Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@03:43:52 GMT

راز‌هایی که درباره مصر باستان نمی‌دانستید

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۸۱۸۰

راز‌هایی که درباره مصر باستان نمی‌دانستید

در این گزارش با دانستنی‌هایی درباره مصر باستان که احتمالا تاکنون نمی‌دانستید آشنا می‌شوید. وقتی به مصر باستان فکر می‌کنید اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد چیست؟ اهرام. نه؟ شاید هم فرعون‌ها؛ اما موضوع این است که مصر باستان خیلی گسترده‌تر از این چیزهاست و در واقع یکی از موفق‌ترین، پیشرفته‌ترین و بلندمدت‌ترین تمدن‌های تاریخ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با دانستنی‌ها و افسانه‌هایی درباره مصر باستان آشنا می‌شوید.

۱- مصر باستان شاهد اختلالات پزشکی و ژنتیکی بسیاری بوده است. مثلاً کوتولگی یا کوتاه قدی پدیده‌ای خیلی رایج در آن زمان بود و این افراد خیلی هم محترم بوده‌اند. یک فرعون مصری به نام Amenemope آورده که مراقبت از سالخوردگان، بیماران و کسانی که نقص عضو دارند یک وظیفه اخلاقی است.

۲- فرعون‌ها، ریش‌های فلزی ساختگی استفاده می‌کردند تا شبیه خدای اوزیریس شوند که وظیفه‌اش در گذشته قضاوت پس از مرگ بوده است.

۳- زنان در مصر باستان از مدفوع کروکودیل برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کردند!

۴- شواهد زیادی نشان می‌دهد که مصریان واقعا نوابغ ریاضی و ستاره‌شناسی بوده‌اند.

۵-بعضی از فرعون‌ها، خدمتکاران‌شان را با عسل می‌پوشاندند تا مگس‌ها به آن‌ها بچسبند و مزاحم فرعون نشوند!

۶- مصریان باستان علاقه زیادی به بازی‌های تخته‎‌ای داشتند.

۷- مصریان باستان خیلی به بهداشت و زیبایی اهمیت می‌دادند. برای مثال مردان کل بدن‌شان را اصلاح کرده و برای خوشبو شدن از رایحه گل‌ها استفاده می‌کردند.

۸- رود نیل از آن جهت که منبع اصلی آب بود خیلی برای مصریان اهمیت داشت، آن‌ها براین باور بودند که رود نیل از سرزمین مرده‌ها و بهشت و آسمان عبور کرده و در نهایت به مصر می‌ریزد.

۹- سوزن کلئوپاترا (Cleopatra needle) یک ستون هرمی شکل مصری است که در سال ۱۸۸۱ از اسکندریه مصر به نیویورک منتقل شد. این اثر باستانی در مدت کوتاهی که در آمریکا حضور داشته، به نسبت ۳ هزار سالی که در مصر بوده آسیب بیشتری دیده و علت اصلی این موضوع هم آلودگی و باران‌های اسیدی است.

۱۰- زنان در مصر باستان تقریباً در تمام زمینه‌ها، به جز اشتغال با مردان مساوی بودند. آن‌ها می‌توانستند با هر که می‌خواهند ازدواج کنند، طلاق بگیرند، با یک‌سری محدودیت شغل‌هایی که می‌خواستند را داشته باشند، مالک دارایی‌شان باشند، هرچه می‌خواستند را خرید و فروش کنند، آزادانه سفر کنند و ….

۱۱- یکی از معروف‌ترین سازه‌های ساخته شده به دست انسان هرم بزرگ جیزه است که از حدود ۲۰۵ میلیون بلوک سنگی ساخته شده و وزن کلی آن بیش از ۶۰۳ میلیون تن است.

۱۲- کلمه فرعون به معنی سرای عظیم است و این عبارت اولین بار برای اشاره به کاخ شاه و بزرگی‌اش استفاده شد و نه فقط برای اشاره به خود شاه.

۱۳- یکی از رایج‌ترین افسانه‌های مصری این است که وقتی یک فرعون می‌مرد، خانواده‌اش، خدمتکارانش و سایر مقامات، زنده با او دفن می‌شدند. ولی بهتر است بدانید که این نوع فداکاری‌ها چند باری در تاریخ مصر باستان اتفاق افتاده، اما یک عمل رایج نبوده است.

۱۴- در مصر باستان، زنان و مردان هر دو آرایش می‌کردند، اما این موضوع بیشتر از آنکه برای زیبایی باشد، به جهت محافظت در برابر افتاب سوختگی و باد‌های شنی بود.

۱۵- وقتی بدن یک انسان مومیایی می‌شد، تمام اعضای داخلی‌اش به جز قلب از آن خارج می‌شدند. مصریان بر این باور بودند که قلب منبع خرد، احساسات، حافظه، روح و شخصیت است.

۱۶- مصریان باستان اولین کسانی بودند که تقویم ۳۶۵ روزه را که تقریباً مصادف با سال خورشیدی است استفاده کردند. آن‌ها این کار را برای تعیین زمان سیل نیل انجام دادند. اولین نسخه از تقویم به حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد.

۱۷- گربه‌ها، مقدس‌ترین حیوانات مصری بودند. وقتی گربه‌ای می‌مرد، آن خانواده برای عزاداری، ابروهایشان را می‌تراشیدند. گربه‌ها اغلب مومیایی شده و در قبرستان مخصوص گربه‌ها دفن می‌شدند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مصر مصر باستان فناوری فناوری اطلاعات مصر باستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۸۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن حسینی صبح امروز سه شنبه در گفت و گویی رسانه ای اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، با حضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

او افزود: از آغاز کار دولت سیزدهم، حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تأمین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده در خصوص نابودی اسکلت های کشف شده در جوبجی گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره این فیلم که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش شده است.

او افزود: در هر هیأت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیاءِ مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان بیان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندارد و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 6092965

دیگر خبرها

  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • ۱۴ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • جواد خیابانی: المپیک باستان حدود 776 سال قبل از میلاد مسیح بوده است / فیلم
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • ماجرای «نفرین فرعون» چگونه بر سر زبان‌ها افتاد؟
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم