Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوعات مختلفی باعث شده تا ترکیه تصمیم به بهبود روابط با امارات بگیرد.

خبرگزاری میزان - «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه، اخیرا با استقبال سران امارات وارد ابوظبی شد و از تجدید روابط بین دو کشور منطقه‌ای پس از سال‌ها رقابت نیابتی، تحریم‌های غیررسمی و اتهامات تند، تمجید کرد.

به گزارش «سی ان بی سی»، «اردوغان» و «محمد بن زاید آل نهیان»، ولیعهد امارات، حدود ۱۳ توافقنامه را در بخش‌های دفاعی، تجاری، فناوری، کشاورزی و سایر بخش‌ها به همراه تعهدات سرمایه‌گذاری قابل توجهی از سوی امارات امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که درست بیش از یک سال قبل، پرواز‌های دبی - استانبول برای ماه‌ها به حالت تعلیق درآمدند.

«اردوغان»، گفت «در طول این سفر، هدف ما توسعه حرکتی است که با امارات آغاز کرده‎ایم و همه اقدامات لازم را برای بازگشت روابط به سطحی که شایسته است انجام دهیم؛ گفت‎وگو و همکاری بین ترکیه و امارات اهمیت زیادی برای صلح و ثبات در کل منطقه ما دارد.»

همچنین «انور قرقاش»، مقام سابق دولت امارات، گفت «سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به امارات، صفحه مثبت جدیدی را در روابط دوجانبه بین دو کشور باز می‌کند.»

سال‌هاست که ترکیه و امارات به دلیل سیاست‎های عمیقاً متضاد در دو طرف درگیری‌های منطقه‌ای قرار گرفته‌اند.

در سال‌های پس از انقلاب‎های عربی، «اردوغان» و حزب عدالت و توسعه از برخی گروه‎های سیاسی در بسیاری از کشور‌ها حمایت کردند، چیزی که به عنوان تهدیدی برای پادشاهی‌های عربی حاشیه خلیج فارس مانند امارات تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: موقعیت متزلزل اردوغان به دلیل بحران اقتصادی ترکیه چرایی حرکت عربستان و ترکیه به سمت بهبود روابط

همچنین آنکارا و ابوظبی در رقابت خود برای نفوذ منطقه‌ای از طرف‌های مخالف جنگ داخلی خونین لیبی حمایت کردند که اکنون به بن بست رسیده است.

ترکیه به شدت با محاصره‌ای که امارات و سایر کشور‌های عربی خلیج فارس از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ علیه قطر تحمیل کردند، مخالفت کرد و «اردوغان» قبلاً امارات را به حمایت مالی از کودتای نظامی ترکیه در سال ۲۰۱۶ متهم کرده بود.

تعدادی از عوامل کلیدی به تغییرات اخیر منجر شده است، اما آشکارتر نیاز‌های اقتصادی و عقب نشینی آشکار هر دو کشور از درگیری‌های منطقه‌ای و پیوند‌های تجاری است.

«رایان بول»، تحلیلگر غرب آسیا و آفریقا، می‎گوید «من فکر می‌کنم برای هر دو طرف ما شاهد ظهور مجدد عمل گرایی پس از سال‌ها تقابل گرایی و ماجراجویی در دوره ترامپ هستیم.»

اقتصاد ترکیه با تورم ۴۸.۷ درصدی در بحران است و پول ملی آن، یعنی لیر، در سال گذشته تقریباً ۴۸ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

در همین حال، امارات برای تنوع بیشتر اقتصاد خود به دور از نفت و احیای خود از ضربه اقتصادی کووید-۱۹ فشار آورده است.

«حسین ایبیش»، محقق ارشد موسسه کشور‌های عربی خلیج فارس در واشنگتن، می‎گوید «امارات به دنبال سرمایه گذاری است؛ ترکیه نیاز به سرمایه گذاری دارد؛ این یک تناسب طبیعی است؛ و زمان‌بندی این موضوع به این معناست که اماراتی‌ها به لطف ارزان بودن لیر، در حال معامله با ترکیه هستند.»

به گفته وی، «برای امارات، ترکیه به یک مجرای جدید برای بازار‌های جدید در آسیا و به ویژه آفریقا تبدیل می‌شود؛ ترکیه همچنین در زمینه‌های تجاری خاص سرمایه‌گذاری می‌کند.»

ترکیه همچنین به دنبال بهبود روابط با رژیم صهیونیستی است که به طور رسمی از دوستان امارات از زمان اعلام توافقنامه موسوم به «آبراهام» در آگوست ۲۰۲۰ است.

با وجود اینکه ترکیه در سال ۲۰۲۰ تهدید کرده بود که روابط خود را با امارات به دلیل توافق عادی سازی با رژیم صهیونیستی قطع خواهد کرد، «اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی، قرار است در ماه مارس به ترکیه سفر کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: ترکیه رجب طیب اردوغان امارات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان امارات سرمایه گذاری بهبود روابط منطقه ای سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۶۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات متحده عربی عازم ابوظبی شد تا پس از ۱۰ سال در اجلاس این کمیسیون شرکت کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات شامگاه سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه عازم ابوظبی شد تا در اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی حضور یابد.

اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور و بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور، روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ در ابوظبی برگزار می شود.

آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳برگزار شده است. این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به منظور توسعه همکاری های دو کشور در همه زمینه های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و حمل و نقلی (هوایی، دریایی، جاده ای و ترکیبی) برگزار خواهد شد.

علاوه بر حوزه های اشاره شده، توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین المللی به ویژه کریدور شمال جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست قرار دارد.

پیش بینی می شود در این اجلاس دو سند همکاری توسط رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور به امضا برسد.

شایان ذکر است در حاشیه اجلاس موصوف، همایش تجار، فعالان اقتصادی و کارآفرینان بخش های خصوصی دو کشور نیز در حاشیه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور برگزار خواهد شد.

در این نشست تجار و کار آفرینان ایرانی و اماراتی با همتایان خود به صورت رو در رو مذاکره خواهند کرد.

همچنین تعدادی از متخصصان حوزه تجاری و سرمایه گذاری در خصوص توسعه فضای کسب و کار دو کشور و قوانین و مقررات حاکم بر سرمایه گذاری و تجارت و فرایندهای مربوطه مبادرت به سخنرانی خواهند کرد.

بذرپاش پیش از سفر و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حجم مراودات تجاری میان دو کشور در این سفر بازنگری می شود.

هدف گذاری جدید برای افزایش تجارت میان ایران و امارات  

وی افزود: مراودات تجاری ایران و امارات در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافت و در این سفر هدفگذاری های جدیدی با همتای اماراتی مورد توافق قرار می گیرد.

بذرپاش با توجه تعداد قابل توجه پروازها میان دو کشور گفت: توافقات متعددی در زمینه حمل و نقل هوایی در این سفر مد نظر قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: بررسی مراودات مالی نیز در دستور کار این سفر قرار دارد. همچنین همکاری ها و فعالیت های بندری فی ما بین نیز جزو موارد مورد مذاکره است.

وی یادآور شد: با توجه به اختلاف نظر در تعرفه های واردات و صادرات کالا میان دو کشور، هیاتی از روز گذشته مذاکرات مقدماتی را انجام داده است و امیدواریم در روز برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، تصمیمات خوبی به نفع مردم عزیز کشورمان اتخاذ شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم