Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره موسیقی فجر یکی از مهم ترین جشنواره های موسیقی ایران است که به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی هر سال معمولاً در میانه بهمن ماه در تهران برگزار می شود و تا کنون 37 دوره جشنواره موسیقی فجر در کشور برپا بوده است. به همین بهانه خبرگزاری برنا با کارشناسان، پژوهشگران و فعالان موسیقی در خصوص آسیب شناسی جشنواره گفت و گو کرد که خواندن آن خالی از لطف نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهین فرهت  آهنگساز، موسیقی‌دان و مدرس موسیقی که یکی از آهنگسازان سرشناسِ موسیقی کلاسیک در ایران است آثار متعددی را بر اساسِ فرم‌های رایج در موسیقی غرب مانند: سمفونی، کنسرتو، سوئیت، کانتات، پرلود، فوگ، پوئم سمفونیک، راپسودی و دیگر شیوه‌های مرسوم، خلق کرده که غالباً به فضای موسیقی دوران رمانتیک نزدیک است و در عین‌حال از تأثیر نغمه‌های موسیقی ایرانی نیز بی‌بهره نبوده‌است.

از کارهای او تاکنون حدود بیست سمفونی ضبط و منتشر شده‌است که در بین آثار آهنگسازان ایرانی، بیشترین تعداد را دارا است، به‌همین دلیل از او با عنوان «پدر سمفونی ایران» یاد می‌شود.

از دیگر فعالیت‌های هنری فرهت می‌توان به عضو پیوستهٔ فرهنگستان هنر، عضو اتحادیهٔ بین‌المللی آهنگ‌سازان،کارشناس وزارت ارشاد،حضور دائمی در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر (دبیر، داور، آهنگساز یا سخنران)،عضو هیئت تحریریه مجله هنرهای زیبا، عضو هیئت تحریریه ماهنامهٔ موسیقایی مقام،داور بخش موسیقی جایزهٔ کتاب سال، داور موسیقی جشنوارهٔ تولیدات مراکز استانی صداوسیما، داور جشنوارهٔ «از طواف تا ولایت»، داور جشنوارهٔ موسیقی دانشجویان پزشکی، عضو هیئت داوران «جشنواره ترنم رحمت»، داور جشنوارهٔ آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری،  بنیان‌گذار و سرپرست کوارتت زهی تهران،  کارشناس تدوین رشتهٔ فوق لیسانس آهنگسازی دانشگاه تهران،  مشاور موسیقی موزهٔ سینمای ایران،  عضو شورای عالی شعر و موسیقی صداوسیما، عضو شورای فنی ارکستر سمفونیک تهران، عضو شورای عالی خانه موسیقی ایران، عضو شورای سیاستگذاری موسیقی کلاسیک غربی جشنواره موسیقی جوان، و عضو شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر اشاره کرد.

شاهین فرهت در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به 37 سال برگزاری جشنواره موسیقی فجر اعتبار 37 را ساله را دارد یا خیر به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: ما موسیقی دانان در جشنواره موسیقی فجر بهترین اجرا ها را در برنامه داشته ایم و همچنین تا حد توان در آثار موسیقیایی گوناگونی را به کار گرفته ایم و این گوناگونی به طور واضح به چشم می خورد علاوه بر آن در برخی مواقع از پایان نامه ها برای اجرای آثار جوانان و حتی اجرای آثار موسیقی دانان ایرانی استفاده کرده ایم و همین موارد نشان می دهند که جشنواره موسیقی فجر اعتبار 37 ساله خود را دارد و ماهیت خود را حفظ کرده است.

این آهنگساز و موسیقی دان در خصوص این که جشنواره موسیقی چقدر در آینده حرفه ای شرکت کنندگان نقش دارد بیان کرد: جشنواره فجر به دلیل اینکه از تمامی انواع موسیقی استفاده می کند طبیعتا نمی تواند توجه خود را تنها معطوف بر شرکت کننده ها و نو ظهوران موسیقی بگذارد اما معمولا سعی می شود در قسمتی از برنامه ها در طول یک یا دو هفته برگزاری جشنواره اجرای آثار ایرانی ، در نظر گرفتن استعداد های جوانان و غیره نه در اولویت جشنواره اما در برنامه آن ها باشد.

فرهت در این باره که حضور چهره های سرشناس موسیقی در جشنواره تا چه اندازه موثر است خاطرنشان کرد: در برخی از مواقع جشنواره موسیقی فجر از چهره های معروف استفاده کرده و گاهی هم شاهد بوده ایم که چهره هایی از این جشنواره به جامعه موسیقی معرفی شده است. البته حضور چهره های سرشناس برای مردم جذابیت خواهد داشت و گاهی این چهره های سرشناس شانس این را پیدا می کنند تا فعالیت شان در سال های آینده نیز ادامه پیدا کند. من سال ها به عنوان دبیر از جوانان حاضر در جشنواره استفاده کردم که بعد ها تشویق شدند تا به کار خود ادامه دهند.

او در پاسخ به این سوال که علاقه دارد تا جشنواره امسال چه ویژگی هایی داشته باشد بیان کرد: ویژگی های جشنواره همیشه مشخص است درواقع در درجه اول ارائه آثار هنری است و در مرحله دوم استفاده از نوجوانان و جوانان مستعد است.

شاهین فرهت در پایان پیشنهادی برای پیشرفت موسیقی داد و درخواست و توقع خود را از جشنواره موسیقی فجر بیان کرد و گفت: پیشنهاد من همیشه و در همه حال برای هنر این است که آثار آهنگسازان ایرانی اجرا شود و به چاپ برسد و در دسترسی همگان به خصوص هنردوستان قرار گیرد.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران موسیقی موسیقی شعر جشنواره موسیقی فجر جشنواره موسیقی فجر فرهنگ و هنر برنا ایران پدر پیروزی انقلاب اسلامی جشنواره موسیقی فجر موسیقی برنا جشنواره فجر آهنگساز شاهین فرهت موسیقی دان جشنواره موسیقی فجر عضو شورای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود

ایسنا/کرمان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان از آمادگی گروه‌های موسیقی این منطقه برای شرکت در جشنواره‌های بین المللی خبر داد و گفت: تعداد سه گروه موسیقی به منظور معرفی خرده فرهنگ‌های جنوب کرمان به جشنواره‌های بین‌المللی اعزام خواهند شد.

حجت الاسلام سیداحمد حسینی در گفت و گو با ایسنا از اعزام سه گروه موسیقی جنوب کرمان به جشنواره‌های بین‌المللی خبر داد و گفت: از این سه گروه موسیقی، یک گروه موسیقی سنتی و دو گروه موسیقی مقامی به جشنواره‌های هنری بین المللی اعزام خواهند شد.

وی تنوع در موسیقی منطقه را برگرفته از استعدادهای هنرمندان دانست‌ و افزود: گروه موسیقی آوای منوجان به سرپرستی فرامرز زارعی یکی از این گروه‌های موسیقی است که به جشنواره هنری کشور قزاقستان اعزام خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: گروه موسیقی سنتی لیکوی جنوب به سرپرستی علی یونس زاده از جیرفت نیز قرار است به جشنواره هنری کشور تونس اعزام شود.

وی اظهار کرد: گروه موسیقی مقامی کمنزیل به سرپرستی هوشنگ کردستانی یکی دیگر از این سه گروه موسیقی است که برای شرکت در جشنواره هنری به کشور ازبکستان شهر ضامین اعزام خواهد شد.

حسینی افزود: انتخاب این سه گروه موسیقی از جنوب کرمان برای شرکت در جشنواره‌های هنری بین المللی با توجه به مولفه‌های اعلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان هدف از اعزام گروه‌های موسیقی سنتی و مقامی به این جشنواره‌های هنری را، معرفی خرده فرهنگ‌های بومی و سنتی جنوب کرمان در سطح بین‌المللی دانست که باید بیش از این مورد توجه و حمایت قرار بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • دستگیری نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • دستگیری یک نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • نوجوان ۱۶ ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد
  •  دختر نوجوان قربانی بازی کودکانه خواهرزاده‌اش شد
  • ماهیت برنامه‌های سلامت محور از جنس برنامه‌های فرهنگسازی است