Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی شانزدهمین جشنواره شعر فجر گفت: در این دوره در حوزه شعر بزرگسال با فقدان اندیشه و در حوزه شعر نوجوان با فقر آثار مواجه بودیم.

به گزارش قدس آنلاین، قربان ولیئی، دبیر علمی شانزدهمین دوره جشنواره شعر فجر، ‌ از اتمام داوری‌های این دوره خبر داد و گفت: داوری‌ها در گروه‌های چهارگانه شعر بزرگسال (شامل شعر کلاسیک، شعر محاوره و شعر ترانه)؛  شعر کودک و نوجوان و درباره شعر به اتمام رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این دوره کتاب‌های منتشر شده در سال ۱۳۹۹ بررسی شده که شامل دو هزار و ۶۰۹ اثر است.  از این میان تعداد دو هزار و ۱۰۶ اثر در حوزه شعر بزرگسال، ۳۶۴ اثر در حوزه کودک و نوجوان و ۱۳۹ اثر در بخش درباره شعر بوده است.

ولیئی تصریح کرد:‌ آثار در مرحله نخست ارزیابی اولیه شدند و پس از یک ریزش اولیه به مرحله دوم داوری‌ها راه یافتند، ‌ در نهایت در هر گروه به طور متوسط ۱۰ اثر به مرحله نهایی رسیدند که در هر گروه آثار برگزیده یا شایسته تقدیر مشخص شدند.

وی با اشاره به کمیت و کیفیت کتاب‌های شعر منتشر شده در سال ۹۹ گفت:  واقعیت این است که در سال ۹۹ در مجموع یک ضعف عمومی در هر شاخه‌ای وجود داشت؛  به ویژه در حوزه درباره شعر که ما هم به لحاظ کمی و هم کیفی شاهد تنزل آثار بودیم. علاوه بر آن در حوزه کودک و نوجوان به ویژه نوجوان  نیز تعداد آثار بسیار اندک بود است.  

این شاعر آیینی ادامه داد: در بخش درباره شعر که نقد و نظریه ادبی را در خود جای می‌دهد، کار تولیدی و تألیفی و بومی شده بسیار اندک است، نه اینکه نیست، کارهای درخشانی هم صورت گرفته ولی به شدت به لحاظ کمی و کیفی در نظریه و نقد ادبی ضعف داریم.

وی با اشاره به آسیب‌های شعر نوجوان نیز افزود: مهمترین آسیب تکرار و تکرار است، خلاقیت و نوآوری کم مشاهده می‌شود در حوزه درباره شعر و در حوزه شعر نوجوان اساسا ما با فقر جدی کتاب مواجه هستیم، به نظر می‌رسد که در حوزه شعر نوجوان ما با نزول چشمگیر مواجه شدیم چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی.

دبیر علمی جشنواره شعر فجر با اشاره به بخش شعر بزرگسال نیز تصریح کرد:‌ در حوزه بزرگسال به لحاظ زبانی،  تصویر و تخیل ما با نوآوری چندانی مواجه نیستیم.  همچنین عنصر دیگری که جلب توجه می‌کند، فقدان اندیشه است.  نظام اندیشه‌ای منسجم و محکمی در شعرها مشاهده نمی‌شود. از سوی دیگر،  نبود تنوع در حوزه‌های محتوایی و خلاقیت نیز از دیگر آسیب‌هاست. در اکثر اشعار ما با یک همسانی مواجه هستیم.  به نظر می‌رسد، این یکسانی همان افت هنر باشد؛ زیرا هنر مبتنی بر فردیت و کشف‌های شخصی است.

ولیئی در پاسخ به این پرسش که چرا کتاب‌های شعر در این دوره جشنواره با چنین وضعیتی مواجه بوده‌اند، گفت: تحلیل علت‌های این وضعیت مطالعه جامع نیاز دارد.  اولاً ما با شعر سال ۹۹ مواجهیم، دلیلی ندارد برخی از این یافته‌ها را به کل شعر معاصر تعمیم دهیم. علاوه بر آن با تحول‌های مختلفی که در جهان پدید آمده است، باید گفت که گرایش به سمت رمان و داستان بیشتر شده است.  چرخشی از ساحت اجمال به ساحت تفصیل در حال انجام است. البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که در کشوری مثل ایران که پیشینه درخشانی مثل شعر دارد، انتظار از این گونه ادبی بالاست. در مجموع باید گفت که از یک وجه کل ادبیات معاصر به لحاظ ارائه نکات زیبایی‌شناسی در مقایسه با این گنجینه‌ها فقیر به نظر می‌رسد.

 وی در پایان درباره بخش شاعران فارسی زبان نیز گفت: این بخش چندان در داوری‌ها مطرح نشده است‌ و برنامه مجزایی برای آن وجود داشته است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دبیر علمی جشنواره شعر فجر شعر شاعران شعر بزرگسال حوزه شعر شعر نوجوان درباره شعر داوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۳۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربیعی سرمربی پایه‌های ذوب‌آهن شد!

به گزارش “ورزش سه”، ذوب‌آهن اصفهان در فصل جاری رقابت‌های لیگ برتر بدشانسی‌های متعددی را تجربه کرده و حالا در هفته‌های پایانی مسابقات کار سبز پوشان اصفهانی به جایی رسیده که آنها با کمبود شدید بازیکن مواجه شدند.

محمد ربیعی سرمربی گاندوها در فصل جاری ۴ بازیکن تاثیرگذار خود را به دلیل پارگی رباط صلیبی از دست داد و در نیم فصل مسابقات با جدایی غیرمنتظره چند بازیکن خود مواجه شد.

ذوب‌آهن اگرچه در نقل و انتقالات زمستانی تعدادی بازیکن جدید را خریداری کرد اما حالا با کمبود شدید بازیکن مواجه است. سبزپوشان در آستانه دیدار با نساجی مازندران در هفته بیست و پنجم لیگ برتر هم سه بازیکن دیگر خود را از دست داده‌اند.

چاپاراتزه، فریبرز گرامی و مهرداد رضایی سه بازیکنی هستند که به دلیل مصدومیت در بازی عصر چهارشنبه حضور ندارند و همین موضوع کار ربیعی را سخت‌تر خواهد کرد.

سرمربی ذوب‌آهن در این خصوص گفته است: با توجه به فاصله نزدیک بازی‌ها سعی می‌کنیم ریکاوری خوبی انجام دهیم. سخت بود که ۲ هفته متوالی در خانه تراکتور بازی کنیم. چاپاراتزه، گرامی و رضایی را در اختیار نداریم، از ۱۶ بازیکن خود ۱۳ بازیکن داریم که ۲ دروازه‌بان هستند و قطعا باید از بازیکنان پایه تیم خود استفاده کنیم. البته نبود بازیکنان خللی در روند ما ایجاد نمی‌کند.

شرایطی که ربیعی درباره آن صحبت کرده به خوبی نشان می‌دهد که ذوبی‌ها با کمبود شدید بازیکن در مسابقه حساس با نساجی مواجه هستند. با این حال باید دید ربیعی چگونه خلا بازیکنان کلیدی خود را جبران خواهد کرد و از چه نفراتی در ترکیب تیمش استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • مصدومیت شدید برای پدیده لیگ ۲۰
  • مصدومیت شدید برای پدیده لیگ 20
  • نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • بررسی آراء و اندیشه های علامه مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت
  • حکمرانی نخبگانی، سلسله مراتبی نیست بلکه یک شبکه است/ هیئت‌های اندیشه‌ورز با حضور حداکثری نخبگان در استان‌ها تشکیل شود
  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • ربیعی سرمربی پایه‌های ذوب‌آهن شد!
  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد
  • بحران ادبیات داریم