Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@13:02:48 GMT

پیشنهاد توماس پیکتی برای تنبیه روسیه

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۸۰۳۴

پیشنهاد توماس پیکتی برای تنبیه روسیه

فرارو- توماس پیکتی؛ اقتصاددان چپگرای فرانسوی که در زمینه نابرابری در ثروت و درآمد پژوهش می‌کند. معروف‌ترین کتاب او "سرمایه در قرن بیست و یکم" است.

بحران اوکراین به بحثی قدیمی دامن زده است: چگونه می‌توان به طور مؤثر دولتی مانند روسیه را تحریم کرد؟ بیایید فورا بگوییم: زمان آن رسیده است که نوع تازه‌ای از تحریم‌ها را با محوریت هدف قرار دادن الیگارش‌هایی که به لطف رژیم مورد نظر پیشرفت کرده اند تصور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر مستلزم ایجاد یک کاداستر (به روندی گفته می‌شود که در آن اموال غیر منقول شامل ملک، زمین و آپارتمان و ... و در برخی کشور‌ها حتی اموال غیر منقول شامل خودرو (مانند کاداستر کشور سوئیس) ثبت می‌شوند) مالی بین المللی است که چندان باب میل ثروتمندان غربی نیست، زیرا منافع آنان بسیار بیش‌تر از آن چه گاهی ادعا می‌شود با منافع الیگارش‌های روسیه و چین مرتبط بوده و گره خورده است.

با این وجود، با پرداخت این بها و هزینه خواهد بود که کشور‌های غربی موفق خواهند شد در نبرد سیاسی و اخلاقی علیه حکومت‌های استبدادی پیروز شوند و به افکار جهانی نشان دهند که سخنرانی‌های بزرگ در مورد دموکراسی و عدالت سخنانی توخالی نیستند.

ابتدا به یاد بیاوریم که مسدود کردن دارایی‌های پوتین و همکاران اش پیش‌تر بخشی از زرادخانه تحریم‌های آزمایش شده برای چندین سال بوده اند. مشکل این است که بلوکه و منجمد سازی‌ای که تاکنون انجام شده تا حد زیادی نمادین بوده و فقط به چند ده نفر مربوط می‌شوند و با استفاده از افراد مختلف می‌توان آن را دور زد به خصوص که ما هرگز ابزاری برای اندازه گیری سیستماتیک و ارجاع متقابل به املاک و مستغلات و اسناد مالی در اختیار آنان نداریم.

ایالات متحده و متحدان اش اکنون در حال بررسی قطع ارتباط روسیه از شبکه مالی بین بانکی بین المللی یا سوئیفت هستند که این امر بانک‌های روسیه را از دسترسی به سیستم بین المللی تراکنش‌های مالی و انتقال پول محروم می‌سازد.

مشکل این است که چنین اقدامی بسیار ضعیف هدف گذاری شده است. همانند تحریم‌های تجاری سنتی، که پس از بحران ۲۰۱۴ میلادی عمدتا توسط دولت روسیه برای تقویت کنترل خود بر همه امور به کار گرفته شد خطر تحمیل هزینه‌های قابل توجه تحریم روسیه در زمینه دسترسی به سوئیفت برای شرکت‌های معمولی روسی و غربی و پیامد‌های زیان بار آن برای کارکنان آن شرکت‌ها وجود خواهد داشت. این اقدام هم چنین بر تعداد زیادی از زوج‌های دو تابعیتی و زوج‌های با تابعیت مختلف تاثیر می‌گذارد و همزمان آسیبی جدی به ثروتمندترین افراد که به واسطه‌های مالی جایگزین متوسل می‌شوند نخواهد رساند.

برای وادار به تسلیم کردن حکومت روسیه تمرکز تحریم‌ها باید بر روی قشر نازک اجتماعی مولتی میلیونر‌هایی باشد که رژیم آن کشور بر آن‌ها تکیه دارد: گروهی آشکارا بزرگ‌تر از چند ده نفر، اما در کلیت خود بسیار محدودتر از کل جمعیت روسیه است. برای اصلاح ایده‌ها و کارآمدی رژیم تحریم‌ها می‌توانیم افرادی را هدف قرار دهیم که بیش از ۱۰ میلیون یورو دارایی‌های مالی و مستغلات دارند یعنی تقریبا طبق آخرین داده‌های موجود رقمی در حدود ۲۰۰۰۰ نفر. این نشان دهنده ۰.۰۲ ٪ از جمعیت بزرگسال روسیه (در حال حاضر ۱۱۰ میلیون نفری) است. واقعیت آن است که دارایی‌های این طیف از میلیاردر‌ها به شکوفایی رژیم‌های حاکم بر روسیه و چین کمک کرده است.

منبع: لوموند

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد جهانی پوتین خودکامگی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۸۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»
لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها
علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

کد خبر 847328 منبع: کیهان برچسب‌ها خبر ویژه تحریم ایران و آلمان

دیگر خبرها

  • باشگاه استقلال جواب یاسین سلمانی را داد؛ ویس یا سند داری، منتشر کن!
  • استقلال از بازیکن پرسپولیس سند و مدرک خواست؛ پیامی داری، منتشر کن
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد