Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ مشکلات تولید فرش دستباف ایرانی و قیمت نهایی پایین فرش ماشینی سبب شده ایران به تولیدکننده فرش ماشینی تبدیل شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازکرمانشاه، دستمزد پایین بافندگان فرش دستباف، افزایش قیمت مواد اولیه و موضوعاتی همچون مالیات سبب شده که تولید فرش دستباف ارزش اقتصادی گذشته را نداشته باشد و از سوی دیگر قیمت پایین تولید فرش ماشینی ایران بازار صادراتی مناسبی برای این محصول ایجاد کرده که نتیجه این وضعیت تبدیل ایران به تولیدکننده فرش ماشینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که فرش ماشینی به عنوان یک صنعت قابل توجه است ولی ادامه روند فعلی تولید فرش دستباف ایرانی را با خطر روبرو خواهد کرد تا این گنجینه هنری از بین برد و در کشورهای دیگر همچون ترکیه و پاکستان به حیات خود ادامه دهد.

به گفته یکی از تولیدکنندگان فرش دستباف کاشان، متقاضی برای این فرش به دلیل قیمت نهایی بالا بسیار کم شده است و افرادی که علاقمند فرش دستباف هستند توانایی خرید ندارند زیرا قیمت فرش دستباف به دلیل هزینه‌های بالای تولید برای عموم مردم گران است که دولت می‌تواند با برخی حمایت‌ها مشکل این بخش را برطرف کند.

از سوی دیگر تولیدکنندگان برای پرداخت بیمه بافندگان فرش دستباف به دلیل افزایش هزینه‌های تولید دچار مشکل شده‌اند و در بسیاری از موارد بافندگان فرش دستباف باید خود هزینه بیمه را پرداخت کنند که به گفته یک تولیدکننده فرش، درآمد روزانه برخی از بافندگان به روزی 100هزار تومان هم نمی‌رسد که اغلب توانایی پرداخت حق بیمه را ندارند و از این حرفه بیرون رفته‌اند. 

پرداخت مالیات یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان فرش دستباف در ایران است که به گفته یکی از تولیدکنندگان این نوع فرش به دلیل قیمت نهایی بالای فرش دستباف، مالیات بالایی از تولیدکننده دریافت می‌شود، در حالی که برای تولید فرش دستباف هزینه‌های بسیاری پرداخت می‌شود و امروزه مقدار سود تولیدکننده از قیمت نهایی خیلی کم شده است.

به گفته یکی دیگر از تولیدکنندگان فرش دستباف، دستمزد بافندگان در چند سال اخیر ثابت مانده است و تولیدکننده توانایی افزایش این دستمزد را به دلیل افزایش قیمت‌ها در سایر بخش‌ها نداشته است تا کشورهایی مثل ترکیه و پاکستان بافندگان ایرانی فرش دستباف را جذب کنند و اکنون گنجینه فرش ایرانی به نام همسایگان رقم خورده است.

در گذشته در اکثر روستاها و حتی در شهرها دار قالی برپا بود ولی روستاییان امروز به کشاورزی و دامپروری روی آورده‌اند و دیگر خبری از دارهای قالی نیست زیرا نرخ پایین دستمزدها و افزایش قیمت مواد اولیه حضور در این عرصه هنری را برای آنها سخت کرده است.

با وجود اینکه در بخش فرش دستباف مشکلات متعددی وجود دارد ولی به نظر می‌رسد در بخش فرش ماشینی وضعیت مطلوب باشد و به دلیل قیمت پایین فرش ماشینی، در صادرات از آن استقبال می‌شود و در بازار داخلی نیز خریدار بیشتری دارد و تنها دغدغه تولیدکنندگان این بخش عدم ثبات قیمت در مواد اولیه تولید فرش ماشینی است.

رکود در بازار صادرات فرش دستباف زنجان/ نفس ‌قالی‌بافی به شماره افتاد + فیلممیراثی که این روزها در کنج پستوها خاک می‌خورد / قالیبافان کاشانی خانه‌نشین شده‌اند + فیلمهنر زیبا و کهن کردستان بر دارِ فراموشی / «نبود بیمه» کمر قالیبافان را خم کرد

به گزارش تسنیم، مدیریت یکپارچه در صنعت فرش دستباف ایرانی و حمایت‌های دولتی از بافندگان می‌تواند امید را به آینده فرش ایرانی زنده کند.

 

 

انتهای پیام/831/ش

   

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری کرمانشاه استانداری کرمانشاه تولید فرش دستباف بافندگان فرش فرش ماشینی قیمت نهایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۶۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بازگشت درآمد به اصفهان ۴ تا ۸ درصد است/سهم ۶ هزار میلیاردی اصفهان از مولدسازی

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان بهترین شیوه تأمین مالی غیرتورمی و غیررکودی را مولدسازی دارایی‌های دولت اعلام کرد و گفت: در لایحه بودجه امسال برای نخستین بار منابع حاصل از دارایی‌های دولت به عنوان درآمد استانی درج شده که به رقم بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناصر یارمحمدیان پیش از ظهر امروز - پنجشنبه ششم اردیبهشت- در آئین معارفه خود به عنوان مدیر کل جدید امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان با اشاره به اولویت‌های این وزارتخانه اظهار کرد: اصفهان از جایگاه بسیار مهمی در نظام حکمرانی کشور برخوردار است، تجربه ۱۲ ساله فعالیت در زمینه بودجه حکایت از آن دارد که اصفهان در جایگاه دوم مشارکت در تأمین مالی دولت قرار دارد در حالی که اصفهان در جمعیت رتبه سوم کشور و شاخص جی دی پی رتبه چهارم را دارد.

وی این آمار را نشان دهنده مشارکت بیش از ظرفیت اصفهان در تأمین مالی دولت و وصول مالیات دانست و افزود: یکی از شاخص‌های دیگر، بازگشت درآمد نامگذاری می‌شود که نسبت مصارف با منابع نیز استان بین ۴ تا ۸ درصد است یعنی فقط این مقدار از منابع به استان باز می‌گردد، کمترین نسبت با یک تا دو درصد مربوط به تهران است اما تفاوت اصفهان با پایتخت در این است که عمده بودجه‌های ملی و دستگاه‌های ملی در تهران هزینه می‌شود.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان با اشاره به وظایف مهم ادارات امور اقتصاد و دارایی استان‌ها یادآور شد: برخی از این وظایف مستمر هستند از جمله نظارت مالی که تاکنون نظارت در زمینه تطبیق پرداخت‌ها با قوانین به خوبی در استان اجرا شده اما امیدواریم به نقطه‌ای برسیم که ذی‌حسابان به مشاوران مالی تبدیل شوند و نظارت پیشینه اتفاق بیفتد.

یارمحمدیان با تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در اقتصاد ادامه داد: از نظر علمی در وضعیت رکود قرار نداریم اما چون در سال‌های گذشته نتوانستیم ظرفیت تولید و اشتغال ایجاد کنیم، با مشکلات کنونی روبه‌رو هستیم و اکنون لازم است از طریق ایجاد سرمایه‌گذاری به ویژه جذب منابع خارجی همراه با انتقال تکنولوژی اقداماتی انجام شود.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان اظهار امیدواری کرد با استفاده از امکانات دستگاه‌های اجرایی و فعالان بخش خصوصی، اصفهان به جایگاه واقعی خود دست یابد و تاکید کرد: یکی از اولویت‌های سیاست‌های اقتصادی دولت مولدسازی است که اجرای این سیاست به عهده ادارت اقتصاد و دارایی استان‌ها قرار دارد، نکته مهم در زمینه مولدسازی این است که نظام تأمین مالی کشور در نقطه‌ای قرار گرفته که از همه طرفیت‌های تأمین مالی خود تاکنون استفاده کرده است و توانایی استقراض بیشتر یا افزایش ظرفیت‌های مالیاتی وجود ندارد زیرا سرعت افزایش نرخ‌های مالیاتی بیش از خدمت‌رسانی بوده است.

وی بهترین شیوه تأمین مالی غیر تورمی و غیر رکودی را مولدسازی دارایی‌های دولت اعلام کرد و گفت: در لایحه بودجه امسال که در مجلس در حال بررسی است برای نخستین بار منابع حاصل از دارایی‌های دولت به عنوان درآمد استانی درج شده که به رقم بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد و سهم اصفهان از آن عدد ۶ هزار میلیارد تومان است که که امیدواریم به آن دست یابیم.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان با تاکید بر لزوم تحقق شعار سال بیان کرد: نزدیک‌ترین مأموریت وزارت اقتصاد در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم شامل سه بخش منابع و تسهیلات تبصره ۱۸، تسهیل صدور مجوزها و بهبود محیط کسب و کار است، تبصره ۱۸ مربوط به بحث تأمین مالی تولید است، صدور مجوزها مسیر را برای فعالان و کارآفرینان علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری و مشارکت باز می‌کند.

یارمحمدیان ادامه داد: در زمینه زدودن قوانین و رویه‌های ضد تولید نیز در رابطه با صدور آئین نامه‌ها در سامانه ملی قرار است از خردادماه عملیاتی شود که به ثبات سازی مقررات در فضای کسب و کار کمک می‌کند و امیدواریم در این سه مأموریت برای اجرای شعار سال گام برداریم.

کد خبر 747836

دیگر خبرها

  • مستند جوانمرد؛ روایتی از زندگی شهید غیرت حمیدرضا الداغی
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • هزینه‌های درمانی دهک‌های پایین در مراکز دولتی کرمانشاه رایگان است
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • (ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور
  • شاخص بازگشت درآمد به اصفهان ۴ تا ۸ درصد است/سهم ۶ هزار میلیاردی اصفهان از مولدسازی
  • رونمایی نخستین حلقه مستند روایی معجزه مادری در بوشهر
  • روزی به نام تلفن!
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند