Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس فتا استان اصفهان با بیان اینکه لینک‌های آلوده، تبلیغات کلاه‌بردارانه در سایت دیوار و تبلیغ در اینستاگرام از عمده تهدیدهای فضای مجازی در استان اصفهان هستند، گفت: نرخ افزایش جرایم اقتصادی در اینترنت حدود ۶۰ درصد و ۴۰ درصد دیگر جرایم اجتماعی و اخلاقی است.

سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا پیرامون رشد جرایم سایبری در استان اصفهان، اظهار کرد: پلیس فتا موفق به کشف ۹۹ درصد جرایم سایبری در استان می‌شود اما از زمانی که یک جرم وقوع پیدا می‌کند تا زمانی که موفق به کشف جرم شویم و حق بزه دیده را به او برگردانیم، شوک روانی و استرس زیادی به مالباخته وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در عین حال اگر آن جرم آنلاین، جرمی اقتصادی باشد، بزه‌دیده را متحمل زیان‌های اقتصادی و زندگی او را با مشکل مواجه می‌کند. موضوعی که جبران آن نیز سخت به نظر می‌رسد. همچنین، بازه زمانی احقاق حقوق بزه‌دیده زمان‌بر است.

پیامک انقضای کارت بانکی، ترفند جدید مجرمان اینترنتی

رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به رشد جرایم سایبری در استان، ادامه داد: متأسفانه جرایم سایبری استان ۳۹ درصد افزایش داشته و روندی روبه رشد را نشان می‌دهد. وقوع جرایم اقتصادی مانند برداشت‌های غیرمجاز از حساب و کلاه‌برداری‌های اینترنتی نیز افزایش شدیدی داشته است. یکی از علل برداشت‌های غیرمجاز، افزایش بازنشر لینک‌های آلوده از طریق پیامک‌ها در تلفن همراه است. در این رابطه باید وزارت ارتباطات به کمک شهروندان بیاید، اینگونه می‌توانیم چنین مسائلی را بهتر مدیریت کنیم.

وی افزود: ترفند و شگردهای مجرمین سایبری و هکرها روزبه‌روز تغییر می‌کند، تا چندی پیش مسئله ابلاغیه سامانه ثنا و دادگستری و طرح شکایت و اخطارهای امنیتی مطرح بود، در برهه‌ای دیگر پرداخت قبض برق مطرح شد اما نمونه جدیدی که همین امروز کشف کردیم، ارسال پیامکی برای شهروندان بود که در آن به منقضی شدن اعتبار کارت‌های بانکی اشاره شده است.

سرهنگ مرتضوی ادامه داد: ضمن ارسال این پیامک، لینک آلوده‌ای نیز برای شهروندان ارسال و آنها را به درگاه موردنظر مجرمان هدایت می‌کرد که تبعات آن دسترسی هکر به منابع اطلاعاتی تلفن همراه، رمز دوم و برداشت‌های غیرمجاز است، از شهروندان درخواست می‌کنیم مواظب چنین شگردهایی باشند.

۶۰ درصد جرایم اینترنتی اقتصادی و ۴۰ درصد اجتماعی است

وی ادامه داد: موضوع دیگر رشد کلاه‌برداری‌های اینترنتی است که بیشتر متوجه صفحات تبلیغ در اینستاگرام است، همچنین تبلیغات کلاه‌بردارانه در سایت دیوار، از مهمم‌ترین مواردی است که با آنها مواجه هستیم.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به افزایش جرایم آنلاین در استان اصفهان نسبت به مدت مشابه، افزود: رشد جرایم سایبری استان در ۱۰ ماه گذشته ۳۹ درصد بوده است. نرخ افزایش جرایم اقتصادی در اینترنت حدود ۶۰ درصد و ۴۰ درصد دیگر جرایم اجتماعی و اخلاقی است.

وی درخصوص مصادیق جرایم اخلاقی و اجتماعی در فضای مجازی، ادامه داد: مواردی مانند هک، نفوذ، انتشار محتوای خصوصی و تهدید از جمله این موارد است، بخشی از هک و نفوذ در جرایم اجتماعی نیز ناشی از انتشار لینک‌های آلوده و دسترسی‌های غیرمجازی است که به این واسطه به وجود می‌آید.

از ورود به لینک‌های ناشناس خودداری کنید

سرهنگ مرتضوی در توصیه به شهروندان اظهار کرد: مردم از ورود به لینک‌هایی که توسط شماره‌های شخصی ارسال می‌شود و یا شماره پنل‌های ناشناس جدا خودداری کنند و آن پیام را ابتدا به پلیس فتا گزارش کنند و سپس آن را نادیده بگیرند.

وی ادامه داد: در کلاه‌برداری‌ها نیز متوجه تبلیغات در سایت دیوار و تبلیغات اینستاگرامی باشند زیرا احتمال کلاه‌برداری در این سایت‌ها بالا است. همچنین در صورتی که شهروندان مورد کلاه‌برداری از طریق فضای مجازی قرار گرفتند، در نخستین اقدام می‌توانند با پلیس فتا از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل کنند.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان افزود: چنانچه نیاز به اقدام فوری باشد پلیس فتا این اقدام را انجام می‌دهد و در قدم بعدی آنها به دادگستری استان راهنمایی می‌شوند.

سرهنگ مرتضوی در خصوص فعالیت سایت‌های شرط‌بندی و قمار آنلاین، تصریح کرد: روند قماربازی در فضای مجازی با توجه به اینکه اقدامات پیشگیرانه پلیس فتا در حال انجام است، نسبت به سال‌های گذشته بسیار کمتر شده است، اما در عین حال وجود آن را نفی نمی‌کنیم. چنانچه شهروندان در این زمینه اطلاعاتی دارند، می‌توانند با شماره تلفن یاد شده در میان بگذارند.

کد خبر 556016

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رئیس پلیس فتا استان اصفهان جرائم سایبری تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری آمار کلاهبرداری های اینترنتی جرایم اقتصادی در اصفهان مبارزه با جرایم اقتصادی سرهنگ مرتضوی کلاهبرداری اینترنتی باند جعل و کلاهبرداری ارتکاب جرم کلاهبرداری کلاهبرداری در فضای مجازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس پلیس فتا استان اصفهان جرایم سایبری کلاه برداری فضای مجازی ۶۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۷۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟

بسیاری از کشورهای سراسر جهان به دلیل مسائل امنیتی و حفظ حریم شخصی، استفاده از برنامه اجتماعی تیک‌تاک را در دستگاه‌های دولتی خود ممنوع کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بسیاری از کشورهای جهان نگران امنیت تیک‌تاک (TikTok) و پیوندهای این پلت‌فرم با چین هستند، بنابراین ممنوعیت‌هایی را علیه این برنامه اجتماعی به مرحله اجرا گذاشته‌اند. در این میان ایالات متحده یک گام دیگر به سمت تبدیل شدن به اولین کشور ممکن برداشته است که برنامه رسانه‌های اجتماعی تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های حفظ حریم خصوصی ممنوع می‌کند. این کشور در بیست‌وسوم آوریل قانونی را تصویب کرد که مالک چینی اپلیکیشن، شرکت فناوری ByteDance، را مجبور می‌کند ظرف ۹ ماه این پلت‌فرم را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود.

شرکت یادشده اصرار دارد که به‌طور مستقل اداره می‌شود و داده‌ها را با دولت چین به اشتراک نمی‌گذارد و تیک‌تاک اتهامات مربوط به جمع‌آوری داده‌های کاربران بیشتر از سایر شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را رد و این ممنوعیت‌ها را «اطلاعات نادرست اساسی» معرفی کرده است که مدرکی برای آن در دسترس نیست.

با این حال بسیاری از کشورها در مورد پلت‌فرم تیک‌تاک و روابط آن با چین محتاط هستند و چندین کشور در سراسر جهان استفاده از آن را در دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده‌اند، زیرا می‌ترسند هنگام دانلود برنامه، اطلاعات حساس آن‌ها در معرض دید قرار گیرد.

ممنوعیت تیک‌تاک در کشورهای جهان

استرالیا دلیل نگرانی‌های امنیتی در چهارم آوریل استفاده از تیک‌تاک را در همه دستگاه‌های دولتی فدرال به ممنوع کرد، زیرا خطرات امنیتی و حریم خصوصی را به همراه دارد.

استونی در پایان مارس اعلام کرد که استفاده از تیک‌تاک در گوشی‌های هوشمند صادر شده توسط دولت برای مقامات دولتی منع خواهد شد، اما پیگیری آن در گوشی‌های شخصی در اختیار دولت نیست.

انگلستان در شانزدهم مارس ممنوعیت فوری این اپلیکیشن را در دستگاه‌های رسمی دولتی اعلام و این اقدام را بهداشت سایبری معرفی کرد که بر اساس گزارش مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا مبنی بر وجود خطری در مورد نحوه دسترسی و استفاده از داده‌های حساس دولتی توسط پلت‌فرم‌های خاص انجام گرفته است.

اتحادیه اروپا استفاده از تیک‌تاک را در دستگاه‌های کارکنان پارلمان، کمیسیون و شورای خود به دلیل نگرانی‌های مربوط به امنیت سایبری ممنوع کرده‌اند. این ممنوعیت از بیستم مارس اعمال شد و از اعضا و کارکنان پارلمان خواست این برنامه را از دستگاه‌های شخصی خود نیز حذف کنند.

فرانسه در بیست‌وچهارم مارس نصب و استفاده از برنامه‌های تفریحی مانند تیک‌تاک، نتفلیکس و اینستاگرام را روی تلفن‌های کاری ۲.۵ میلیون کارمند دولتی ممنوع کرد، زیرا این برنامه‌ها ممکن است خطری برای حفاظت از داده‌های این ادارات و مقامات دولتی آن‌ها باشد. این ممنوعیت در مورد تلفن‌های شخصی کارمندان دولتی اعمال نمی‌شود.

هلند از استفاده از همه برنامه‌های کشورهای دارای برنامه سایبری تهاجمی در تلفن‌های توزیع‌شده توسط دولت جلوگیری کرده است، زیرا خطر جاسوسی شدیدی دارند.

نروژ در بیست‌وسوم مارس هشدار داد که تیک‌تاک نباید روی تلفن‌های صادر شده برای کارمندان دولت نصب شود، اما کارمندان دولت همچنان می‌توانند در صورت لزوم و به دلایل حرفه‌ای تنها در دستگاه‌هایی که به شبکه دولتی متصل نیستند از آن استفاده کنند.

بلژیک در دهم مارس اعلام کرد که به دلیل نگرانی در مورد امنیت سایبری، حریم خصوصی و اطلاعات نادرست، تیک‌تاک را به مدت حداقل ۶ ماه از دستگاه‌های متعلق به دولت فدرال بلژیک ممنوع کرده است.

دانمارک در ششم مارس اعلام کرد که به‌عنوان یک اقدام امنیت سایبری استفاده از تیک‌تاک را در واحدهای رسمی ممنوع می‌کند، زیرا مرکز امنیت سایبری کشور خطر جاسوسی را ارزیابی کرده است.

کانادا پس از اقدام ایالات متحده در زمینه تصویب ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک، در بیست‌وهشتم فوریه اعلام کرد که استفاده از این برنامه را در همه دستگاه‌های دولتی ممنوع می‌کند، زیرا خطری غیرقابل قبول برای حریم خصوصی و امنیت دارد. امکان دانلود این اپلیکیشن نیز در آینده توسط کارمندان مسدود خواهد شد.

نیوزلند در هفدهم مارس اعلام کرد که استفاده از تیک‌تاک در تلفن‌های قانونگذاران دولتی ممنوع خواهد بود، البته این ممنوعیت همه کارکنان دولتی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد و تنها برای حدود ۵۰۰ نفر در مجتمع پارلمانی اعمال می‌شود.

هند در سال ۲۰۲۰ به دلیل حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی، تیک‌تاک و ده‌ها برنامه چینی دیگر از جمله برنامه پیام‌رسان وی‌چت را ممنوع کرد.

تایوان در دسامبر ۲۰۲۲ پس از هشدار FBI مبنی بر این‌که تیک‌تاک خطر امنیت ملی را به همراه دارد، این برنامه و معادل‌های چینی آن را به‌طور کامل در همه دستگاه‌های دولتی از جمله تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و رایانه‌های رومیزی ممنوع کرد.

پاکستان از اکتبر ۲۰۲۰ تاکنون حداقل چهار بار تیک‌تاک را به دلیل نگرانی از تبلیغ محتوای غیراخلاقی به طور موقت ممنوع کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۲ تیک تاک و بازی PUBG را به دلیل محافظت از جوانان در برابر گمراه شدن ممنوع کرد.

کد خبر 748312

دیگر خبرها

  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • دپوی بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در انبار لو رفت
  • کشف۷۰۰ میلیارد تجهیزات سرمایشی قاچاق در اصفهان
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • کاهش ۱۰۰ درصدی تصادفات فوتی در کردستان