Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@10:37:35 GMT

تکاپوی اتحادیه اروپا برای رقابت با چین در آفریقا

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۸۳۲۷۱

تکاپوی اتحادیه اروپا برای رقابت با چین در آفریقا

به گزارش چهارشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی افزود سران اروپا و آفریقا در اجلاس دو روزه این هفته رهبران اروپایی و آفریقایی خود در بروکسل، امیدوارند از طرح های بزرگی رونمایی شود که شامل اختصاص هزینه ۱۵ میلیارد یورویی از تعهدات اروپا به همسایگان جنوبی خود است.

اجلاس سران قرار است در روزهای ۱۷ و ۱۸ فوریه (۲۸ و ۲۹ بهمن) با تمرکز بر موضوع «اولویت های دو طرف؛ آینده مشترک» در بروکسل برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش نویس سند نهایی این اجلاس که به رویت پولیتیکو رسیده است شامل مجموعه از از طرح های جاه طلبانه با هدف تقویت ارتباطات دیجیتالی، ایجاد راه های ارتباطی جدید در حمل و نقل و تسریع تغییر در منابع انرژی با کربن پایین است و بخشی از راهبرد «دروازه جهانی» اتحادیه اروپا قلمداد می شود که در واکنش به طرح کمربند و جاده تدوین شده است.

به نوشته پولیتیکو، چین سرمایه گذاری خود در آفریقا را به ویژه از ابتدای همه گیری کرونا کاهش داده است. در نشست سال گذشته چین- آفریقا شی جین پینگ رئیس جمهوری چین درباره اختصاص سرمایه گذاری به ارزش ۴۰ میلیارد دلار در آفریقا متعهد شد که یک سوم کمتر از تعهدات قبلی چین بوده است. چین در سال ۲۰۱۹میلادی ۷.۸ میلیارد دلار وام به افریقا اختصاص داد که از زمان اوج خود به ارزش ۲۹.۵ میلیارد دلار کاهش شدیدی داشته است.

همچنین چین در نوامبر گذشته وعده داد یک میلیارد دز واکسن دیگر نیز به افریقا تحویل دهد که بیشترین میزان به نسبت ۲۰۰ میلیون دز واکسنی است که تاکنون در اختیار چین قرار داده است. واکسن مساله اختلاف برانگیزی بین اتحادیه اروپا و آفریقا است زیرا اتحادیه اروپا تمایلی ندارد حقوق مالکیت معنونی را که امکان تولید ارزان تر واکسن ها را می دهد به آفریقا واگذارکند.

رئیس جمهوری چین در پیام خود به سران آفریقا به یکی دیگر از موضوعات تنش آفرین اشاره کرد که شامل تاریخ استعماری اروپا در آفریقا است.

پولیتیکو نوشت: تلاش اروپا برای ورود به آفریقا در سفرهای مقامات ارشد اتحادیه اروپا به کشورهای آفریقایی در آستانه اجلاس بروکسل مشهود بود. این اجلاس قرار بود ۱۶ ماه پیش برگزار شود اما به دلیل همه گیری برگزار نشد.

مارگارت وستاگر مقام ارشد اتحادیه اروپا در حوزه دیجیتال دوشنبه همین هفته در سفر به ابوجا درباره یک بسته اقتصادی دیجیتالی بین نیجریه و اتحادیه اروپا گفتگو کرد.

همزمان اعضای دولت این کشور از جمله رئیس ستاد کارکنان رئیس جمهوری نیجریه برای آگاهی از برنامه سانسور سایبری و اطلاعاتی پین موسوم به فایربال بزرگ به پکن رفت.

پولیتیکو  نوشت: اتحادیه اروپا نگران توسعه ارتباطات دیجیتالی با بخش هایی آفریقا است. شرکت هووایی چین در حال تکمیل پروژه کابلی خود است که آسیا را به شرق افریقا متصل می کند.

این رسانه افزود سوالی که مطرح است این است که  سرمایه گذاری برای طرح های جاه طلبانه اروپا در آفریقا از کجا تامین خواهد شد. جزییات چندانی در این زمینه فاش نشده است اما به نظر می رسد سهم هنگفتی از بودجه ۱۵۰ میلیارد یورویی که در ۷ سال اعطا خواهد شد ازمنابع دولتی تامین نمی شود.

پیش نویس بیانیه نهایی اجلاس سران آفریقا و اتحادیه اروپا نشان می دهد که دو طرف به «آینده ای مشترک» با همکاری های نزدیک تر امیدوارند اما هنوز معلوم نیست که طرح های اتحادیه اروپا در آفریقا با توجه به افزایش نفوذ چین دراین قاره از چه موقع اجرایی خواهد شد.

برچسب‌ها قاره آفریقا اتحادیه اروپا چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاره آفریقا اتحادیه اروپا چین قاره آفریقا اتحادیه اروپا چین اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر آغاز فصل جدیدی از تعاملات تجاری بین ایران با قاره آفریقا، از حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا خبر داد.

لیلا باغبان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، گفت: تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید؛ اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست از این‌رو سازمان توسعه تجارت ایران برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی را در نظر گرفته است.

به گفته این مقام مسئول آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها نداریم و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه باید فصل تازه‌ای از تعاملات تجاری با آفریقا باز شود، تصریح کرد: تجار چندان با ظرفیت‌های تجاری قاره آفریقا آشنا نیستند، هرچند برخی شرکت‌های ایرانی سال‌های سال است که در آنجا فعالیت دارند. اما ارقام تجار با کشورهای آفریقایی باتوجه به ظرفیت‌های تجاری ایران قابل قبول نیست و ظرفیت تجاری ایران قابلیت رشد چندین برابری را دارد. به بیان دیگر پتانسیل‌های دوجانبه و چند جانبه‌ای تجاری بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد.

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر شناخت بهتری از فرصت‌های قاره آفریقا ایجاد شده، افزود: هیئت‌های تجاری آفریقایی رفت‌وآمدهای خود را به ایران افزایش داده‌اند. در ایران اکسپو ۲۰۲۳ از ۱۷ کشور آفریقایی هیئت تجاری داشتیم و به نظر می‌رسد که در سال جاری این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ همزمان با اکسپو ۲۰۲۴ رویداد اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار خواهد شد که در این اجلاس از مقامات آفریقایی برای شرکت در این رویداد دعوت شده است. 

وی با اشاره به دعوت از وزرای اقتصادی و تجاری آفریقایی در این همایش، گفت: تفاهم‌نامه‌های خوبی فی مابین ایران و کشورهای آفریقایی امضا خواهد شد و هم‌زمانی این همایش با ایران اکسپو شناخت آنها را از ظرفیت‌های ایران افزایش خواهد داد و این موضوع توسعه سریع‌تری به روابط تجاری ایران با این کشورهاخواهد داد و آن را تسهیل کند. 

باغبان استقبال از اجلاس ایران و آفریقا را قابل قبول توصیف کرد و گفت: بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا خواهند کرد و به نظر می‌رسد که تعداد شرکت‌کنندگان از قاره آفریقا در اکسپو ۲۰۲۴ افزایش پیدا خواهند کرد. 

وی ادامه داد: برنامه‌های اولیه اجلاس مشخص شده این برنامه‌ها از جنس دیدار با مقامات و مذاکره با تجار و شرکت‌های بزرگ و توانمند است همچنین بازدیدها و تورهای صنعتی نیز پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اجلاس بین المللی ایران و قاره آفریقا
  • تصاویر دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • (تصاویر) دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند