Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیر بخش زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بسته بودن آب زاینده‌رود به طور متوسط باعث کاهش ۳۰ درصدی از توان زراعی تمام شهرستان‌های اصفهان می‌شود.

پیمان فیروزنیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هنوز تصمیمی درباره نوبت بعدی رهاسازی آب صورت نگرفته است، اظهار کرد: این مسئله به حجم آب پشت سد زاینده‌رود بستگی دارد و باید در سطح مدیران استان اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره اینکه تمام حجم آب آزاد شده در این دوره به مصرف امر کشاورزی نرسید، گفت: به هر حال بخشی از این آب در خاک نفوذ می‌کند و ممکن است برداشت‌هایی هم در مسیر اتفاق بیفتد، اما براساس برآوردهای صورت گرفته انتظار می‌رود در نتیجه رهاسازی اخیر آب، سطحی معادل ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار کشت در زمین‌های شهرستان اصفهان صورت گیرد که از این میزان ۱۰ تا ۱۱ هزار هکتار به کشت جدید اختصاص یافته و بقیه مربوط به زمین‌هایی است که عملیات کشت آنها در پاییز کلید خورده و از فرصت آبیاری اخیر به‌عنوان آبیاری تکمیلی خود استفاده کرده‌اند.

مدیر بخش زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان به تنوع محصولات کشاورزی در کشت اخیر اشاره کرد و افزود: در بخش کشت نو، برآورد می‌شود حدود هفت هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کشت گندم و بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ هکتار زیر کشت جو و حدود دو هزار هکتار زمین زراعی در منطقه زیر کشت گلرنگ رفته باشد علاوه بر این بخشی از زمین‌های کشاورزی نیز که پیش از این دوره رهاسازی آب کشت خود را آغاز کرده‌اند، زیر کشت یونجه و غلات قرار دارند.

وی به کارکردهای آب شیرین رهاسازی شده در آب شویی نمک رسوب یافته در ریشه گیاهان کشت پاییزه اشاره کرد و گفت: به این دلیل که آب کشاورزان نامناسب و نسبتا شور است، رهاسازی آب شیرین در زمین‌های زراعی نه تنها باعث سیراب شدن گیاه می‌شود، بلکه نمک رسوب یافته بر ریشه گیاه را پاک کرده و از طریق آب‌شویی گیاه باعث عملکرد بهتر آن در فرآیند رشد می‌شود.

فیروزنیا همچنین عملکرد سازمان متبوع خود در تولید بذور مقاوم به خشکی را موفق ارزیابی کرد و گفت: کشاورز می‌تواند بذر مورد نظر خود را با کیفیت و تنوع بالا انتخاب کند، مثلا انواع بذر گندم مانند سیوند، بهاران و رخشان به مقدار کافی وجود دارد، برخی کشاورزان ترجیح می‌دهند از بذر گواهی شده استفاده کنند.

وی با بیان اینکه بذری که در استان تولید می‌شود دوره رویش کوتاهی دارد و نسبت به خشکی و کم آبی مقاوم است، افزود: تمام بذرها زودرس یا میان رس بوده و از کیفیت و مرغوبیت قابل قبولی برخوردار هستند.

مدیر بخش زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: حتی محصول گندم در مناطقی از حوضه آبریز زاینده‌رود در نبود جریان رودخانه با آب چاه آبیاری می‌شود، اما می‌توان گفت که بسته بودن آب رودخانه به طور متوسط باعث کاهش ۳۰ درصدی از توان زراعی تمام شهرستان‌های اصفهان می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی زاينده رود زاینده رود هزار هکتار زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۶۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب سد سفیدرود رهاسازی شد

‌‌با حضور استاندار گیلان و مدیران آب منطقه‌ای آب سد سفیدرود در شهرستان رودبار رهاسازی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آب سد سفیدرود استان گیلان که حدود 172هزار هکتار از 238هزار هکتار مزارع شالیزاری استان را پوشش می‌دهد ‌‌با حضور استاندار گیلان و مدیران آب منطقه‌ای در محل سد سفیدرود در شهرستان رودبار رهاسازی شد.

سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز 172 هزار هکتار از مجموع 238 هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی 2 رودخانه قزل اوزن و شاهرود در 75 کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

براساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و 300 میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف است که معادل 92 درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌ است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد