Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته مقامات و اسناد داخلی سازمان جهانی بهداشت (WHO) که در خبرگزاری رویترز بررسی شده است، تاریخ مصرف نسبتا کوتاهِ واکسن کووید-۱۹ ساخت شرکت داروسازی آسترازنکا، روال عرضه آن به فقیرترین کشورهای جهان را پیچیده کرده است.

این چالش، جدیدترین مشکلی است که سازوکار کوواکس را که با همکاری سازمان جهانی بهداشت مدیریت می‌شود و هدف آن تزریق واکسن به نیازمندترین افراد جهان است، با دردسر مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا، کشورهای فقیرتر و سازوکار کوواکس از کشورهای ثروتمندتر در تامین منابع واکسن، عقب افتادند زیرا کشورهای ثروتمند به دلیل برخورداری از توان مالی توانستند به اولین دُزهای موجود واکسن دسترسی داشته باشند.

پس از آن از آنجایی که تولید واکسن در سطح جهان افزایش یافت و کشورهای ثروتمند اهدای دُزهای اضافی واکسن را آغاز کردند، برخی از کشورها - به ویژه در آفریقا - اکنون برای مدیریت محموله های بزرگ با مشکل مواجه هستند.

به این ترتیب عواملی چون لزوم رد واکسن‌هایی با عمر مفید کوتاه، همراه با نابرابری اولیه در توزیع واکسن، تردید به واکسیناسیون و سایر موانع به میزان بسیار پایین واکسیناسیون در آفریقا کمک کرده است. در این منطقه تنها حدود ۱۰ درصد از مردم واکسینه شده‌اند و این درحالیست که در کشورهای ثروتمندتر بیش از ۷۰ درصد جمعیت واکسینه شده اند.

 بسیاری از واکسن‌ها فقط چند ماه و گاهی چند هفته به پایان تاریخ انقضایشان باقی مانده است و برخی از کشورها مجبور شده اند دُزهای منقضی شده را از بین ببرند که از آن جمله می توان به نیجریه اشاره کرد که بیش از یک میلیون واکسن آسترازنکا را در ماه نوامبر از بین برد.

۲۳۵۲۳۳

کد خبر 1603542

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسن ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۲۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • قهرمان دوومیدانی جهان امباپه را به چالش دوی ۱۰۰ متردعوت کرد
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم