Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها-در نتیجه پیگیری‌های استاندار همدان محقق شد؛ اختصاص ۳۰۰ میلیاردتومان به پروژه انتقال آب از سد تالوار به شهر همدان - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آب، حیاتی ترین مایع کره زمین است که کمبود آن مشکلات فراوانی برای انسان‌ها، گیاهان و جانوران ایجاد می‌کند.
در طول سالیان گذشته شاید  خطر کم آبی را در استان همدان احساس و برای آن تلاش هایی صورت گرفته بود ولی تا به حال به نتیجه قابل اتکا نرسیده است و در سال های اخیر  کمبود نزولات آسمانی و بارندگی‌های اخیر زنگ خطر کمبود آب را در همدان پیش از گذشته  به صدا درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع کمبود آب در همدان در نقطه‌ای جدی‌تری شد که از نیمه‌های اسفندماه گذشته خبر احتمال کم‌آبی در رسانه‌های استان تیتر شد.

خبر کاهش ذخایر آبی سد اکباتان همدان تلخ‌ترین خبری بود که در صدر اخبار رسانه‌های همدان قرار گرفت. کاهش 30 درصدی بارندگی‌های امسال نسبت به سال زراعی پارسال عاملی برای تشدید بحران کم‌آبی در استان همدان است.

پروژه آبرسانی به شهر همدان از سفر رهبر معظم انقلاب به استان کلید خورداین  پروژه‌های از مصوبات  سفر مقام معظم رهبری به استان همدان در سال 83بود که با هدف کمک به تأمین آب همدان نهایی و پس از برگزاری جلسات متعدد در نهایت عملیات اجرایی آن با سه سال تأخیر در سال 86 با انتخاب پیمانکار آغاز شد، اما تا کنون، اجرای این پروژه به طور کامل محقق نشده است.

بی‌شک، یکی از اصلی‌ترین چالش‌های دست‌یابی به توسعه پایدار در استان همدان، محدودیت منابع آبی استان و تشدید نیاز بخش‌های مختلف به آب مناسب برای مصارف است. با توجه به بررسی‎‌های کارشناسان، توزیع نامتوازن زمانی و مکانی بارش‌ها، خشکسالی و کمبود منابع آب و حتی برداشت بی‌ رویه از چاه‌ها در مناطق استان همدان، تأثیر بسزایی بر آب‌های زیرزمینی همچنین تالاب‌ها و دشت‌های استان داشته و آن‌ها را در وضعیت ممنوعه و بحرانی قرار داده است.

در همین راستا  علیرضا قاسمی‌فرزاد، استاندار همدان در ادامه سفرهای خود به تهران برای پیگیری‌ها مسائل و مشکلات و در راستای تحققِ مطالبۀ چندساله مردم استان، با محمد جوانبخت، معاون آب و آبفا و مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت مدیریت منابع آب ایران، محمد حاج‌رسولی‌ها قائم مقام شرکت مدیریت منابع آب ایران، حمیدرضا جانباز، معاون وزیر نیرو و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب (آبفا) کشور، سردار حسین هوشی‌سادات، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و محمد رستمی مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) دیدار و گفت‎وگو کرد.

در این نشست، به منظور پیگیری تقویت حوزه آب و فاضلاب استان همدان به‌ویژه پیگیری طرح انتقال آب از سد تالوار به شهر همدان مقررشد   300 میلیاردتومان از سوی قرارگاه خاتم‌الانبیاء به پروژه آب رسانی همدان اختصاص یابد.

 استاندار همدان گفت: این طرح پس سه سال وقفه از سال 1386 آغاز شد و تاکنون با گذشت 14 سال هنوز به پایان و بهره‌برداری نرسیده است. 

نماینده عالی دولت در استان ابراز داشت: در ابتدا قرار بود که این پروژه در مدت سه سال و در سال 89 به بهره‌برداری برسد که عدم تخصیص اعتبار و تأمین منابع مالی، عدم پیگیری‌های جدی، سبب شد پروژه در مقطعی از سال‌های گذشته با تعطیلی و کند شدن روند اجرایی مواجه شود. تا اواخر سال 91 پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان مشکلات عدیده‌ای از نظر اعتبار و معضلات تملک زمین داشت و همین عوامل سبب شده بود تا پروژه پیشرفت فیزیکی اندکی داشته باشد.

 وی در ادامه با اشاره به میزان مصرف آب آشامیدنی مردم همدان، گفت: با توجه به افت سطح آب‌های زیر زمینی و کسری مخازن، کاهش آب دهی چاه‌ها، خشک شدن قنوات، افت کیفیت منابع آب زیرزمینی، کاهش آب تالاب‌ها، نشست زمین و ایجاد فروچاله‌ها که از پیامدهای منفی کم‌آبی است و همچنین میزان مصرف آب آشامیدنی مورد نیاز، تکمیل این طرح برای تامین آب پایدار اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین تامین موقت و مقطعی آب از طریق برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی، پاسخگوی نیاز استان نیست و پیامد نامطلوبی را در آینده خواهد داشت.

 قاسمی‌فرزاد با بیان ویژگی‌های این طرح و نیازهای فنی و اعتبارات مورد لزوم آن، گفت: این خط انتقال با توجه به بررسی همه موارد، از جمله ظرفیت تامین آب توسط این خط، میزان مصرف آب همدان، وضعیت ذخایر آب استان و همچنین پیشرفتی که طرح تا کنون داشته است باید هرچه سریعتر به بهره‌برداری برسد.

 وی افزود: تعلل در اجرای طرح آب‌رسانی به همدان، نه تنها همدان را از بحران نجات نداده، بلکه منجر به هدر رفت زمان شده است. بدون شک، اعتبارات مورد نیاز برای اجرا را نیز تا چندده برابر کرده که با تخصیص قطره چکانی بهره‌برداری از پروژه را تا سال‌ها از ذهن دور خواهد کرد.

مهندس جانباز مدیرعامل آب و فاضلاب کشور نیز  بر وضعیت نچندان خوشایند تأمین آب در همدان، تاکید داشتند.

جزئیات پروژه آبرسانی به همدان از سد تالوار/ قرارگاه سازندگی خاتم یک کارگاه دیگر احداث کرد10 میلیون متر مکعب حقابه از سد تالوار به خدابنده اختصاص یافتانتقال آب از سد تالوار به همدان 1300 میلیارد تومان اعتبار ‌می‌خواهدوزیر نیرو در همدان: آبرسانی از سد تالوار به همدان در 2 فاز اجرایی می‌شودگزارش| قفل 30 ساله بر درب بزرگ‌ترین پروژه صنعت آب غرب کشور/ سد تالوار در کماست

لازم به ذکر است اگر  برنامه‌ریزی‌های انجام شده و مصوبات ذکر شده محقق شود  تا در سال آینده، آبرسانی از سد تالوار به شهر همدان به بهره‌برداری کامل برسد. بی‌شک در صورت تحقق  این مصوبه ، پروژه‌ انتقال آب از سد تالوار به همدان جان دوباره‌ای می گیرد و می‌تواند با جذب این اعتبار بخشی از کار اجرایی شود و در ادامه هرچه سریع‌تر این انتقال به اتمام و بهره‌برداری برسد؛ زیرا سال‌ها یکی پس از دیگری سپری شد تا اینکه موضوع آب‌رسانی به همدان از پروژه‌های اولویت‌دار کشور و استان همدان عنوان شده  است. 

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتقال آب از سد تالوار سد تالوار به همدان پروژه آبرسانی شهر همدان بهره برداری استان همدان منابع آب پروژه آب کم آبی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۰۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان

حبیب نادیان در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: احداث باند دوم همدان به گل تپه علیصدر از سالها قبل بحث آن مطرح بود ولی بدلیل اینکه دارای ردیف بودجه و اعتبار ملی نبود و چون اعتبار این پروژه بالاتر از هزینه های استانی است و باید یک ردیف ملی برای آن لحاظ می شد از سال ۱۳۹۰ مطالعات آن شروع شده است و با توجه به اینکه مشارکت بخش خصوصی باید در این پروژه اصل کار بود که متاسفانه بدلیل عدم رغبت سرمایه گذار در احداث پروژه با پیگیری‌های استان انجام شد و سال گذشته ردیف ملی اخذ ودر قانون بودجه قرار گرفت و از پایان سال گذشته توسط معاون وزیر راه ومسئولان استانی کلنگ زنی انجام گردید و پیمانکار مشغول پروژه شده است.

وی یادآورشد: فاز اول که بخش مهم وحادثه خیر به مساحت ۳۲ کیلومتر است و قرارداد هزار میلیاردی دارد از همدان به تقاطع نجفی تا میدان حسن قشلاق از ۶۸ کیلومتر کل مسیر به بهره برداری خواهد رسید وباید گفت قاعدتاً پروژه به لحاظ فیزیکی و اجرایی قابلیت تمام شدن در عرض ۳یا ۴سال را دارد ولی منوط به اختصاص تخصیص اعتبارات صورت گرفته است که امیدواریم با پیگیری های مسئولان استان، نمایندگان و وزارت راه زودتر انجام شود.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه این پروژه جز پروژه های سفر ریاست جمهوری به استان صورت گرفته است و تخصیص ویژه ای هم شامل این پروژه شده است و اگر تخصیص به سرعت وبه موقع انجام شود قسمتهای مهم به بهره برداری خواهد رسید.

نادیان گفت: بحث مهم این پروژه که شاید زیاد دیده نشود درج قرارداد در قانون بودجه بوده که کار بسیار سختی است که می توان گفت در ۱۰ سال گذشته کل استان همدان ۳ مورد ردیف اینگونه نداشته است و باعث اهمیت این پروژه شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ۱۰ طرح راه سازی با اعتبار ۹۵۰ میلیارد تومان در استان همدان انجام خواهد شد که شامل تمام شهرستان ها با اولویت بندی وکاهش تصادفات جاده ای در استان انجام خواهد شد افزود: کنارگذر غربی همدان نیز به طول ۳۰ کیلومتر، جاده کنارگذر رزن به طول ۹ کیلومتر، چهار خطه تویسرکان - کنگاور به طول ۴۰ کیلومتر، راه اسدآباد-قروه به طول ۲۷ کیلومتر، راه همدان-قهاوند به طول ۲۲ کیلومتر، مسیر گردشگری همدان-گنجنامه، جاده سیاه‌کمر- عبدالکریم- میلاجرد به سمت اراک از دیگر طرح‌های راهسازی استان است.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان تصریح کرد: از سال ۱۳۹۸ احداث ونگهداری راه های روستایی با اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای است که خوشبختانه در توسعه راه روستایی استان وضعیت خوبی وجود دارد، اکنون آسفالت و بهسازی راه های روستایی بالای ۲۰ خانوار در حال انجام است.

نادیان در ادامه با اشاره به اینکه محور نهاوند به فیروزان و نهاوند و آورزمان بخاطر سفرهای که درایام اربعین انجام می شود خاطرنشان کرد: اکثر تصادفات دراین فصل بدلیل نا آشنا بودن زایرین پیش می آید که از سال‌های قبل در دستور کار وزارت راه بوده است و محور نهاوند به فیروزان در حوزه همدان ۴۰ کیلومتر است که حدود ۲۵ کیلومتر در دسترس اجرا است و ۱۸ کیلومتر به بهره برداری رسیده است و ۱۵ کیلومتر پیمانکار در حال فعالیت است که سال گذشته ۳ کیلومتر در دهه فجر سال گذشته به بهره برداری رسیده است.

وی در پایان مطرح کرد: صرفاً توسعه راه ها باعث کاهش تصادفات نخواهد شد و طبق نظر کارشناسان ۷۰ درصد عامل تصادفات عامل انسانی است که باید فرهنگ رانندگی را بین افراد جامعه بدرستی آموزش دهیم و یک آموزش همگانی منسجمی را دراین زمینه در جامعه می طلبد و باید بدانیم رانندگی یک مهارت و یک تخصص است.

کد خبر 6092530

دیگر خبرها

  • افتتاح پروژه حرم تاحرم و پمپاژ آبرسانی به ۸ روستای بردسکن
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای فاقد آب شرب در استان کرمانشاه در حال انجام است
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • بهره مندی بیش از ۹۰ روستا در مناطق شرقی کرمانشاه از آب شرب خانگی
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • پروژه بزرگ آبرسانی استان قم به بهره‌برداری می‌رسد
  • اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان