Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@02:02:47 GMT

نقش خدمات عمومی و فرهنگی در تاب‌آوری شهرها

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۵۶۲۵

نقش خدمات عمومی و فرهنگی در تاب‌آوری شهرها

تعطیلی‌ مراکز کاری یا اخراج‌های گروهی برای نشان دادن اعتصاب در مقابل حقوق کم یا اتوماسیون، نه تنها تاثیرات منفی زیادی بر کارخانه‌ها و کارگران محروم به جا می‌گذارد، بلکه تبعات زیادی نیز برای شهرها در پی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گاهی کارگران یک کارخانه برای نشان دادن اعتراض خود در مقابل حقوق کم دست به اعتصاب می‌زنند یا از حضور در محل کار خود جلوگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، مدیران مراکز کاری نیز گاهی به دلایل مختلف، مثلاً اتوماسیون یا دیجیتالی شدن بسیاری از فرآیندها دست به اخراج دسته‌جمعی کارگران می‌زنند. در هر دو صورت، نه تنها کارکنان طبقه محروم و خود کارخانه‌ها تبعات منفی زیادی را تجربه می‌کنند، بلکه شهرها نیز از اثرات جبران‌ناپذیر اخراج یا اعتصاب در امان نمی‌ماند.

در این راستا، گروهی از پژوهشگران کانادایی به انجام تحقیقات گسترده‌ای در سراسر کشور طی ۲۰ سال اخیر پرداختند و به این نتیجه رسیدند که شهرهای کانادا در پی اعتصاب‌ها یا اخراج‌های گروهی از کارخانه‌ها و سایر مراکز کاری، طی دو دهه گذشته کاهش قابل توجه سرعت رشد جمعیت را تجربه کرده است و حتی جوامع زیادی از کارگران آن‌ها، برای یافتن کار به سایر نقاط دنیا مهاجرت کرده‌اند. جالب است بدانید که در شهرهایی با ارائه خدمات شهری و فرهنگی، این وضعیت متفاوت بود به طوری که محققان، تاب‌آوری در آن‌ها را بیشتر از سایر نقاط کشور دانستند.

اثرات جبران‌ناپذیر اخراج‌های دسته‌جمعی

اقتصاددانان سراسر دنیا از اوایل دهه ۱۹۹۰ به طور گسترده به مطالعه تأثیرات اخراج‌های دسته‌جمعی یا تعطیلی کارخانه‌ها بر کارگران طبقه محروم پرداخته و به این نتیجه رسیده‌اند که زیان‌های اقتصادی ناشی از این رویدادها، زندگی کارکنان و فرزندان آن‌ها را در دراز مدت و از جنبه‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌دهد. از مهم‌ترین تبعات منفی این رویدادها می‌توان به کاهش درآمد برای کارگران و فرزندان آن‌ها حتی برای مشاغل جدید، احتمال بالا رفتن نرخ بیکاری، پایین آمدن قدرت باروری و افزایش نرخ طلاق در میان این گروه‌ها اشاره کرد.

نتیجه بعضی از تحقیقات انجام شده نیز حاکی است که اثرات منفی تعطیلی مراکز کاری یا اخراج‌های گروهی در شهرها به مراتب بیشتر از نرخ بالای بیکاری در آن‌ها است زیرا این رویدادها می‌تواند اقتصاد در سایر مراکز تجاری را که تا کنون وابسته به آن‌ها بوده‌اند، با رکود مواجه کند.

محققان کانادایی پس از انجام تحقیقات بیشتر متوجه شدند در سال ۲۰۰۳، بیش از ۵۳ هزار کارخانه یا کارگاه تولیدی در سراسر کشور مشغول به فعالیت بود که در سال ۲۰۱۷، بیش از چهار هزار مورد از آن‌ها به طور کامل و برای همیشه فعالیت خود را به پایان رسانده بود و در نتیجه آن، جوامع زیادی کار خود را از دست داده بودند. از سوی دیگر، هزار و ۲۰۰ کارخانه یا کارگاه تولیدی، دست کم ۳۰ درصد نیروی کار خود را از دست داده که در مجموع، حدود یک سوم مشاغل کارخانه‌ای در سال ۲۰۱۷ نسبت به ۲۰۰۳ از بین رفته بود.

جالب این‌که، شرایط فوق در شهرهای مختلف کانادا متفاوت بود و به عنوان مثال، استان‌هایی نظیر کبک، انتاریو و آتلانتیک بیش از سایر نقاط غربی تحت تأثیر اخراج‌های دسته‌جمعی یا تعطیلی مراکز کاری قرار گرفته بودند. محققان برای یافتن علت این امر، شهرهای مختلف جهان را از جنبه‌های مختلف مانند تغییرات جمعیتی، اندازه اولیه جمعیت، نرخ سکونت افراد جوان، شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی مورد مقایسه قرار دادند.

تعطیلی کارخانه‌ها به افزایش جوامع پیر در شهرها منجر می‌شود

محققان کانادایی پس از تجزیه و تحلیل داده‌های خود به این نتیجه رسیدند که تعطیلی کارخانه‌ها به کاهش چشمگیر جمعیت در شهرها منجر می‌شود و جالب این‌که، بیشترین کاهش جمعیت در میان افراد بین ۲۰ تا ۵۴ ساله اتفاق می‌افتد، بنابراین در چنین شهرهایی، مردم پیر بیشترین درصد ساکنان را به خود اختصاص می‌دهند. در واقع، افراد بین ۲۰ تا ۵۴ ساله کانادایی، زمانی که شغل خود را از دست می‌دهند برای یافتن کار جدید راهی سایر شهرهای کشور و حتی جهان می‌شوند و همین امر باعث می‌شود، جمعیت سالمندان در شهرهایی با بیشترین تعطیلی کارخانه‌ها به طور قابل توجهی افزایش یابد.

از سوی دیگر، افراد مجرد و مهاجر نیز تمایل بیشتری به زندگی در شهرهای جدید دارند و همین امر به کاهش جوامع جوان در شهرهای کانادایی می‌شود. شواهد نشان می‌دهد که افراد مجرد اغلب مایل به تجربه زندگی در نقاط مختلف دنیا هستند و این در حالی است که نداشتن فرزند و همسر از دغدغه‌های آن‌ها برای مهاجرت می‌کاهد. از سوی دیگر، مهاجران نیز پس از ترک زادگاه خود، تلاش می‌کنند مقصدهایی با بیشترین زیست‌پذیری و برخورداری از فرصت‌های شغلی و آموزشی مناسب را بیایند و در نتیجه، محل زندگی آن‌ها ممکن است بارها تغییر کند که همین امر در تغییر جمعیت جوان شهرها نقش مهمی دارد.

بدیهی است که خدمات عمومی و فرهنگی می‌تواند از طریق کاهش اثرات منفی تعطیلی مراکز کاری یا اخراج‌های دسته‌جمعی به تاب‌آوری شهرها کمک کند. در واقع، ارائه مناسب خدمات آموزشی، مراقبت سلامت و اجتماعی می‌تواند به گرایش مردم به زندگی در یک شهر بیفزاید و این در حالی است که برگزاری رویدادها و فعالیت‌های فرهنگی مختلف نیز در زیست‌پذیری شهرها نقش مهمی ایفا می‌کند.

کد خبر 555717

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان کانادا کبک کبک کانادا انتاریو خدمات عمومی شهری خدمات فرهنگی تاب آوری شهر تعطیلی تعطیلی کارخانه ها اخراج کارمندان اتوماسیون اعتصاب اعتصاب کارگران رشد جمعیت نرخ رشد جمعیت جمعیت پیر جوانان مهاجرت مهاجر رکود اقتصادی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اخراج های دسته جمعی تعطیلی کارخانه ها سوی دیگر مراکز کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی به همراه امیرعباس ستایشگر معاون آفرینش‌های فرهنگی هنری و اردوان جعفریان مشاور امور بین‌الملل این بنیاد دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با لیلیا ووتینوا دبیر اول و رایزن فرهنگی و ایوان ریازانوف وابسته فرهنگی سفارت روسیه در ایران پیرامون گسترش فعالیت‌های فرهنگی هنری با محوریت بنیاد رودکی دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این دیدار محمد اله‌یاری فومنی ضمن خوش‌آمدگویی، با برشمردن ظرفیت‌های هنری کشور روسیه، به توانمندی‌های بنیاد رودکی اشاره کرد و گفت: این مجموعه با توجه به جایگاه فرهنگی هنری خود در کشور و با توجه به دارا بودن زیرساخت‌ها، تالار‌های مختلف و برج آزادی، می‌تواند محل مناسبی جهت تبادلات فرهنگی هنری بین دو کشور باشد.

مدیرعامل بنیاد رودکی به تجربیات برگزاری برنامه‌های بین‌المللی مشترک با روسیه از جمله حضور ارکستر سمفونیک در جام جهانی ۲۰۱۸، اجرای ارکستر ملی در هفته فرهنگی ایران در روسیه و ... اشاره کرد و گفت: باتوجه به ظرفیت‌های بسیار در حوزه‌های مختلف موسیقایی و هنری در ایران و روسیه، با ایجاد پل ارتباطی و معرفی بنیاد‌های فرهنگی هنری این کشور که در نوع فعالیت، با بنیاد رودکی همسو هستند می‌توان قدم‌های مهمی را در عرصه توسعه دیپلماسی فرهنگی و برقراری بیشتر تعاملات فرهنگی هنری برداشت.

لیلیا ووتینوا رایزن فرهنگی روسیه نیز با استقبال از این دیدار و ابراز خرسندی از ظرفیت‌های بنیاد رودکی ضمن تشکر از رویکرد این بنیاد و اعلام آمادگی خویش برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف هنری و ابراز تمایل برگزاری برنامه‌های مشترک، از بررسی و ایجاد راهکار‌های گسترش همکاری‌ها در غالب امضای تفاهم نامه‌ها و اجرایی شدن آن خبر داد و افزود: تلاش خود را خواهد کرد که ارگان‌های هنری این کشور به جهت همکاری و تبادلات فرهنگی هنری دو طرفه اقدام نمایند.

ایجاد ارتباط و تبادل فرهنگی با بنیاد‌های هنری روسیه، حضور گروه‌های طرفین در جشنواره‌های معتبر ایران و روسیه، امکان اجرای برنامه برای ارکستر‌های سمفونی دوطرف، برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری در عرصه تجسمی و دعوت از رهبران میهمان برای ارکستر سمفونیک تهران و برگزاری هفته‌های مشترک فرهنگی از دیگر پیشنهاد‌های اله‌یاری به رایزن فرهنگی روسیه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • چه زمانی از تیرآهن هاش استفاده کنیم؟
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند