Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش ایرنا از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، محمدحسن طالبیان روز یکشنبه -۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - در نشست تخصصی دومین روز همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث‌شهری گفت: به‌طور کلی موضوع حفاظت و مرمت به عنوان یک فرآیند فرهنگی با چگونگی درک ارزش‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهر تاریخی ارتباط تنگاتنگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور وزیر میراث‌فرهنگی افزود: کیفیت درک اصالت شهر تاریخی به میزان درک ویژگی‌ها و ارزش‌های خاص آن بستگی دارد. تنوع منابع، اصالت و ارزش‌های میراثی باعث شده که بینش‌های حفاظتی و پاسخ‌های مرمتی الزاما متفاوت باشند به همین لحاظ برای حفظ اصالت یک منبع فرهنگی با توجه به زمینه خاص آن لازم است به‌طور خاص مطالعه و تفسیرهای مجددی انجام شود.

یکپارچگی شهر تاریخی، یعنی اثر و رابطه آن با بستر و لایه‌های مختلف تاریخی

استادیار مرکز آموزش عالی میراث‌فرهنگی، با اشاره به برخی تعاریف و معیارهای اصالت در مباحث میراث جهانی گفت: یکپارچگی یا تمامیت به حالتی اشاره می‌کند که آن چیز همه مولفه‌های خود را در بر داشته، نشکسته، تقسیم نشده و کامل باشد، به لحاظ مادی تمام و کمال حریم آن محفوظ مانده، بری از لطمه ذاتی خواه برای یک شی خواه برای یک متن ادبی و به طور کلی بیانگر یک وضعیت است.

مشاور وزیر میراث‌فرهنگی با بیان‌اینکه در یک شهر تاریخی منظور یکپارچگی در طول تاریخ یعنی اثر و رابطه آن با بستر و لایه‌های مختلف تاریخی است، سه مولفه مهم یکپارچگی را یکپارچگی ساختاری، یکپارچکی عملکردی و یکپارچگی بصری عنوان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به بیان برخی از ویژگی‌های تاریخی و تجربیات حفاظت در شهرهای یزد، همدان و ماسوله پرداخت.

برچسب‌ها صنایع دستی محمدحسن طالبیان یزد همدان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی محمدحسن طالبیان یزد صنایع دستی محمدحسن طالبیان یزد همدان میراث فرهنگی میراث فرهنگی شهر تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۴۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود