Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، نشریه «مسکوفسکی» در مطلبی به انتقال قدرت در ترکمنستان در ماه آینده و واگذاری پست ریاست جمهوری از «قربانقلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان به پسر 40 ساله خود «سردار بردی محمداف» اشاره کرد.

در این مطلب آمده است : این عجله در انتخابات زود هنگام دو دلیل دارد: اول سلامتی رئیس جمهور ترکمنستان «قربان قلی بردی محمداف» و دوم اعتراضات ماه ژانویه در قزاقستان که منجر به تغییر قدرت در این کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«آژدار کورتوف» کارشناس  سیاسی آسیای مرکزی در این زمینه عنوان کرد: اطلاعات کامل در زمینه انتقال قدرت در ترکمنستان به دلیل بسته بودن فضای سیاسی این کشور وجود ندارد.

« قربانقلی بردی محمداف» 64 ساله در فضای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی یکی از جوانترین حاکمان به حساب می آید که از نظر سنی پس از روسای جمهور ارمنستان و اوکراین در رتبه دوم قرار دارد.

وی تصمیم خود را در 11 فوریه سال جاری در جلسه مجلس خلق مصلحتی(مجلس مردمی) اعلام کرد.

بردی محمداف گفت: مدیریت دولتی در مرحله جدیدی از توسعه کشور باید در اختیار رهبران جوانی قرار گیرد که در این کشور تربیت شده اند و محیط معنوی و مطابق با الزامات مدرنیته را حس می‌کنند.

روز بعد، کمیسیون مرکزی انتخابات ترکمنستان آمادگی خود را برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری که دقیقاً یک ماه بعد، در 12 مارس برگزار می‌شود را اعلام کرد.

دوره ریاست جمهوری بردی محمداف طبق قانون تا سال 2024 ادامه دارد اما اصلاحات قانون اساسی که در سال 2016 تصویب شد به وی اجازه داد تا زمان مرگ حکومت کند. 

به این دلایل، انتقال قدرت در آینده برای بسیاری غافلگیر کننده بود. طبق قانون اساسی ترکمنستان یک شهروند حداقل 40 سال که به زبان دولتی  آشنا باشد و از 15 سال گذشته در قلمرو این کشور به طور دائم اقامت داشته باشد، می‌تواند برای پست ریاست ترکمنستان نامزد شود.

کورتوف در ادامه از جانشینی سردار بردی محمد اف در ترکمنستان نام برد، وی از آبان ماه سال گذشته کنترل مجتمع نفت و گاز کشور را در دست داشت و در بهمن ماه نیز به سمت معاونت اقتصادی نخست وزیری منصوب شد.

به گفته «کورتوف»، انتقال قدرت از پدر به پسر به آرامی انجام خواهد شد، زیرا هیچ مخالفت جدی در کشور وجود ندارد که بتواند از این امر جلوگیری کند. علیرغم برخی آزادسازی ها از زمان روی کار آمدن «بردی محمداف»، رژیم سیاسی ترکمنستان در بین تمام کشورهای آسیای مرکزی سخت ترین رژیم باقی مانده است، بنابراین هرگونه اعتراضی در اینجا غیرممکن است.

این کارشناس معتقد است که پس از روی کار آمدن «سردار»، حتی ممکن است آرامش  بیشتری در ترکمنستان آغاز شود. 

«قربانقلی بردی محمداف» سخت‌تر از «صفرمراد نیازوف» رئیس‌جمهور سابق ترکمنستان نبود، این کشور پس از نیازوف دستخوش اصلاحات شد، سیستم چند حزبی ظاهر شد، اینترنت مجاز شد و به طور کلی دولت بازتر شد. 

این کارشناس خاطرنشان کرد: دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم این کشور مسیر کره شمالی را دنبال خواهد کرد.

«استانیسلاو پریچین» محقق ارشد در مرکز مطالعات پس از شوروی، مطمئن است که «سردار» تنها به صورت رسمی رئیس جمهور خواهد شد، بنابراین صحبت در مورد تغییرات عجولانه است.

بردی محمداف رئیس جمهور فعلی نیز در آینده رئیس پارلمان  باقی خواهد ماند و در واقع نفوذ کلیدی در کشور را حفظ خواهد کرد. اگر «سردار» را با پدرش مقایسه کنید، وی از نظر تحصیلی تجربه غنی تری دارد، زیرا در مسکو و ژنو تحصیل کرده است. سردار برخلاف پدرش که عمدتاً به بهداشت و درمان اشتغال داشت، در سمت‌های مختلفی کار ‌کرده است. 

کارنامه وی بسیار گسترده تر است، اما من شک دارم که با توجه به اینکه پدرش تأثیر کلیدی در کشور خواهد داشت سردار بتواند ابتکارات خود را رواج دهد و اعمال نماید.

به گزارش ریانووستی، روز دوشنبه، 14 فوریه، ستاد انتخابات ریاست جمهوری و اولین مرحله آن یعنی معرفی نامزدها در ترکمنستان آغاز شد.

بر اساس قانون انتخابات ترکمنستان، نامزدها متعلق به احزاب سیاسی و همچنین گروه هایی از شهروندان حق دارند در انتخابات ثبت نام نمایند. 

احزاب سیاسی در کنگره های خود نامزدهای ریاست جمهوری را معرفی می‌کنند. در ترکمنستان 3 حزب سیاسی از جمله حزب دمکرات ترکمنستان، حزب ارضی ترکمنستان و حزب صنعت گران و کارآفرینان ترکمنستان وجود دارد.

اگر یک نامزد برای ریاست جمهوری ترکمنستان توسط گروه‌هایی از شهروندان معرفی می‌شود، باید حداقل آنها 10 هزار رای را جمع کند و مورد حمایت حداقل ده هزار نفر باشند. 

خاطر نشان می‌شود که  آخرین بار انتخابات ریاست جمهوری ترکمنستان در سال 2017 برگزار شد که 8 نامزد برای انتخابات اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکمنستان انتخابات زودهنگام سردار بردی محمداف ریاست جمهوری انتقال قدرت ریاست جمهوری بردی محمداف رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

به گزارس ایلنا، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می‌شدند اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده‌شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • پرتاب حدادی به صندلی ریاست/ من تنها، شما همه!
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • کونسیسائو: اجازه دهید دور از سر و صدا بمانم!