Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@05:14:10 GMT

تاثیر قیمت جهانی نفت بر پالایشی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۸۹۸۴

تاثیر قیمت جهانی نفت بر پالایشی‌ها

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: شرکت های پالایشی در ایران عمدتا از اختلاف نرخ هر بشکه فرآورده در برابر هر بشکه نفت منتفع میشوند که از آن به عنوان کرک اسپرد یاد می‌شود. - اخبار اقتصادی -

مصطفی محبی مجد در گفت‌ و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در مورد پتانسیل سودهی پالایشگاهی ایران تا پایان سال گفت: بازار نفت و محصولات پالایشی پیچیده ترین و خاص‌ترین بازار درسطح محصولات خام و صنعتی در دنیاست، چرا که بخش عمده ای از  بودجه هر کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم وابسته به هزینه های انرژی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از سوی‌ دیگر چشم‌انداز مصرف و هزینه های محصولات پالایشی، پتروشیمی و مواد خام نفتی در اسناد بالادستی کشورهای بزرگ و اتحادیه های بین المللی در زمره ممتازترین اسناد قرار دارند و همواره ریسک سیاستی در دل خود دارد.

وی تصریح کرد:‌افق سرمایه گذاری در صنعت پالایشگاهی ایران داری مزیت های خاصی است؛ بطور مثال در مناطق شمالی کشور عراق بدلیل مشکلات سیاسی تقاضا برای محصول LPG بالاست یا آنکه در منطقه اروپا، آفریقا و کشورهای شرق آسیا نیاز به سوخت دیزل و سوخت جت در مسیر رشد بلندمدت قرار گرفته است.

محبی مجد بیان کرد: در بازار داخلی نیز بواسطه برنامه های وزرات صمت و خودروسازان جهت افزایش 50 درصد تولید خودروی کشور و پاسخگویی به این نیاز، بنزین و محصولات مکمل تقاضای تضمین شده است.

وی گفت: در مقابل ریسک این صنعت را می‌توان در سطح مخاطرات پارادایم انرژی(حرکت به سمت انرژی های تجدید پذیر)، نوسانات کرک اسپرد و انقطاع جریان ورود سرمایه به پالایشگاه ها پس از تحریم و مستهلک شدن تجهیزات پالایشگاه ها دانست، بنحوی که برنامه توسعه پالایشگاه های کشور را با تهدید جدی در آینده مواجه کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: شرکت های پالایشی در ایران عمدتا از اختلاف نرخ هر بشکه فرآورده در برابر هر بشکه نفت منتفع می‌شوند که از آن به عنوان کرک اسپرد یاد می‌شود.

محبی مجد تاکید کرد: هرچند برخی پالایشگاه ها با حرکت به سمت سرمایه گذاری در زنجیره ارزش خود، برخی محصولات پتروشیمی را در زیر مجموعه محصولات تولیدیشان قرار دادند، به طور مثال در این رابطه می‌توان به سرمایه گذاری پالایشگاه نفت تبریز در پتروشیمی تبریز و سرمایه گذاری پالایشگاه نفت اصفهان در پتروشیمی اصفهان اشاره کرد.

وی گفت:طی دو سال اخیر بزرگترین ریسک صنعت پالایشی مربوط به ریسک نوسان کرک اسپرد بود، زیرا به واسطه بیماری کرونا قیمت نفت از اواخر سال 98 روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد، اما با ریکاوری اقتصادهای جهان و حذف قرنطینه‌ها، تقاضا برای عمده محصولات پالایشی بویژه سوخت هوایی و حمل و نقل جاده ای افزایش یافت.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر قیمت نفت به بالاترین حالت خود رسیده که علت چنین امری را می توان خلاء عرضه نفت و فشار روسیه بر اکراین دانست.

 محبی مجد گفت: پارامترهایی که اکنون سبب افزایش قیمت نفت شده عمدتاً متاثر از ریکاوری تقاضا بوده پس رشد قیمت ها از این کانال کاملاً به نفع شرکت های پالایشگاهی است.

وی بیان کرد: تحلیل سود عملیاتی شرکت های پالایشگاهی در بخش بهای تمام شده و فروش محصول خلاصه می‌شود، همچنین خوراک دریافتی شرکت های پالایشگاهی اولا همگن نیست و ثانیا مبنای محاسبه نرخ آن بر اساس محاسبات دفتر برنامه ریزی وزارت نفت به پالایشگاه ها ابلاغ می شود.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: براساس نظرات کارشناسان انتظار می رود روند رو به رشد سودآوری شرکت های پالایشی تا انتهای سال حفظ شود اما سهم درآمدها در سود به ازای هر سهم پالایشگاه ها حتما تغییراتی خواهد داشت.

مجد در پایان گفت: اکنون انتظار داریم با افزایش حداقل 30 درصدی کرک اسپرد امسال نسبت به میانگین سال گذشته، سهم بخش تولید افزایش یافته و رقم سود خالص پالایشگاه ها با کیفیت بیشتری محقق شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نفت جهانی نفت ایران بورس تهران نفت جهانی نفت ایران بورس تهران کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاری پالایشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۸۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ روند کاهش قیمت در انواع محصولات داخلی و مونتاژی در پیش گرفته است.

دنا پلاس توربو ۶ سرعته با ۱۹ میلیون تومان افت قیمت در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

پژو پارس tu5 که در صدر پرفروش‌ترین خودروهاست با ۲۸ میلیون تومان کاهش قیمت، در کانال ۸۴۰ میلیون تومانی معامله می‌شود.

ساینا s دوگانه‌سوز نیز از دیگر محصولات سایپا به شمار می‌رود که با سه میلیون تومان افت قیمت، ۴۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۳۰ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۳۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۷ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۱۴ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان، پژو پارس ۶۵۹ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۵۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۰۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۲۸ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۷۹۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۶۱ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۵ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۴ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۲ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۸۵۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی قیمت سه محصول از بهمن‌موتور افزایش یافته است، وانت کارا تک‌کابین، دوکابین و وانت کاپرا نیز به‌ترتیب دو میلیون، سه میلیون و ۱۰ میلیون تومان رشد کردند.

کارا تک‌کابین با نرخ ۶۶۲ میلیون تومان، دوکابین ۸۷۸ میلیون تومان و کاپرا یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در کانال‌های معاملاتی خرید و فروش می‌شود.

هونگچی H5، محصول مونتاژی بهمن‌موتور که با افت ۴۰ میلون تومانی رکورددار ریزش قیمت در میان خودروهای مونتاژی بوده که پنج میلیارد و ۸۰ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

لاماری ایما، خودرو پرقدرت مونتاژی نیز با قیمت دو میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۷ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۳۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۲۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۴۲ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۱۶ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۱۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748267

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • قیمت محصولات سایپا شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ افزایش قیمت شاهین و کوییک در بازار