Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - رضانیکنام:  همچنان بیشتر ساکنان یاخچی‌آباد علاقه‌ای به نام محله‌شان ندارند و خواهان تغییر آن هستند. «احمد مقصودی» جانشین دبیر شورایاری محله یاخچی‌آباد، درباره علت مخالفت شهروندان با این نام برای ما صحبت می‌کند.

انتخاب نام برای هر محله و کوچه یا خیابان برای خودش حکایتی دارد. عده‌ای بر این باورند که نام محله‌ای که در آن زندگی می‌کنند باید معرف فرهنگ و هویت یک جامعه باشد، گروهی دیگر نیز نام‌های مدرن و امروزی را برای محله‌شان می‌پسندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته برای برخی دیگر فرقی نمی‌کند که چه اسمی روی محله باشد.  

 نازی‌آباد جنوبی نام قدیم یاخچی‌آباد 

مقصودی که سال‌ها پیگیر تغییر نام محله یاخچی‌آباد بوده، می‌گوید: «تا کنون چند بار نام محله تغییر کرده، اما هر بار در زمان نامگذاری جدید و نصب تابلو اتفاقی افتاده است. خاطرم هست که شورایاران چند دوره قبل، این پیشنهاد را به صحن شورای‌شهر بردند و تصویب هم شد، اما پس از تغییر مدیریت شهری این مصوبه مانند روی میز مدیران وقت سرگردان ماند.» 
کلمه آذری یاخچی‌آباد، یعنی‌آبادی خرم و خوش آب و هوا. در دوره‌ای تعداد خانواده‌های مهاجر آذری‌زبان در این محدوده آنقدر زیاد می‌شود و محله به این نام شهرت پیدا می‌کند، اما به گفته ریش‌سفیدان و شهروندان بومی، تا قبل از آن به اینجا نازی‌آباد جنوبی می‌گفتند. هنوز در اسناد رسمی و برخی اسناد مالکیت به صراحت نام این محله نازی‌آباد جنوبی نوشته شده که خودش سندی معتبر است.»

 نازی‌آباد و یاخچی‌آباد کنار هم، اما این کجا و آن کجا؟  

جانشین دبیر شورایاری محله یاخچی‌آباد با تغییر نام محله به نازی‌آباد جنوبی موافق است و دلایل خود را دارد: «اول اینکه نام این محله با شرایط فرهنگی و اجتماعی کنونی جامعه مطابقت ندارد. فاصله زمانی این محله تا نازی‌آباد کمتر از ۵ دقیقه است، اما می‌بینید که حتی قیمت املاک و خانه‌های این ۲ محدوده که به هم چسبیده است خیلی با هم فرق می‌کند. که کارشناسان املاک علت این تفاوت قیمت را نام محله می‌دانند که باعث شده قیمت املاک نسبت به محله‌های همجوار افت پیدا کند و شهروندان از این بابت متضرر شوند.»
«منصور جلالی» از شهروندان منتقدی است که در این‌باره می‌گوید: «وقتی اسم محله یاخچی‌آباد را می‌بریم خیلی‌ها گمان می‌کنند ما در محله‌ای که همه آذری‌زبان هستند، زندگی می‌کنیم. در صورتی که در طول این سال‌ها اقوام آذری‌ بسیاری از این محله کوچ کرده‌اند و اکنون جمعیت ساکن در آن از همه قومیت‌ها هستند.» 

نوشتن نام محله به لاتین سخت است 

«امیرصادق ورمرزیار» می‌گوید: «پسرم خارج از کشور زندگی می‌کند و هرچند وقت یکبار برایش وسایلی را که نیاز دارد پست می‌کنم. هر بار که می‌خواهم نشانی خانه را روی پاکت به زبان لاتین بنویسم به مشکل بر می‌خورم و باید از دیگران کمک بگیرم. اسم محله با حروف مختلفی نوشته می‌شود و نمی‌دانیم املای درست یاخچی‌آباد کدام است.»
این شهروند ساکن یاخچی‌آباد ادامه می‌دهد: «اسم محله خوب نیست و باید نامی ساده‌تر برای آن انتخاب کرد. کسانی که بومی نیستند اسم محله را «یاغچی‌آباد» می‌گویند و در روزنامه‌ها و سایت‌ها هم به اشتباه از این اسم استفاده می‌شود. با تغییر نام یاخچی‌آباد مشکل تلفظ و نوشتن نام محله برطرف می‌شود.»
مقصودی، جانشین دبیر شورایاری محله یاخچی‌آباد در پایان به اجرای طرح نظرسنجی مجازی در کانال‌ها و گروه‌های اجتماعی با موضوع «کدام نام را برای محله‌تان می‌پسندید» اشاره می‌کند و می‌گوید: «در این مدت چندین نام که معتمدان محله، شورایاران و افراد بومی و محلی روی آن اجماع نظر دارند انتخاب شده است، مثل نازی‌آباد جنوبی، رضوان، وصال و بهشت که شهروندان می‌توانند در این نظرسنجی شرکت و نام مورد نظرشان را اعلام کنند. به نظر می‌رسد که در آینده نزدیک با بررسی آرای مردمی بتوانیم برای تغییر نام محله اقدام کنیم. این طرح از نیمه نخست بهمن آغاز و تا آخرین روز سال۱۴۰۰ ادامه دارد. شورایاران محله پس از این مرحله موضوع را در شورای اسلامی شهر تهران مطرح و از آن دفاع می‌کنند تا نظر اعضای کمیسیون نامگذاری شورا تأمین شود.»

کد خبر 656669 برچسب‌ها محله همشهری محله شهرداری شورا یاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله شهرداری شورا یاری محله یاخچی آباد تغییر نام محله اسم محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۰۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی

براساس تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده در فلسطین اشغالی، بیش از نیمی از صهیونیست‌ها معتقدند زمانش رسیده که کلیه فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی مسوولیت شکست امنیتی ۷ اکتبر را بر عهده بگیرند و استعفا کنند.

به گزارش ایسنا، مطابق با این نظرسنجی که در روزنامه «معاریو» منتشر شد، ۶۳ درصد صهیونیست‌ها پس از استعفای «آهارون هالیوا» رئیس واحد اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی  (آمان)، تاثیرگذارترین سازمان بر سیاست دفاعی رژیم صهیونیستی به دلیل شکست در هفتم اکتبر، بر این عقیده هستند که وقتش رسیده بقیه فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی مسوولیت شکست امنیتی را بپذیرند و استعفا کنند. ۱۸ درصد از شرکت‌کنندگان هم گفتند با استعفای فرماندهی مخالفند.

این نظرسنجی نشان داد که بین مواضع رأی دهندگان به احزاب رژیم صهیونیستی تفاوتی وجود ندارد.

به نقل از سایت خبری «عرب۴۸»، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان پیش‌بینی می‌کنند که ارتش رژیم صهیونیستی با ادعای بازگرداندن صهیونیست‌های ساکن شهرهای مرزی، عملیات نظامی بزرگی را در لبنان آغاز کند. ۶۱ درصد از رای‌دهندگان احزاب راستگرا گفتند که انتظار دارند عملیات نظامی بزرگی در لبنان انجام شود، در حالی که در میان رای‌دهندگان حزب چپ‌میانه، ۳۴ درصد انتظار چنین عملیات نظامی را دارند.

براساس این نظرسنجی، محبوبیت فراکسیون «اردوگاه اصلی» به رهبری «بنی گانتس» کاهش یافته است و اگر اکنون انتخابات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برگزار شود، ۲۹ کرسی در مقایسه با ۳۱ کرسی در نظرسنجی هفته گذشته به دست می‌آورد. حزب لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم تعداد کرسی‌هایی را که در نظرسنجی هفته گذشته به دست آورده بود، یعنی ۲۱ کرسی را حفظ می‌کند.

در این نظرسنجی حزب «یش عتید» به ریاست «یائیر لاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی ۱۳ کرسی، حزب «اسرائیل بیتنا» به ریاست «آویگدور لیبرمن» ۱۱ کرسی به دست آوردند. همچنین حزب «شاس» ۹ کرسی، حزب «عوتسما یهودیت» به ریاست «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی ۹ کرسی، فراکسیون «یهودیت تورات» ۷ کرسی و جبهه «عرب برای تغییر» ۵ کرسی به دست آوردند. 

این نتایج نشان می‌دهد که در صورت برگزاری انتخابات پارلمانی، احزاب ائتلاف فعلی ۵۰ کرسی و در مقابل احزاب مخالف از جمله اردوگاه اصلی که پس از جنگ غزه به کابینه پیوستند، ۶۵ کرسی کسب خواهند کرد.

۴۵ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گانتس و ۳۶ درصد هم نتانیاهو را برای تصدی پست نخست وزیری مناسب‌تر دانستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • قیمت خانه در جنت آباد تهران امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توپ گوستاو، سلاح معجزه‌آسا نازی‌ها/ عکس
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو