Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@14:01:58 GMT

ارتفاع قله پیک ششم قطعا بیشتر است

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۸۳۷۹۱

ارتفاع قله پیک ششم قطعا بیشتر است

به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، دکتر حمید سوری، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره چشم انداز موج ششم کرونا در کشور می‌گوید: در پیک جدید و در واریانت جدید چند مولفه در مدیریت اپیدمی بسیار مهم است؛ یکی اینکه ما باید سرعت عمل خود را افزایش بدهیم، چون سرعت گسترش اومیکرون بسیار بالا است و تاخیر باعث می‌شود آتش این پیک شعله ورتر شود دومین نکته این است که باید حتما برای مدیریت اپیدمی از روش‌های هوشمند استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی بیاییم و در شهر‌ها ارزیابی خطر کنیم و مداخلات موثر اعمال کنیم، چون اساس رنگ بندی‌ها اشتباه است. نکته بعدی این است که از مداخلات زودبازده استفاده کنیم که متناسب با شرایط این واریانس جواب بدهد ما نمی‌توانیم طرح‌های چند هفته‌ای و چند ماهه تدارک ببینیم. ادامه گفتگو با دکتر سوری را در ادامه می‌خوانید:

_ امروز وضعیت کرونا اومیکرون به چه صورتی است؟ این پیک تا چه زمانی ادامه دار خواهد بود؟

هیچ سناریو قطعی و از پیش تعیین شده‌ای برای وضعیت اپیدمی و واریانت اومیکرون نه در کشور ما و نه در هیچ کجای دیگر دنیا وجود ندارد. آنچه که در انتظار هر جامعه‌ای است بستگی به رفتار آن جامعه و نحوه مدیریت اپیدمی در آن جامعه دارد. هر چقدر این رفتار و مدیریت مناسب‌تر و سنجیده‌تر و علمی‌تر باشد طبیعتا طول دوره این پیک کوتاه‌تر خواهد بود و ارتفاع کمتر خواهد بود و جامعه زودتر رها می‌شود در غیر این صورت اپیدمی و پیک ادامه خواهد داشت. واکسیناسیون یکی از راه‌های قطع زنجیره انتقال است و آن هم تا زمانی که بالای ۹۰% از افراد جامعه واکسینه شده باشند و باید امیدوار بود که به ایمنی جمعی برسیم، اما طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت هنوز واکسیناسیون ۶۵ درصد است و تا رسیدن به عدد بالای ۹۰% فاصله داریم. از طرف دیگر وقتی به مناطق مختلف کشور مراجعه می‌کنیم و در سفر‌های میدانی ما خوشبختانه در شهر‌هایی که شروع پیک زودتر صورت گرفته است نشانه‌هایی امیدوار کننده از کاهش پیک و سیر نزولی پیک هم دیده می‌شود که امیدوار هستیم این اتفاق هر چه سریعتر برای سایر مناطق کشور نیز بیفتد.

_ قله پیک چه زمانی پیش بینی می‌شود؟

ارتفاع قله به این بستنگی دارد که ما ارتفاع را از چه منظر ببینیم. در ابتلا ما اعداد و ارقام موثقی در مورد ابتلا در کشور نداریم، چون نظام بیماریابی فعال در کشور ما وجود ندارد و ما به جامعه مراجعه نمی‌کنیم تا ببینیم چند نفر مبتلا هستند بلکه منتظر هستیم تا ببینیم افرادی که علامت و شکایت دارند مراجعه می‌کنند یا نه؟! اما با همین عدد و رقم‌ها طبیعتا ارتفاع قله شاید بیشترین اندازه نسبت به پیک‌های قبلی باشد و به آن حد رسیده است همانطور که در بسیاری از کشور‌ها امروز رکورد ارتفاع قله در پیک جدید تجربه شده است، اما در مورد مرگ و میر و بستری اینطور نیست و وقتی ارتفاع قله و منحنی بستری و مرگ و میر را مشاهده می‌کنیم بعید به نظر می‌رسد که تجربیات گذشته به لحاظ ارتفاع قله پیک در خصوص مرگ و بستری دوباره تجربه شود.

_ آمار‌هایی منتشر می‌شود بسیاری تست نمی‌دهند اگر بخواهیم برآورد دقیقی از تعداد مبتلایان داشته باشیم باید رقم را چند برابر کنیم؟

چند برابر ضریب دادن عدد و رقم‌ها تصوری ذهنی است و مبنای علمی ندارد، برای اینکه بتوانیم عدد موثق تری داشته باشیم باید تعداد تست هایمان را بیشتر کنیم و بیمار یابی فعال را برقرار کنیم و این ضرایب پشتوانه علمی ندارد و هر کسی هر چه به ذهنش می‌آید می‌گوید. اینکه کسی از آن‌ها بپرسد سند شما چیست و بر اساس چه مطالعه و کدام بررسی این حرف را می‌زنید هیچ پاسخی برای گفتن ندارند. متاسفانه برخی از این برآورد‌های ضریب دار از جانب اعضای کمیته‌های علمی اپیدمی کشور مطرح می‌شود درحالیکه انتظار می‌رود آن‌ها مبتنی بر علم حرف بزنند. نه براساس برداشت‌های شخصی خود.

_ وضعیت اومیکرون در بسیاری از کشور‌ها شایع است و بسیاری از کشور‌ها با این بیماری درگیر هستند. در برخی کشور‌هایی که درگیری وجود دارد برنامه‌هایی خاص و منسجم در نظر گرفته شده است و برخی دیگر نه. آیا برای موج‌هایی که می‌آید برنامه ریزی وجود دارد و محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی اعمال می‌شود یا بخاطر روند واکسیناسیون برنامه‌ها با شدت قبل اجرا نمی‌شود؟

روند ابتلا به اومیکرون در دنیا به طور کلی کاهشی است، اما در برخی از کشور‌ها از جمله در کشور ما روند افزایشی است. در پیک جدید و در واریانت جدید چند مولفه در مدیریت اپیدمی بسیار مهم است؛ یکی اینکه ما باید سرعت عمل خود را افزایش بدهیم، چون سرعت گسترش اومیکرون بسیار بالا است و تاخیر باعث می‌شود آتش این پیک شعله ورتر شود دومین نکته این است که باید حتما برای مدیریت اپیدمی از روش‌های هوشمند استفاده کنیم. یعنی بیاییم و در شهر‌ها ارزیابی خطر کنیم و مداخلات موثر اعمال کنیم، چون اساس رنگ بندی‌ها اشتباه است. نکته بعدی این است که از مداخلات زودبازده استفاده کنیم که متناسب با شرایط این واریانس جواب بدهد ما نمی‌توانیم طرح‌های چند هفته‌ای و چند ماهه تدارک ببینیم. در کشور‌های دیگر نیز از همین مکانیزم‌ها استفاده شده است، ولی سرعت عمل به نوعی است که یک روز تاخیر در اقداماتی که باید انجام گیرد مدیریت اپیدمی را بسیار بسیار مشکلتر می‌کند. کشور ما نزدیک به دو ماه است که نشانه‌های ورود اومیکرون را دیده و هشدار‌ها داده شده، ولی اقداماتی که باید صورت بگیرد کافی نبوده است. طبیعی است که امروز هم ما بیشتر شاهد روندی عادی و طبیعی در این اپیدمی هستیم تا روندی مدیریت شده! شاید در تهران یا هر استانی تنها نیاز به تعطیل شدن یک محله باشد یا در یک استان یک شهر باید تعطیل شود یا یک بازار تعطیل شود دلیلی ندارد با این وضعیت اقتصادی و معیشتی جامعه بازار‌ها را تعطیل کنیم. مطالعات نیز نشان داده تعطیلی اقتصادی تاثیری چندان ندارد و اگر تاثیر داشته باشد جزو مداخلاتی است که بسیار گران قیمت تمام می‌شود.

_ خرید آخر سال و دید و بازدید‌های نوروزی در راه است آیا نزدیک بودن عید روند موج ششم کرونا را طولانی‌تر می‌کند؟

قطعا طولانی‌تر می‌کند تجربه مشابه ما را در اروپا و در ایام کریسمس می‌بینیم که اومیکرون زودتر شایع شد و خرید‌های متعدد و دید و باز دید‌ها نشان داد در کشور‌هایی که کنترل زیادی نداشتند اپیدمی سرعت بیشتری پیدا کرد از این رو اگر برای نوروز و خرید و دید و بازدید برنامه ریزی نکنیم دچار مشکلاتی جدی‌تر می‌شویم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین روز پدر اپیدمیولوژیست حمید سوری اومیکرون مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین روز پدر مدیریت اپیدمی استفاده کنیم ارتفاع قله کشور ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد

یک داوطلب انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سطح مشارکت در انتخابات از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: یک وجه انتخابات به مشارکت مردم در اصلاح و بهبود شیوه حکمرانی برمی‌گردد که بخشی از این حکمرانی به قوه مقننه مربوط می‌شود. انتخاب اصلح برای حضور در مجلس شورای اسلامی هم عمل به تکلیف شهروندی و هم مشارکت در سرنوشت کشور است. این امر موجب تاثیرگذاری مردم بر روند قانونگذاری در کشور می‌شود.

وی افزود: هرچه مشارکت بیشتر باشد مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن یا روز قدس، تاثیر مثبت بیشتری برای شرایط کشور دارد و دشمن پیام را دریافت می‌کند. مشارکت بالا در انتخابات هم بر موقعیت ژئوپولتیک، قدرت مانور منطقه‌ای و تامین منافع و امنیت ملی کشور تاثیر مثبت می‌گذارد. با توجه به تحولات منطقه، جنگ عزه و حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اگر سطح مشارکت از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

این داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: با مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی ما کاهش می‌یابد و دشمن از اقدامات ناامن‌سازی ایران دلسرد خواهد شد و وقتی دشمن از ماجراجویی‌های امنیتی دلسرد گردد، برای ما آورده اقتصادی خواهد داشت زیرا دورنمای اقتصادی کشور روشن‌تر، سرمایه‌گذاری بیشتر، هزینه‌های امنیتی کمتر و چسبندگی مردم به فعالیت اقتصادی بیشتر خواهد شد اما هرچه از داخل به دشمن پالس داده شود، او دچار توهم  شده و دنبال ماجراجویی امنیتی می‌رود.

ظهره وند خاطرنشان کرد: در صورت شکل گیری مشارکت بالا، دشمن به سمت تعامل فعال و مذاکره حرکت می‌کند نه مخاصمه و ماجراجویی امنیتی. دلسردی از رای دادن تغییری در شرایط کشور ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین توصیه من این است که مردم مشارکت فعالی در دور دوم انتخابات داشته باشند. مهم این است که مشارکت بالا و انتخاب هوشمندانه و با شناختی صورت گیرد. چنین انتخابی به بهبود شرایط اقتصادی کشور هم کمک می‌کند اما مشارکت کم موجب ادامه دار شدن عوامل نگرانی های مردم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عجیب‌ترین پنالتی هفته چیپ بود!
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • تهران صاحب بلندترین سکو بانجی‌ جامپینگ دنیا
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟ (اینفوگرافی)
  • افزایش ۲ هزار و ۸۶۵ واحدی شاخص کل بورس
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • تصاویر | ایران زیبا؛ چهارمحال و بختیاری