Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، خیز ششم سویه کرونا با وجود بی توجهی مردم، شروع شده و همچنان روند افزایشی با شیب بالای ابتلا، بستری و حتی روند افزایشی در فوتی را در آذربایجان غربی نظیر بسیاری از مناطق کشور شاهد هستیم.

در این خیز که از اوایل بهمن ماه جاری آغاز شده، تعداد ابتلاهای روزانه از حدود ۶۵ نفر به صورت مستمر به بیش از هزار نفر افزایش یافته که البته بسیاری از صاحب نظران بر این اعتقاد دارند که اگر تست های بیشتری گرفته شود، این رقم بسیار بیشتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قابل توجه بستری شدگان در مراکز درمانی از حدود ۲۵۰ نفر به نزدیک ۶۵۰ نفر در حدود سه هفته و ایجاد روند افزایشی فوتی کرونا از صفر و یک نفر در هر ۲۴ ساعت به پنج و شش نفر در روزهای اخیر، نشان می دهد که نباید بی خیال از کنار سویه اومیکرون گذشت و باید برای پیشگیری از آن نظیر دیگر سویه ها ازجمله دلتا اهتمام کرد.

هرجایی که روند توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی در آذربایجان غربی کم بوده، شاهد رشد ابتلا، بستری و البته فوتی ها بودیم و هرجا که رعایت پروتکل ها قوت گرفت و مردم بیشتر رعایت کردند به ویژه در زدن ماسک و فاصله اجتماعی، روند به سرعت بهبود یافت.

البته مردم زیاد به این موارد توجهی ندارند و همچنان بر این اعتقاد هستند که اومیکرون نظیر سرماخوردگی، گرفتاری قابل توجه سیستم ریوی را ندارد.

"توحید"، یکی از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه خود او و خانواده اش، طی روزهای گذشته کرونا گرفته و خوب شده اند، گفت: بیشترین درگیری این سویه، مربوط به گلودرد شدید است که آن هم یکی دو روزه خوب می شود.

او اضافه کرد: ما برای تست دادن هم نرفتیم ولی خودمان متوجه شدیم که اومیکرون گرفته ایم و با درمان های معمولی خوب شدیم.

اما متخصصان حرف دیگری دارند و بر این اعتقاد هستند که میزان فوتی ناشی از سویه اومیکرون، با بالارفتن تصاعدی مبتلایان و بستری شدگان، بالا می رود و حتی شاید به قله فوتی های خیز پنجم هم نزدیک شویم.

آغاز روند افزایشی فوتی‌های ناشی از کرونا در آذربایجان‌غربی

رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی نیز در این باره با اشاره به آغاز روند افزایشی فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ و سویه اومیکرون گفت: فوتی های روزانه کرونا در استان طی ۴۸ ساعت گذشته به ۱۱ نفر رسید که بیشتر از کل روزهای نیمه دوم دی ماه امسال است.

علی افشانی افزود: طی ۲ هفته گذشته حداقل یک فوتی در آذربایجان غربی بر اثر ابتلا به کرونا ثبت شده است در حالی که طی ۲ هفته پیش از آن، حدود نصف روزها بدون فوتی سپری شده بود.

وی اضافه کرد: با افزوده شدن این تعداد، کل فوت شدگان ناشی از کرونا در آذربایجان غربی از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به هفت هزار و ۳۰۴ نفر رسید.

وی بیان کرد: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۲۲ نفر در استان به کرونا مبتلا و ۱۶۸ نفر در مراکز درمانی بستری شدند.

افشانی اظهار کرد: با اضافه شدن این تعداد، کل بستری شدگان ناشی از کرونا در استان به ۶۶۵ نفر رسید که بیشترین میزان از زمان آغاز خیز ششم کرونا در آذربایجان غربی است.

وی از بستری شدن ۱۵۶ نفر در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی آذربایجان غربی خبر داد و گفت: از این تعداد، ۴۲ نفر با ونتیلاتور تنفس دارند.

روند رعایت پروتکل های بهداشتی طی ۴ هفته اخیر در آذربایجان غربی نزولی بود

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم در این باره گفت: طی چهارهفته اخیر، روند رعایت پروتکل های بهداشتی مربوط به کرونا نظیر فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در استان، نزولی بوده است.

احسان ریخته گر افزود: میزان استفاده از ماسک در آذربایجان غربی به ۳۲ درصد رسیده که بسیار کمتر از ضرورت های مقابله با کروناست.

وی اضافه کرد:  طی یک هفته گذشته، ۳۰۳ بستری و ۱۴ فوتی در آذربایجان غربی داشتیم که شیب صعودی نسبت به یک هفته پیش از آن، بسیار بیشتر شده است.

البته در کنار رعایت پروتکل ها که بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، افزایش واکسیناسیون به ویژه توجه به تزریق واکسن های دز دوم و سوم یک ضرورت برای جلوگیری از شیوع بیشتر کروناست که البته در این خصوص، آمارهای خوب و امیدوارکننده ای ارائه می شود.

۸۲۵ هزار نفر در آذربایجان‌غربی دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در این باره گفت: تاکنون ۸۲۵ هزار نفر در استان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند که البته این روند با سرعت در حال افزایش است.

دکتر محمدامین ولیزاد افزود: این رقم بیش از ۲۶ درصد جمعیت هدف واکسیناسیون علیه کرونا در آذربایجان غربی است.

وی اضافه کرد: همچنین تاکنون ۲ میلیون و ۲۵۳ نفر دز دوم و ۲ میلیون و ۵۳۴ هزار نفر دز اول را تزریق کرده اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی بیان کرد: با توجه به اینکه سن تزریق واکسن از ۱۲ به ۵ سال کاهش یافته، در حال حاضر تعداد افراد واکسن نزده در استان به حدود ۷۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

ولیزاد گفت: پوشش دُز اول واکسن کرونا در استان با  توجه به ورود سنین جدید ۵ تا ۱۱ ساله به آمار جمعیتی، ۸۰ درصد و دز دوم هم به حدود ۷۱.۲ درصد رسیده که البته باید برای بهبود این ارقام بیش از پیش تلاش کرد.

وی افزود: تاکنون پنج میلیون و ۶۱۳ هزار دز واکسن در آذربایجان غربی تزریق شده است.

به گزارش ایرنا و با توجه به آغاز و تداوم خیز ششم، انتظار می رود با همتی همگانی، این خیز سریعتر از دوره های گذشته مدیریت شده و با همراهی مردم، روند کاهشی طی هفته های آتی آغاز شود تا خانواده های کمتری داغدار شوند.

برچسب‌ها کرونا دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه آذربایجان غربی کووید-19 ارومیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا آذربایجان غربی کرونا آذربایجان غربی کووید 19 ارومیه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرونا در آذربایجان غربی درمانی آذربایجان غربی رعایت پروتکل ها روند افزایشی هزار نفر فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۶۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب

آفتاب‌‌نیوز :

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهزاد حاتمی افزود: کبد چرب الکلی در پی مصرف طولانی الکل ایجاد می‌شود و کبد چرب غیرالکلی عمدتا در زمینه سندرم متابولیک مثل چاقی، دیابت و چربی خون بالا فرد را مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به این که کبد چرب یعنی رسوب چربی در کبد به میزانی که بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کل آن را تشکیل می‌دهد، اظهارداشت: پیشرفت رسوب چربی در کبد ممکن است باعث ایجاد التهاب در سلول‌های کبدی و به دنبال آن به مرور باعث ایجاد فیبروز پیشرفته کبدی و سیروز شود.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش، ادامه داد: کبد چرب در اکثر موارد علامتی ندارد و بیمارانی که غالبا به طور اتفاقی سونوگرافی شکم به دلایل دیگر انجام می‌دهند متوجه چرب بودن کبد خود می‌شوند و یا در طی بررسی علت افزایش آنزیم‌های کبدی، کبد چرب تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان این که کبد چرب در صورتی که علامت‌دار شود با نشانه‌هایی، چون احساس کسالت و خستگی، تهوع و درد یا ناراحتی مبهم در سمت راست بالای شکم خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: در صورتی که کبد چرب باعث التهاب و آسیب پیشرونده کبد شود می‌تواند منجر به بیماری پیشرفته کبدی یا سیروز شود.

وی ادامه داد: کبد چرب شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در کشور‌های غربی به حساب می‌آید و شیوع آن بین ۱۰ تا بیش از ۴۰ درصد (بطور متوسط ۲۵ درصد) است.

حاتمی در ادامه به شیوع بالای کبد چرب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در کشور حتی از متوسط جهانی بالاتر است، طبق برخی آمار موجود شیوع کبد چرب در ایران حدود ۴۰-۳۰ درصد در جمعیت بالای ۱۸ سال است.

وی شایع‌ترین سن بروز کبد چرب را دهه چهارم و پنجم زندگی عنوان کرد و گفت: بیماری کبد چرب در مردان شایع‌تر است، ولی در عین حال برخی مطالعات نیز شیوع بالاتر کبد چرب در زنان را گزارش کرده‌اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش بالغین، ادامه داد: با توجه به سیر روزافزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به نظر می‌رسد که سن شیوع کبد چرب پایین‌تر شده است و افزایش شیوع کبد چرب در کودکان زنگ خطری است که باید توجه جدی به آن معطوف داشت.

وی افزود: پیروی از سبک غلط زندگی، کم تحرکی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذا‌های آماده پر کالری (فست فود) از عوامل مهم افزایش شیوع کبد چرب در کودکان و بزرگسالان است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که اضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سندرم متابولیک از عوامل خطر عمده ابتلا به کبد چرب هستند، توضیح داد: برخی بیماری‌ها نیز از جمله کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی در موقع خواب ممکن است با کبد چرب همراه باشند. همچنین برخی دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد کبد چرب شوند. عوامل ژنتیکی و تفاوت‌های قومی نژادی نیز در ایجاد کبد چرب نقش دارند.

وی همچنین درباره ضرورت درمان بیماری کبد چرب گفت: کبد چرب در صورت عدم درمان علاوه بر این که ممکن است باعث آسیب پیشرونده کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبدی و بالاخره سرطان کبد شود، به عنوان عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی عروقی نیز به شمار می‌رود. نخستین و اساسی‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، ورزش و کاهش وزن است.

حاتمی با اشاره به این که بیمارانی که اضافه وزن یا چاقی دارند باید با اصلاح شیوه زندگی خود، ورزش و رژیم غذایی به کاهش وزن مبادرت کنند، اضافه کرد: در این افراد کاهش وزن سریع به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ به طوری که حتی ممکن است باعث تشدید آسیب کبدی نیز شود.

وی ادامه داد: میزان توصیه شده مجاز برای کاهش وزن ۰.۵ تا یک کلیوگرم در هفته است و در عین حال بهتر است این افراد روزانه حداقل ۴۵-۳۰ دقیقه ورزش متوسط (حداقل پنج روز در هفته) داشته باشند.

به گفته وی، در درصدی از افراد که اضافه وزن و چاقی نیز دارند (حدود ۲۰-۱۰ درصد) ممکن است کبد چرب ایجاد شود که در این گروه نیز ورزش منظم به بهبود کبد چرب کمک می‌کند.

حاتمی با تاکید بر کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی و کنترل فشار خون و چربی خون به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد: در برخی موارد نیز با تجویز پزشک استفاده از درمان دارویی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف غذا‌های پرکالری و پرچرب و به ویژه پرکربوهیدرات مانند فست فود، شیرینی جات و نوشابه‌های گازدار و خصوصا الکل اجتناب کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این بیماران توصیه می‌شود، البته باید توجه داشته باشند مصرف بیش از حد میوه‌هایی که محتوای فروکتوز بالایی دارند نیز باید خودداری کنند.

حاتمی با بیان این که مصرف قهوه نیز در بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است، گفت: البته مصرف بیش از حد قهوه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • تدوام سامانه بارشی در آذربایجان غربی/سیلاب و طغیان رودخانه‌ها دور از انتظار نیست
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • طغیان رودخانه تختان دهلران و خسارت به اراضی مردم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تجلیل ازاعضای شوراهای اسلامی شهرستان نقده
  • بررسی روند عملیات اجرایی آبرسانی به ۲ روستای بوکان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پربازدیدهای خبرگزاری صدا وسیمای آذربایجان غربی