Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری فارس، «محمود خلیفه» مشاور امور نظامی دبیر کل اتحادیه عرب گفت که کرسی سوریه در این اتحادیه، لغو نشده بود، بلکه تا زمان فراهم شدن شرایط معین در سوریه و داخل مجموعه کشورهای عربی، عضویت سوریه به حالت تعلیق درآمده بوده است.

پایگاه خبری النشره به نقل از خلیفه گزارش داد که «بازگشت سوریه [به اتحادیه عرب] بسیار نزدیک خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده‌هایی نیز برای بازگشت آن، مطرح شده و وجود دارد».

وی همچنین نسبت به برقراری ثبات در سوریه و قدرتمند شدن این کشور ابراز امیدواری کرد. عضویت سوریه در اتحادیه عرب، همزمان با جنگ علیه این کشور در سال ۲۰۱۱، به حالت تعلیق درآمد.

این در حالی است که برخی از کشورهای عربی در تلاش برای بازگردان سوریه به اتحادیه عرب و فیصله دادن به این پرونده در اجلاس آتی این اتحادیه هستند.به گفته منابع عربی، امارات پیوسته در حال رایزنی در این زمینه است و بنا دارد با بازگرداندن دمشق به اتحادیه عرب به این قضیه فیصله دهد.

 منابع مذکور به اظهارات اخیر «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب اشاره کردند که از برگزاری یک نشست در کویت به منظور پایان دادن به این پرونده سخن به میان آورده بود. منابع یادشده می‌گویند که ابوالغیط با هماهنگی امارات سعی دارد به اختلافات در این خصوص خاتمه دهد.

این منابع می‌گویند که هیجان و تکاپوی احمد ابو الغیط برای فیصله دادن به این پرونده به این دلیل است که ابوظبی به او وعده داده از تمدید مأموریتش به عنوان دبیرکل اتحادیه عرب حمایت کند و تخصیصات مالی او را افزایش دهد. منابع مذکور اضافه کردند که ابوظبی هچنین اخیرا با واشنگتن درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت‌و‌گو کرده است آن هم در شرایطی که آمریکا همچنان بر رد حضور نماینده سوریه در این اتحادیه اصرار می‌ورزد و می‌گوید که هنوز نشانه‌ای مبنی بر تغییر موضع دمشق ملاحظه نکرده است.

منابع یادشده می‌گویند ابوظبی بر این باور است که با بازگرداندن دمشق به اتحادیه عرب روزنه‌ای برای اثرگذاری بر روی روابط دمشق و تهران پیدا خواهد کرد و از طرفی دیگر از این‌ راه خواهد توانست روابط خود را با ایران بازسازی کند. از سوی دیگر، منابع مذکور افزودند که اختلافات شدیدی میان ریاض و قاهره بر سر مسئله بازگشت سوریه به اتحادیه عرب وجود دارد و عربستان سعودی همچنان با بازگشت این کشور به اتحادیه مخالفت می‌کند.

تلاش‌ها و گفت‌وگوها برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در حالی انجام می‌شود که کشورهای عربی، همزمان با آغاز بحران‌های داخلی دمشق، حق عضویت این کشور را به حالت تعلیق در آوردند. با این حال، برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ماه‌های گذشته سفارت خود را در سوریه بازگشایی کردند و مقامات آن‌ها در گامی که حاکی از تحول در روابط با دمشق داشت، به سوریه سفر کردند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اتحادیه عرب تعلیق بازگشت سوریه به اتحادیه سوریه به اتحادیه عرب کشورهای عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش جام جم آنلاین، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض اعلام کرد که چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می (ماه آتی میلادی) دولت فلسطینی را به رسمیت می شناسند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این ارتباط اعلام کرد: انتظار می رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش العربیه، در ماه مارس، اسپانیا، ایرلند، مالت و اسلوونی اعلام کردند که به طور مشترک برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش خواهند کرد. این در حالیست که اشغالگران قدس مخالفت صریح خود را با با این اقدام اعلام کردند.

از سوی دیگر، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پیشتر گفته بود که انتظار دارد مادرید تا ماه جولای به رسمیت شناختن فلسطینیان را اعمال کرده و معتقد است به زودی یک «توده بحرانی» در اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت که چندین عضو را برای اتخاذ موضع مشابه تحت فشار نیز قرار دهد.

دیگر خبرها

  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال