Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، ابتدای هفته گذشته بود که دادستان عمومی و انقلاب مرکز فارس از محل انبار کارخانه ایران‌خودرو در شیراز به صورت سرزده بازدید کرد و دستوراتی برای تعیین تکلیف خودروهای دپو شده و استیفای حقوق مشتریان صادر کرد.

سازمان صمت، تعزیرات و اداره بازرسی استان پیگیری کنند

خبرگزاری فارس در هفته گذشته در خبری نوشت، دادستان شیراز در این بازدید با اعطای مهلت یک هفته‌ای برای تعیین تکلیف خودروهای موجود در انبار ایران‌خودرو شیراز، گفت: مقرر شد که بازرسین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ظرف چهار روز تعداد خودروهای موجود در پارکینگ، علل تحویل نشدن، وضعیت میزان ورودی و موجودی قطعات در انبارها و مدت زمان ماندگاری خودروها را استخراج و به دادستانی شیراز ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحرینی تصریح کرد: اداره کل تعزیرات استان نیز موضوعات مالی و همچنین کوتاهی در عرضه و  توزیع کالا، اهمال، احتکار و امتناع از فروش را بررسی و در صورت اهمال در مسیر قانونی، نسبت به اجرای مقررات اقدام خواهد کرد.

وی همچنین به اداره بازرسی استان فارس تأکید کرد نسبت به بررسی قصور و ترک فعل احتمالی مدیران در خصوص تأمین نشدن برنامه ریزی شده قطعات و ترک فعل مسئولان این واحد تولیدی و شرکت متبوع، تحقیقات جامعی را در دستور کار قرار دهد.

شاهد اقدامات خوبی بعد از ورود دادستان بودیم

معاونت نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صمت فارس در گفتگو با خبرنگار فارس به بررسی این مهلت اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، ظرف 2 روز موارد خواسته شده را بررسی نمود و تحویل مقام قضایی استان داده است.

مهدی حسنی با اشاره به اینکه بعد از ورود دادستان به موضوع انبار ایران‌خودرو شیراز اقدامات خوبی را شاهد بودیم، افزود: شرکت ایران‌خودرو در استان فارس به عنوان مونتاژکار خودرو است و باید قطعات این خودرو از دیگر استان‌ها وارد شود.

مدت زمان نگهداری  خودروها با توجه به میزان قطعات مناسب بود

معاونت نظارت و بازرسی سازمان صمت فارس ادامه داد: خروجی کار نسبت به قبل از بازدید به مراتب بیشتر شده است و این به علت ورود دادستان است که توانست قطعات مورد نیاز را سریع‌تر به این استان وارد کند.

وی مدت زمان نگهداری خودروها را با توجه به میزان قطعات مناسب دانست و ادامه داد: کمبود قطعات و عدم پلاک گذاری دو مشکل بررسی شده توسط سازمان صمت بود که با پیگیری صورت گرفته، کار به روند عادی بازگشته، ضمن اینکه نگهداری خودرو برای شرکت نیز دارای هزینه است و اگر قطعات در زمان مناسب به شرکت برسد، شاهد این‌گونه نگهداری نخواهیم بود.

اداره‌کل صمت، گزارشی مبنی بر وقوع تخلف در حوزه ایران‌خودرو شیراز ارسال نکرده است

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی استان فارس نیز در پاسخ به سوال فارس مبنی بر پیگیری این اداره در مورد ایران‌خوردرو شیراز، گفت: وظیفه و صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی، رسیدگی به تخلفات و گزارشات پرونده های ارسالی از سازمان‌های نظارتی در امر تولید نظیر اداره‌های صنعت معدن تجارت، جهاد کشاورزی و علوم پزشکی است.

به گفته غلامرضا سالاری، سازمان صنعت معدن و تجارت هنوز گزارشی مبنی بر وقوع تخلف در حوزه ایران خودروی شیراز ارسال نکرده است.

روند خروج اتومبیل‌های تولیدی از پارکینگ این سایت افزایش یافته است

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس نیز با اشاره به اینکه در طول مدت 10 روز اخیر با نظارت بازرسان صنعت، معدن وتجارت استان و تعزیرات حکومتی زمینه ترخیص 925 خودرو پس از تکمیل به نمایندگی های فروش فراهم شده است، گفت: افزایش 29 درصدی بارگیری در روزهای اخیر حکایت از حرکت رو به جلو و مثبت مسئولان این سایت دارد.

بحرینی با اشاره به اینکه در طول این مدت کاهش قابل توجه ماندگاری خودروها در پارکینگ این خودرو گزارش شده است، گفت:  هماهنگی دیگری نیز با نیروی انتظامی جهت تحویل پلاک نیز در دستور کار قرار گرفت که با این روند، تحویل پلاک نیز با رشد 10 درصدی همراه بوده است که به ترخیص و خروج خودروها کمک کرده است.

این مقام قضایی استان به ورود دادستانی به موضوع تأمین قطعات نیز اشاره داشت و خاطرنشان کرد: تأمین قطعات خودرو و مدیریت انبارها در راستای تحویل به موقع خودروها امری است که باید توسط مسئولان ایران خودرو انجام شود که در بازدید از سایت، تذکرات لازم ارائه شد که همین امر زمینه تأمین قطعه جهت تکمیل خودروهای دپو شده و ناقص که باعث تضییع حقوق مشتریان میشد، فراهم شده است.

بحرینی در ادامه به ورود میدانی دادستانی به موضوع خودروهای موجود در پارکینگ سایت ایران خودرو در شیراز اشاره و بیان کرد: دادستانی علاوه بر داشتن تکلیف قانونی در خصوص پیشگیری از تضییع حقوق مصرف کنندگان و مشتریان، نگاه ویژه ای نیز به امر رونق تولید دارد که متأسفانه با برخی نگاه های منفعت طلبانه و نبود مدیریت مناسب تأمین قطعات و تکمیل دیرهنگام خودروها علاوه بر ضرر و زیان مشتریان زمینه بروز مشکلات هزینه ای و اشتغال و هزینه های نگهداری نیز فراهم شده بود.

وی با بیان اینکه اداره کل بازرسی استان نیز ظرف روزهای آتی گزارش نهایی خود را ارائه خواهد کرد، گفت: انتظار عمومی از مسئولان در هر رده و جایگاهی، عمل به وظایف قانونی است که دادستانی در راستای صیانت از حقوق عامه با جدیت این موضوع را تا حصول نتیجه مطلوب دنبال خواهد کرد.

بنا بر این گزارش، مدیرعامل ایران‌خودرو در گفتگوی تلفنی با خبرنگار فارس درخواست اعلام نتیجه بعد از مهلت داده شده خواستار بود که خبرگزاری فارس در هفته آینده گزارش دیگری از پاسخگویی مستقیم مدیرعامل ایران‌خودرو منتشر خواهد کرد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران خودرو دادستان شیراز مهلت سازمان صنعت و معدن فارس شیراز ایران خودرو ورود دادستان سازمان صمت استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۸۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی

ابراهیم شجاعت پژوهشگر و کارشناس صنعت خودروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: اولین موضوع در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت این است که باید با معیار درستی حقیقت دانش‌بنیانی این شرکت‌ها سنجیده شود. طی چند سال گذشته این مورد که بسیاری از شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات ادعای دانش‌بنیانی دارند، اما حقیقت آنها متفاوت است.

وی ادامه داد: این موضوع که آیا این شرکت حقیقتا دانش‌بنیان هست را از روی محصول و نتیجه کار آنها می‌توان فهمید و بهتر است از دسته بندی بر اساس فرآیند تولید صرف‌نظر کنیم. شایان ذکر است که در هر خودرو به طور متوسط بیش از دو هزار قطعه وجود دارد؛ در تولید بسیاری از این قطعات پیچیدگی‌های فنی وجود دارد که به دست دانش‌بنیان‌ها قابل حل است.

شجاعت در ادامه گفت: گستردگی فرصت کار برای دانش‌بنیان‌ها در صنعت قطعه سازی خودرو از روش‌های فنی تولید خود قطعه تا ساخت مواد اولیه و حتی ماشین‌آلات مورد نیاز برای تولید قطعه است. همچنین لازم به ذکر است که خودروسازان نیز با کمی همت مضاعف می‌توانند حلقه‌های تولید تجاری خود را به دانش‌بنیان‌ها بیشتراز قبل متصل کنند تا شکاف‌های فناورانه تولید پوشش داده شود.

وی تصریح کرد: اتصال گپ‌های فناوری به شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به اینکه معمولا بودجه آنچنانی نیز نیاز ندارد و به نوعی پیش خرید قطعه است، سود مناسبی به همراه دارد و به راحتی ضرایب سود رشد خواهد کرد. به همین جهت خودروسازان می‌توانند این شکاف‌ها را پر کرده و از طریق علاوه بر کسب سود و حل مشکلات تیراژ تولید، ارزبری و مشکلات کیفیت تولید داخل را نیز رفع کنند.

رابطه دانش‌بنیان ها و تولید در چیست؟

این پژوهشگر صنعت خودرو اظهار کرد: شایان ذکر است که شرکت‌های دانش بنیان بهتر است که مستقیما وارد مبحث تولید نشوند چرا که ماهیت و ذات این شرکت‌ها فناور بودن است و پس از به ثمررساندن ابداعی باید به سمت تحقیق و توسعه نوآوری دیگری حرکت کنند. به همین جهت بهتر است که تولید به مجری دیگری سپرده شود. در سالیان اخیر یک شرکت خودروسازی داخلی دوبار اقدام به انجام این کار کرده است، اما به نظر می‌رسید که این همکاری دانش‌بنیان‌ها بیشتر به جهت نمایش بوده است.

تحولات سال جاری در صنعت خودرو

شجاعت تصریح کرد: به نظر می‌رسد که در فصل بهار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اقدام کنند. همچنین با توجه به ارتباط مستقیم خودرو‌های مونتاژی و قیمت ارز به نظر می‌رسد که با توجه به عدم تغییر قیمت ارز نیمایی در این نوع خودرو شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم. همچنین به نظر می‌رسد که خودرو‌های چینی امسال سهم بیشتری از بازار خودرو را به خود اختصاص خواهند داد.

وی گفت: در بحث خودرو‌های وارداتی نیز به نظر می‌رسد که حجم واردات خودرو‌های برقی به رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید که اکثرا در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرند. همچنین در خصوص واردات خودروی نو نیز وارداتی در حدود ۲۰ هزار دستگاه پیش بینی می‌شود. شایان ذکر است که در مبحث واردات خودرو‌های دسته دوم به نظر می‌رسد که در سال جاری شاهد تحولی نخواهیم بود و در صورت فشار صرفا به تدوین دستورالعمل‌های آن پرداخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری سارق محتویات خودرو در خرم آباد
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • از دستگیری عامل تیراندازی تا کشف ۱۶ هزار لیتر سوخت قاچاق در فارس
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • عکس | مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • اعلام تعداد پزشکان مسموم شده در ماجرای مهمانی شیراز
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳