Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، مهدی فرجی با اعلام این خبر افزود: با پیگیری‌ پایگاه میراث‌ فرهنگی آیاپیر و در راستای پرونده ثبت‌جهانی منظر تاریخی ـ طبیعی ایذه، و شناساندن هرچه بهتر آثار و بقایای تاریخی این شهر کهن به جهانیان، گروهی از گردشگران مجارستانی از محوطه‌های باستانی ایذه دیدن کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادمه داد: این گردشگران در ورود به شهرستان ایذه از محوطه‌های زیرنظر پایگاه میراث‌فرهنگی آیاپیر در منطقه "خونگ‌اژدر"، "کول‌فرح" و "اشکفت‌سلمان" دیدن کردند و از نزدیک با بخشی از آثار به‌جا مانده از دوران عیلامی ـ الیمایی خوزستان آشنا شدند.
مدیر پایگاه میراث‌فرهنگی آیاپیر افزود: پایگاه میراث‌فرهنگی آیاپیر در راستای تکمیل پرونده ثبت‌جهانی ایذه، در محوطه کول‌فرح با ۸۰ درصد و در خونگ اژدر نیز با پیشرفت ۱۰۰درصدی، اقدام به اجرای فازهای حفاظتی کرده است که جا دارد از معاون میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور پایگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور، مجموعه شورای سالامی شهر و شهرداری ایذه، انجمن دوستداران میراث‌فرهنگی در حمایت از این اقدام تقدیر کنیم.

وی گفت: امید است با کمرنگ‌تر شدن فضای کرونایی در جهان، شاهد رفت و آمد گردشگران از داخل و خارج از کشور باشیم تا بار دیگر شاهد رونق اقتصادی در حوزه گردشگری کشور باشیم.

شهرستان ایذه در شرق استان خوزستان به واسطه‌ آثار تاریخی و طبیعتی فوق‌العاده، سالانه گردشگران بسیاری را میزبانی می‌کند از جمله این آثار محوطه باستان‌شناسی شمی در شمال شهر ایذه و در ۹ کیلومتری از روستای شمی است که سنگ‌هایی از جنس مرمر، گورستان باستانی و از همه مهم‌تر، مجسمه‌ی برنزی سردار پارتی  از جمله میراث این بخش است. با کشف این مجسمه‌ برنزی، بخشی از زوایای نامفهوم و تاریک دوران پارتی و سرزمین ایلامیان کشف شد.

" نیایشگاه تاریشا" یا " اشکفت سلمان"  یکی از مشهورترین آثار باستانی ایذه در بخش جنوبی این شهرستان قرار دارد که محوطه‌ای بسیار بزرگ است که داخل صخره‌ طبیعی کوه و به شکل یک سرپناه مشاهده می‌شود.

 پل تاریخی شالو،قلعه تاریخی تل،تالاب میانگران، نقش‌برجسته خنگ کمالوند، بقعه امامزاده سلطان ابراهیم (ع)،آبشار شیوند ایذه از جمله جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این شهرستان است.

برچسب‌ها خوزستان میراث فرهنگی ایذه اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوزستان میراث فرهنگی ایذه خوزستان میراث فرهنگی ایذه اهواز فرهنگی آیاپیر میراث فرهنگی پایگاه میراث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۴۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد