Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@09:07:13 GMT

افزایش ۱۸۹ درصدی ترانزیت ریلی در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۴۲۲۳

افزایش ۱۸۹ درصدی ترانزیت ریلی در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰

تین نیوز

دیپلماسی حمل‌و‌نقل و افزایش سهم ترانزیت کشور از موضوعاتی است که همواره از سوی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفته و در این راستا، رستم قاسمی،  وزیر راه و شهرسازی معتقد است با توجه به موقعیت ژئوپلتیکی ایران، حمل‌ونقل کشور باید ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل دهد. در این زمینه وزارت راه و شهرسازی برای رساندن صنعت حمل‌و‌نقل به جایگاه واقعی خود طرح‌های بزرگی در دست اقدام دارد که از سال جاری گام‌های اولیه آن برداشته شده که از جمله آن می توان به توافقات انجام گرفته در این حوزه حمل و نقل با کشورهای همسایه از جمله پاکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، در این مسیر رونق ترانزیت ریلی از اولویت‌های این وزارتخانه در حوزه حمل‌ونقل است که از طرق مختلف به ویژه کریدورهای ترانزیتی و حمل و نقل ترکیبی در سال جاری مدنظر قرار گرفته است. به همین خاطر وزارت راه و شهرسازی با تهیه و انتشار گزارشی اقدام به ارائه آمار۱۰ ماهه در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه حمل و نقل ریلی کرده است که آمارها حکایت از رشد و رکوردشکنی این حوزه نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

میزان ترانزیت بخش ریلی در ۱۰ ماهه سال‌جاری ۱۵۶۰ هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که میزان آن۵۴۰ هزار تن ثبت شده بود،  ۱۸۹ درصد افزایش را نشان می دهد. بررسی روند ۱۰ ساله ترانزیت ریلی کشور نشان می‌دهد بیشترین میزان ترانزیت در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۶ معادل ۱۳۲۲ هزار تن بوده و  عملکرد ۱۰ ماهه سال‌جاری در مقایسه با عملکرد ۱۰ ماهه سال ۹۶ در حوزه ترانزیت ریلی حاکی از افزایش ۱۸ درصدی است.

شیوع ویروس کرونا در ۳ سال اخیر اگرچه در حجم سفرها تاثیر کاهشی قابل توجهی داشته اما بااین حال در ۱۰ ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته،‌ بخش ریلی ۸.۳ میلیون نفر مسافر بیشتری را جابجا کرده و تعداد مسافر جابه‌جا شده در بخش ریلی طی این مدت ۱۶.۸ میلیون نفر است.

بررسی روند ۱۰ ساله جابجایی مسافر حاکی از آن است که بیشترین میزان جابجایی مسافر در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۸ بوده که ۲۴ میلیون نفر ثبت شده است. مقایسه عملکرد ۱۰ ماهه سال جاری با عملکرد ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۸، کاهش ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد که البته با توجه به بحران کووید ۱۹ و قرنطینه‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده امری طبیعی است.

محدودیت‌های جهانی مربوط به کووید ۱۹ تنها بر حمل‌ونقل مسافری تاثیر نداشته،‌ بلکه روند حمل و نقل کالا و بار را نیز کاهشی کرده است. باتوجه به اینکه بیشترین کالاهای ترانزیتی و قابل حمل از طریق ریـل را محصـولات معـدنی تشـکیل می‌دهنـد، عواملی همچون تعطیلی معادن و کارخانه‌ها برای مبارزه با شـیوع ویـروس کرونـا، کـاهش سـطح تقاضـای داخلی به سبب رکود ناشی از شیوع بیماری، کاهش نیروی انسانی به منظور انجام عملیات تخلیه و بارگیری، عدم ورود کشتی‌ها به بنادر کشور به منظور انجام حمل و نقل ترکیبی (دریایی، ریلی)، مسدود شدن مرزها و کاهش محسوس کالاهای ترانزیتی، از دیگر عواملی بوده که به واسطه شیوع ویروس کرونا سبب‌ساز کاهش آمار در بخش حمل‌ونقل ریلی شده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، اطلاعات و پایش برنامه‌های معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی، آمارهای اعلام شده، میزان بار حمل شده توسط بخش ریلی در ۱۰ ماهه سال‌جاری ۳۹ میلیون تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۲ میلیون تن، معادل ۷ درصد کاهش داشته است.

قابل ذکر است که سال ۹۹ بیشترین حجم حمل بار را به میزان ۴۲ میلیون تن ثبت کرده است.

 

 

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی حمل و نقل ترکمنستان تین وزارتخانه بخش ریلی نیروی انسانی وزیر راه و شهرسازی ترانزیت ریلی موقعیت ژئوپلتیکی ایران وزارت راه و شهرسازی عملکرد ۱۰ ماهه سال ۱۰ ماهه سال جاری ۱۰ ماهه سال مدت مشابه سال ترانزیت ریلی حمل و نقل حمل ونقل بخش ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۴۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد

ایتنا - ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت در این بیانیه گفت که دستیار هوش مصنوعی Copilot (کوپایلوت) تعداد مشترکین پولی خود را در این سه ماهه 35 درصد افزایش داد و به 1.8 میلیون نفر رساند.
مایکروسافت فعلا تصمیم ندارد هزینه‌های هوش مصنوعی خود را کاهش دهد. این غول فناوری درباره درآمد سه ماهه سوم خود اعلام کرد که به دلیل رشد تقاضا و افزایش میانگین هزینه در پلتفرم ابری خود، Azure، به سرمایه گذاری در هوش مصنوعی و خدمات ابری ادامه خواهد داد.

امی هود، مدیر ارشد مالی مایکروسافت، در این تماس گفت که مخارج سرمایه‌ای (آنچه یک شرکت برای خرید یا نگهداری دارایی‌ها خرج می‌کند) افزایش خواهد یافت. هود گفت: در حال حاضر، تقاضای کوتاه‌مدت هوش مصنوعی کمی بالاتر از ظرفیت موجود ما است.

این شرکت در سه ماهه سوم نزدیک به 11 میلیارد دلار برای اموال و تجهیزات هزینه کرده است  که 66 درصد بیشتر از هزینه‌ای است که در مدت مشابه یک سال قبل خرج کرده بود.

طبق بیانیه درآمد مایکروسافت در سه ماهه سوم از محصولات ابری خود، از جمله Azure (آزور)،  26.7 میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. ساتیا نادلا، مدیرعامل این شرکت در این بیانیه گفت که دستیار هوش مصنوعی Copilot (کوپایلوت) تعداد مشترکین پولی خود را در این سه ماهه 35 درصد افزایش داد و به 1.8 میلیون نفر رساند.
 

درآمد بیشتر از حد انتظار مایکروسافت باعث شد سهام در معاملات بعد از ساعت 4 درصد افزایش یابد. هم درآمد و هم سود هر سهم از برآوردهای وال استریت پیشی گرفت.

برنامه‌های این شرکت برای هزینه‌های بیشتر به دنبال سایر تعهدات بزرگ برای توسعه هوش مصنوعی است. این شرکت قصد دارد تا پایان سال به 1.8 میلیون تراشه هوش مصنوعی دست یابد و ظرفیت مرکز داده خود را افزایش دهد.

تمایل مایکروسافت به هوش مصنوعی و مدل‌های پایه، نیاز به مراکز داده بیشتر، از جمله شریک مایکروسافت  OpenAI، سازنده ChatGPT و GPT-4 را افزایش می‌دهد. مدل‌های هوش مصنوعی باید روی کوه‌هایی از داده آموزش ببینند، که به هزاران واحد پردازش گرافیکی تولید شده توسط شرکت‌هایی مانند Nvidia نیاز دارد. مایکروسافت در حال طراحی تراشه های خود برای کاهش اتکای خود به Nvidia است.
 

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت کالا در بنادر غرب هرمزگان
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • ◄ سهم 8 درصدی راه آهن در جابجایی بار
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان ایلام در سال جاری
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند