Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از لارستان، اواسط دی ماه امسال بود که وقوع سیل در جنوب فارس سبب بروز خسارات شد، اخبار و گزارش‌های مربوط به وقوع سیل و خسارات آن پیش از این  در خبرگزاری فارس به کرات منعکس شده است اما در این مجال به دنبال بررسی روی دیگر اخبار سیل زدگان، یعنی تحقق وعده‌هایی که از سوی مسؤولین به آنها داده شد، برآمدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از وقوع سیل بسیاری از مسوولان  استانی و کشوری برحسب وظیفه خود راهی مناطق سیل زده فارس شدند و با وعده‌های خود دلگرمی و قوت قلب را برای این مردم مصیبت زده به ارمغان آوردند تا با حمایت از آنان گوشه‌ای از درد و رنجشان را بکاهند؛ مردمان سیل زده‌ای که آب خانه و کاشانه‌شان را برد، از دارایی‌ها،کشاورزی‌ها و دامداری‌ها چیزی برایشان نمانده و چشم امیدشان به وعده‌هایی است که مسوولان به آنها دادند.

لزوم حذف اما، اگرها و شتاب دهی به تحقق وعده‌ها در بیرم

عمده خسارات سیل جنوب فارس متوجه بیرم لارستان شد،به همین منظور مسؤولین حوزه های مختلف در این شهر حضور یافتند و علاوه بر دلگرمی که به مردم بخشیدند وعده هایی نیز دادند و اینک مسؤولین محلی و مردم این شهر چشم به تحقق و اجرایی شدن آن وعده و قول ها دوخته اند. 

امام جمعه بیرم در گفتگو با خبرنگار فارس ضمن تقدیر از حضور مسؤولین مختلف در شهر بیرم، اختصاص مصالح ساختمانی رایگان به مردم سیل زده را یکی از وعده ها دانست و تصریح کرد: یکی از وعده هایی که با حضور مسؤولین کشوری و استانی به مردم سیل زده بیرم داده شد تامین سیمان و مصالح ساختمانی رایگان برای بازسازی خانه هایی بود که براثر سیل تخریب شده اند،در این باره بحث اختصاص سیمان رایگان از سوی بنیاد مستضعفان محقق شده است اما این موضوع یک گره نیز دارد که تحویل سیمان از درب کارخانه رایگان است و برای مردم سیل زده بیرم که دارایی شان را از دست داده اند این موضوع دشوار است.

حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان درصدد رایزنی برآمده است که تحویل سیمان رایگان به سیل زدگان آسان تر گردد و  انتظار داریم که وعده های مسؤولین به ویژه در حوزه ساخت مسکن و تامین مصالح رایگان به صورت شایسته تری اجرایی گردد.

وی درباره وعده پرداخت وام بلاعوض به سیل زدگان اظهار داشت: وام های بلاعوض پس از پایان عملیات آوار برداری منازل آسیب دیده پرداخت خواهد شد و در حال حاضر با گذشت یک ماه با توجه به کمبودهایی که از نظر استقرار ماشین آلات و تجهیزات وجود دارد هنوز کار آوار برداری منازل به طور کامل پایان نیافته است.

حسین زاده ادامه داد: روند تشکیل پرونده برای پرداخت وام به سیل زدگان انجام گرفته است که مبلغ این وام در مناطق شهری ۲۴۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۲۰۵ میلیون است که ۶۰ میلیون تومان از این تسهیلات بلاعوض است.

امام جمعه بیرم با اشاره به جبران خسارت هایی که سیل به دامداری مردم بیرم وارد کرده بود بیان داشت: ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در زمینه جبران خسارت دامداران  برآمد و دام های زنده ای را اختصاص و به سیل زدگان تحویل داده است.

حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده در خصوص رایگان شدن حق بیمه ساختمان سازی مردم سیل زده عنوان داشت:  خوشبختانه با پیگیری های های صورت گرفته عوارض شهرداری جهت مجوز ساخت منازل تخریبی سیل  رایگان شده است،پرداخت حق بیمه ساختمان هم که برای مردم یک مشکل بود به صورت کاملأ رایگان تخصیص یافت.

وی به مسئله بار سنگین مالی حق نظارت بر ساختمان های تخریبی نیز اشاره نمود و گفت: پرداخت حق نظارت بر ساختمان های تخریب شده از سیل برای مردم دشوار است،آنها  باید بیش از چهار میلیون تومان حق ناظر پرداخت کنند که در این راستا از  نظام مهندسی استان و استاندار فارس تقاضای اتخاذ تدبیر مناسبی را داریم.

اهدای لوازم خانگی به سیل زدگان بخش صحرای  باغ لارستان

ستاد اجرایی فرمان امام از ابتدا در بخش سیل زده صحرای باغ لارستان حضور یافته و وعده جبران بخشی از خسارت سیل را داده بود، ۱۰۰ بسته لوازم خانگی را به سیل زدگان اهدا کرد، این بسته  ها شامل یک عدد یخچال،یک قطعه فرش، اجاق گاز،سرویس قابلمه،سرویس ملامین،دو قطعه پتو با اعتباری سه میلیارد تومانی بود، لایروبی سد خاکی عمادشهر  نیز با همت بنیاد برکت و استقرار ماشین آلات در حال انجام است.

سنگ چینی مسیر رودخانه عمادشهر در هاله ابهام

در جریان سیل دی ماه،طغیان رودخانه فصلی عمادشهر مرکز بخش صحرای باغ سبب خساراتی در یکی از محله های قدیمی این شهر به نام محله دلاوران شد، طی بازدیدی که مسؤولین از این رودخانه داشتند بر سنگ چینی در مسیر رودخانه تأکید کردند اما برخی از مردم این محله در گفتگو با خبرنگار فارس از تکمیل نشدن آن و اضطراب هایی که از وقوع دوباره سیل دارند سخن گفته اند.

جبران خسارت سیل در لامرد و مهر توسط ستاد اجرایی فرمان امام

نماینده مردم لامرد ومهر در مجلس شورای اسلامی گفت: از ابتدای سیل اخیر در شهرستانهای لامرد ومهر ،ستاداجرایی فرمان حضرت امام کمک های فراوانی را به سیل زدگان در این دو شهرستان داشته اند که نمونه آن میتوان به توزیع گوشت گرم و بسته های معیشتی اشاره کرد.

سید موسی موسوی بیان داشت: بنیاد احسان وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی ره در این مرحله 110 سری لوازم خانگی شامل یخچال،اجاق گاز،فرش،پتو و انواع ظرف اشپزخانه را در اختیار سیل زدگان و نیازمندان در دو شهرستان لامرد ومهر قرار داده است که توزیع اجناس با نظارت دستگاههای مختلف اجرایی اغاز شده است.

وی افزود: در این دوره از کمک ها بیش از 3میلیارد و 500 میلیون تومان لوازم خانگی خریداری شده است که به هر خانوار آسیب دیده از سیل در دو شهرستان لامرد ومهر 7 قلم کالا تحویل داده می شود.

رنجبر معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در شهرستان لامردنیز گفت:با توجه به سیل اخیر در شهرستان لامرد تاکنون 300 سری لوازم خانگی و 500راس دام زنده میان سیل زدگان در این دو شهرستان توزیع شده است.

گفتنی ست اگرچه بخشی از خسارات سیل در جنوب فارس جبران شده است اما هنوز تا تحقق صددرصدی این وعده ها فاصله است و مردم سیل زده خواهان رسیدگی بیشتری در بحث ساماندهی مسکن،جبران خسارت کشاورزان و دامداران می باشند؛ مردم سیل زده جنوب فارس که حاصل زحمات سالیان طولانی زندگیشان به فاصله چند ساعت  با سیلی سیل از بین رفته است چشم امیدشان به دست نوازشگر مسؤولین و فراتر  رفتن وعده های  دلگرم کننده آنان از قول و گفتار به عمل و کردار هستند.

انتهای پیام/ف

منبع: فارس

کلیدواژه: سیل جنوب فارس بیرم صحرای باغ عمادشهر وعده مسوولین ستاد اجرایی فرمان شهرستان لامرد میلیون تومان مردم سیل زده سیل زدگان لوازم خانگی جبران خسارت دو شهرستان لامرد ومهر وعده هایی جنوب فارس وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۸۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!

خبرگزاری مهر_ گره جامعه؛ طول مرز آبی کشور ایران با خلیج فارس، با احتساب جزایر در حدود ۱۸۰۰ کیلومتر و بدون احتساب جزایر در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر است. بوشهر، هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان استان‌های ایران هستند که در حاشیه خلیج فارس واقع شده‌اند.

همچنین بیش از ۴۰ جزیره ایرانی خلیج فارس در حوزه سیاسی سه استان بوشهر، خوزستان و هرمزگان قرار دارند که بیش از نیمی از آن غیرمسکونی هستند. ایران یک جزیره کوچک غیرمسکونی نیز در منتهی الیه دریای عمان و نزدیک به مرز پاکستان دارد.

این ظرفیت آبی در خلیج فارس را هیچیک از کشورهای دیگر ندارند. ولی ایران هنوز نتوانسته آنطور که باید از این ظرفیت استفاده کند. در ادوار مختلف مسئولان وعده‌هایی در این خصوص داده بودند اما هیچیک هنوز اجرایی نشده است.

در این گزارش به بهانه دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور همزمان با خروج پرتغالی‌ها از ایران و اثبات حاکمیت ایران بر خلیج فارس به نام روز ملی خلیج فارس ثبت شد؛ قرار است به برخی از این اقدامات، وعده‌ها و ظرفیت‌ها پرداخته شود. از جمله اینکه قرار بود گردشگری خلیج فارس رونق پیدا کند. حتی سواحل مکران که طرح مفصلی برای آن نوشته شد تا چابهار و استان سیستان و بلوچستان نیز از آن منتفع شوند اما اتفاقی رخ نداد.

هر ساله روز دهم اردیبهشت ماه تا یکی دو روز قبل و بعد از آن همایش‌های متعددی درباره خلیج فارس برگزار می‌شود امسال هم چندین و چند برنامه در تهران و استان‌های همجوار خلیج فارس برگزار شد که ولی صحبت‌هایی که در این همایش‌ها انجام می‌شود معمولاً پیگیری نخواهند شد.

امروز نشست «باستان‌شناسی خلیج‌فارس» همزمان با روز ملی خلیج‌فارس به همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

در این نشست درباره «چگاسفلی، سندی روشن بر پیشینه تمدنی دریای پارس»، پژوهش‌های باستان‌شناسی در شبه جزیره بوشهر، «کاوش‌های باستان‌شناسی گورستان شغاب- شبه جزیره بوشهر»، راهبرد نظامی اشکانیان در تسلط و نظارت بر خلیج‌فارس، «جایگاه بندر باستانی سیراف در مبادلات فرهنگی ایران و چین از پایان دوره ساسانی تا آغاز دوران اسلامی» و «مطالعات باستان‌شناسی زیرآب در خلیج فارس» صحبت خواهد شد.

همایش‌هایی در راستای خلیج فارس

چنین همایشهایی هر ساله برگزار می‌شود و باستان شناسان زیادی هم هستند که درباره خلیج فارس، نام و آثار باستانی آن مقاله نوشته‌اند. ولی جملگی گلایه دارند که هنوز آن طور که شایسته نام خلیج فارس است کار نشده است. حتی همین اواخر سرپرست هیات کاوش بندر سیراف به نام محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار گفت که کاوش‌های باستان‌شناختی کشورهای حاشیه خلیج فارس رشد و شتاب بسیار بیشتری در مقایسه با ایران دارد. این درحالی است که موج تخریب آثار تاریخی خلیج فارس سرعت گرفته و بخش بزرگی از عرصه بندر سیراف هم نابود شده است.

از سوی دیگر باستان شناسی زیر آب در بسیاری از این جزایر و حتی حاشیه خلیج فارس در استان‌های همجوار نیز انجام نشده است چون اعتبارات و فصل‌های متعددی برای کاوش نیاز دارد این همان موضوعی است که توفیقیان بارها و بارها روی آن تاکید داشته است.

یکی از وعده‌ها را علی اصغر مونسان اولین وزیر میراث فرهنگی در سفرش به استان بوشهر داد از جمله اینکه پرونده بندر سیراب برای قرارگیری در فهرست میراث جهانی در حال تهیه است. یکی دیگر از وعده‌ها مرمت و احیای عمارت حاج رئیس در استان بوشهر بود که سه سال برای آن اقدامی نشد تا اینکه امسال مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی اعلام کرد که قصد دارند تا این عمارت را مرمت کنند.

موضوع دیگر رونق گردشگری و ایجاد کمپ در روستای بنود عسلویه بود. مونسان در این ارتباط گفته بود که با ایجاد کمپ می‌توان کمک کرد تا ارائه کیفیت خدمات به گردشگران بیشتر شود و این ساحل این قابلیت را داراست.

وی با تاکید بر حمایت از توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستای بنود اضافه کرد: ما آمادگی ارائه مجوز برای ایجاد بوم‌گردی در این روستا را داریم، همچنین کمک می‌کنیم در کنار استانداری بوشهر که زمینه رونق گردشگری در این نقطه بیشتر و بهتر شود.

همچنان استفاده از گردشگری دریایی به گردش دو سه ساعته قایق‌های تفریحی ختم می‌شود

موضوع جالب‌تر این بود که مونسان گفته بود خلیج فارس میراث ملموس و ناملموس زیادی دارد اما در دوره او اقدامی برای جمع آوری میراث ناملموس این حوزه انجام نشد.

با وجود آنکه مونسان سفرهای متعدد دیگری هم به استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان داشت اما کار ویژه ای که بتواند در حوزه سواحل مکران یا استفاده از ظرفیت گردشگری دریایی صورت گیرد، انجام نشد و همچنان استفاده از گردشگری دریایی به گردش دو سه ساعته قایق‌های تفریحی ختم می‌شود.

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی سفرهای کمی در طول دوران وزارتش به استان‌های جنوبی داشته است به خصوص استان سیستان و بلوچستان که تنها یک سفر کوتاه به چابهار کرده است.

وی زمانی هم که به جزیره هرمز رفت اعلام کرد که می‌بایستی گردشگری دریایی در خلیج فارس و خصوصاً در جزایر از جمله جزیره هرمز تقویت شود تا بتوان با تکیه بر این مورد مسائل اقتصادی و اشتغال مردم را نیز تامین کرد.

ضرغامی معتقد است که یکی از جذاب ترین حوزه‌های گردشگری قطعاً گردشگری دریایی است که خوشبختانه هرمزگان با دارا بودن یک نوار ساحلی قابل توجه می‌تواند در این حوزه فعال شود.

وزیر میراث فرهنگی به این موضوع هم اشاره‌ای داشت که اگر مجموعه گردشگری دریایی راه اندازی شود، باعث ایجاد اشتغال جوانان بومی این منطقه خواهد شد. همچنین کشتی‌های تفریحی و گردشگری باید در دریا فعال باشد و مردم برای تفریح از همه جای کشور به هرمزگان سفر کنند.

بوم ایرانی محروم از خلیج فارس!

در جریان همین وعده‌ها بود که بخش خصوصی برای راه اندازی گردشگری دریایی و استفاده از کشتی‌های سنتی پیگیری‌های زیادی کرد اما نتوانست بوم ایرانی را به داخل خلیج فارس بیاورد و تنها توانست محدوده‌ای کوتاه را برای مدت زمان اندکی پیمایش کند.

مناطق آزاد که بخش مهمی از فعالیت‌های آن در مناطقی مانند چابهار، کیش، قشم و اروند با خلیج فارس گره خورده است نیز بی نصیب از این وعده‌های ناتمام نبوده است. با این وجود در حال حاضر قرار است شرکت‌های خصوصی اقداماتی را انجام دهند و برخی از آنها در حوزه استفاده از راه‌های دریایی بین المللی دوباره فعال خواهند شد تا گردشگری بین کشورها را از طریق خلیج فارس رقم بزنند. شاید بخش خصوصی بتواند در صورتی که به صرفه باشد، بخشی از این وعده‌ها را تحقق ببخشد.

از طرفی استفاده از جزایر ایرانی نیز همچنان ظرفیتی مغفول مانده است. جزایری که برخی از آنها برای بسیاری از ایرانی‌ها ناشناخته است چون یا معرفی درستی نشده‌اند یا هنوز امکانات لازم را برای پذیرش گردشگر ندارند برخی دیگر نیز برای ورود سختگیری‌هایی می‌کنند به همین دلیل هنوز خیلی از ایرانی‌ها تعدادی از این جزایر را به عنوان جزایر ایرانی خلیج فارس نمی‌شناسند.

در این باره، اکبر سهیلی از کارشناسان گردشگری استان هرمزگان به خبرنگار مهر گفت: خلیج فارس تنها یک نام و یک روز است هر زمانی که بخواهند ایران را اذیت کنند از نام‌های جعلی برای آن بهره می‌برند و هر زمان ایرانی‌ها بخواهند بگویند ما چقدر اقتدار داریم از این عنوان استفاده می‌کنند اما به واقع خلیج فارس از نام و از روزش چه بهره‌ای برده است. تنها اقدامی که می‌شود این است که هر دستگاهی به صورت موظف باید یک برنامه برای این روز داشته باشد تا بتواند بگوید کاری کرده است اما اگر هزینه این همایش‌ها و زمانی که برای برگزاری آن گذاشته شده، صرف معیشت مردم خلیج فارس شود، اتفاق بهتری است.

وی گفت: کشورهای دیگر درصدد هستند تا از این ظرفیت بیشترین بهره را ببرند. در کشورهای قطر، امارات ببنید که چطور از ظرفیت آبی استفاده می‌کنند. آن وقت ما یک جزیره ابوموسی داریم که باید برای رفتن به آن مجوز از استانداری بگیریم!

کد خبر 6091986 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • آب‌های نیلگون، روی پرده نقره‌ای
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می‌شود
  • ارسال کمکهای مردمی از شاهین شهر و میمه به سیل زدگان جنوب شرق
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • امدادرسانی به سیل‌زدگان در شرق و جنوب کشور
  • وزیر کشور : عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • وزیر کشور: عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟