Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@03:42:01 GMT

معرفی 3 نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکمنستان

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۸۶۹۶۳

معرفی 3 نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکمنستان

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، برای انتخابات ریاست جمهوری ترکمنستان تاکنون سه نامزد، برای شرکت در کارزار انتخاباتی اعلام آمادگی کردند.

نامزدی «سردار بردی محمداف» معاون نخست وزیر و پسر رئیس جمهور ترکمنستان از سوی حزب دموکراتیک این کشور برای انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری اعلام شده است.

سردار بردی محمداف متولد 1981 بوده، فارغ التحصیل از دانشگاه کشاورزی ترکمنستان در رشته مهندس-تکنولوژیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های 2008-2011 در آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه روسیه تحصیل و تخصص روابط بین الملل را کسب کرد.

وی همچنین طی سال‌های 2011-2013 در «مرکز سیاست های امنیتی ژنو» در رشته امنیت اروپا و بین الملل تحصیل کرده است.

سردار بردی محمداف در ماه مارس سال 2018 به عنوان معاون وزیر خارجه ترکمنستان منصوب و مجدداً نماینده مجلس کشورش انتخاب شد. در ماه ژانویه سال 2019 معاون استاندار و در ماه ژوئن همان سال استاندار «آخال» تعیین شد. وی در ماه فوریه سال 2020 به عنوان وزیر صنایع و تولیدات ساختمانی ترکمنستان منصوب شد.از ماه فوریه سال 2021 به عنوان معاون نخست وزیر، ریاست اتاق عالی حسابرسی و عضویت شورای امنیت  ترکمنستان را بر عهده دارد.

«گلدی کیارییزوف» زندانی سیاسی سابق نیز تصمیم گرفته برای ریاست جمهوری ترکمنستان نامزد شود.

به گفته «کیاریزوف»، وی این تصمیم را پس از آن اتخاذ کرد که «سردار»، پسر «قربانقلی بردی محمداف»، رئیس دولت فعلی، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری شد.

وی یک پرورش دهنده اسب ترکمن بود که به طور فعال در حفظ نژاد آخال تکه مشارکت داشت. در زمان «صفر مراد نیازاف» او به عنوان وزیر خدمت کرد. در سال 2002، مقامات او را به اتهام سوء استفاده از موقعیت شغلی و قاچاق اسب به 6 سال زندان محکوم کردند.

به گفته بسیاری از سازمان‌های حقوق بشر، پرونده «کیارییزوف» ساختگی است. این پرورش دهنده اسب بیش از 5 سال را در زندان گذراند.

در سال 2007، «قربانقلی بردی محمداف»، رئیس جمهور جدید وی را عفو کرد و وی آزاد شد، اما ممنوع الخروج شد. تنها در سال 2015، با حمایت فعالان بین المللی حقوق بشر، این زندانی سیاسی سابق و خانواده‌اش به مسکو نقل مکان کردند. اکنون وی قصد نامزدی انتخابات را دارد.

نامزد سوم ریاست جمهوری ترکمنستان، « آقاجان بیک مرادف» نماینده حزب ارضی ترکمنستان است. وی معاون شهردار استان مرو است و اکنون حدود 48 سال دارد و فارغ التحصیل موسسه دولتی معماری و ساختمان ترکمنستان است.

شایان ذکر است که هر یک از اتباع ترکمنستان که متولد این کشور بوده، 40 سال به بالا سن داشته، با زبان دولتی (ترکمنی) آشنا باشند و طی 15 سال اخیر به طور دائم در ترکمنستان کار و اقامت داشته باشد، می‌تواند نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کند.

رئیس جمهور ترکمنستان به طور مستقیم از سوی مردم و برای یک دوره هفت ساله انتخاب می‌شود.

بر اساس قانون انتخابات ترکمنستان، احزاب سیاسی و گروه های از شهروندان این کشور از حق معرفی نامزد برای انتخابات ریاست جمهوری برخوردار هستند.

در ترکمنستان 3 حزب سیاسی دموکرات، حزب کشاورزی و حزب صنعتگران و کارآفرینان وجود دارد.

خاطر نشان می‌شود که کمیسیون مرکزی انتخابات ترکمنستان انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را برای 12 مارس تعیین کرده است.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری ترکمنستان نامزدان انتخاباتی سردار بردی محمداف ریاست جمهوری ترکمنستان انتخابات ریاست جمهوری برای انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۶۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟

به گزارش صدای ایران ، انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود تا تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص شود.

بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان، در دور اول انتخابات مجلس در تهران چهره‌هایی که در لیست‌های شورای ائتلاف، شورای وحدت و ائتلاف امنا بودند توانستند به مجلس راه پیدا کنند از این رو رقابت بر سر جلوس بر کرسی ریاست مجلس از همان فردای اعلام نتایج انتخابات آغاز شده است.

حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد، اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است.

سید محمود نبویان نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی ازجمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

البته با توجه به اینکه حدود ۱۵۰ منتخب مجلس دوازدهم (تا قبل از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس) از لیست شورای ائتلاف هستد به نظر می‌رسد گزینه اصلی برای ریاست مجلس همان رئیس مجلس یازدهم یعنی محمدباقر قالیباف باشد.

با توجه به اینکه ائتلاف امنا برای ریاست مجلس رقابت نزدیکی با شورای ائتلاف دارد این احتمال وجود دارد ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس یکدست نشود و از جریان‌های مختلف در آن حضور داشته باشند.

تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود

مجتبی یوسفی عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم گفت: الان زود است و نباید برای ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس آینده عجله کرد.

وی اظهار کرد: هر قوه‌ای یکسری مزایا و معایبی دارد و برای اینکه معایبمان را کم کنیم باید ساختار تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و مسئولیت‌ها با همراهی نمایندگان مجلس صورت گیرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: تضارب آرا اشکال ندارد و نظرات و جریان‌های مختلف باعث رشد، چالش و پخته‌تر شدن غنای بحث‌ها می‌شود، اما اینکه به تفرقه و چنددستگی برسد نه به نفع نظام و نه به نفع کشور است.

یوسفی ادامه داد: اینکه انتقاد به تخریب و دودستگی برسد و هم در مجلس فعلی و هم در مجلس آینده تصمیم‌هایی که باید بین نمایندگان گرفته شود، از بیرون گرفته شود قطع‌به‌یقین باعث ضرر قوه مقننه می‌شود و اقتدار مجلس کاهش پیدا می‌کند.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس بعد نمی‌توان پیشداوری کرد، اما نظرم این است که باید کار مجلس به نمایندگان سپرده شود.

با توجه به اینکه مجلس جایی است که همه دیدگاه‌ها و تفکرات باید در آن باشند جریان‌های سیاسی نباید از تضارب آرا برای اداره مجلس خود را محروم کنند.

دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم

روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: معتقدم مجلس جایی است که همه باید باشند و در آن حرف بزنند.

وی اظهار کرد: می‌توان در یک جامعه متکثر با دیدگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف بدون دعوا، جنگ، هتاکی، پرده‌دری با سلم و صفا و وحدت زندگی کرد و اهداف را پیش برد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان کرد: اینکه هرکسی بتواند حرف خود را بزند به رشد و پیشرفت کشور کمک می‌کند لذا امیدوارم مجلس بعدی مجلسی باشد که هر دیدگاهی امکان بیان نظرش را داشته باشد و جمع‌بندی آن بشود تلخ نکردن ذائقه مردم و نشان دادن اینکه همه تلاش ما برای رفع مشکلات کشور است و دعواهایمان هم این باشد که چگونه می‌توان مشکلات کشور را حل کرد نه اینکه من کدام سمت بنشینم، چون من دعوا بر سر صندلی را خیلی دوست ندارم.

برای تشکیل مجلس دوازدهم باید تا هفت خرداد صبر کرد تا هیئت‌رئیسه سنی مجلس انتخابات هیئت‌رئیسه را برگزار کند البته به‌غیر از رقابت بر سر ریاست مجلس آینده، رقابت برای حضور در ترکیب هیئت‌رئیسه بین نمایندگان هم داغ خواهد بود.

دیگر خبرها

  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • کونسیسائو: اجازه دهید دور از سر و صدا بمانم!
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد