Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل خاورمیانه و منطقه اعتقاد دارد که پوشش خبری متفاوت پرس‌تی‌وی باعث اعتماد مخاطبان به این شبکه تلویزیونی شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اصغر زارعی کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به نقش تأثیرگذار رسانه در عصر حاضر گفت: پرس‌تی‌وی به خاطر جایگاه و موقعیت خوبی که به لحاظ تولید اخبار و اطلاعات به زبان انگلیسی در اختیار دارد، توانسته از جایگاه مطلوبی برخوردار باشد و با توجه به نحوه پوشش خبری تحولاتی که در منطقه و سایر نقاط جهان دارد، توانسته اعتمادسازی کرده و مخاطبین قابل توجهی را جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زارعی به نقش تأثیرگذار رسانه در عصر حاضر اشاره و عنوان کرد: متأسفانه در طی چند دهه اخیر، شبکه گسترده‌ای از رسانه‌های خارجی به ویژه رسانه‌ها و بنگاه‌های خبری غرب، انحصار خبررسانی و تولید اطلاعات را در منطقه و جهان در اختیار داشتند و براساس یک تئوری از پیش تعریف‌شده، تمامی جریان اطلاع‌‎رسانی و تولید اطلاعات را به صورت انحصاری در دست گرفتند. از سویی دیگر، متأسفانه رسانه‌ها و بنگاه‌های خبری مستقلی در کشورهای در حال توسعه و کشورهای خاورمیانه وجود نداشت و بیشترین حجم خبر تولیدی در بنگاه خبری اروپایی و آمریکایی تولید و عرضه می‌شد.

وی گفت: همچنین بیشترین مخاطبان رسانه‌‌ها و بنگاه‌های خبری غربی هم از کشورهای منطقه‌اند که در برابر حجم بسیار وسیعی از این نوع اطلاعات قرار داشتند و دارند. در واقع عملیات روانی و فعالیت گسترده مدیریت ادراک از سوی این رسانه‌ها صورت گرفته است. بنابراین جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولت مستقلی که در جهت منافع کشورهای دوست و منطقه تلاش می‌کند، باید سعی کند تا با ایجاد شبکه گسترده رسانه‌ای بتواند این ضعف‌ها و کمبودها را خصوصاً در جهان اسلام و کشورهای منطقه جبران و مدیریت کند.

این کارشناس راه‌اندازی شبکه‌های برون‌مرزی صداوسیما برای مقابله با جریان خبری رسانه‌های غربی را اقدامی مثبت توصیف و خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر و با گستردگی شبکه‌های خبری و اطلاع‌رسانی برون‌مرزی صداوسیما مانند پرس‌تی‌وی، العالم و دیگر شبکه‌ها که در سطح منطقه و بین‌الملل فعال‌اند، مسئولیت خبر و اطلاع‌رسانی در جهان اسلام و کشورهای منطقه و حتی بخش قابل توجهی قاره سیاه و آمریکای لاتین را برعهده گرفته‌‌اند. اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و ما امروز می‌توانیم بگوییم مخاطبان زیادی را در همه قاره‌ها در اختیار داریم.

وی با اشاره به اینکه این رسانه‌ها از طریق جهت‌دهی خبرها و اتفاقات مختلف توانستند بهره‌برداری‌های لازم را در جهت منافع خود داشته باشند، افزود: امروزه رسانه به عنوان یک بازیگر در عرصه بین‌الملل ایفای نقش می‌کند و در کنار آن، وب‌سایت‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نقشی بسیار کلیدی را در هدایت افکار عمومی و جریان‌سازی در مناطق مختلف برعهده دارند. همین امر باعث شده که بنگاه‌های خبری غربی از طریق شبکه‌های اجتماعی و مدیریت ادراک و همین‌طور تولید و پخش برنامه‌های مختلف، جریان‌سازی کرده و موج‌های خبری و فکری را به راه بیندازند و مدیریت آن را نیز در دست بگیرند.

زارعی افزود: روایتگری تحولات خاورمیانه، کشورهای اسلامی و همین‌طور کشورهای جهان در رسانه‌های برون‌مرزی ایران می‌تواند بسیار مؤثر باشد. امروز این شبکه‌ها مخاطبان خودشان را در اقصی نقاط دنیا به دست آورده‌اند. در این بین، پرس‌تی‌وی به خاطر جایگاه و موقعیت خوبی که به لحاظ تولید اخبار و اطلاعات به زبان انگلیسی در اختیار دارد، توانسته از جایگاه مطلوبی برخوردار باشد و با توجه به نحوه پوشش خبری اتفاقات و تحولاتی که در منطقه و همین‌طور سایر نقاط جهان دارد،  توانسته اعتمادسازی و مخاطبین قابل توجهی را جذب کند.

اصغر زارعی کارشناس مسائل منطقه گفت: من این اطمینان خاطر را دارم که با توجه به نوع فعالیت و صداقتی که در رسانه‌های برون مرزی ایران در انعکاس تحولات شاهدیم، قطعاً مخاطبان و دنبال‌کننده‌های این شبکه روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد. امروز رسانه جایگاه و موقعیت بسیار ویژه‌ای نزد افکار عمومی دنیا دارد و مردم به دنبال این‌ مهم‌اند که اخبار درست را در کوتاه‌ترین مدت نسبت به رخدادها و تحولات جهان، دریافت کنند. در واقع، مخاطبان به دنبال کانال‌های خبری‌اند که علاوه بر سرعت، از دقت و صداقت لازم برخوردار باشند؛ لذا اگر بتوانیم به این مطالبه مخاطبان بیشتر توجه کنیم، قطعاً می‌توانیم به رسانه‌ای موفق تبدیل شویم.

وی در پایان به لزوم همکاری بیشتر رسانه‌های برون مرزی ایران با رسانه‌های همسو با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید و عنوان کرد: ما در سطح منطقه خبرگزاری‌ها و رسانه‌هایی همچون المنار یا المیادین یا امثالهم را داریم که می‌توانیم از طریق هم‌افزایی با این رسانه‌ها و بنگاه‌های خبری همسو، تبادل اطلاعات و اخبار را در پوشش تحولات داشته باشیم و علاوه بر پوشش کمبودها، سرعت و دقت اطلاع‌رسانی خود را افزایش دهیم.

برنامه‌های پدرانه تلویزیون/ رامبد جوان و "خندوانه" ویژه برنامه دارندسریال دهه فجری تلویزیون بعد از دهه فجر رسید! + فیلمفیلم‌های سینمایی تلویزیون در روز پدرتصویر "سریال‌های ضعیف تلویزیون" در آینه نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی شبکه پرس تی وی معاونت برون مرزی رسانه ملی شبکه پرس تی وی معاونت برون مرزی بنگاه های خبری برون مرزی پرس تی رسانه ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۶۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی

 طی روزهای گذشته چین، میزبان «عزام الاحمد» و «سمیر الرفاعی» به عنوان نمایندگان جنبش فتح و «موسی ابو مرزوق» و «حسام بدران» به عنوان نمایندگان جنبش حماس در پکن بود. در این نشست طرفین بر لزوم احیای کمیته‌های مشترک خود و حل و فصل اختلافات و  حملات رسانه‌ای به یکدیگر به توافق رسیده‌اند. در همین راستا شبکه المیادین در خبری اعلام کرد، هیأت‌های حماس و فتح در پکن بر وحدت میان  فلسطینیان با یکدیگر تاکید داشته اند بطوریکه دو گروه بر لزوم تشکیل دولت وفاق ملی موقت حین جنگ و پس از آن تاکید داشتند.

همزمان لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشست خبری خود در پکن در جمع خبرنگاران با بیان جزئیاتی در این باره گفت: نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در پکن  با یکدیگر رایزنی کردند و دو طرف بر ادامه روند گفتگو و تلاش برای دستیابی به وحدت در اسرع وقت توافق کردند.  

دیپلماسی میانجیگری چین با فرایند صلح در خاورمیانه

چین اخیرا نقش فعال تری در بحران های بین المللی بر عهده گرفته  و تا حدودی گوی سبقت را از کشورهای غربی در حوزه میانجیگری در بحران های بین المللی ربوده است. نمونه آن را می توان میانجیگری میان تهران و ریاض در سال گذشته میلادی عنوان کرد.

فاطمه محروق، کارشناس مسائل شرق آسیا و عضو هیئت علمی دانشگاه، در گفت وگو با قدس با اشاره به سابقه نقش آفرینی و میانجیگری  چین در تحولات خاورمیانه به ویژه مسئله اختلاف و تنش  اعراب و رژیم صهیونیستی، گفت: رفتاری که پکن طی ماه های اخیر به خصوص پس از عملیات طوفان الاقصی برای کاهش تنش در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته جدید نمی باشد بطوریکه همواره دیپلماسی میانجی‌گری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اهداف و اعمال سیاست خارجی چین در غرب آسیا مطرح بوده است و پکن خود را به‌ عنوان یک نیروی صلح‌ساز در معارضات و بحران‌های منطقه‌ای همچون بحران افغانستان، سوریه، سودان، یمن، ایران و فرایند صلح اعراب ـ اسرائیل  از سال 2004 مطرح ساخته است.

وی با بیان اینکه نیـاز روزافـزون چیـن بـه منابـع انـرژی و سـرمایه گذاری ها و مبـادلات بازرگانـی با کشـورهای ( غرب آسیا)، حاکـی از اهمیـت اقتصـادی این منطقـه در سیاسـت خارجی پکـن اسـت، افزود: چین به کشورهای خاورمیانه  از گذشته نگاهی گسترده تری داشته و این کشور مناسبات اقتصـادی دو جانبـه، معـادلات چندجانبه در خصـوص حـل مسـایل سیاسـی ارائـه نقـش میانجی گـری را در منازعـات کشـورهای خاورمیانـه پیگیـری می کنـد. تا جایی که استراتژی صلح جویانه و میانجیگری چین منجر شده کشورهای منطقه نگاه مثبت و سازنده ای به حضور این کشور در منطقه داشته باشندو مناسبات گسترده ای با این کشور برقرار نمایند.

او با اشاره به میزبانی چین  از نمایندگان جنبش اسلامی فتح و حماس در پکن، و نیز پیگیری این کشور برای آشتی نیروهای فلسطین بایکدیگر، گفت:  رفتار پکن سابقه طولانی دارد چراکه همواره چین به دنبال نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه می باشد و برگزاری نشست نمایندگان جنبش های فلسطینی در پکن، در چارچوب سیاست خارجی چین محسوب می شود.

تغییر رویکرد پکن از انفعالی به فعالانه در منطقه

این استاد دانشکاه تاکید کرد: هم اکنـون چین به عنـوان یـک قدرت بـزرگ از راهبـرد انفعالی سـنتی خود به سـمت درگیـری فعالانه در بحران هـا و مناقشـات منطقه ای حرکت کرده اسـت و دسـت بـه سیاسـت های عملگرایانه می زنـد.رفتار این کشور در حل تنش های خاورمیانه به خصوص بحران غزه منجر شده حتی بیشتر کشورهای اروپایی از پکن حمایت نمایند.

محروق اظهار داشت: طی یک دهه گذشته چین دیپلماسی فعالی جدا از مسئله اقتصادی در منطقه خاورمیانه را دنبال می کند بطوریکه به پلتفرم های امنیتی و سیاسی جدیدی وارد شده است. گفتگوهایی مانند میانجیگری بین ایران و عربستان در سال گذشته، مدیریت چالش میان رژیم صهیونیستی و اعراب را می توان نام برد.

وی درپاسخ به این پرسش که ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه  به شدت در جامعه بین المللی در تنگنا قرار گرفته، با توجه به این موضوع، آیا چین می تواند در مسئله غزه نقش آفرینی کند، گفت: باتوجه به  گذشت بیش از 207 روز از جنگ غزه، واشنگتن حمایت های مالی، نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی گسترده ای را از اسرائیل انجام داده است و همین مسئله منجر به تعارض میان این کشور و گروه های فلسطینی شده است اما چین با توجه به سابقه حضور خود در میانجیگری های منطقه، توانسته نه تنها میزبان نشست سران فتح و حماس در پکن باشد بلکه کشورهای اروپایی و منطقه نیز از نقش آفرینی چین برای برقراری صلح میان گروه های فلسطینی حمایت کنند.

او در پایان اظهار کرد: رابطه چین با طرفین درگیر در جنگ غزه خوب است و می تواند این کشور نقش خودش را در برقراری آتش بس تا حدودی ایفا نماید، این رفتار چین نشان دهنده تغییر رویکرد دیپلماسی اقتصادی به مسائل امنیتی و سیاسی می باشد.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • تاکید سخنگوی قوه قضائیه بر تسریع پیگیری و حل پرونده‌های مردمی
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • «وعده صادق»؛ عملیاتی که نباید فراموش شود
  • بازیگران «نون خ 5» با مخاطبان گفتگو کردند
  • سیاستمدار انگلیسی: جریان حمایت غرب از اسرائیل معکوس شده است
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس