Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: تجربه بحران کرونا با بحران دانش، زندگی‌دیجیتالی و همچنین بحران معیشت همراه بوده است. در حال حاضر شاهد ظهور دنیای ناشناخته‌ای هستیم که بزرگ‌ترین نگرانی آن برای بشریت، سلامت‌روان است.

محمد حاتمی، رئیس سازمان روان‌شناسی و مشاوره کشور با موضوع آثار روان‌شناختی کرونا با حضور در شبکه آموزش گفت: «روان‌شناسان کووید۱۹ را نه فقط یک بیماری؛‌ بلکه یک بحران می‌دانند که حدود دو سال است زندگی مردم را در همه ابعاد (سیاسی،فرهنگی خلقیات، روابط اجتماعی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.) تحت تاثیر قرار داده است. برای کودکان و نوجوانان که در مرحله رشد و تحول بوده‌اند نیز  مشکلات زیادی را به وجود آورده از جمله اینکه بر رشد اجتماعی،شناختی و هویت آنها تاثیر زیادی گذاشته است.»

بحران تنهایی

به گفته حاتمی، درحال‌حاضر مردم غیر از بحران کرونا با بحران دانش، زندگی دیجیتالی و معیشت ناشی از کرونا هم روبه‌رو هستند.چون کرونا به‌دلیل ماهیت خود، همگرایی و همدلی را بین مردم کاهش داده است .

او می‌گوید ما به زودی به مرحله پساکرونا وارد می شویم‌؛ اما تاریخ مشخصی برای آن وجود ندارد،کرونا تغییرات زیادی در زندگی مردم ایجاد کرده و عوارض زیادی هم  به دنبال داشته است ؛یکی از عوارض مهم روانی آن، تنهایی و به دنبال آن افسردگی است.

 تنهایی، نیاز مردم به گفت‌وگو و مشاوره را افزایش داده است. بنابراین باید فرصتی برای حضور  روان‌شناسان و مشاوران در کنار مردم ایجاد شود.

برخورداری از خدمات بیمه

حاتمی می‌گوید درحال‌حاضر مشکلاتی از جمله امکان برخورداری از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی برای مشاوره وجود دارد که باید رفع شود.

 البته طرح استفاده از این امکان در قانون برنامه ششم مصوب شده که دولت باید آن را اجرایی کند، اما تا این لحظه این اتفاق به وقوع نپیوسته است.

 درواقع همان طور که مردم به پزشک مراجعه می‌کنند باید به روان‌شناس و مشاور هم مراجعه کنند و بتوانند به راحتی از خدمات روان‌شناسی و مشاوره بهره‌مند شوند .

محدودیت‌های کودکان و نوجوانان

رئیس سازمان روان‌شناسی و مشاوره کشور می‌گوید با تعطیلی مدارس، کودکان و نوجوانان که در سن تحول و رشد هستند با مشکلات زیادی مواجه شده‌اند. چون رشد و تحول ونقش‌پذیری اجتماعی آنها باید در فضایی مانند مدرسه و در میان دوستان و آشنایان و خانواده شکل بگیرد ‌. اما محدودیت‌های ایجاد شده مانع از رشدی شده که باید در بستر خانواده، اجتماع ، دوستان و دیگر مولفه‌های شکل گیرد .ضمن آنکه خود  خانواده‌ها هم تحت تاثیر مشکلات ناشی از کرونا قرار دارند.

با توجه به اینکه نوجوانان در حال هویت‌یابی هستند؛ وقتی نمی‌توانند در بستر اجتماع پاسخ سوالات خود را  بیابند، روابط اجتماعی آنها با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد که باید برای رسیدگی به آن اقدامات اساسی شکل گیرد .

به گفته حاتمی، بررسی‌ها نشان می‌دهند در دوران کرونا،  علت ۶۰ درصد مراجعه خانواده‌ها به روان‌شناسان مشکلاتی در خصوص  فرزندان‌شان در دوران کرونا بوده است.  

در واقع وقتی امکان رفع نیازهای نوجوانان به دلیل‌ محدودیت‌های موجود وجود ندارد ، روابط آنها  با والدین‌شان یا مشکلات زیادی مواجه می‌شود .    

او می‌گوید طرح استفاده از  ظرفیت روان‌شناسان و مشاوران در مدارس به وزیر و آموزش پرورش ارائه شده که امید می رود بتواند تحولات بزرگ‌تری را برای آنها به وجود آورد .

کد خبر 657225 برچسب‌ها سلامت كرونا در ايران روانشناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت كرونا در ايران روانشناسی مشکلات زیادی روان شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۳۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز

مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: ۶ مرکز در البرز خدمات رایگان تخصصی سلامت روان به شهروندان ارایه می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ار کرج، ‌مجید نیک‌نژاد صبح امروز در حاشیه بازدید از  مراکز ارائه دهنده تخصصی سلامت روان یا همان مراکز " سراج " در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در استان البرز 6 مرکز تخصصی سلامت روان به اختصار "سراج " وجود دارد که به بیمارانی که از سطوح پایین تر برای درمان های تخصصی سلامت روان و پیگیری های مداوم بعد از ترخیص ارجاع شده اند ، به صورت رایگان خدمات تخصصی ارائه می کند. وی افزود: درمان های تخصصی سلامت روان گاها طولانی مدت و با هزینه های بالا انجام می شود اما مراکز سراج که دو مرکز در کرج و چهار مرکز دیگر در شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد، فردیس و اشتهارد  راه‌اندازی شده‌اند  که با حضور روانپزشک ، روانشناس و یک مددکار اجتماعی این خدمات را ارائه می دهند و برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری ندارند درمان در منزل و پیگیری تلفنی انجام می‌شود.

وی افزود: بیمارانی که از مراکز بهداشتی، بهزیستی، مدارس و دیگر سازمان‌ها ... به این مراکز ارجاع داده می‌شوند بیمارانی هستند که از اختلالات شدید روان یا افکار پرخطری مانند خودکشی و ... رنج می برند و علاوه بر درمان و پیشگیری از عود مجدد بیماری، ، خانواده های این بیماران نیز آموزش های لازم را دریافت می‌کنند.

وی یکی از نقاط قوت مراکز سراج را حضور مددکار اجتماعی دانست و تصریح کرد: مددکار فعال در این مراکز با ارتباطی که با دستگاه های مربوطه ایجاد می کند آسیب های اجتماعی مراجعین مثل فقر، بیکاری ، بی سوادی و ...بررسی و  پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • آثار سعدی را با نثری روان به نوجوانان ارائه می کنیم
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی