Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@03:11:26 GMT

آزادسازی حریم دریا در مجتمع محمودآباد شرکت نفت

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۱۰۱۰

آزادسازی حریم دریا در مجتمع محمودآباد شرکت نفت

معاون امور پشتیبانی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه آزادسازی حریم دریا در مجتمع محمودآباد به‌طور کامل صورت گرفته است و هم‌اکنون مردم به‌راحتی می‌توانند تردد کنند، تأکید کرد: شرکت ملی نفت تابع دستور رئیس‌جمهوری است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهروز قمری‌نژاد، معاون امور پشتیبانی شرکت ملی نفت ایران، درباره اقدام‌های وزارت نفت همسو با دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر آزادسازی مناطق ساحلی، اظهار داشت: صنعت نفت به‌منظور افزایش کارآیی و بهره‌وری نیروی انسانی در سطح صنعت عظیم نفت که با اشتغال آنها در مناطق سخت عملیاتی عجین شده از دیرباز برای تأمین رفاه و ایجاد انگیزه و روحیه‌بخشی به کارکنان زحمت‌کش و به‌منظور افزایش رضایت‌مندی برای کارآیی بهتر مبادرت به ارائه خدمات فرهنگی، ورزشی و تفریحی در محیطی امن و مطلوب با امکانات اقامتی و رعایت همه جوانب امور فرهنگی و مذهبی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به پایه‌ریزی پارک جنگلی در مجتمعی به وسعت 250 هکتار از سال 1339 در محمودآباد به‌منظور افزایش کارآیی کارکنان اشاره کرد و گفت: حدود 80 درصد این مجتمع پیش از انقلاب ایجاد و ساخته شده و پس از انقلاب نیز تا سال 1371 برج‌ها، ویلاها و دیگر اماکن آن تکمیل و راه‌اندازی شده است.

معاون امور پشتیبانی شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه وزارت نفت قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ماده 63 آن قانون مبنی بر آزادسازی حریم دریا در مجتمع محمودآباد را به‌طور کامل رعایت کرده و در طول 2600 متر از ساحل مجتمع هم‌اکنون مردم به‌راحتی می‌توانند تردد کنند، تصریح کرد: این مجتمع هیچ‌گونه تصرفاتی در طول ساحل ندارد و بنا به دستور ریاست جمهوری مبنی بر آزادسازی ساحل دریا از همان ابتدای امر هرگونه مانعی مانند میله‌ها و لوله‌های تعبیه شده به‌منظور پلاژ و پمپاژ آب دریا در داخل استخر روباز جمع‌آوری و ساحل به‌طور کامل آزاد و عاری از مانع شد، این موضوع به‌طور کامل قابل‌رؤیت است.

آزادسازی سواحل جنوب هر جا که مانع تأسیساتی نداشته مقدور است

قمری‌نژاد درباره استخر روباز این مجتمع با اشاره به اینکه این استخر برای استفاده کارکنان و مهمانان برای شنای امن و جلوگیری از خطر غرق‌شدگی در دریا ساخته شده است و قدمتی بیش از 55 سال دارد و می‌توان آن را از بناهای تاریخی و ملی در استان مازندران تلقی کرد، اظهار کرد: حدود 25 متر از این بنا در حریم ساحلی دریا واقع شده است، اگر دستور به تخریب آن باشد از طرف شرکت ملی نفت ایران ممانعتی وجود ندارد و اقدام خواهد کرد.

وی با بیان اینکه قبل از اپیدمی ویروس کرونا سالانه بیش از 60 هزار نفر از کارکنان زحمت‌کش عملیاتی شرکت‌های اصلی و تابع صنعت نفت از این امکانات استفاده می‌کردند، تصریح کرد: با توجه به گستردگی مجتمع محمودآباد و وسعت بالای آن، کنترل و حفاظت آن با این بازگشایی ساحل دچار مخاطرات عدیده‌ای شده که به‌منظور صیانت از بیت‌المال و اموال موجود در مجتمع تمهیداتی در اولویت اقدام قرار گرفته است تا از ورود افراد متفرقه به حریم داخل مجتمع جلوگیری شود.

معاون امور پشتیبانی شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه شرکت ملی نفت ایران تابع دستور رئیس‌جمهوری است و از همان ابتدای امر اقدم‌های لازم را درباره آزادسازی ساحل در مجتمع محمودآباد به‌عمل آورده است، درباره سواحل نفت در جنوب کشور توضیح داد: با توجه به اینکه تأسیسات نفتی در جنوب کشور در سواحل دریا قرار گرفته، امکان آزادسازی آن مقدور نیست؛ هر جا که مانع تأسیساتی نداشته، آزاد است.

بر اساس این گزارش، نهم بهمن‌ماه امسال، سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری در دستوری با عنوان فوری و بدون استثنا به دولتی‌ها 20 روز مهلت داد برای رفع تصرف از سواحل کشور اقدام کنند. در این نامه آمده بود که «کلیه دستگاه‌های دولتی موظف‌اند نسبت به آزادسازی مناطق ساحلی تصرف‌شده تا مرز مجاز قانونی (حداقل 60 متر از ساحل) اقدام کنند.»

رئیس‌جمهوری همچنین 13 بهمن‌ماه در نشست هیئت دولت از روند پیگیری و اجرای دستور اخیر درباره آزادسازی حریم قانونی سواحل شمالی کشور اظهار رضایت کرد و گفت: "اینکه بعضی از اداره‌ها مدعی شوند برای اراضی ساحلی تصرف‌شده سند دارند، جای تأمل دارد. زمین‌های ساحلی تا 60 متر جزو حریم دریا به شمار می‌آید و اگر چنین اسنادی وجود هم داشته باشد باید بررسی شود چگونه برای زمین‌هایی که قانوناً جزو اموال عمومی هستند، سند مالکیت صادر شده است. مثل اینکه کسی بگوید رودخانه را مالک شده‌ام، امکان ندارد."

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت ملی نفت شرکت ملی نفت مجتمع محمودآباد آزادسازی حریم رئیس جمهوری طور کامل حریم دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۱۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • آزادسازی ۳ هزار مترمربع از حریم قانونی راه در حمیدیه
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • سبدی از اقدامات فنی، فرهنگی، زیرساختی، عمرانی و برقی در مجتمع گردشگری صفه