Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمان بهارلو روز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا برداشت بی‌رویه از منابع آب و خالی شدن سفره‌های  زیرزمینی را مهم‌ترین دلیل تشدید فرونشست در اصفهان عنوان کرد و هشدار داد: در صورت ادامه این روند رخداد پدیده‌هایی مانند از بین رفتن آثار باستانی و فرهنگی، خالی شدن مناطق شهری از سکنه، آسیب به شبکه حمل‌ونقل، جاده‌ها و خطوط راه‌آهن، راه‌ها و نابودی خطوط انتقال برق، نفت و مخابرات نزدیک خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مناطق ۷، ۸، ۱۱،۱۴ و ۱۵ کلان‌شهر اصفهان به‌طور متوسط از ۴ تا ۱۷ سانتی‌متر بیشترین فرونشست اتفاق افتاده است به گونه ای که  از ۱۸ هزار و ۱۷۴ بلوک شهری، تعداد ۶ هزار و ۳۰۲ بلوک (معادل۴۴ درصد جمعیت منطقه ) در محدوده فرونشست بیش از ۵۰ میلی‌متر قرار دارد.

رییس گروه سامانه‌ها و اطلاعات مکانی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان، افزود: فرونشست در حالی در این مناطق اتفاق افتاده که بیشترین جمعیت شهری در منطقه هشت اصفهان و بیشترین ارتفاعات در منطقه هفت قرارگرفته و در منطقه ۱۴که کم‌برخوردارترین و مهاجرپذیرین منطقه است، منازل از استحکام چندانی برخوردار نیستند.

به گفته وی، در منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان فرونشست خارج از محدوده قانونی و حریم شهر اتفاق افتاده است.

رییس گروه سامانه‌ها و اطلاعات مکانی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان افزود: بر اساس داده‌های ایستگاه‌های سنجش فرونشست شهرداری اصفهان، ایستگاه منطقه ۱۲ بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ حدود ۱۶۶ میلی‌متر، ایستگاه منطقه ۱۴ بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ حدود ۱۶۸ میلی‌متر و ایستگاه سالن اجلاس ۲ میلی‌متر فرونشست داشته‌اند و  در ایستگاه منطقه ۱۳ به‌طور تقریبی فرونشست رخ نداده است.

بهارلو افزود: در شهر اصفهان در محدوده ۲ تا سه سانتی‌متر فرونشست ۷۲۰ هزار نفر جمعیت، در محدود پنج‌تا هفت سانتی‌متر حدود ۳۷۲ نفر و در محدوده هفت‌تا ۹ سانتی‌متر حدود ۳۸۹ هزار نفر سکونت دارند.

به گفته وی، نقشه پراکندگی چاه‌های فضای سبز فضای شهری، پارک‌ها، مراکز خدماتی درمانی، آتش‌نشانی و جایگاه‌های سوخت در طبقات فرونشست شهر اصفهان تهیه‌شده است و  بر اساس این نقشه تأسیسات حیاتی شهر اصفهان در محدوده مناطقی با پنج سانتی‌متر فرونشست به بالا قرار دارند.

وی تغذیه مصنوعی آبخوان‌ها، کاهش مصرف آب در اراضی کشاورزی، بهینه‌سازی آبیاری فضای شهری، هدایت بارش و سیلاب‌ها جهت نفوذ به آبخوان، مقاوم‌سازی ساختمان‌های شهری با ضوابط فرونشست، تهیه پیوست مطالعات فرونشست در پروژه‌های شهری و اصلاح و بازنگری اسناد بالادستی ازجمله طرح تفصیلی را ازجمله راهکارهای مدیریت پدیده فرونشست زمین در اصفهان برشمرد.

رییس گروه سامانه‌ها و اطلاعات مکانی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان، افزود: این شهرداری برنامه‌هایی نظیر اجرای مرحله  یک بررسی و مدل‌سازی فرونشست شهر ، ارزیابی و ترازیابی مجدد نقاط حساس و حمایت مالی و بودجه  باهدف بررسی فرونشست را برای مدیریت این مساله در نظر گرفته است.

به گفته وی،شناسایی عوامل تأثیرگذار در فرونشست، تهیه سنگ‌بستر، توسعه نظارت بر چاه‌های آب و شناسایی رفتار سطح زمین در برابر نرخ فرونشست از پروژه‌های در دست شهرداری اصفهان برای کنترل پدیده فرونشست است.

فرونشست  زمین وقتی رخ می‌دهد که آبخوان‌ها یا سفره‌های آب زیرزمینی به‌شدت افت می‌کنند و با از دست رفتن مقاومت لایه‌های بالایی زمین، شکاف‌های عمیق و یا در موارد شدیدتر، چاله‌هایی با عمق بیش از ۶۰ متر و قطری بیش از همین میزان را در زمین ایجاد می‌کنند.

بر اساس آمار و اطلاعات موجود، در سال ۹۵ فقط ۲ درصد از مساحت استان اصفهان بالغ‌بر ۲ هزار و ۹۰۰ کیلومترمربع درگیر فرونشست زمین بود اما آخرین مطالعات نشان می‌دهد هم‌اینک حدود ۱۰ هزار کیلومترمربع از وسعت استان یعنی ۱۰ درصد آن به‌صورت خطرناک و بسیار جدی درگیر فرونشست شده است.

برچسب‌ها زاینده رود فرونشست اصفهان پروندهٔ خبری خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان سایه رعب آور فرونشست بر دشت‌های اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زاینده رود فرونشست اصفهان زاینده رود فرونشست اصفهان شهرداری اصفهان شهر اصفهان سانتی متر میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!

نهضت ساخت و ساز و نوسازی به ویژه در بافت فرسوده در دولت سیزدهم جانی تازه به خود گرفت، این مهم در منطقه ۱۰ تهران که از بافتی قدیمی و فرسوده رنج می‌برد، ضرورتی انکارناپذیر است که البته نوسازی آن با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا، نوسازی مسکن یکی از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم است که از ابتدای کار با جدیت شروع و پیگیری شد؛ این مهم بویژه در کلانشهر تهران که با خطر وقوع زلزله روبروست با همتی دوچندان در حال انجام است.

شهرداری تهران دوشادوش دولت مردمی و در راستای سیاست‌های آن، نوسازی بویژه در بافت فرسوده را با اتخاذ بسته‌های تشویقی از اعطای تراکم بیشتر تا تسهیل و تخفیفات ویژه در صدور پروانه دنبال کرده است.

کاهش زمان صدور پروانه ساخت در این دوره مدیریت شهری علی الخصوص در بافت فرسوده و اعطای تراکم بیشتر در صورت تجمیع املاک هم در دستور کار قرار گرفته و به صورت کلی شاهد رونق گرفتن ساخت و ساز در این نزدیک سه سال دوره مدیریت شهری هستیم.

این بسته‌های تشویقی در حوزه تسهیلات و وام‌های اعطایی در بافت فرسوده تهران نمود بیشتری هم داشته و سیاست‌ها به شکلی بوده که سازندگان عمده برای ساخت و ساز رغبت بیشتری پیدا کنند.

شهرداری در برخی محله‌های قدیمی تهران از جمله نفرآباد خودش دست بکار شده و با ساخت مسکن و ایجاد زیرساخت‌های رفاهی، عزمی جدی برای نوسازی دارد و تا حدی توانسته مردم را با خود برای این امر مهم همراه کند بویژه اینکه یک طبقه اضافی تشویقی به سازنده داده می‌شود.

منطقه ۱۰ تهران هم از این قاعده مسثنی نیست و در راستای سیاست‌های ابلاغی و تشویقی برای نوسازی به ویژه در بافت فرسوده، آستین بالا زده، این موضوع زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که بدانیم این منطقه برغم وسعت کم خود یکی از پرتراکم ترین مناطق ۲۲ گانه پایتخت به لحاظ جمعیت است.

کوچه‌های باریک و تو در تو و عرض کم معابر در منطقه ۱۰ تهران موجب شده که اگر اتفاقی مثل زلزله یا بحران‌های احتمالی رخ دهد، کار امداد رسانی در این نقطه پایتخت با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

در این راستا شهرداری منطقه سعی کرده با اعطای تراکم بیشتر و عقب نشینی خانه‌های جدید، عرض معابر را بیشتر کند تا در صورت وقوع بحران، امدادرسانی با سهولت بیشتری انجام شود.

شهردار منطقه ۱۰ تهران در این رابطه گفته است: پارسال برای ۲ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی پروانه نوسازی صادر شده که از این میزان ۲ هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی در بافت فرسوده واقع شده است.

مهدی اخ‌الصنایع با اشاره به روند نوسازی بافت فرسوده در این منطقه ادامه داد: منطقه ۱۰ از نخستین مناطق دارای بافت فرسوده، ریزدانه و ناپایدار شهر تهران محسوب می‌شود که ۵۷ درصد از وسعت آن در بافت فرسوده قرار دارد.

او افزود: با توجه به رویکرد ویژه شهرداری تهران مبنی بر احیا، نوسازی بافت‌های فرسوده و بهبود و ارتقای خدمات و سرانه‌های محله‌ای، مدیریت شهری منطقه توانست با استفاده از تمهیدات اتخاذ شده، مشوق‌های نوسازی و تسهیل در روند صدور پروانه در سال ۱۴۰۲ رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده شهر تهران در ۱۰ سال گذشته را رقم بزند.

شهردار منطقه ۱۰ با اشاره به ۹ مورد از گام‌های اساسی صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ با هدف تسریع در امور صدور پروانه تاکید کرد: تعیین تکلیف تعریض شاخه جنوب‌شرقی بزرگراه یادگار امام (ره) پس از ۱۴ سال بلاتکلیفی، پیشرفت ۷۵ درصدی تغییر پهنه خیابان آذربایجان از S به M و پیشرفت ۵۰ درصدی تغییر پهنه محله بریانک و دستغیب به منظور تشویق و ترغیب شهروندان به نوسازی، پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه کاهش عرض خیابان کمیل و اعطای تسهیلات طبقه چهارم به ۲۵۰ پلاک در ۶۰ درصد معابر از جمله اقدامات شاخص مدیریت شهری منطقه ۱۰ در سال گذشته است.

اخ‌الصنایع ادامه داد: مدیریت شهری منطقه ۱۰ سال گذشته، در حوزه صیانت از آرای کمیسیون ماده ۱۰۰و نظارت بر کنترل و ساخت و سازهای غیرمجاز با اجرای ۹۲ درصد از آرا، موفق به کسب رتبه دوم در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران شد.

او بیان کرد: سال گذشته حدود ۶۵۱ پروانه ساختمانی صادر شد که از این میزان ۴۹۶ پروانه صادره در بافت فرسوده واقع شده است.

اخ‌الصنایع افزود: به منظور مشارکت در طرح جهادی قرارگاه مسکن با استفاده از ظرفیت اراضی ناکارآمد و ذخیره توسعه شهری اقدام به شناسایی ۴۳ پروژه املاک بزرگ مقیاس با هدف احداث یک هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در سال ۱۴۰۳ کرده است.

او اظهار امیدواری کرد: روند نوسازی به ویژه در بافت فرسوده و توسعه زیرساخت‌های لازم در سال جاری با قدرت و شتاب بیشتری پیگیری شود.

منطقه ۱۰ شهرداری تهران از شمال به خیابان آزادی منطقه۲، از جنوب به خیابان قزوین منطقه ۱۷، از شرق به بزرگراه نواب صفوی منطقه ۱۱ و از غرب به خیابان شهیدان، بزرگراه یادگار امام، خیابان هرمزان و خیابان امامزاده عبدالله منطقه ۹ محدود می‌شود

از مهم‌ترین خیابان‌های این منطقه خیابان جیحون، خوش، قصر الدشت، کارون و رودکی (سلسبیل) و خیابان جمهوری اسلامی و خیابان سینا (محبوب مجاز) می‌توان اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • تلاش ۲۴ ساعته سازمان خدمات موتوری اصفهان در حوادث شهری
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ١۵ درباره‌ حادثه‌ای که برای یکی از کارگران خدمات شهری رخ داد
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!