Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان – ساختمانی آجری با معماری قدیمی، واقع در دل شهر باز هم پاتوق هنرمندان عرصه تجسمی شده است. این بار چهاردهمین جشن اهالی تجسمی در فرهنگستان هنر برپاست. نمایشگاهی که برای ورود به آن باید از رواق سنتی فرهنگستان هنر گذشت و به نگارخانه‌های تو در تو رسید. چشم مخاطب در بدو ورود به نمایشگاه با آثار نقاشیخط از هنرمندان سرشناس از جمله نصرالله افجه‌ای مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش طوبای زرین به آثار هنرمندان جوان‌تر که به شوق رقابت آمده‌اند، اختصاص دارد. بعد از اعلام فراخوان جشنواره هنرهای تجسمی فجر، ۱۱ هزار اثر در رشته‌های مختلف هنر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. پس از بازبینی و انتخاب آثار هر رشته توسط گروه داوری ۳ نفره، حالا ۵۰۰ اثر روی دیوار‌های فرهنگستان هنر نقش بسته است.

بیشتر آثار بدون عنوان هستند و موضوع آزاد دارند، اما چند مجموعه عکس مستند، موضوعاتی همچون مرگ پرندگان بر اثر بی‌آب بودن تالاب‌ها و یا تدفین فوتی‌های کرونایی بدون حضور خانواده آنان را روایت می‌کنند.

در ورودی طبقه سوم نمایشگاه یک اثر بزرگ نصب است. اثری که در بخش چیدمان ارائه شده، چند قطعه سنگ بزرگ در حالت خشکی دارد و یک لوله آب بین آن‌ها متصل است. هدف این اثر نمایش معضلات محیط زیست و بحران آب است.

موضوعات بخش پوستر منسجم‌تر و پیرامون بیماری کروناست. البته دو اثر در بخش چیدمان هم به کرونا و اخبار آن می‌پردازد. آثاری که عباس مجیدی خالق آنهاست.

اما یک اثر در بخش هنر‌های بینارشته ای، با تعجب بازدیدکنندگان مواجه شد. اثر سعید ارغوان، یک محفظه شیشه‌ای است که در داخل آن یک اسب قرار گرفته و بازدیدکننده‌ها می‌توانند با انداختن سکه همانند دوران کودکی بر آن اسب سوار شوند و دقایقی تکان بخورند. آنچه مخاطبان را به تعجب واداشت، سوال درباره ماهیت این اثر بود که آیا واقعا این اثر را می‌توان پرفورمنس و زاده ذهن هنرمند دانست؟

یک اثر هم در بخش ویدئوآرت اکران شده که به گفته الهه عبدالله زاده خالق آن، موضوع زن و درد‌های او را روایت می‌کند.

عبدالله زاده که سابقه ۱۷ ساله در زمینه هنر‌های جدید دارد، دلیل گرایش خود به این حوزه را جستجو برای یک فضای متفاوت برای بیان حرف جدیدتری می‌داند.

نمایشگاه چهاردهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر تا ۳۰ بهمن در فرهنگستان هنر برپاست. بازدیدکنندگانی که تاکنون از نمایشگاه دیدن کرده‌اند، همانند بیننده‌های جشنواره فیلم فجر به کیفیت آثار انتقاد داشتند.

مسعود نجاری نقاش، در حاشیه بازدید از نمایشگاه تجسمی فجر به خبرنگار ما گفت: این جشنواره را جمع و روی آموزش و ایده سرمایه گذاری کنند.

وی با اشاره به بخش نظامی گنجوی در هنر‌های رسانه‌ای جدید در نمایشگاه امسال، بیان کرد: جشنواره آینه تمام نما از خروجی دانشگاه‌ها و موسسه‌های هنری است که بیشتر در بخش دولتی اداره می‌شوند. آثار این نمایشگاه نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها به شدت نیازمند بازنگری هستند تا شرایط را برای کار خلاقانه هنرمندان فراهم کنند.

به گفته این کارشناس و فعال رسانه، اعضای هیئت انتخاب می‌بایست کپی بودن تعدادی از آثار به ویژه در بخش پرفورمنس را تشخیص می‌دادند. گویا سیاست گذاران با نمایش این آثار صرفاً به دنبال تأمین جنبه تزئینی نمایشگاه بودند.

نجاری نمایشگاه جشنواره تجسمی فجر را عاری از ایده ناب دانست. همچنین معتقد است، سرمایه گذاری علمی در بخش هنر‌های رسانه‌ای صورت نگرفته است و آثار قوی در این بخش وجود ندارد. همچنین نبود هویت ایرانی در جشنواره، حاصل نبود پژوهش است.

به گفته او ۳ دهه سال است که جوامع هنری درجا می‌زنند. اینکه سالی یک بار جشنواره برگزار کنند هیچ فایده خاصی ندارد. باید بازنگری جدی روی جشنواره‌ها صورت بگیرد.

یک نفر از بازدیدکننده‌ها از زیاد بودن آثار که موجب اذیت چشمانش شده بود، انتقاد کرد و گفت: ترکیب چیدمان کار‌ها هم اذیت کننده بود. کیفیت آثار مجسمه نسبت به سال‌های گذشته افت عجیبی داشت. به غیر از چند اثر که موضوع کرونایی داشتند، دغدغه بقیه هنرمندان جدید نبود.

به گفته بازدیدکننده دیگر، نمایشگاه تجسمی فجر نسبت به آثاری که در گالری‌ها نمایش داده می‌شود، بهتر است؛ اما در دل همین نمایشگاه، آثاری پیدا می‌شود که برای من سوال است چطور این کار‌ها به جشنواره راه پیدا کرده اند. از طرفی چاپ عکس‌ها و کار‌های دیجیتال که روی شاسی هستند، ایراد دارند. نقاشیخط‌هایی که از هنرمندان پیشکسوت ارائه شده اند، میخکوب کننده بودند.

یک نفر دیگر از بازدیدکننده‌ها هم با انتقاد به موضوع آثار گفت: به مخاطبانی که نمایشگاه را ندیده اند پیشنهاد می‌کنم که به جای بازدید از این نمایشگاه به رستوران بروند و و ساندویچ بخورند!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای تجسمی جشنواره فجر فرهنگستان هنر تجسمی فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدحسین لطیفی نویسنده، کارگردان و دبیر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» در حاشیه نشست خبری این جشنواره با اشاره به اینکه گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم ها با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و … می‌شود، به خبرنگار مهر گفت: اگر از صفر تا ۲۰ به دینی بودن یک فیلم نمره بدهیم، متوجه مرحله مرحله بودن این نگاه به فیلم می‌شویم مثلاً یک فیلم نمره ۵ و فیلمی دیگر نمره ۱۰ می‌گیرد اما هیچیک از این فیلم ها از گستره فیلم دینی خارج نمی‌شوند و تقریباً اکثر آثار اینگونه‌اند.

مهر نوشت: این کارگردان با اشاره به این‌که شیوه‌های مختلف در پرداخت به حضور خدا در فیلم‌ها وجود دارد، عنوان کرد: مساله اصلی و نکته من این است که آیا خدا در یک فیلم حضور دارد و خدا با آن کاراکتر هست؟ خدا برای هر کسی یک معنا دارد اما این به معنای حضور خدا از اول تا آخر در یک فیلم نیست چرا که اقتضای درام این است که مثلاً یک آدم به حضیض ذلت و بدبختی برسد اما کاراکتر فیلم در جایی احساس می‌کند خدا او را فراموش نکرده و این ارتباط به او آرامش می‌دهد. از این رو شیوه های مختلف در نوع پرداخت به حضور خدا وجود دارد.

وی درباره ویژگی‌های یک جشنواره دینی مطرح کرد: جشنواره دینی تنها تبلیغ دین نیست ولی تبلیغ دین هم در آن دیده می‌شود مثلاً در فیلم «سفر سبز» نه آن کشیش مسیحی آمده است تا حاج رضا را مسیحی کند نه حاج رضا آمده است تا کشیش مسیحی را مسلمان کند، مهم این است که در نسبت با سایر ادیان ما یک افق دید با ۲ تعلیم متفاوت داریم و باید توجه داشته باشیم چقدر به هم نزدیک هستیم. نقاط اختلاف ما کم است پس بهتر است روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم به عنوان مثال در «از کرخه تا راین» حاتمی کیا، سعید در یک کلیسا نماز می‌خواند. به نظرم فیلمسازها باید به مواردی از این دست توجه کنند.

کارگردان فیلم «غریب» با اشاره به اینکه حمایت های خوبی از جشنواره فیلم «رضوان» شده است، گفت: بالاخره در طول سال جوانانی در کشور هستند که در جاهای مختلفی فیلم می‌سازند و ممکن است دیده نشوند و نتوانند عرض اندام کنند از این رو جشنواره فیلم رضوی مأمنی است برای اینکه بیایند و عرض اندام کنند. در اینجا دنبال نمره ۱۰۰ دادن به تکنیک فیلم‌ها نیستیم و اول دل فیلمساز را می‌خریم.

لطیفی در پایان درباره فعالیت های اخیرش در زمینه کارگردانی فیلم یا سریال گفت: قدیمی ها می‌گفتند «صداش در میاد نگران نباشید» اما فعلاً زمان مناسبی برای صحبت کردن راجع به کارهایم نیست.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901607

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲۵ گروه سرود فجر به مرحله نهایی
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز را می‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد