Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: بهناز زحمتکش کارگردان و نویسنده یزدی امروز تئاتر خیابانی «بی سر و زمین» را در قالب آثار راه یافته به بخش غیررقابتی جشنواره تئاتر فجر، در مجموعه تئاتر شهر به اجرا در خواهد آورد. این نمایش دیروز هم ساعت 16 در خانه هنرمندان اجرا شده است.

«بی سر و زمین» با الهام از اساطیر فارسی، به روایت مصائب زنی افغان می‌پردازد که بعد از هجوم طالبان، به منظور نجات فرزندش و یافتن وطنی جدید برای او در ازای گذشتن از حق مادری خود، رنج آوارگی و غربت را به جان خریده و او را به ایران آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهناز زحمتکش در این اثر نمایشی کارگردانی و طراحی داستان را بر عهده داشته، مهرنوش مقیمی، محمدمیکائیل حسینی و مجتبی لاله زاری بازیگران آن هستند و گروه موسیقی شامل دوستان افغان میلاد باریکزهی به عنوان خواننده و نوازنده و ناصرخانی به عنوان خواننده در این کار همراهی دارند.

این کارگردان جوان یزدی در گفتگو با خبرنگار مهر تئاتر خیابانی را زمینه ساز گفتگوی عمومی دانست و گفت: اگر تئاتر خیابانی در جایگاه خود اجرا شود نه صرفا در قالب جشنواره ها، به سبب آنکه بر خلاف اغلب هنرها و رویدادها مخاطب خاص و برنامه ریزی شده ندارد، بلکه مخاطبش را به صورت تصادفی از میان قشرها، طبقات و گروههای مختلف اجتماعی جذب می کند و همزمان یک جمع متنوع غیرهمگن را مخاطب قرار می دهد، می تواند با طرح چالشها و معضلات اجتماعی یا هر موضوع دیگری، زمینه بحث عمومی را فراهم آورده و به شکل گیری توافق جمعی کمک کند.

وی ادامه داد: همین توافق‌های نانوشته جمعی است که می تواند اراده‌های ما را هم راستا کرده و در جهت رفع معضلات به کار گیرد. تئاتر خیابانی رسالتی بالاتر از نقد وضعیت و فرایندهای موجود ندارد. نمایش‌های خیابانی باید با زیر سئوال بردن آنچه عادی شده و نشان دادن ناراستی ها، ذهن مخاطب را درگیر کرده و با تلنگرهایی که وارد می‌کند، او را به اندیشیدن در موضوعات طرح شده وادارند.

زحمتکش اضافه کرد: هنرمندان نمایش خیابانی اگر خود پیش از هر کس دیگر به تدقیق در وضع موجود پرداخته و با تقویت زبان انتقادی، این هنر را در جهت گسترش آگاهی عمومی به کار گرفته و متعهدانه در جهت نمایاندن کژی ها بکوشند تا زمینه برای ایجاد مطالبه و اصلاح فراهم شود، دین خود را به جامعه ای که در آن زیست می کنند، ادا کرده‌اند.

این کارگردان جوان یزدی و اولین زن یزدی که اثرش به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فجر راه یافته است، هدف از جرای این نمایش را بیان معضلات و مشقت‌های مهاجران عنوان کرد و افزود: این اثر نمایشی بر مبنای سختی‌هایی که یک مهاجر افغان متحمل می شود تا به ایران برسد، ساخته شده و از حضور نابهنگام طالبان و آواره شدن زنان و دختران افغان می گوید.

وی، هدفش از ساخت این اثر نمایشی خیابانی را به تصویر کشیدن آوارگی زنان و دختران افغان در طول تاریخ ۱۰۰ ساله اخیر افغانستان عنوان کرد و افزود: به عنوان یک هنرمند یزدی خوشحالم که جایگاه یزد در عرصه تئاتر کشور به جایی رسیده که همزمان سه اثر نمایشی در جشنواره فجر پذیرفته می‌شود و برگزارکنندگان جشنواره نیز برای نخستین بار میزبانی بخشی از آن را به شهری غیر از تهران داده‌اند که نشان دهنده روند رو به رشد این رشته هنری در شهر ماست.

این هنرمند اظهار امیدواری کرد: نمایش خیابانی «بی سر و زمین» و دو اثر ارزشمندی که در بخش تئاتر صحنه‌ای فجر حضور دارند، نمایندگان شایسته‌ای برای تئاتر یزد باشند.

زحمتکش تاکید کرد: معتقدم اینکه نمایش بی سر و زمین در فجر پذیرفته شده، علاوه بر زحمات گروه سازنده، نتیجه چندین سال رشد مداوم هنر نمایش در یزد است و گرچه این اثر اولین نمایش خیابانی یزدی است که به جشنواره فجر راه یافته اما آخرین آن نخواهد بود و در سالهای آینده شاهد حضور نمایش‌های خیابانی بیشتری از یزد در این سطح خواهیم بود.

وی افزود: سپاسگزار همه کسانی هستم که برای ارتقای این هنر در یزد تلاش کرده‌اند و به واقع امروز من بر شانه‌های آنها ایستادم تا بلندقامت‌تر باشم و در سطح ملی دیده شوم.

این هنرمند توانمند یزدی گفت: برگزاری منظم و مستمر جشنواره ملی نمایش خیابانی چتر زندگی نشان داده که یزد علاوه بر توانایی بالا در میزبانی از رویدادهای هنری ملی، عزم جدی برای ارتقای جایگاه خود در عرصه تئاتر دارد و ما امروز تاثیرات چندین سال برگزاری این جشنواره و جدی گرفتن این گونه نمایشی از سوی هنرمندان و مسئولین ذیربط را در کمیت و کیفیت آثار همشهریان می‌بینیم و به نظرم یزد با همین روند رو به رشد می‌تواند در آینده نه چندان دور به یکی از قطبهای اصلی نمایش خیابانی در کشور تبدیل شود.

این کارگردان یزدی درباره عوامل این نمایش گفت: طراحی داستان این اثر را خودم به عهده داشتم مهرنوش مقیمی، محمدمیکائیل حسینی و مجتبی لاله زاری بازیگران آن هستند که البته مهرنوش مقیمی فراتر از یک بازیگر در این اثر نقش داشته است. همچنین گروه موسیقی شامل دوستان افغان میلاد باریکزهی به عنوان نوازنده و ناصر خانی به عنوان خواننده و محمدروشن به عنوان عکاس در این کار همکاری کردند.

کد خبر 5425194

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد چهلمین جشنواره تئاتر فجر تئاتر خیابانی راهپیمایی 22 بهمن دهه فجر ویروس کرونا بوشهر انقلاب اسلامی ایران 22 بهمن کرمانشاه شیوع کرونا آمار کرونا عکس استانها خطبه های نماز جمعه خراسان رضوی اردبیل همدان نمایش خیابانی تئاتر خیابانی بی سر و زمین اثر نمایشی اثر نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۳۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست

داود زارع گاریزی، که این روز‌ها تهیه‌کنندگی نمایش «طلوع خونین» کاری از مسعود طیبی را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طیبی را از حدود ۵ سال پیش و به واسطه حضور در کلاس‌های بازیگری و بیان و بدن او می‌شناسم و از نزدیک با نمایش‌ها و اجرا‌های وی آشنا شدم. او متنی با عنوان «انتقام سیاوش» داشت که من دوست داشتم آن را روی صحنه ببریم. این متن مدرنیزه شده سیاوش شاهنامه بود و از ویژگی‌های جالبی برخوردار بود که با ایرادات مرکز هنر‌های نمایشی عنوان اثر به «طلوع خونین» تغییر کرد.

وی درباره میزان موفقیت این اثر در اجرا تشریح کرد: گروه اجرایی نمایش «طلوع خونین» با اعتقاد بر اینکه باید چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود برای اجرای این اثر زحمات زیادی کشیدند و بازیگران چیزی حدود ۱۰ماه به تمرین اثر پرداختند ولی با توجه به شرایط جامعه، تئاتر ما آنچنان که باید حمایت نشد. من از شرایط جامعه ناراضی هستم و با اینکه تولید، تبلیغات و اجرای یک اثر نمایشی هزینه‌های بسیار گزافی دارد، اما هیچ ارگانی از تولید تئاتر حمایت نمی‌کند و جامعه هنری هم پشتیبان و حامی یکدیگر نیستند. این شرایط به گونه‌ای است که حتی وقتی از بازیگرانی که به واسطه تئاتر به جایگاه و نامی رسیده‌اند، دعوت می‌کنیم برای دیدن اثر به سالن‌های نمایشی نمی‌آیند.

این تهیه کننده تئاتر ادامه داد: علی‌رغم اینکه عاشق تئاتر هستم و دوست دارم به عنوان تهیه‌کننده از نمایش و فعالیت جوانان حمایت کنم، اما دلم پر از درد است و نمی‌دانم نمایش بعدی را تولید کنم یا نه؟ تا کی می‌توان ادامه داد و در بحث فروش متحمل ضرر و زیان شد؟

وی درباره کمک ارگان‌های دولتی بیان کرد: هر ارگان دولتی یک واحد فرهنگی دارد و طبیعتا برای خانواده‌های کارمندان و نیرو‌های خود یک بسته فرهنگی دارند و می‌توانند از تخفیف‌های نمایش‌ها بهره‌مند شوند و از طریق آوردن خانواده‌های هنردوست به سالن‌ها از تئاتر حمایت کنند.

زارع گاریزی درباره اجرای نمایش «طلوع خونین» در تماشاخانه ایرانشهر اظهار کرد: ۲۰درصد از فروش یک اثر نمایشی مختص سالن است، که نسبت به سالن‌های خصوصی که ۴۰ تا ۵۰درصد از فروش نمایش را طلب می‌کنند، بسیار شرایط مساعدتری دارند. همچنین نوع سالن و امکانات فضای نمایش و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آن برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. من موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم، چون هزینه‌های گزافی از گروه‌های نمایشی گرفته می‌شود. اما تماشاخانه ایرانشهر یکی از سالن‌های خوب دولتی با امکانات و دیسیپلین خوبی است و من از اجرای نمایش در این سالن راضی هستم. دراین تماشاخانه از نمایش «طلوع خونین» هم به لحاظ تبلیغاتی و هم از نظر احترام به گروه اجرایی و مخاطب حمایت خوبی شد و امکان بسیار خوبی برای گروه نمایش مهیا شد.

وی ادامه داد: مرحوم آتیلا پسیانی قبل از فوت خود اشاره کرد که از تئاتر باید حمایت شود و هنرمندان نباید از تئاتر فاصله بگیرند، اما متاسفانه برخی هنرمندان وقتی وارد عرصه تئاتر می‌شوند، دستمزد‌های نجومی می‌گیرند و چون اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست هزینه مضاعفی برای تهیه کننده اثر و کم شدن رغبت برای تولید از حمایت تئاتر می‌شود.

این تهیه کننده تئاتر «طلوع خونین» گفت: در این اجرا علیرضا جلالی‌تبار، هیچ بحثی نسبت به میزان دستمزد با ما نکرد. او تئاتر را دوست دارد و فردی بسیار حرفه‌ای و باشخصیت است و فقط به تئاتر و اجرا فکر می‌کند و من از نحوه برخوردش نکات زیادی را آموخته‌ام.

وی در پایان اظهار کرد: ما می‌توانستیم در کار فروش بهتری داشته باشیم، ولی تبلیغات هزینه گزافی دارد و گروه «طلوع خونین» بیش از ۱۵۰میلیون صرف طراحی و ساخت اقلام تبلیغاتی کرده در حالی که فروش نمایش تا الان ۱۶۰میلیون تومان به رسیده است. جدای از این هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و طراحی‌ها و ... چیزی حدود ۶۵۰میلیون هزینه داشت. با اینکه از گروه نمایشی‌ام بسیار راضی هستم و افراد کارشان را به نحو احسن انجام داده‌اند، اما این میزان فروش در مقابل این حجم تلاش برای من دلشکستگی ایجاد کرد. از تئاتر ما حمایت نشد تا گروه نمایشی دیده شوند.

نمایش طلوع خونین تا اواخر هفته آینده، هر شب ساعت ۲۱:۰۰ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی روی صحنه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان