Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشگی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره نگرانی‌های برخی والدین برای واکسیناسیون کودکان، اظهار کرد: هیچ‌یک از حساسیت‌ها، مانع از انجام واکسیناسیون نمی‌شود و والدین بدون نگرانی می‌توانند برای واکسینه کردن کودک خود به مراکز تجمعی و منتخب واکسیناسیون مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به علائم امیکرون در کودکان ادامه داد: براساس اطلاعاتی که پیش‌تر نیز در رسانه‌ها اعلام شد، امیکرون در گروه سنی کودک و نوجوان بیشتر با مشکل‌های گوارشی مانند دل‌درد، دل‌پیچه، اسهال، تهوع، بی‌اشتهایی و تب، بروز پیدا می‌کند؛ اگرچه بیمار ممکن است علامت‌های تنفسی مانند عطسه، سرفه، آبریزش و نشانه‌های سرماخوردگی هم داشته باشد اما ابتلاء به ویروس، بیشتر با علامت‌های گوارشی خود را نشان می‌دهد.

عقدک تصریح کرد: به خانواده‌ها توصیه می‌شود در صورت تشدید این علامت‌ها در فرزند خود، به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند. درمان امیکرون و کرونا هنوز داروی اختصاصی ندارد و خدمات به شکل مراقبتی ارائه می‌شود؛ به این معنا که برای کنترل علائمی مانند تب، درجه حرارت بالا و تهوع بیمار، مداخلات درمانی انجام می‌شود.

۱۰ تا ۲۰ درصد مراجعات روزانه به مراکز درمانی از گروه سنی کودک و نوجوان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص آمار ابتلای روزانه کودکان به امیکرون در استان اصفهان، تصریح کرد: از ابتدای شیوع امیکرون یعنی چند ماه گذشته تاکنون در استان سه مورد فوت کودکان ثبت شده است؛ از نظر تعداد ابتلاء هم به طور متوسط  بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کل مراجعات روزانه ما کودکان و نوجوانان یعنی افراد زیر سن ۱۸ سال هستند.

وی افزود:  بین ۱۰ تا ۲۰ درصد آمار مراجعات روزانه به مراکز درمانی استان را شامل گروه سنی کودک و نوجوان دانست و ادامه داد: به طور متوسط روزانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ مورد مبتلا از گروه کودک و نوجوان مراجعه‌کننده به کلینیک‌های مختلف و بخش‌های بیمارستان امام حسین (ع) ثبت می‌شود که تقریباً ۲۰ درصد آن‌ها یعنی ۴۰ نفر نیاز به بستری دارند و این افراد ممکن است از چند ساعت و گاهی چند روز بستری شوند.

عقدک با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای در برابر ابتلاء به سویه امیکرون آسیب‌پذیری بیشتری دارند، افزود: کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات مغز و اعصاب، بیماری‌های مادرزادی، نقص سیستم ایمنی یا سرطان دارند و از داروهای خاص استفاده می‌کنند، قطع به یقین نسبت به بقیه بچه‌ها افراد ضعیف‌تری در برابر بیماری هستند و احتمال حادتر شدن بیماری و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه برای آن‌ها بیشتر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره آمار فوت کودکان بر اثر ابتلاء به امیکرون، افزود: آمار روزانه فوتی‌های استان در اثر کرونا در روز بیست‌وپنجم بهمن ماه، ۱۱ مورد بود که تست کووید هفت مورد از آن‌ها قطعی و چهار مورد مشکوک بود. در مورد مرگ و میر کودکان بر اثر امیکرون طبق آمار قابل استناد، تنها سه مورد مرگ کودکان از ابتدای شیوع امیکرون تاکنون گزارش شد که هر سه مورد هم بیماری زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی عروقی، خونی و مغز و اعصاب داشتند.

پیوستن بیمارستان امام حسین (ع) به آزمایشگاه شبکه مولکولی کشور

وی درباره اضافه شدن مرکز آموزشی و درمانی امام حسین (ع) به آزمایشگاه شبکه مولکولی کشور نیز گفت: اکنون در سیستم بهداشتی استان، مرکزی به نام مرکز آزمایشگاه رفرنس یا مرجع وجود دارد که داخل مرکز بهداشت استان فعالیت می‌کند که با دریافت تاییدیه شبکه کشوری، در صورتی که ابتلاء به کووید یا امیکرون در این مرکز تشخیص داده شود، مورد تأیید کشوری نیز قرار می‌گیرد.

عقدک بیمارستان تخصصی کودکان امام حسین (ع) را یکی از مراکز استان معرفی کرد که به این شبکه مرجع پیوسته است و گفت: با توجه به وجود شرایط و زیرساخت‌هایی ازجمله تجهیزات آزمایشگاهی، نیروی انسانی دوره‌دیده، پایش و رصد آزمایش‌های انجام شده در بیمارستان امام حسین (ع)، این مرکز توسط سیستم کشوری به شبکه مولکولی کشور پیوسته؛ یعنی گواهی‌هایی که در این مرکز صادر می‌شود مورد تأیید کشور است و نیاز به فرستادن نمونه‌ها به مراکز تشخیصی و درمانی دیگر وجود ندارد.

انتهای پیام/۳۶۴۹/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: امیکرون اصفهان عقدک دانشگاه علوم پزشکی کووید ویروس رئسی برکت کودک و نوجوان امام حسین ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۳۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند
  • برپایی دو رویداد در باغ هنر برای کودکان و نوجوانان
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان