Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان گفت: برای تهیه بیشتر پلاکت مورد نیاز بیماران از روش پلاکت فریزس استفاده می‌کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آفرزیس روشی است که در آن کل خون یک اهداکننده یا بیمار گرفته می‌شود و برای جداسازی یک جزء آن به اجزای جداگانه تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سپس اجزای خون باقی‌مانده دوباره به جریان خون بیمار یا اهداکننده وارد می‌شود.آفرزیس برای جمع‌آوری اجزای خون اهداکننده  مانند پلاکت‌ها یا پلاسما و برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود.با کمک این روش اهداکننده می‌تواند در تعداد دفعات بیشتری برای اهدای خون مراجعه کند.
از چند سال گذشته این خدمت در سازمان انتقال خون همدان انجام می‌شود.

افشین محمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه 3 دستگاه پلاکت فریزس در اختیار داریم، اظهار داشت: به کمک این دستگاه آمار تهیه و تامین پلاکت مورد نیاز بیمارستان‌ها افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه قابلیت نگهداری و ذخیره سازی پلاکت محدود است، تصریح کرد: بنابراین اگر پلاکت‌های مورد نیاز بیماران به موقع تامین نشود با کمبود مواجه می‌شویم‌.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان با بیان اینکه خوشبختانه با کمک روش آفرزیس و حضور اهداکنندگان برای اهدای خون، کمبودی در زمینه تامین پلاکت و سایر اجزا احساس نمی‌شود، تصریح کرد: نیاز روزانه بیمارستان‌ها به پلاکت به طور میانگین 80 تا 100 واحد است.

محمدی با اشاره به اینکه روزانه 100 تا 120 واحد خون به بیمارستانهای استان ارسال می‌شود، گفت: همیشه ذخایر ما به اندازه نیاز 5 روز است.

وی با تاکید بر اینکه در ماه‌های آذر تا بهمن امسال شاهد افزایش چشمگیر اهدای خون در استان بودیم، اظهار داشت: آمار خونگیری تا پایان دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 10 درصد رشد داشته است.

گَرد فراموشی بر پیکر صنعت چرم همدان/ چراغ کارگاه‌های تولیدی ‌یکی پس از دیگری خاموش می‌شود‌بازارچه‌های محصولات کشاورزی با هدف تنظیم بازار در همدان راه‌اندازی می شود

 

مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان با اشاره به اینکه بخاطر شرایط کرونا و خطرات آن، تیم‌های خونگیری سیار ما به مدت 20 ماه  تعطیل بود، گفت: از ماه‌های گذشته فعالیت این تیم‌ها مجددا شروع شده است‌.

محمدی با تاکید بر اینکه با فروکش کردن بیماری کرونا نیاز به خون در بیمارستان‌های استان افزایش می‌یابد، گفت: معمولا در زمان پیک بیماری اعمال جراحی غیر اورژانسی به تعلیق در می‌آید.

وی با بیان اینکه خوشبختانه از زمان شروع کرونا تا کنون با مشکل کمبود خون مواجه نشدیم، تصریح کرد: حتی خون‌های مازاد استان به مناطقی مانند تهران، سیستان‌و‌بلوچستان، گیلان و هرمزگان ارسال می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان همدان افزود: از ابتدای سال تاکنون 5 هزار و 500 واحد خون به استان‌های نیازمند فرستاده‌ایم.

محمدی با بیان اینکه روزانه به طور میانگین 150 نفر برای اهدای خون مراجعه می‌کنند، گفت: اهداکنندگان پیش از خونگیری از نظر ابتلا به بیماری‌ها، داروهای مصرفی، فشارخون و وضعیت جسمانی بررسی می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه افراد دو هفته پس از تزریق واکسن کرونا می‌توانند برای اهدای خون مراجعه کنند، تصریح کرد: بیماران مبتلا به سویه امیکرون هم‌ دو هفته پس از بهبودی اجازه اهدا دارند.

مدیرکل انتقال خون استان همدان با بیان اینکه بیشتر اهداکنندگان در سنین 30 تا 40 سال هستند، اظهار داشت: متاسفانه آمار اهداکنندگان خانم فقط 3 درصد است..

محمدی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته اهداکنندگان بار اولی را حذف کرده بودیم، گفت: اما مدتی است این افراد را پذیرش می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اهداکنندگان هنگام ورود به سازمان از نظر علائم تنفسی و ابتلا به کرونا غربالگری می‌شوند، تصریح کرد: در صورتیکه فردی علائم سرماخوردگی داشته باشد خونگیری انجام نمی‌شود.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان با بیان اینکه دستگاه‌های آفرزیس در محل انتقال خون مستقر است، اظهار داشت: پس از جداسازی اجزای خون به وسیله دستگاه، خون‌های اهدایی به بیمارستان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتقال خون استان همدان برای اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی

به گزارش گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ رضا روشن ضمیرگفت: سه هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان کوچرو هستند که ۲ هزار خانوار از این دامداران، زمستان را در استان گلستان گذرانده و اکنون در حال جابه جایی به مناطق ییلاقی خراسان شمالی هستند، هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان هم در داخل استان کوچروی دارند.
وی با بیان اینکه عشایر استان مکلف هستند مناطق قشلاقی استان گلستان را تا نیمه اردیبهشت ماه ترک کنند، افزود: برخی عشایر به صورت سنتی کوچ می‌کنند که این جابه جایی یک ماه تا بیش از ۴۰ روز طول می‌کشد و برخی هم به صورت مکانیزه کوچ می‌کنند که زمان کمتری در راه هستند.
روشن ضمیرگفت: برخی عشایر استان نیمه کوچرو و در جوار مناطق روستایی مستقر هستند و تابستان به مناطق ییلاقی اطراف کوچ می‌کنند که شمار این دامداران ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار است.
وی با بیان اینکه در این زمینه تمهیدات لازم با نیروی انتظامی و پلیس راه انجام شده است، گفت: ناوگان مورد نیاز برای آبرسانی سیار به عشایر در مسیر کوچ انجام و آب مورد نیاز عشایر و دام‌ها تامین می‌شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با اشاره به اینکه دام عشایر، پیش از کوچ علیه بیماری‌های مختلف مایه کوبی می‌شوند افزود: همچنین آرد مورد نیاز عشایر پیش از کوچ تامین شده و علاوه بر آن در مناطق ییلاقی هم آرد مورد نیاز توزیع می‌شود.
عشایر خراسان شمالی ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • تدارک تمام زیرساخت های گردشگری سرعین
  • زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • شکست رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج ایستگاه شهید سلطانی افتتاح می شود
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • افغانستان حقابه را می دهد؟