Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده کتاب «ناقوس‌ها به صدا در می‌آیند» می‌گوید: اگر قرار است پیامبر (ص) و ائمه (ع) یا حتی شخصیت‌های بزرگ مذهبی یا تاریخی مثل امیرکبیر را به جوانان معرفی کنیم، باید از شیوه‌های مدرن داستان‌نویسی استفاده کنیم و نترسیم از این که قرار است داستانی درباره یک شخصیت مذهبی بنویسیم.

به گزارش ایران آنلاین، امروز ۲۶ بهمن ماه مصادف با ۱۳ رجب سالروز طلوع خورشید عدالت حضرت علی (ع) است؛ بزرگمردی که امیر کلام لقب گرفت و عدالت با وجود او معنی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جرجی زیدان نویسنده مسیحی در وصف آن حضرت گفت: اگر بگویم مسیح از علی (ع) بالاتر است، عقلم اجازه نمی دهد و اگر بگویم علی (ع) از مسیح بالاتر است، دینم اجازه نمی دهد.

عظمت و بزرگی امیرمومنان نه فقط از قلم ها و کتاب ها برنمی آید که هنرهای نمایشی هم قادر به بیان عظمت آن مولا نیستند ولی آب دریا اگر نتوان کشید، گر به قدر تشنگی باید چشید. از این رو هر کسی برای عرض ارادت به ساحت علی مرتضی تلاش می کند تا گامی بردارد و نمی از دریای امیر سخن بهره گیرد. در این میان نویسندگان با نوشتن کتاب هایی درباره زندگی آن حضرت یا پیرامون نهج البلاغه و یا داستان هایی از زندگی امیرمومنان (ع) کتابخانه های مان را آراسته به نام علی (ع) کرده اند.

ابراهیم حسن بیگی یکی از همان نویسندگانی است که سال ها دود چراغ خورده و زحمت کشیده و حاصل کارش تالیف کتاب هایی از زندگی اهل بیت (ع) است که برای کودکان و نوجوانان نوشته ولی یکی از کتاب هایش درباره گوشه ای از زندگی امیرمومنان است که تاکنون بیش از ۷۰ بار تجدید چاپ شده و حتی برخی خوانندگان به این نویسنده گفته اند که فرزندشان با خواندن کتاب ناقوس ها به صدا درمی آیند، به سراغ نهج البلاغه رفته و با این کتاب مولا انس گرفته اند.

حسن بیگی درباره علت نوشتن کتاب ناقوس ها به صدا درمی آیند به خبرنگار معارف ایرنا گفت: کتاب داستانی که درباره حضرت علی (ع) نوشته شده باشد و ادبیات آن بیشتر از مستندات تاریخی باشد، بسیار کم است و حتی می توانم بگویم تاکنون یک رمان جدی درباره علی(ع) پیش از این که رمان ناقوس ها را بنویسم، ندیده ام. البته کتاب های مذهبی و تاریخی از زندگی حضرت علی(ع) فراوان است و کمتر در اختیار نوجوانان و جوانانی قرار می گیرد که علاقه مند به دانستن درباره زندگی علی (ع) هستند. از آنجا که رمان برای من از نظر نقش تخیل در پردازش روایت های تاریخی اهمیت داشته و خواننده را به سمت خود جذب می کند، دوست داشتم رمان هایی بنویسم که فقط مستندات تاریخی نباشد و قالب تاریخی یا زندگی نامه داستانی نداشته باشد.

امام علی(ع) را با شیوه‌های مدرن داستان‌نویسی معرفی کنیم/رمانی که نوجوان را نهچ البلاغه خوان می‌کند

سه سال برای قالب کتاب ناقوس ها فکر کردم

وی افزود: من این تجربه را قبل از نوشتن این رمان و زمان نوشتن رمان محمد(ص) داشتم. رمان محمد(ص) از این جنس بود و کل داستان را در قالب ۱۵ گزارش نوشتم. این گزارش ها با توجه به رویدادهای تاریخی زندگی پیامبر اکرم (ص) به ویژه ۱۰ سال بعد از هجرت مدنظر من بود و با استفاده از شخصیت های کاملا تخیلی نوشتم و همان زمان احساس کردم این کتاب مورد توجه قرار می گیرد. پس از این رمان بود که خواستم درباره امیرمومنان نیز یک رمان بنویسم که سه سال فکر می کردم و به دنبال یک قالب بودم.

نویسنده کتاب نهضت های شیعی اضافه کرد: پیدا کردن مستندات، مطالعه و دیدن منابع رمان، یک بحث است و مساله دیگر این است که با این منابع و مستندات چه کنیم. لذا به مرور و به تدریج رمان قدیس را در ۳۰۰ صفحه نوشتم که به چاپ هفتم نیز رسید. این رمان نیز بازخوردهایی داشت. یعنی خوانندگان ضمن استقبال، یک ایراد می گرفتند و آن این که رمان قدیس در دو بخش دیروز و امروز نوشته شده است و آن بخشی که مربوط به شخصیت کشیش است و اتفاقاتی که در زندگی وی می افتد، مورد توجه است ولی آنچه که به تاریخ و زندگی امیرمومنان است، قسمت های تاریخی کتاب است که بسیار طولانی شده و در واقع جذابیت رمان، بیشتر در مسائل روز است که مربوط به کشیش است و یک داستان پلیسی را رقم می زند.

قدیس را بی رحمانه قلع و قمع کردم

حسن بیگی افزود: به همین دلیل دوباره کتاب را بررسی کردم و دیدم این انتقاد وارد است و لذا با بی رحمی رمان قدیس را قلع و قمع کردم و یک رمان ۳۰۰ صفحه ای را در یک رمان ۱۴۰ صفحه ای خلاصه کردم و آن موقع فهمیدم که ای کاش روز اول این کار را می کردم. چون مردم، رمان کوتاه را بیشتر مطالعه می کنند و لذا ناقوس ها به صدا درمی آیند به عنوان فشرده رمان قدیس منتشر شد.

وی افزود: البته در ابتدا تردید داشتم که چنین کاری را انجام دهم. چون در ایران مرسوم نیست که رمان های قطور را خلاصه کنند و شاید برای اولین بار در ایران اتفاق افتاد. خلاصه برخی رمان های کلاسیک اروپایی مانند بینوایان یا اولیور توییست کوچک شده بود. من تردید بسیاری داشتم و زمانی که با دوستانم مشورت کردم تردیدم برطرف شد و این کار را انجام دام.

این نویسنده ادامه داد: رمان ناقوس ها به صدا درمی آید، چهار سال پیش منتشر شد و اگر هر سال هزار نسخه چاپ شده باشد، به نظرم جزو یکی از پرفروش ترین کتاب های دهه ۹۰ بوده است. این کتاب بازخوردهای زیادی داشت و حتی برخی از پدران و مادران تماس می گرفتند و می گفتند که فرزندشان بعد از خواندن این رمان علاقه مند به خواندن نهج البلاغه شده است. چون در این رمان استفاده های خوبی از نامه ها و خطبه های نهج البلاغه شده است.

وی معتقد است نوشتن همین رمان ها بهترین راه برای ترویج معارف علوی است و از دیگر نویسندگان خواست تا دل را به دریا بزنند و از نوشتن رمان درباره زندگی ائمه نهراسند.

حسن بیگی گفت: اگر قرار است درباره پیامبر و ائمه یا حتی شخصیت های بزرگ مذهبی و تاریخی مثل امیرکبیر داستان بنویسیم، قطعا باید از این شیوه های مدرن داستان نویسی استفاده کنیم و نترسیم از این که قرار است درباره یک شخصیت مذهبی داستانی بنویسیم. چون بسیاری از نویسندگان نگرانند که مبادا وقایع را وارونه کنند یا وارد حریم هایی بشوند که درست نیست. برخی نویسندگان گرفتار زندگی نامه داستانی می شوند و فقط زندگی ائمه را به صورت کار ادبی ارائه می دهند. من حتی نویسندگان با تجربه ای را دیده ام که زندگی نامه داستانی می نویسند که داستان به معنای امروزی آن نیست.

وی افزود: به همین دلیل اگر نویسندگان بتوانند از این روش و تخیل خود در داستان نویسی، بیشترین استفاده را داشته باشند، به طور قطع موضوع آن کتاب می تواند بهترین تصویر را در مخاطب ایجاد کند؛ همانگونه که در رمان محمد(ص) یا قدیس یا ناقوس ها به صدا در می آیند، واقعا دیدم کتاب های پرمخاطبی بودند و اگر قرار باشد رمان دیگری درباره این شخصیت ها بنویسم، حتما این مسائل را لحاظ می کنم کما این که در رمان امسالم به نام وسوسه های ناتمام که یک رمان امام حسینی است و اتفاقات دوره واقعه کربلا را بیان می کند، آورده ام.

این نویسنده ادامه داد: واقعه کربلا در این رمان، اصل نیست بلکه یک شخصیت تخیلی به نام ایوب وارد داستان تخیلی می شود و به واقعه کربلا ارتباط پیدا می کند؛ به صورتی که خواننده با کلیاتی از واقعه کربلا آشنا می شود ولی فضا و اتفاقات، ساختگی و تخیلی است و ارتباط دادن آن با واقعه عاشورا یا هر واقعه دیگری کارایی بیشتری دارد. این رمان ۱۶۰ صفحه ای یک رمان شخصیت محور است و آنجا با روانکاوی، شخصیت داستان گرفتار وسوسه های ناتمام در شهر کوفه می شود؛ یعنی همان وسوسه هایی که نسل امروز در جامعه ما گرفتار آن است.

امام علی(ع) را با شیوه‌های مدرن داستان‌نویسی معرفی کنیم/رمانی که نوجوان را نهچ البلاغه خوان می‌کند.

---

حکومت پنج ساله امیرمومنان(ع) بهترین دوره پندآموز امروز ماست

وی درباره نوشتن کتابی درباره زندگی حضرت علی (ع) گفت: وقتی تصمیم گرفتم در این زمینه کتابی بنویسم، دیدم ما با زندگی علی (ع) ناآشنا نیستیم و اگر می خواستم از تولد تا شهادت آن حضرت را بنویسم، یک رمان قطوری می شد و باید گلچینی از زندگی علی (ع) را بنویسم ولی به نظر من بهترین دوره پندآمور و عبرت آموز زندگی امیرمومنان(ع) برای امروز ما ایرانیان همان دوران حکومت پنج ساله آن حضرت است. یعنی حکومت پنج ساله علی(ع) و روش و منش علی در حکومتداری و مردمداری فقدان عجیبی است که امروز در جامعه حکومت دینی ما وجود دارد.

حسن بیگی افزود: ما مدعی پیروی از حضرت علی(ع) هستیم ولی در حکومت داری می بینیم هر روز که می گذرد، کارگزاران و حکومت داران ما از شیوه حکومتداری علی (ع) فاصله می گیرند و این مساله برای من مهم بود. چون من در دهه شصت و اوایل انقلاب شاهد بودم نامه ۵۳ نهج البلاغه که امام به مالک اشتر اصول حکومت دینی را آموزش می دهد، به عنوان منشور انقلاب لقب گرفته بود و همه ما توقع داشتیم که بند به بند این نامه در حکومت اسلامی انجام شود ولی دیدیم اینگونه نشد و هر چه زمان گذشت، از این منشور انقلاب دورتر شدیم و این موضوع برای من یک دغدغه و مسئله مهمی بود تا به گونه ای به حکومت داران کشور بگوییم که علی (ع) اینگونه بوده است.

وی اضافه کرد: من معتقدم حکومت پنج ساله علی(ع) مشکلات بسیاری در دوران حکومت خود داشت و مشکلات آن حضرت به مراتب بیشتر از امروز ما بود و به همین دلیل دوران حکومت آن حضرت کوتاه بود. علی (ع) در حکومت داری مرد ریا یا دروغ یا مصلحت اندیشی به هیچ عنوان نبود. یعنی هیچ چیزی را به عنوان مصلحت در دوران حکومت خود قربانی نکرد. به همین دلیل در رمان دیدیم که در جنگ صفین با این که آن حضرت می دید یارانش اشتباه می کنند ولی اکثریت یارانش تصمیم گرفتند تا از جنگ با معاویه خودداری کنند، علی (ع) شمشیر را بر گرده یارانش نگذاشت که باید بجنگند یا از تزویر و وعده و وعیدهای دروغین استفاده نکرد.

نویسنده کتاب پیش از نماز گفت: امیرمومنان (ع) در آن جنگ شکست را پذیرفت و تاریخ و مسیر حکومت خود را تغییر داد. چون بعد از این زمان بود که حکومت علی (ع) از سوی خوارج و معاویه آسیب های فراوانی دید و فرصتی را برای حکومت داری و ایجاد عدل علی (ع) ندیدیم و آن حضرت دائم با آنان مبارزه می کرد. با این حال آن حضرت در مبارزات خود نیز از سیاست های رذیلانه و کیاستی که امروزه در دنیا از جمله کشور خودمان برای حکومت داری استفاده می کنند، هیچ وقت استفاده نمی کرد. در زمان قبل از انقلاب نیز که ما حکومت نداشتیم این شعار شهید مدرس را الگوی خود کردیم و گفتیم که سیاست ما عین دیانت ماست و علی (ع) تنها سیاستمداری بود که سیاستش همچون دیانتش بود. امام خمینی (ره) نیز به دنبال همین سیاست بود ولی متاسفانه این سیاست ادامه پیدا نکرد.

مدیران فرصت مطالعه ندارند

وی به مسئولان و کارگزاران نظام توصیه کرد تا کتاب ناقوس ها را بخوانند و تاکید کرد: متاسفانه مسئولان ما به ویژه وزیران آنقدر مشغول خدمت به مردم هستند که تا نیمه شب کار می کنند و حتی فرصت مطالعه کردن ندارند. به همین دلیل معتقدم مسئولان ما به دلیل مشغله کاری هر روز از محتوا خارج می شوند و در واقع مانند یک ربات کار می کنند. اگر نتیجه این همه کار کردن، نارضایتی مردم است به دلیل آن است که کارهای انجام شده محتوا و درونمایه نداشته و دارای آن خلوص و سواد نبوده و ای کاش مسئولان ما کمتر کار می کردند یا در کنار کار کردن خود، روزی دو ساعت کتاب می خواندند یا به مطالعه نهج البلاغه می پرداختند و من مطمئنم قرآن یا نهج البلاغه و حافظ و مولانا در دسترس مطالعاتی مسئولان ما نیست.
انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ناقوس ها به صدا درمی ناقوس ها به صدا زندگی امیرمومنان کتاب ناقوس ها درباره زندگی همین دلیل واقعه کربلا نهج البلاغه دوران حکومت مسئولان ما حکومت داری معرفی کنیم حضرت علی شخصیت ها حسن بیگی آن حضرت کتاب ها یک رمان رمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۶۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: در روزی که بارش رحمت الهی آب و هوای متفاوتی را میهمان شهر مقدس مشهد کرده بود، محبان و ارادتمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) خود را به میدان شهدا این شهر رسانده بودند تا در اجتماع بزرگ صادقیون شرکت کنند.

دلدادگان و ارادتمندانی که حتی باران هم نتوانست جلوی حضور آنها را بگیرد و از نقاط مختلف خود را به میدان شهدا رسانده بودند تا با حضور در اجتماع بزرگ صادقیون و عزاداری گوشه‌ای از عشق و ارادتشان به رئیس مذهب شیعه و جد بزرگوار حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را به نمایش بگذارند.

حضور تمام اقشار در اجتماع صادقیون

زن و مرد، پیر و جوان، کوچک و بزرگ و در یک کلام همه شیعیان و محبان اهل بیت (ع) در حالی که لباس مشکی به تن داشتند در سوگ صادق آل محمد (ع) اشک ماتم ریختند.

عزاداران ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت در حالی که پیکر پاک و مطهر شهید مجید شخصی از شهدای دوران دفاع مقدس که پس از ۴۲ سال چشم انتظاری به آغوش خانواده بازگشته است را بر دستان خود تشییع می‌کردند، سر و سینه زنان خود را به حرم مطهر رضوی رساندند و با سینه‌زنی و مرثیه‌خوانی به امام رئوف عرض تسلیت داشتند.

هادوی یکی از جوانان حاضر در این اجتماع در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: بسیاری از احادیث و روایاتی که امروز به دست ما رسیده است نتیجه تلاش‌های امام صادق (ع) است و امیدواریم روزی برسد که بتوانیم با حضور باشکوه شیعیان در بقیع عزاداری کنیم و قدری از غربت این روزهای آن فضا بکاهیم.

اکبری هم که یکی از زائران بارگاه مطهر رضوی بود در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: این دو سه روز تعطیلات فرصت مناسبی فراهم کرد تا بتوانیم امسال در محضر امام مهربانی‌ها در سوگ صادق آل محمد (ص) عزاداری و سوگواری کنیم.

رضائیان هم یکی از خواهران عزادار حاضر در اجتماع صادقیون بود که در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اینکه با حضور در این مراسم بتوانیم سیاهی لشکر مجلس عزای اهل بیت علیه‌السلام باشیم کمترین کاری است که از دست ما بر می‌آید.

زائران و مجاوران در اجتماع بزرگ صادقیون

زائران، مجاوران و اقامه کنندگان اجتماع صادقیون مشهد پس از عزاداری از میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی در رواق امام خمینی (ره) این حرم مطهر حاضر شدند و همراه با مرثیه‌سرایی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت به سینه‌زنی و عزاداری پرداختند.

امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی هم در جمع این عزاداران اظهار کرد: ارزشمندترین سوگواره امام صادق (ع)، همین محفل و مجلسی است که شما در آن هستید. همین که روی فرش علی‌ابن موسی‌الرضا (ع)، برق اشک خود را به ساحت قدسی نوه مکرم آن ولی خدا نشان می‌دهید تا عزادار امامی باشید که حرم ندارد و امروز به‌جز تعداد مختصری از شیعیان، هیچکس در جوار مرقد مطهرش اقامه عزا نمی‌کند.

لزوم شناخت دلایل مظلومیت امام صادق (ع)

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی با تأکید بر ضرورت شناخت دلایل مظلومیت امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: شهرت اصلی امام صادق (ع) در میان ائمه اطهار (ع) به علم، دانش و تربیت اصحاب و شاگردان است اما آن‌چه باید در روز شهادت ایشان بیش از پیش موردتوجه قرار بگیرد، مظلومیت این امام همام و فلسفه مظلومیت ایشان است. باید بدانیم دلیل مظلومیت امام صادق (ع) چه بود و اساساً چرا حضرت تا این اندازه با برخورد قهری، سلبی و جنایتکارانه حاکمیت وقت روبرو می‌شد.

وی ادامه داد: از وجود اقدس امام صادق (ع) نقل شده که فرمود «مَن لَم یَعرِف سو ما اتی عَلَینا مَن ظَلَمنا وَ ذهاب حَقنا وَ ما رَکبنا بِه فَهُوَ شَریک مَن اَتی اِلَینا فیما وَ لینابه» یعنی هرکس برای درک ظلمی که بر ما رفت، تلاش نکند و بر آن نکوشد، شریک همان ظالمی است که در مقابل ما عمل کرده است. این حدیث راوی اهمیت این شناخت است.

امام صادق (ع) حجت را برای یک سبک زندگی سالم بر ما تمام کرده است

عبدالله ابراهیمی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از امام صادق علیه السلام به عنوان دریای عظیم معارف الهی یاد کرد و افزود: این امام همام بواسطه احادیث فراوانی که از آن حضرت نقل شده و به ابعاد و مسائل مختلف زندگی انسان پرداخته است حجت را برای یک سبک زندگی سالم بر ما تمام کرده است.

کارشناس مذهبی افزود: با داشتن امامی چون حضرت جعفر صادق علیه السلام می‌توان به بهترین درجه از زندگی معنوی رسید و آرامش و آسایش را کسب کرد.

وی ادامه داد: با نظر به فرمایشات امام صادق علیه السلام می‌فهمیم که ایشان برای همه زمان‌ها درس تربیتی داشته و به زمان امام عصر (عج) هم اشاره دارند که چگونه زندگی سالمی داشته باشیم و جز یاران آن حضرت باشیم.

ابراهیمی در همین رابطه به حدیثی نورانی از امام صادق (ع) اشاره کرد که می‌فرمایند: «هرکس دوست دارد که از اصحاب قائم باشد باید که منتظر باشد و ورع را پیشه سازد و به محاسن اخلاق عمل کند در حالی که منتظر است، پس اگر او از دنیا رفت و قآئم علیه‌السلام بعد از او قیام کرد، برایش همان اجری هست که برای کسی که (قیام) او را درک کرده هست.»

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه امروز بسیاری از گرفتاری‌های معنوی و مادی ما به خاطر عدم پیروی درست از آن حضرت است، گفت: بهترین راه درمان این آسیب احیای مجالس و یاد آن حضرت در طول زندگی و یادآوری فرمایشات و سیره عملی و علمی آن حضرت است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: برای این امر مهم است که امام رضا علیه السلام می‌فرمایند: رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحْیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا خداوند رحمت کند کسی که امر ما را احیا نماید. علوم ما را بیاموزد و به مردم یاد دهد اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بدانند یقیناً پیروی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه با نگاه به این فرمایش امام رضا علیه السلام وظیفه ما در قبال گنجینه معارف امام صادق علیه السلام مشخص می‌شود، افزود: امروز شیعه باید به امام صادق علیه السلام ببالد که آن حضرت در آن عصر در موضوع بیش از ۱۵ رشته برای شاگردانشان تدریس می‌فرمودند که نشان از احاطه این بزرگوار بر تمام علومی است که سعادت دنیا و آخرت انسان را تأمین می‌کند.

حضرت امام صادق (علیه السلام) که در بیست و پنجم شوال سال ۱۴۸ ه ق از دنیا رحلت فرمود، و در قبرستان بقیع در کنار پدر و جد و عموی خود امام مجتبی (علیه السلام) به خاک سپرده شد در پاسخ به شخصی که از ایشان درخواست وصیتی کرد فرمودند: «تو را به تقوای الهی و پرهیز کاری، و عبادت، و سجده طولانی، و ادای امانت، و راست گویی، و خوش همسایگی وصیت می‌کنم، زیرا سرلوحه برنامه پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) همین بوده است، و بعد فرمود: در بین فامیل صله رحم به جا آورید، مریض‌ها را عیادت کنید، در تشییع جنازه‌های مؤمنین شرکت کنید، برای ما زینت باشید و باعث سرشکستگی ما نشوید.»

از همسر امام صادق (ع) هم نقل شده است که وقتی ایشان در بستر شهادت بودند فرمودند: «تا همه فرزندان و خویشان و نزدیکان امام جمع شوند. امام بی‌حال بودند و در همان حال چشمان خود را باز کرده و فرمود: شفاعت ما شامل کسی که نماز را سبک بشمارد، نمی‌رسد.».

همان طوری که در این وصیت پایانی امام صادق (ع) می‌بینیم ایشان نفرمودند کسی که نماز نمی‌خواند بلکه فرمودند کسی که نماز را سبک شمارد که امیدواریم این وصیت ایشان را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.

کد خبر 6096440

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید