Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مذاکرات وین گفت: فرآیند مذاکرات پیچیدگی های خاص خودش را دارد؛ نیت ایران حل مشکل است و طرف غربی به این نتیجه رسیده است که بدون گفت وگو و توافق با ایران هیچ راه حلی برای این بحران وجود ندارد و این سیگنال و پالس مثبتی است؛ اما اینکه آیا پالس های مثبت و میانجی گری کشورهایی مثل قطر، عمان، روسیه و دیگران باعث رفع اختلاف نظرها شود، بستگی به روند مذاکرات، کار کارشناسی و دیدگاه‌هایی دارد که در پایتخت دوکشور پیرامون این مذاکرات وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت وگو با عصر ایران با بیان این مطلب گفت: چیزی که آمریکایی ها  از ابتدا از ما می‌خواستند قابل اجرا نبود؛ آمریکایی ها می خواستند که به شرایط قبل از برجام برگردیم، سطح غنی سازی را به ۳/۶و ۳/۸برسانیم، موادی را که غنی سازی کردیم تحویل دهیم، سانتریفیوژها را کلاً از بین ببریم و آنها بدون اینکه تضمینی بدهند به روال عادی قبل از تحریم ها برگردند .

وی ادامه داد: در روند مذاکرات اخیر، آمریکایی ها از مواضع خودشان تا حدودی عقب نشینی کردند و این نشان می دهد که می‌خواهند مشکل حل شود، ولی ما بیش از اینکه به گفتار آمریکایی ها دقت کنیم، به نتایجی توجه می کنیم که در بحث انتقال پول، رفع تحریم ها، تضمین و راستی آزمایی به صورت ملموس حاصل می شود. ما نیز نقطه نظرات خودمان را داریم، در رابطه با نوع سانتریفیوژها؛ میزان، درصد و نحوه نگهداری مواد غنی شده و اینکه لغو تحریم ها به چه شیوه ای باشد.

رحیمی تاکید کرد: پیش بینی ما این است که توافق بین ایران و آمریکا صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از تحریم‌ها را آمریکایی ها اعمال کرده‌اند و ایران هم اگر به خواسته‌های خودش در مذاکرات برسد، برای اینکه تضمین لازم را بگیرد باید بتواند مشکل را با طرف آمریکایی حل کند؛ پس احتمال توافق تقویت می شود و لذا روند گفت وگو ایران و آمریکا ممکن است به صورت مستقیم انجام شود.

وی در پاسخ به این سوال که "آیا در صورت توافق بین آمریکا و ایران، روند مذاکره بین دو کشور در جهت بهبود روابط پیش خواهد رفت"، گفت: این بستگی به دو کشور دارد؛ چالش های بین ایران و آمریکا عمیق است و شاید به این راحتی اعتمادسازی و روند حل گفت وگوها اتفاق نیفتد، ولی اگر در پرونده هسته‌ای رفتار آمریکایی ها به گونه‌ای باشد که نشان دهند می‌خواهند مشکل حل شود و دست از شیطنت و لجاجت بردارند، ممکن است حتی این اتفاق بیفتد که روند گفت وگوها به مسائل دوجانبه هم بکشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد نقش روسیه و چین در مذاکرات وین گفت: هر کشوری منافع خاص خودش را دارد، ول باید بدانیم که روابط ما با روسیه و چین،  به لحاظ اقتصادی، امنیتی و سیاسی روابط مهمی است و از این رو کشورهایی که با ما رابطه بهتری داشته و رفتار خصمانه و چالش برانگیزی نداشته‌اند را به صرف اینکه با ما اختلاف نظر دارند و ممکن است در بحث مذاکرات دیدگاه‌های خودشان را دنبال کنند، نباید کنار بگذاریم.

وی افزود: اگر این کشورها را که با ما رابطه نزدیکی دارند کنار بگذاریم، دیگر با چه کشوری گفت وگو کنیم و از کدام نیرو در روند مذاکرات استفاده کنیم. الان فضایی در کشور ما هست که هر گونه همکاری با چین و روسیه را کار اشتباهی می‌دانند، اما اینگونه طرز فکر اشتباه است. همان میزان که اعتماد صددرصدی به روسیه و چین درست نیست، کنار گذاشتن کشورهایی که با ما در دوران سختی روابط نزدیکی به لحاظ اقتصادی‌ و سیاسی داشتند نیز اشتباه است .

نماینده مردم تربت جام در مجلس خاطر نشان کرد: حتی اگر رابطه ما با غرب بهبود یابد و تنش های ما با آمریکا رفع شود و وارد گفت وگوی دوجانبه با آمریکایی ها شویم، کنار گذاشتن روسیه و ‌‌چین اشتباه است، چون در شرایط سخت از نفوذ و همکاری این کشورها بهره بردیم و نمی خواهیم روابط ما در مقابل غرب به صورت یکجانبه و آسیب پذیر باشد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ایران و آمریکا آمریکایی ها تحریم ها گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن

رسانه‌های یمن از تجاوز نیروهای آمریکا یی و انگلیسی به مناطقی در غرب یمن خبر دادند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری «المسیرة»، هواپیماهای جنگی آمریکا و انگلیس منطقه «رأس عیسی» در بخش الصلیف واقع در استان الحدیده در غرب یمن را بمباران کردند.

هنوز جزییات این حمله مخابره نشده است اما روزنامه الاخبار لبنان امروز (سه‌شنبه) به نقل از منابع نظامی در صنعا گزارش داد که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

بر اساس این گزارش، تحرکات در جبهه‌های میدانی در استان‌هایی مانند تعز و لحج و تحرکات رصد شده آمریکایی‌ها در منطقه در ۴۸ ساعت گذشته، همگی نشان از آمادگی آمریکا برای تجاوز گسترده نظامی به خاک یمن با مشارکت کشورهای عربی دارد.

در همین ارتباط شورای عالی سیاسی یمن امروز (سه‌شنبه) بر موضع ثابت خود در خصوص ثبات و امنیت منطقه، دریای سرخ، دریای مکران، باب المندب و اقیانوس هند تأکید کرد و به آمریکا درباره هر گونه اقدام تنش‌آمیز علیه امنیت و ثبات یمن هشدار داد.

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا