Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@18:11:40 GMT

کشت قراردادی، راهکار رهایی از کشاورزی بی‌برنامه

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۸۷۶۶

کشت قراردادی، راهکار رهایی از کشاورزی بی‌برنامه

در ادامه این یادداشت که در ۲۵ بهمن به قلم عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی، منتشر شده می‌خوانیم: در واقع علاوه بر رشد همگام جمعیت و افزایش تولید لازم است با هدف صادرات محصولات کشاورزی از تمام ظرفیت‌مان استفاده کنیم در حالی که اکنون ۷۰ تا ۹۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی استفاده می‌شود اما بهره‌وری آب در این بخش کمتر از ۴۰ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تصحیح این رویه لازم است روش‌های کشت سنتی را کنار بگذاریم. به همین منظور ما نیازمند استقرار الگوی کشت بهینه هستیم. با این توضیح که پیاده‌سازی الگوی کشت نیاز به تهیه و تدوین راهنمای کشت برای تمام مناطق کشور است بنابراین کشت قراردادی مقدمه‌ای برای پیاده‌سازی الگوی کشت است. در واقع کشت قراردادی می‌تواند برنامه موجهی برای قدم برداشتن در راستای اصلاح و پیاده‌سازی الگوی کشت باشد.

از سوی دیگر باید توجه داشت که هرفعل بشر دارای مزایا و معایبی است و عقل حکم می‌کند امر خوب‌تر را بر خوب ترجیح دهیم. این الگوی کشت هم شاید مورد نقد باشد اما با توجه به شرایط فعلی آثار مثبت آن بسیار بیشتر است و پیاده‌سازی الگوی کشت قراردادی در شرایط فعلی ارحجیت دارد.

آنچه از وضعیت موجود برآورد می‌شود این است که نظم و انتظامی برای تأمین اولویت‌های کشور وجود ندارد اما ضرورت دارد در تولید محصولات کشاورزی با توجه به تمامی محدودیت‌ها بویژه محدودیت آب ، تولید را اولویت‌بندی کنیم. کشت قراردادی در راستای اولویت‌بندی است و منافع آن بسیار بیشتر از وضعیت بی‌برنامه فعلی خواهد بود.

همچنین برای حل مشکل کم آبی در راستای پیاده‌سازی الگوی کشت باید الگوی آب را هم پیاده کنیم که مصارف آب کشاورزی منطقی شود. این مهم با تجهیز زمین‌ها به تکنولوژی‌های آبی نوین محقق می‌شود و بهره‌وری را چند برابر می‌کند.

در جمع‌بندی نهایی باید گفت ظرفیت بخش کشاورزی بالاست. هم اکنون غذای ۸۰ میلیون نفر تأمین می‌شود و اگر از امکانات بخش کشاورزی بدرستی استفاده کنیم ظرفیت تأمین غذای ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون جمعیت را هم خواهیم داشت.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها کشاورزی منابع طبیعی روزنامه ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی منابع طبیعی روزنامه ایران کشاورزی منابع طبیعی روزنامه ایران کشت قراردادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۸۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش پیاده‌روی همگانی به مناسبت روز ملی میمند برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش پیاده روی خانوادگی میمند، به عنوانی رویدادی ورزشی و فرهنگی و همگانی، صبح شنبه از امامزاده اسماعیل (ع) شهر میمند آغاز و تا پارک شقایق به طول ۳ کیلومتر ادامه داشت.

این همایش پیاده روی خانوادگی میمندی‎‌ها به صورت زنده از برنامه «صبح و نشاط» شبکه سوم سیما پخش شد و شهروندان در مراسم پایانی که به همراه قرعه کشی و اهدای جوایز ارزنده بود، شرکت کردند.

محمد مهدی فروردین، نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس در این مراسم با اشاره به برگزاری این همایش همزمان با ایام برداشت گل محمدی گفت: ورزش به عنوان یک ضرورت تأثیرگذار در زندگی افراد باعث جامعه سالم و ایجاد نشاط خواهد شد و مردم میمند با حضور پرشور خود در این برنامه ثابت کردند که سلامتی جزو اولویت‌های زندگی آن‌ها است.

علی خلیلی، رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی نیز در این همایش یکی از بهترین راه‌های تأمین سلامتی را ورزش به خصوص ورزش‌های همگانی دانست و گفت: باید بتوانیم برای حفظ سلامتی خود در روز ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی همچون پیاده روی داشته باشیم.

فرهاد محمد رضازاده شهردار میمند ضمن اشاره به برگزاری برنامه‌های متنوع در هفته میمند از همه مردم ایران خواست تا به شهر میمند خواستگاه گل محمدی جهان سفر کرده و از مناطق و جاذبه‌های این دیار بازدید کنند.

رحیم خداجو مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز از مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف ورزشی، بر ایجاد نشاط اجتماعی به وسیله توسعه ابعاد مختلف ورزش تاکید کرد.

حبیب الله جمشیدی فرماندار فیروزآباد نیز در این همایش با بیان اینکه آوازه شهر میمند فراتر از استان فارس بلکه ملی و کشوری است اظهار داشت: وجود حدود ۱۴۰ کارگاه عرقیات و ۱۷۰۰ هکتار باغ گل محمدی ظرفیت عظیمی است که می‌تواند در این ایام سال زمینه حضور هموطنان را فراهم کند.

وی افزود: مهمان نوازی مردم میمند ریشه در فرهنگ عمیق و چند هزار ساله دارد و امیدواریم بتوانیم که در جهت حمایت و پشتیبانی از حوزه‌های گردشگری گام‌های مهمی در سال جدید برداریم.

گفتنی است روز هشتم اردیبهشت‌ماه در تقویم رویدادهای ملی ایران به عنوان روز میمند، ثبت شده است.

کد خبر 6089527

دیگر خبرها

  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • همایش پیاده‌روی همگانی به مناسبت روز ملی میمند برگزار شد
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت