Web Analytics Made Easy - Statcounter

موج ششم کرونا با سویه غالب اومیکرون از پنجم بهمن‌ماه در خراسان رضوی آغاز شد که در هفته‌های اخیر در این استان مبتلایان سرپایی زیادی داشته است به طوری که نتایج مثبت آزمایش‌های کرونا را از پنج درصد قبلی به حدود ۶۰ درصد رسانده است.

به گزارش قدس آنلاین، متولیان حوزه سلامت در خراسان رضوی معتقدند که افزایش تعداد مبتلایان سرپایی در این استان اکنون به اوج و قله موج ششم رسیده است و در روزهای گذشته شاهد افزایش تعداد بستری شدگان کرونا در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که افزایش تعداد مبتلایان و بستری شدگان از هیچ منطق صعودی تبعیت نکرده و از آن به عنوان افزایش آسانسوری یاد می‌شود که این موضوع می‌تواند به عنوان زنگ خطر شیوع اومیکرون و لزوم مقابله با آن در خراسان رضوی قلمداد شود.

طبق آخرین اطلاعات رنگ بندی کرونایی هم اکنون تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی در خراسان رضوی با افزایشی ۲ برابری به ۲۰ شهرستان رسیده که مشهد نیز در این زمره قرار دارد و ۱۳ شهرستان دیگر استان نیز در وضعیت نارنجی و زرد هستند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، اینک ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات به سایر شهرستان های خراسان رضوی بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

یک فرد مبتلا به اومیکرون دست‌کم ۱۰ نفر را مبتلا می‌کند

عضو کمیته علمی ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در استان خراسان رضوی گفت: یک فرد می‌تواند حدود ۱۰ نفر را مبتلا کند و البته این در مواردی است که اجتماع و تجمعی نباشد و در شرایطی که بیمار در اماکن تجمعی همچون سالن های ورزشی یا هواپیما، حضور یابد، به طور حتم این بیماری به تعداد بیشتری سرایت می‌کند.

دکتر علیرضا صداقت افزود: علائم اومیکرون عموما درگیری دستگاه تنفسی فوقانی همراه با گلودرد، خارش گلو، سرفه و سردرد است و در برخی موارد با درگیری علایم تنفسی مانند تنگی نفس و علایم غیرتنفسی مثل تهوع و استفراغ همراه است.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد اومیکرون با درمان سرپایی برطرف می‌شود، افزود: توصیه می‌شود، افراد بلافاصله بعد از بروز علایم به اولین مرکز درمانی، که برای این کار مورد تایید است، مراجعه کنند.

به گفته وی، بیماران توجه داشته باشند که باید روند درمان به صورت کامل انجام شود و از نیمه رها کردن درمان جدا خودداری کنند.

رییس نظام پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گاهی برای تشخیص بیماری، سی تی اسکن ریه نیز انجام می‌شود، گفت: بیماران برای تجویز سی تی اسکن به پزشکان اصرار نکنند چراکه اقدامات تشخیصی و درمانی کووید ۱۹ براساس شرایط بالینی بیمار طراحی و مدیریت می‌شود.

دکتر صداقت افزود: در شرایط سرپایی، داروهای ضد ویروسی و درمان های عمومی به کار گرفته می شود و مهمترین نکته در درمان اومیکرون این است که هر چه سریعتر بیماری تشخیص داده شده و براساس تشخیص اقدامات حمایتی و بالا برنده سیستم ایمنی انجام گیرد، بعضی از داروها مثل رمدسیویر براساس تشخیص پزشک و ضرورت استفاده می شود و درمان های دیگری نیز در شرایط بستری وجود دارد که براساس پروتکل های کشوری قابل انجام است.

واکسن نزده‌ها بیشتر بستری‌شدگان را شامل می‌شوند

مسوول بخش کووید عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد نیز در این خصوص گفت: در قالب موج ششم کرونا بیشتر مبتلایان نیازمند بستری با سویه غالب اومیکرون، بیماران واکسن گریز و یا کسانی هستند که دزهای واکسن خود را به شکل کامل دریافت نکرده‌اند.

دکتر رزیتا خداشاهی افزود: در شرایط حاضر، انجام کامل واکسیناسیون کرونا بهترین راهکار برای ایمن ماندن در برابر خطرات ویروس اومیکرون به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت: این روزها شاهد اوج‌گیری موج ششم کرونا و شعله‌ورتر شدن ویروس اومیکرون هستیم و افزایش میزان بیماران مبتلا، رشد میزان مراجعات به بیمارستان‌ها و بستری‌ها در بخش‌های مختلف کرونا، از جمله کووید عفونی را هم به همراه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: هر چند که شدت خطر ویروس اومیکرون از ویروس دلتا کمتر است، اما میزان انتشارش به مراتب بیشتر است و همین انتشار و سرعت تکثیر بالا، افزایش آمار بیماران مبتلا و بستری‌ها را در پی داشته است.

دکتر خداشاهی افزود: همه گروه‌ها درگیر ویروس اومیکرون شده‌اند و این گونه نیست که بگوییم این ویروس تنها یک گروه خاص را درگیر کرده است، درست است که آمار کودکان به دلیل عدم انجام واکسیناسیون کرونا بالاتر بوده است، اما دیگر گروه‌های سنی هم درگیر ویروس اومیکرون شده‌اند.

افزایش آسانسوری مبتلایان و بستری‌شدگان

مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: در موج ششم کرونا، با سویه غالب اومیکرون، با افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان و بستری‌شدگان با عنوان افزایش "آسانسوری" مواجه هستیم.

دکتر محمدحسن درخشان افزود: در ۲ هفته اخیر میزان مراجعات مردمی و موارد مثبت کرونا در خراسان رضوی افزایش قابل توجهی یافته و نتیجه مثبت آزمایش های پی. سی. آر در مراکز منتخب کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پنج درصد به ۵۰ تا ۵۵ درصد رسیده است.

وی بیان کرد: در این موج منطقه صعودی و یا ضابطه‌مند افزایش تعداد مبتلایان و بیماران کرونایی وجود ندارد و به دلیل سرایت پذیری بالای سویه اومیکرون، شمار مبتلایان به طور ناگهانی بیشتر شده که از آن به افزایش آسانسوری تعبیر می‌شود.

مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روزانه سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز منتخب و سرپایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه می‌کنند و تعداد بستری شدگان روزانه در مناطق زیر پوشش این دانشگاه نیز به ۳۰۰ نفر در روز رسیده است.

دکتر درخشان با بیان اینکه میزان سرایت سویه اومیکرون ۱۰ تا ۲۵ برابر دلتا گزارش شده است، گفت: اگر در یک خانواده یک نفر مثبت باشد و در مراسم دورهمی شرکت کند، تمام افراد آن مهمانی یا دورهمی مبتلا می‌شوند و در این میان خطر اصلی برای سالمندان، بیماران زمینه‌ای، مادران باردار و افرادی است که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده‌ باشند.

۳۰ درصد تخت های کرونایی اشغال شده است

رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از تخت های اختصاص یافته به بیماران کرونایی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه اشغال شده است.

دکتر محمد پهلوان افزود: از مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ تخت اختصاص یافته به بیماران کرونایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۵۰۰ تخت آی. سی. یو پیش بینی شده است.

وی از ۲ رقمی شدن تعداد مرگ و میر کرونا در استان خراسان رضوی پس از چهار ماه و افزایش تعداد بستری‌شدگان ناشی از ابتلای به کووید ۱۹ در این استان خبر داد و حال آنکه پیش از این در برخی از روزها میزان مرگهای ناشی از این بیماری حتی صفر بوده است.

وی بیان کرد: از یک ماه گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آماده باش کامل برای مقابله با موج ششم است به طوری که قرارگاه مدیریت کرونا در این دانشگاه به صورت شبانه‌روزی فعال است و جلسات آن به طور مستمر برگزار می‌شود و با توجه به تجربه‌های قبلی تمام تلاش بر این است که کمترین مرگ و میر و تبعات را داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر بیش از هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند که ۲۱۶ نفر از این تعداد بدحال بوده و در بخش‌های مراقبتهای ویژه تحت مراقبت و بستری قرار دارند.

پهلوان تعداد بستری شدگان روزانه کرونا در خراسان رضوی در روز گذشته را ۳۴۰ نفر عنوان کرد که همچنان روندی افزایشی دارد.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اومیکرون دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بستری شدگان مناطق زیر پوشش افزایش آسانسوری تعداد مبتلایان ویروس اومیکرون خراسان رضوی موج ششم کرونا افزایش تعداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۲۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی گفت: کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» به بررسی عوامل قیام علویان و تاثیر آن در دعوت امام رضا (ع) از مدینه به مرو می‌پردازد.    حجت الاسلام والمسلمین علی باقری افزود: این کتاب برگزیده چهارمین جشنواره کتاب سال رضوی در سال ۱۳۹۰ بود.   وی ادامه داد: این کتاب در پنج بخش به موضوعاتی همچون مناقشات عباسیان و علویان، بررسی جنبش‌ها و قیام‌های علوی قبل از خلافت مامون، حضور مامون در مرو و ضرورت دعوت امام (ع) به خراسان، نقش جنبش‌های علوی عصر مامون و تاثیر آن در دعوت امام رضا (ع) از مدینه به مرو، حضور امام رضا (ع) در مرو و تاثیر آن در آرامش سیاسی جهان اسلام می‌پردازد و تالیف آن را مجید خالق نیا رشتخوار بر عهده داشته است.   به گفته او، علی اکبر هاشمیه ترجمه این کتاب به زبان پشتو را از سال ۱۴۰۰ شروع کرد که دو سال و نه ماه برای ترجمه آن، زمان صرف شد.    معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: یکی از وظایف شیعیان در عصر حاضر، اشاعه برکات اهل بیت (ع) در دنیا است.   حجت الاسلام والمسلمین گنابادی نژاد افزود: امروز اگر ایران سرآمد معرفت دینی در دنیا است و بشریت را به منطق عقلانیت دینی دعوت می‌کند، این از اندیشه و تفکر امام رضا (ع) است.   وی ادامه داد: امروز هزینه سنگینی که دنیا می‌پردازد و جنایت‌هایی که در غزه می‌شود، باعث آگاهی دانشجویان جهان شده است و ما باید به دنبال نهضت ترجمه باشیم.

دیگر خبرها

  • افتتاح نخستین کانون بازنشستگان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد
  • تشریح جزئیات مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد پاک است
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود