انقلابی ندارند را حذف کنیم. باید از دوستانی که به اصول نظام، انقلاب و اصول سازمانی اعتقاد دارند استفاده شود، هرچند که باید نگاهمان به آرمان‌های انقلاب باشد تا ملاک موفقیت ما تلقی بشود.

«توصیه‌های مدیریتی»
مدیرعامل بیمه میهن در پایان این گفتگو توصیه هایی مدیریتی هم داشت و به جوانانی که وارد عرصه خدمت و فعالیت می‌شوند توصیه کرد مراحل را به درستی طی نمایند و سعی کنند در خود و سازمانشان استخوان‌بندی تجربه‌ها را تکمیل و سطوح سازمانی را طی کنند تا انشاالله به مرحله‌ای برسند که بتوانند آنچه را که ما از مدیریت انتظار داریم و برآیند مدیریت ماست یعنی تصمیم‌گیری درست، به آن برسند. مدیریت منهای تصمیم‌گیری- مخل سازمانی خواهد بود. عمده دلایلی که در تصمیم‌گیری‌ها، تعلل ایجاد می‌کند، برای این است که پختگی لازم در مدیریت‌ها وجود ندارد. اگر مدیریت پختگی لازم را داشته باشد، اساسا باید به تصمیم‌گیری‌ها با رغبت بیشتری مبادرت کند. اما مشاهده می‌کنیم برخی از دوستان، این امور را به زمان می‌سپارند که زمان هم خیلی از چیزها را حل نمی‌کند.
قوت کار ما باید این باشد که به موقع تصمیم‌ بگیریم و این تصمیمات ما هم، در زمان خاص خودش ارزشمند و کارساز است. بین تصمیم‌گیری هر چقدر فاصله بیفتد از ارزشش می‌کاهد و چه بسا که دوره مصرفش هم تمام بشود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: مهارت ادراکی تصمیم گیری مدیریت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۸۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش نیروهای واکنش سریع در عربستان/ خارطوم اعتراض کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، منابع خبری از آموزش گروه جدیدی از نیروهای واکنش سریع در عربستان و اعتراض خارطوم به این اقدام خبر دادند.

روزنامه الاحداث سودان نوشت که شماری از نیروهای واکنش سریع که در عربستان تمرین نظامی دیدند، آماده رزم در جنگ در سودان شدند.

خارطوم در همین راستا، اعتراض و مخالفت خود با آموزش دیدن نیروهای واکنش سریع در عربستان را بیان کرد.

المیادین گزارش داد: فیلم هایی منتشر شد که نشان می دهد شماری از نیروهای حمایت سریع، پس از پایان آموزش های خود در عربستان می رقصند.

عربستان روز چهارشنبه شاهد پایان آموزش نیروهای واکنش سریع در تخصص های نظامی مختلف بود. این تخصص ها شامل نیروهای ویژه، توپخانه، تک تیرانداز و اورژانس پزشکی بودند.

روزنامه الاحداث سودان نوشت که هدف از آموزش این نیروها، پیوستن به درگیری ها در سودان است. سخنگوی نیروهای واکنش سریع در این راستا تهدید کرد که این نیروها توان رسیدن به پورتسودان را دارند.

کد خبر 6095829

دیگر خبرها

  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • رافت: نیمکت پرسپولیس به خوبی مدیریت نمی‌شود
  • آموزش نیروهای واکنش سریع در عربستان/ خارطوم اعتراض کرد
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران