Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@18:08:57 GMT

دزدی در یک چشم برهم زدن!

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۴۴۹۳

دزدی در یک چشم برهم زدن!

به گزارش جام جم آنلاین، همه چیز با یک پیامک کوتاه شروع می شود. پیامکی که می‌تواند شما را دچار استرس یا هیجان کند. همین استرس کاذب است که می‌تواند به شما یک ضرر جبران ناپذیر وارد کند.

پرونده شما به قوه قضاییه ارجاع شد!

از یک شماره ناشناس برای شما در رابطه با موضوعات مختلف پیغام می‌آید. پیغامی که شک برانگیز است و توجه شما را جلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر مواقع این پیامک‌ها حاوی یک پیغام قضایی است.«پرونده شما در تاریخ 8 بهمن 1400 به شعبه کیفری 24 ارجاع گردید. لطفا جهت پیگیری از درگاه قوه قضاییه اقدام فرمایید» این جمله به همراه یک لینک شما را وادار می‌کند تا برای رفع نگرانی، پیگیر موضوع شوید.

وقتی روی لینک کلیک می‌کنید از شما خواسته می‌شود که برای ادامه فرایند یک اپلیکیشن روی گوشی خود نصب کنید. نصب این اپلیکیشن در واقع باعث می‌شود تا کلاهبردارها به راحتی به تمام اطلاعات گوشی شما دسترسی داشته باشند، پیامک‌هایتان را بخوانند،از طرف شما به افراد توی دفترچه‌ی تلفن‌تان پیامک بفرستند و با نام شما آن‌ها را هم دعوت به استفاده از این اپلیکیشن جعلی کنند و در مجموع کنترل گوشی شما در دست آن‌ها باشد.

بعد از نصب اپلیکیشن از شما خواسته می‌شود تا مبلغی ناچیز را به حساب قوه‌ی قضائیه یا مثلا سایت‌های میزبان آگهی واریز کنید.

از آنجایی که کلاهبرداران از طریق اپلیکیشنی که خودتان روی گوشی‌تان نصب کرده‌اید به همه‌ اطلاعات گوشی شما از جمله پیامک‌هایتان دسترسی پیدا کرده‌اند، به راحتی با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی‌تان در سایتی که کلاهبرداران از شما خواسته‌اند، آن را ثبت کرده و رمز پویای شما که برایتان پیامک شده را پیش از شما از روی گوشی‌تان می‌خوانند و در نتیجه، خالی کردن حساب شما به راحتی برای آن‌ها امکان پذیر خواهد بود.

پیامک‌هایی که به واقعیت شبیه هستند

نکته مهم اینجاست که کلاهبردارها برای اینکه به حساب شما دسترسی پیدا کنند، منتظر یک راه نمی‌مانند.

حالا که ماجرای پیامک‌ های جعلی از سمت قوه قضاییه و سامانه ثنا همه جا پیچیده، ممکن است پیامک‌های عجیب دیگری برای شما ارسال شود.. پیامک‌هایی که ممکن است در لحظه اول واقعی به نظر برسند.

یکی از معلم‌ها که در آزمون استخدامی به تازگی شرکت کرده است پیامکی دریافت می‌کند. این پیامک از او می‌خواهد با نصب اپلیکیشن که در لینک آمده، برای دریافت برگه سوء پیشینه اقدام کند.

معلم‌هایی که در آزمون استخدامی شرکت کردند، این موضوع برایشان دور از ذهن نیست. به همین دلیل است که سریع اپلیکیشن را نصب می‌کنند.

این فرایند هم دقیقا مثل قبل است. با نصب اپلیکیشن، اطلاعات گوشی شما در اختیار افراد دیگری خواهد بود. بعد هم از شما خواسته می‌شود برای دریافت برگه سوءپیشینه دو هزار تومان پرداخت کنید که احتمالا با خودتان فکر می‌کنید این عدد ناچیز است و پرداخت آن برای شما مشکلی ایجاد نخواهد کرد. بله؛ همین دوهزار تومان در نهایت به خالی شدن حساب شما منجر می‌شود و دست شما هم به هیچ‌جا بند نخواهد بود.

به کنجکاوی خود غلبه کنید

البته در جدیدترین روش کلاهبرداری به موضوعات عجیب دیگری هم اشاره شده است. موضوعاتی که حس کنجکاوی یا بهتر بگوییم فضولی شما را بر می‌انگیزد.

ممکن است تلگرام همسایه یا یکی از خویشاوندان شما هک شده باشد. با این شماره آشنا، برای شما پیغامی می‌آید با این مضمون: «یکی از فامیل‌های شما در این سایت صیغه‌یابی فعالیت می‌کنه.

منم اولش تعجب کردم اما چک کن ببین خودشه؟» این موضوع ممکن است برای شما عجیب و غیر قابل باور باشد.

بعید نیست از سر کنجکاوی روی لینک کلیک کنید و اپلیکیشن صیغه‌ یابی را نصب کنید تا به صحت و سقم ماجرا پی ببرید. مخصوصا که این پیغام از سمت آشنا برای شما آمده احتمالا ذهنیت شما را از ماجرای کلاهبرداری دور می‌کند. اما در این روش هم باز همان مسیر قبلی طی می‌شود! دسترسی به گوشی، دریافت رمز دوم و بعد هم خالی شدن حساب!

چند نکته کلیدی را فراموش نکن

این‌ها تنها چند نمونه از کلاهبرداری‌های چند وقت اخیر است. کلاهبرداری‌هایی که با اسم پلیس، عدل ایران، سامانه ثنا، آموزش و پرورش و ... انجام می‌شود.

همانطور که گفتیم دزدها بیکار نمی‌مانند. به محض اینکه یکی از روش‌های آن‌ها لو رفت، روش دیگری را جایگزین می‌کنند. به همین دلیل است که ما چند توصیه اساسی داریم تا در مواقع مختلف حتما آن را در نظر داشته باشید.

نکته مهم اول اینکه به هیچ وجه به پیامک‌هایی که از شما می‌خواهد اپلیکیشن نصب کند توجه نکنید. اگر پیامکی از شما خواست که به درگاه بروید و پرداخت داشته باشید حتما به آدرس درگاه پرداخت دقت کنید.

آدرس درست درگاه پرداختی شاپرک به این شکل است: https://shaparak.ir/ . بدون یک حرف زیاد و کم. بعضی از سایت‌ های کلاهبرداری حروف را جابه‌جا می‌کنند یا یک حرف را به صورت نامحسوس اضافه می‌کنند.

نکته دوم اینکه هنگام یک پرداخت امن، همیشه علامت یک قفل کنار نوار آدرس قرار دارد. این قفل به شما اطمینان می‌دهد که وارد یک درگاه پرداخت امن شده‌اید و از کلاهبرداری خبری نیست.

نکته سوم اینکه پیامک‌هایی که از سمت ارگان‌های مختلف برای شما می‌آید معمولا بدون سرشماره و با اسم همان ارگان ارسال می‌شود. در نتیجه اگر از سمت «پلیس»، «عدل ایران»، «دیوار» و هر نهاد یا شرکت دیگری پیامک دریافت می‌کنید حتما بدانید که نام ارسال کننده به صورت اتوماتیک باید نام همین ارگان‌ها و شرکت‌ها باشد.

نکته چهارم اینکه اگر همه موارد را در نظر گرفتید و در نهایت مجبور به پرداخت پول شدید، سعی کنید اطلاعات کارتی را بدهید که کمترین میزان دارایی را دارید. در پیامک‌های کلاهبرداری معمولا از شما مبلغ کمی خواسته می‌شود تا شک برانگیز نباشد. به همین دلیل به هیچ عنوان از حساب اصلی خود این پرداخت‌ها را انجام ندهید.

در پایان سعی کنید کمی بر کنجکاوی خود غلبه کنید و از سمت دوستان خود هیچ لینکی را باز نکنید. قبل از هر اقدامی حتما با فرد مورد نظر تماس بگیرید، تا مطمئن شوید که پیام‌رسان‌های او هک نشده باشد.

با این کارها می‌توانید تا حد زیادی جلوی سواستفاده‌های اینچنینی را بگیرد البته این نکته را هم بدانید که به محض پاک کردن اپلیکیشن دسترسی آن‌ها به گوشی شما قطع خواهد شد.

پس اگر احیانا باز هم بر اثر اتفاقی اپلیکیشن را نصب کردید، به محض اطلاع از موضوع حتما اپلیکیشن را از گوشی خود پاک کنید تا از اتفاقات بعدی جلوگیری کنید.

امیدوارم با توصیه‌های گفته شده، هیچ‌وقت دچار کلاهبرداری‌های اینچنینی نشوید.

منبع: فارس

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فیشینگ کلاهبرداری اپلیکیشن اپلیکیشن جعلی کلاهبرداران پیامک های جعلی سامانه ثنا صیغه یابی شاپرک پیامک هایی خواسته می شود شما خواسته گوشی شما برای شما پیامک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۴۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلاهای ایلان ماسک تاکسی می شوند اما با قابلیتی منحصر به فرد

تین نیوز

تسلا ناوگان تاکسی های اینترنتی خود را به زودی راه اندازی خواهد کرد و همه می تواند خودرو تسلا خود را به این سرویس اضافه کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، تسلا در گزارش مالی سه ماهه ی اول ۲۰۲۴، پیش نمایشی از قابلیت تاکسی اینترنتی را ازطریق اپلیکیشن خود به نمایش گذاشت. این قابلیت که ماه آگوست ۲۰۲۴ (مرداد و شهریور ۱۴۰۳) رسماً رونمایی خواهد شد به کاربران اجازه می دهد مستقیماً ازطریق اپلیکیشن تسلا، درخواست تاکسی اینترنتی بدهند.

 براساس گزارش زومیت، جزئیات دقیقی درمورد نحوه ی عملکرد سرویس تاکسی اینترنتی تسلا وجود ندارد، اما تصاویر منتشرشده نشان از شباهت آن به برنامه هایی مثل اوبر دارد. همچنین، کاربران می توانند دمای مطلوب کابین را برای زمان رسیدن خودرو، از راه دور تنظیم کنند.

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در ماه جاری از رونمایی نهایی تاکسی های اینترنتی شرکتش در تاریخ ۸ آگوست ۲۰۲۴ (۸ مرداد ۱۴۰۳) خبر داده بود. تسلا از سال ها قبل وعده ی راه اندازی سرویس حمل و نقل خودران را داده و ماسک در سال ۲۰۱۹ گفته بود این خودروها آماده ی جابه جایی مسافران خواهند شد.

تسلا در گزارش اخیر خود اشاره کرد: درحال حاضر مشغول توسعه ی قابلیت درخواست خودرو از طریق اپلیکیشن هستیم که در آینده ای نزدیک در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. ما باور داریم تجربه ی کاربری نرم افزار تسلا میان همه ی محصولات ما بی نظیر است و قصد داریم قابلیت درخواست خودرو را به صورت یکپارچه به اپلیکیشن تسلا اضافه کنیم.

ایلان ماسک در جلسه ی مالی با سرمایه گذاران، سرویس درخواست خودرو را با عنوان Cyber Cab معرفی و اعلام کرد این سرویس به عنوان ترکیبی از دو پلتفرم Airbnb و Uber عمل خواهد کرد.

به نوشته ی انگجت، مالکان خودروهای تسلا می توانند با افزودن خودرو خود به ناوگان این سرویس، کسب درآمد داشته باشند. ماسک می گوید: بخشی از ناوگان تاکسی های اینترنتی و مدیریت آن ها، متعلق به تسلا خواهد بود. همچنین بخش دیگری از ناوگان شامل خودرو کاربران خواهد بود و مردم امکان اضافه کردن یا حذف خودرو خود را در هر زمان خواهند داشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان +فیلم
  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان+ فیلم
  • فیلم| دزدی با آگهی اجاره خانه ؛ ماجرا چیست؟
  • دزدی با آگهی اجاره خانه ؛ ماجرا چیست؟
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • دستگیری عامل قدرت نمایی در درمانگاه قدیم دارخوین
  • بایدن تیک تاک را از پرتگاه ممنوعیت یا فروش پرت کرد
  • تسلاهای ایلان ماسک تاکسی می شوند اما با قابلیتی منحصر به فرد